Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ισόβια στον 45χρονο Ρουμάνο για το βιασμό και τη δολοφονία ηλικιωμένης στην Επισκοπή


Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 45χρονος Ρουμάνος για τη ανθρωποκτονία της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη στο χωριό Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2012.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, στον 45χρονο επίσης επιβλήθηκε ποινή επιπλέον 20 χρόνια για τον βιασμό της άτυχης ηλικιωμένης καθώς και 5 χρόνια για τη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι για την κτηνωδία σε βάρος της ηλικιωμένης, συνελήφθη ο 45χρονος αλλά και ο 17χρονος γιος του ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Σεπτέμβριο από το Τριμελές Ανηλίκων Ηρακλείου σε 19 χρόνια κάθειρξη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το έγκλημα έγινε στις 18 Μαρτίου, όταν οι δύο αλλοδαποί μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης για να την ληστέψουν και ακολούθως την φίμωσαν με ένα πανί και της έδωσαν τη χαριστική βολή.
Όπως έδειξε η έρευνα και η ιατροδικαστική εξέταση, η δύστυχη ηλικιωμένη υπέστη βασανιστήρια στα χέρια των φονιάδων της που νόμιζαν, ότι επειδή διατηρούσε ένα ψιλικατζίδικο στο χωριό, θα είχε πολλά χρήματα στο σπίτι.

Την χτύπησαν ανηλεώς, ο 45χρονος την βίασε δύο φορές κατά φύση και παρά φύση και στο τέλος η γυναίκα ξεψύχησε στα χέρια τους από ασφυξία αφού της είχαν δέσει σφιχτά το στόμα και τα μάτια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι της πήραν χρήματα παρά μόνο βρήκαν τα κλειδιά του μαγαζιού της το οποίο πήγαν το άνοιξαν και πήραν από μέσα μία σακούλα τσιγάρα.

Πατέρας και γιος ήταν ανάμεσα στους αρχικά προσαχθέντες και η έρευνα ξεκίνησε ιεραρχικά για να καταλήξει σε αυτούς, παρότι έμεναν σε άλλο χωριό αρκετά πιο μακριά, με εξαίρεση τον πατέρα που το 2009 κατοικούσε στην Επισκοπή και γνώριζε, ότι η ηλικιωμένη διατηρούσε κατάστημα ψιλικών.

Ο εντοπισμός των δύο αλλοδαπών έγινε, στα μέσα Απριλίου περίπου, μετά τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που είχε περισυνελλεγεί από την 85χρονη σε συνδυασμό με γενετικό υλικό που είχε συλλέξει η αστυνομία κατά την προσαγωγή υπόπτων.

Ο Μιχάλης Βλατάκης αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού!


Ολοκληρώθηκαν, την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας  Επιχειρήσεων Τουρισμού για την εκλογή νέου ΔΣ.

Στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν από τον Σύνδεσμό Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης σαν υποψήφιοι τρία μέλη.

Πρόκειται για τους κκ Μιχάλη Βλατάκη, Γιώργο Δήμα και Κώστα Κουρκουνάκη, οι οποίοι  και εκλέχθηκαν.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ,  Μιχάλης Βλατάκης, βγήκε πρώτος στους ψήφους των εκλεκτόρων από όλη την Ελλάδα ,αναλαμβάνοντας την θέση του Αντιπροέδρου υπεύθυνου για τον εισερχόμενο Τουρισμό.

Το νέο ΔΣ της ΓΕΠΟΕΤ είναι ως εξής.

