Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η απόγονος του Δαρβίνου έρχεται στην Κρήτη!

Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, θα μιλήσει την ερχόμενη Δευτέρα, η Ruth Padel, γνωστή για την ποίηση και τα διηγήματά της, την αγάπη της για την Ελλάδα, την οποία συχνά επισκέπτεται - μιλάει μάλιστα και ελληνικά - αλλά και για τον προ προ προπάππο της, Τσάρλς Δαρβίνο!

Η Ruth Padel που μέσα και από κείμενά της εξαίρει τη λαμπρή ιστορία της Ελλάδας και καλεί για κατανόηση και βοήθεια στην κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο τη Δευτέρα, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του.

Η λογοτέχνης θα μιλήσει με θέμα "Δαρβίνος, μετανάστευση και η ανησυχία της ζωής".
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, ώρα 16:00 στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Λιάνης» του ΙΤΕ, Ηράκλειο Κρήτης.

Η Αυστραλία βράβευσε μαθητές από την Κρήτη

Η Μάχη της Κρήτης μπορεί να έλαβε χώρα πριν από 71 χρόνια, αλλά το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης παραμένει ζωντανό.

Η Πρέσβης της Αυστραλίας κ. Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ παρέθεσε δεξίωση στην Πρεσβευτική Κατοικία, κατά την οποία απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία της Ένωσης Παλαιών Πολεμιστών και Αποστράτων της Αυστραλίας σε αριστούχους μαθητές της Κρήτης.

Συγχαίροντας τους φετινούς βραβευθέντες μαθητές, η Πρέσβης της Αυστραλίας κ. Μπλούμφιλντ ανέφερε ότι τα βραβεία αυτά τιμούν τους διαχρονικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες και εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη των Αυστραλών προς τους Κρητικούς, συμπληρώνοντας ότι:
"Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Αυστραλία στέκεται δίπλα στην Ελλάδα με το ίδιο πνεύμα αλληλεγγύης που ένωσε τους δύο λαούς μας το 1941.
Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις προκλήσεις της και θα βγει από την κρίση ακόμη πιο δυνατή."

 http://enlefko.blogspot.gr

Κοσμοπλημμύρα στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τον τριήμερο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Επιτυχες το «παντρεμα» τουριστικου και πρωτογενους τομεα...


Με χρώματα, μουσικές, τοπικά προϊόντα και παράδοση γέμισε το κέντρο του Ηρακλείου που πλημμύρισε μ’ επισκέπτες ντόπιους και ξένους, κατά την αποψινή έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με τη στήριξη των οκτώ Δήμων και των τουριστικών φορέων, παντρεύοντας τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και την έρευνα με την παράδοση.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι οι πλατείες Ελευθερίας, Καλλεργών (απέναντι στην Ενετική Λότζια) και Αγίου Τίτου, που φόρεσαν τα γιορτινά τους για να υποδεχτούν δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, με στόχο την καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ως θεσμού υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Κρήτης.

Απόψε γεννήθηκε ένας θεσμός» δήλωσε μ’ έμφαση η αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και πρόσθεσε με νόημα: «Εμείς από Δευτέρα ξεκινάμε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για του χρόνου!»

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι του χρόνου οι εκδηλώσεις θα είναι επταήμερες με αιχμή του δόρατος την εντός των τειχών πόλη και το λιμάνι. «Για ένα εορτασμό μαζί με τους τουρίστες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε παρουσία πλήθους κόσμου στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου και λειτούργει η έκθεση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και της λαϊκής παράδοσης, μέσα σ’ ένα… δάσος καλαίσθητων περιπτέρων, που στήθηκαν για τις ανάγκες τις έκθεσης.

