Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Δεν προκάλεσαν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες τους πρόσφατους σεισμούς

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης, δεν σχετίζονται με την πρόκληση σεισμών, έδωσε σήμερα από τα Χανιά... ο ευρωβουλευτής και πρώην Δ/ντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Σεισμών κ.Μηνάς Σταυρακάκης, μιλώντας στην διημερίδα για τις φυσικές καταστροφές και τα Μέσα Ενημέρωσης που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου.

Ο κ.Σταυρακάκης μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας, επεσήμανε πως η Κρήτη είναι από τις πλέον μελετημένες περιοχές σε ότι αφορά στο θέμα των σεισμών.

Τόνισε πως πάνω στο νησί δεν υπάρχουν μεγάλα ενεργά ρήγματα και γι'αυτό δεν προκαλούνται μεγάλοι σεισμοί, σε αντίθεση με τις υποθαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κρήτη.

Σε ότι αφορά στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες, τόνισε πως δεν έχουν κάποια σχέση με την πρόκληση σεισμών και μάλιστα επεσήμανε πως στους ιστορικούς χρόνους είχαν συμβεί πολύ πιο ισχυροί σεισμοί απ ότι τα τελευταία χρόνια.

Πάντως ο κ.Σταυρακάκης αναφερόμενος και στην πρόσφατη σεισμική διέγερση στο νότιο Αιγαίο λόγω του ηφαιστείου της Σαντορίνης, τόνισε πως η Πολιτική Προστασία θα πρέπει να έχει υπόψιν της το ενδεχόμενο ενεργοποίησης κάποιου ηφαιστείου και έκανε ιδιαίτερο λόγο για την ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων σε περιοχές, όπως η Σαντορίνη ή η Νίσυρος.





Η διημερίδα για τις φυσικές καταστροφές

Η διημερίδα υπο τον τίτλο "ατυχήματα καταστροφές και Επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης" πραγματοποιείται στην έδρα του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου στο ίδρυμα Αγ.Σοφία Αποκορώνου, με σκοπό τον συντονισμό του ρόλου των αρχών και των Μέσων Ενημέρωσης τόσο στην πρόληψη όσο και στις επιπτώσεις μιας φυσικής καταστροφής.

Πριν την έναρξη των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος Ειρηναίου της Κισάμου, ο οποίος ήταν ιδιρυτής του ιδρύματος Αγ.Σοφία και του Δ/ντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη.

Την έναρξη κήρυξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Στ.Αρναουτάκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ.Μ.Σκουλάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιώργος Αεράκης και ο Δ/ντής του Ι.Ε.Τ. κ.Σκαμνάκης.

Ακολούθησε η ομιλία του κ.Μηνά Σταυρακάκη υπο τον τίτλο "διδάγματα απο έναν σεισμό" , ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ κ.Δημήτρης Πύρρος.

Ο κ.Πύρρος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Κρήτη μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο είχε δημιουργήσει ο αείμνηστος Δ.Βουρβαχάκης και που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη χώρα.

Όπως είπε ο κ.Πύρρος με το σύστημα που λειτουργεί το ΕΚΑΒ στην Κρήτη έχουν συντομευθεί κατα πολύ οι χρόνοι επέμβασης και αντιπετώπισης περιστατικών.

Οι εργασίες της διημερίδας συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...