Τριβυζάς Μάριος
Πρόεδρος ΓΕ.ΠΟΕΤ
Παλασκώνης Κώστας
A’ Αντιπρόεδρος ΓΕ.ΠΟΕΤ
Βλατάκης Μιχάλης
Β’ Αντιπρόεδρος ΓΕ.ΠΟΕΤ
Γκίνης Σπύρος
Γ'  Αντιπρόεδρος ΓΕ.ΠΟΕΤ
Σιάμος Βασίλης
Δ’ Αντιπρόεδρος ΓΕ.ΠΟΕΤ
Γεωργιάδης Κώστας
Ε’ Αντιπρόεδρος ΓΕ.ΠΟΕΤ
Γασπαράτος Αλέξανδρος
Γενικός Γραμματέας ΓΕ.ΠΟΕΤ
Τσοπανάς Γιώργος
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΓΕ.ΠΟΕΤ
Καραμήτρος Θεόδωρος
Ταμίας ΓΕ.ΠΟΕΤ
Κωστακόπουλος Κων/νος
Έφορος
Μαρίνης Άρης
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Ιωάννου Χρήστος
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Βασιλάκης Γιώργος
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Τσάνας Παναγιώτης
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Κουρκουνάκης Κώστας
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Xαρμπ Κάσσεντ
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Μπέρκης Εμμανουήλ
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Παπαλέξης Νικόλαος
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Κανίδης Γιώργος
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Δήμας Γιώργος
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ
Φουρκιώτης Θεόδωρος
Μέλος ΔΣ ΓΕ.ΠΟΕΤ

Σε εξέλιξη η δίκη για το μακελειό στο Ροτάσι με τη δολοφονία 17χρονου

Kεκλεισμένων των θυρών η δίκη για το μακελειό στο Ροτάσι που συγκλόνισε την Κρήτη και όχι μόνο...
Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στο Ηράκλειο, άρχισε σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, η δίκη για την αιματηρή συμπλοκή σε αγροτική περιοχή, στο χωριό Ροτάσι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν επτά άτομα ηλικίας 44, 39, 24, 23 χρονών και τρεις 17χρονοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους για κτηματικές διαφορές με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ο 17χρονος Γιώργος Βελεγράκης και να τραυματισθούν τρία ακόμη άτομα, τα δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Η υπόθεση έχει διαχωρισθεί ως προς του ανηλίκους και τους ενηλίκους που εμπλέκονται στη δολοφονία. Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση του 17χρονου, που φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας του Γ. Βελεγράκη, καθώς στις 22 Μαρτίου εκπνέει το εξάμηνο κράτησής του και ενός ακόμη 17χρονου, συγγενή του θύματος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Για τους ενήλικες κατηγορούμενους, η δίκη τους αναμένεται να προσδιοριστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ιεράπετρα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 38χρονου βενζινοπώλη

Εξιχνιάστηκε την Πέμπτη μετά από εκτεταμένες έρευνες υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε την 04.02.2005 σε βάρος ενός 38χρονου βενζινοπώλη στην Ιεράπετρα ενώ συνελήφθη ένας 32χρονος, κατόπιν εκδόσεως εντάλματος σύλληψης. 

Στο πλαίσιο της συμπληρωματικής προανάκρισης που διενεργήθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι δράστες της ανθρωποκτονίας, που είχε διαπραχθεί την 04.02.2005, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού στην Ιεράπετρα Λασιθίου, είναι δύο άντρες ηλικίας 36 και 32 ετών.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 04.02.2005 στο 4ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Ιεράπετρας – Παχιάς Άμμου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο εκμεταλλευόταν ο 38χρονος, με σκοπό τη ληστεία και τον πυροβόλησαν, με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Σε βάρος του 32χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου και συνελήφθη, χθες, όπου με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του, ενώ για τον 36χρονο δεν ασκήθηκε δίωξη καθόσον έχει αποβιώσει.

Ε.Π.Κ.Κ.: H Περίοδος των εκπτώσεων κύλησε και έληξε ομαλά στην αγορά της Κρήτης


  Χθες (28-02-2013), έληξαν οι χειμερινές εκπτώσεις ,και η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  οφείλει ,να δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα της, όσο αφορά την λειτουργία του θεσμού , μα προπάντων εάν υπήρξαν πραγματικές εκπτώσεις στην Αγορά της Κρήτης, εάν οι καταναλωτές έκαναν τα ψώνια τους, εάν τηρήθηκε η σωστή διαχείριση προς τους καταναλωτές  εκ μέρους των εμπορικών επιχειρήσεων.

Τα συμπεράσματα της ΄Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  είναι:

1)¨Τα περισσότερα καταστήματα πραγματοποίησαν πραγματικές εκπτώσεις, σύμφωνα με τις πινακίδες των ανακοινώσεων αλλά και με την κείμενη νομοθεσία.