Περισσότεροι από 300 εκθέτες παρουσιάζουν τα προϊόντα της Κρητικής γης, ευελπιστώντας στην ανάδειξη και προώθησή τους στις ντόπιες και ξένες αγορές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε λόγο για ξεχωριστό εορτασμό και τόνισε: «Θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν περιμένουμε τη σημερινή ημέρα για να γιορτάσουμε τον τουρισμό. Η Περιφέρεια μας κάθε μέρα προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της για την ανάδειξη των πυλώνων ανάπτυξης, που είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας. Ενώνουμε δυνάμεις- και βλέπετε την επιτυχία των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε- και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τους αντιπεριφερειάρχες και το περιφερειακό συμβούλιο για τις προσπάθειες που καταβάλουν. Παράλληλα ευχαριστώ τον τουριστικό και τον πρωτογενή τομέα γιατί αναδεικνύουν τα θετικά της Κρήτης. Όλη μας η προσπάθεια είναι πως θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας και πως θα έχουμε ένα ποιοτικό τουρισμό. Πιστεύω ότι η συνύπαρξη των δύο επιτυγχάνεται με τις ενέργειες που όλοι μαζί κάνουμε.»

Από την πλευρά του, ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης δήλωσε ότι

«Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων παρότι είχαμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεση μας, αγγίζει τις προσδοκίες μας και τις ξεπερνά. Είμαστε βέβαιοι ότι τις δύο επόμενες ημέρες που ο κόσμος θα πληροφορηθεί τι εξελίσσεται στο κέντρο του Ηρακλείου, η προσέλευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αύριο οι πλατείες Ελευθερίας Καλλεργών και Αγίου Τίτου θα ζήσουν μέρες από τα παλιά.» Παράλληλα τόνισε ότι το πιο εξαγώγιμο προϊόν της Κρήτης, είναι το φιλότιμό της.

Την παράσταση στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας «έκλεψαν» απόψε οι γιαγιάδες από το Ίνι και τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο, που με ιδιαίτερη χαρά και περίσσιο κουράγιο μπλέχτηκαν στα μιτόκτενα της παράδοσης και έδειξαν στους επισκέπτες τον παραδοσιακό τρόπο ύφανσης, ξεκινώντας από την επεξεργασία του μαλλιού με τη ρόκα την ανέμη και όλα τα σύνεργα μιας άλλης εποχής, κάνοντας τους παλιότερους να θυμηθούν και τους νέους να μάθουν.

Υπό τους ήχους της ζωντανής Κρητικής μουσικής- συμμετείχε και ο Ψαραντώνης- ο κόσμος διασκέδαζε και παράλληλα περιδιάβαινε ανάμεσα στα περίπτερα παίρνοντας γεύση από τα τοπικά προϊόντα και τα προϊόντα της λαϊκής μας παράδοσης και παράλληλα έντυπο υλικό για την ενημέρωση του. Παράλληλα ένα βαν του ΤΕΙ Κρήτης στις παρυφές της έκθεσης σηματοδοτούσε την ερευνητική πτυχή των εκδηλώσεων.

Την ίδια ώρα στην Πλατεία Καλλεργών η νεολαία του Ηρακλείου έδινε το δικό της παρόν κα στίγμα, με ντόπια νεανικά συγκροτήματα σε άλλους ρυθμούς και ήχους υποδηλώνοντας την εξέλιξη αλλά και την πολυπολιτισμικότητα της Κρήτης, που έχει αποδείξει στο πέρασμα των αιώνων ότι μπορεί να λειτουργήσει ως χωνευτήρι, λαών, πολιτισμών και ρευμάτων, χωρίς ποτέ να χάνει την ταυτότητά της.

Τιμητική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Γενικό Γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Με τον Πατριαρχη Αλεξανδρείας κκ Θεόδωρο συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κόμματος ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ . 

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης εξήρε την προσωπικότητα του Πατριάρχη αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί στην Αφρική , τον ευχαρίστησε για την φιλανθρωπική του δράση αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλει για να προωθήσει τις ανθρωπιστικές αξίες και τα δίκαια το ελληνισμού όπως πρόσφατα με τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις Βρυξέλες και στη Μόσχα και όπως ασφαλώς και θα κάνει στο επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ όπου θα έχει συνάντηση με το Πρόεδρο Ομπάμα.

22 Βουλευτές της ΝΔ ζητούν να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως που αφορούν Συνδικαλιστικές Συντάξεις και ονόματα πολιτικών προσώπων

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και είκοσι ενός ακόμα Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε αίτημα «για κατάθεση όλων των ονομάτων των πολιτικών που λαμβάνουν την Ειδική Σύνταξη λόγω συνδικαλιστικής δράσης αλλά και την κατάργηση της» απευθυνόμενοι στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση.
Στην Ερώτηση υπογραμμίζεται ότι: «ο Νόμος 971/1937 παρείχε το δικαίωμα ειδικής σύνταξης σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Ειδικότερα, οι Πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος που διετέλεσαν για 12 χρόνια, μέχρι και το 1999, σ’ ένα από τα παραπάνω αξιώματα δικαιούνται την καταβολή Ειδικής Σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής δράσης. Η σύνταξη αυτή χορηγείται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ. Επειδή, η σύνταξη αυτή αποτελεί αδικία για όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους και παραβιάζει τις αρχές της ισονομίας, ενώ παράλληλα σ’ όλους τους συνταξιούχους έχουν επιβληθεί ιδιαίτερα μεγάλες περικοπές και είναι άδικο να χορηγείται ειδική σύνταξη σε πρώην συνδικαλιστές» ζητήσανε από τον Υπουργό να τους καταθέσει τη λίστα των δικαιούχων των Ειδικών Συντάξεων τα τελευταία 20 χρόνια όπως επίσης και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν για τη χορήγηση της σύνταξης αυτής.

Ακόμα, οι 22 Βουλευτές έθεσαν το ερώτημα «εάν ίσχυαν οι συντάξεις αυτές και για περιπτώσεις συνδικαλιστών οι οποίοι θήτευσαν στο Κοινοβούλιο ή σε Υπουργικούς Θώκους».

Τέλος, αιτήθηκαν στα πλαίσια του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης του ελληνικού δημοσίου να καταργήσει ο Υπουργός τα επιδόματα και τις συντάξεις λόγω συνδικαλιστικής δράσης στο δημόσιο τομέα.
Οι Υπογράφοντες Βουλευτές της ΝΔ

1)Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
2)Νικόλαος Σταυρογιάννης, Βουλευτής Φθιώτιδας
3) Γεώργιος Κοντογιάννης, Βουλευτής Ηλείας
4) Ανδρέας Κουτσούμπας, Βουλευτής Βοιωτίας
5) Κωνσταντίνος Κόλλιας, Βουλευτής Κορινθίας
6) Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Βουλευτής Φθιώτιδας
7) Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βουλευτής Ημαθίας
8) Γεώργιος Καρασμάνης, Βουλευτής Πέλλας
9) Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βουλευτής Χανιών
10) Γιάννης Μιχελάκης, Βουλευτής Επικρατείας
11) Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Φλώρινας
12) Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
13) Γιώργος Βλάχος, Βουλευτής Αττικής
14) Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης, Βουλευτής Δωδεκανήσου
15) Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής Α΄ Πειραιώς
16) Θεόδωρος Σολδάτος, Βουλευτής Λευκάδος
17) Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Βουλευτής Πιερίας
18) Γιώργος Κασαπίδης, Βουλευτής Κοζάνης
19) Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Πιερίας
20) Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου
21) Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Βουλευτής Μεσσηνίας
22) Ιορδάνης Τζαμτζής, Βουλευτής Πέλλας

Χανιά: O Πανακρωτηριακός έκλεισε τον Πίου!

Παίκτης του Πανακρωτηριακού, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Χανιών θα πρέπει να θεωρείται ο Ιζουάνα Ζοέλ Ανίνο, ο γνωστός Πίου από τη γνωστή διαφήμιση. 
 
Ο παίκτης της κρητικής ομάδας, Γιώργος Ντενετζής, ο οποίος συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και στα οργανωτικά θέματα του συλλόγου ήρθε σε επαφή με τον γνωστό σε όλο το ελληνικό κοινό, Πίου ή κατά κόσμον Izunna Joel Anyino και τον έπεισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανακρωτηριακό.
 
Μάλιστα, ο Νιγηριανός άσος, ο οποίος είναι γεννημένος το 1978 έχει ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του, όπως όλα δείχνουν, ομάδα και αυτό που απομένει είναι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων να εκδώσει το δελτίο του.


Πηγή: onsports.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...