2)Υπήρξε η πρέπουσα συμπεριφορά εκ μέρους  των εμπόρων,  έναντι των καταναλωτών (υπήρξαν αλλαγές σε ελαττωματικά προϊόντα, ακόμα και αντιστροφή της πώλησης)

3)Ελάχιστες καταγγελίες έφθασαν  στην ΄Ενωση, για άρνηση αντικατάστασης προϊόντος

5)Καμία καταγγελία δεν είχε η ΄Ενωση , για παραπλάνηση του Καταναλωτή (δηλ. άλλη η τιμή στην πινακίδα και άλλη στο Ταμείο)

  Συμπερασματικά επί του θέματος.
 H ¨Περίοδος των εκπτώσεων κύλησε και έληξε  ομαλά στην αγορά της Κρήτης, με ελάχιστα προβλήματα, οι καταναλωτές  έκαναν τις αγορές τους προγραμματισμένα,και όχι ανέλεγκτα, δεν παρουσιάστηκαν αντιδικίες με τους επαγγελματίες του Εμπορίου.
 Επειδή τελειώνοντας οι εκπτώσεις, ανοίγει  για τους καταναλωτές το κεφάλαιο "ΠΡΌΣΦΟΡΑ" σε προιόντα,  και επειδή σήμερα οι περισσότεροι καταναλωτές θα την κυνηγήσουν, λόγω οικονομικής  δυσκολίας και ύφεσης, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εφιστά στους καταναλωτές την προσοχή στα εξής:
1) ¨Προσέχουμε το είδος της προσφοράς , δεν μπορούμε να το επιστρέψουμε, δεν γίνεται ανταλλαγή.
2)Παίρνουμε πάντα απόδειξη για τα χρήματα που δώσαμε.
3)ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ  όχι μόνο την λέξη "προσφορά" αλλά και την τιμή ,συγκρίνοντας το είδος πριν την προσφορά  και τηντιμή προσφοράς (εδώ βλέπουμε δύο τιμές )
  την τιμή την παλιά διαγραμμένη και την νέα της προσφοράς
4)Δεν κάνουμε αγορές, από πλανόδιους, διότι στα τοπικά μαγαζιά θα βρούμε τα είδη που θέλουμε να αγοράσουμε  και σε συμφέρουσες τιμές.

Τέλος  για κάθε ενημέρωση και προστασία επί των αγορών σας τηλεφωνείτε στη ΄Ενωση και στα τηλ.2821092666 Χανιά, 2842020140 Ιεράπετρα

Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ στον Αγ. Νικόλαο


Eννέα νέες Μονάδες υγείας σε ισάριθμους νομούς της χώρας θέτει σε λειτουργία ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά και τα διοικητικά ζητήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα τους, πχ θεωρήσεις βιβλιαρίων, εγκρίσεις συνταγών κα.

Πρόκειται για τις Μονάδες Υγείας Γρεβενών, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Καρπενησίου, Σπάρτης, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Πολυγύρου Χαλκιδικής, Ναυπάκτου, Κυθήρων.

Στις περιοχές αυτές δεν υπήρχαν αυτοτελείς μονάδες υγείας, πχ δεν υπήρχαν υποκαταστήματα του ΙΚΑ, και ο πληθυσμός εξυπηρετούνταν είτε μέσω των υποκαταστημάτων γειτονικών νομών είτε μέσω μεμονωμένων γιατρών που αποτελούσαν μεν μόνιμο προσωπικό του ΙΚΑ αλλά εργάζονταν στα ιατρεία τους διότι δεν υπήρχε οργανική μονάδα υγείας.

Εκτιμάται ότι κάθε μια περιοχή διέθετε τουλάχιστον μόνιμους οκτώ ιατρούς του ΙΚΑ, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι πλέον θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους με οργανωμένο τρόπο, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και σε αυτοτελή κτιριακή υποδομή.

Σε όλες τις περιπτώσεις η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ συνεργάστηκε με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στα Κύθηρα, για παράδειγμα, η Μονάδα του ΕΟΠΥΥ θα στεγαστεί σε χώρο που παραχωρεί η δημοτική αρχή του νησιού. Ανάλογο μοντέλο επέκτασης του υγειονομικού δικτύου του ΕΟΠΥΥ σχεδιάζεται σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα να δίδεται στη νησιωτική Ελλάδα.

«Προτεραιότητα του ΕΟΠΥΥ αποτελεί η παροχή ισότιμων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους του. Ο Οργανισμός παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, με αίσθημα καθήκοντος και συνείδηση αποστολής συνεχίζει να ανταποκρίνεται στο θεσμικό του χρέος, να υπηρετεί την Υγεία του Ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ανακοινώνοντας τη λειτουργία των νέων μονάδων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, κάθε μία Μονάδα Υγείας θα διαθέτει Τμήμα Ιατρικής Περίθαλψης και Προληπτικής Ιατρικής, Τμήμα Νοσηλευτικού, Γραφείο (αυτοτελές) φαρμακευτικού και Γραφείο (αυτοτελές) διοικητικού προσωπικού.

Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή σε μπαρ του Ρεθύμνου

Φωτό αρχείου

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 19χρονος φοιτητής στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Χανίων.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μπαρ της παλιάς πόλης, όταν δύο παρέες λογομάχησαν, και ο καυγάς μεταφέρθηκε στο δρόμο εκεί, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από άλλους τρεις και έμεινε αιμόφυρτος.

Εκλήθη ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον νεαρό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά λόγω απουσίας νευροχειρουργού, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Οι τρεις Ρεθυμνιώτες που φέρονται να τον χτύπησαν συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

Ισόβια στον 26χρονο για τη δολοφονία του Ρουσάκη


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 26χρονος οπαδός για τη δολοφονία του νεαρού Ρουσάκη από τα Μάλια, σύμφωνα με το Flashnews.gr.

Στον 26χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ σε λίγο θα ανακοινωθούν  οι ποινές για τους υπόλοιπους 12 που κρίθηκαν ένοχοι.

Η Εισαγγελέας της έδρας ήταν «καταπέλτης»  για τον 26χρονο οπαδό του ΟΦΗ, αφού πρότεινε : ”Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ήταν τυχαίο πως είχε λευκό ποινικό μητρώο”. Όσον αφορά τους υπόλοιπους  η Εισαγγελέας είπε: ”Έδρασαν ως συμμορία. Δεν ήταν τυχαία η συνάντηση. Έχουν καθαρά ποινικά μητρώα αλλά έχουν απασχολήσει τις αρχές”.

Οι συγγενείς του Ρουσάκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, αθώοι κρίθηκαν 8 από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση Ρουσάκη. Ένοχοι εκτός από τον 26χρονο, είναι άλλοι 12.  Αυτή την ώρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξετάζει το αίτημα των συνηγόρων του 26χρονου βασικού κατηγορουμένου για ελαφρυντικά, όπως η ειλικρινής μεταμέλεια.


Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο πρώην υποψήφιας βουλευτή στο Ρέθυμνο


Σε εξέλιξη είναι έρευνες των αρχών για τους δράστες που κρύβονται πίσω από την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πολυτελές τζιπ που ανήκει σε πρώην υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο.

Πιο συγκεκριμένα, μιάμιση ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα, το θύμα της επίθεσης αντιλήφθηκε ότι το όχημά της, που βρίσκονταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της στο Γεράνι, είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές ενώ την ίδια ώρα μαζί με το σύζυγό της προσπάθησε να κατασβέσει την πυρκαγιά με ένα λάστιχο από την αυλή της οικίας.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με τρεις υπαλλήλους ενώ ύστερα από έρευνες εντοπίστηκαν τα εργαλεία με τα οποία ο δράστης ή οι δράστες έβαλαν φωτιά στο τζιπ, μάρκας BMW.

Στην αριστερή μπροστινή ρόδα, άντρες του ανακριτικού της Υπηρεσίας εντόπισαν ένα στουπί με ευφλεκτη υγρή ύλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί άτομα για κατάθεση ενώ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια σύλληψη.

Σημειώνεται ότι οι ζημιές στο τζιπ ανέρχονται σε 6000 ευρώ.

http://flashnews.gr
(φώτο αρχείου)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...