Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΟΕΚ: Παραδίδονται 70 κατοικίες στην Κρήτη

Παραδίδονται το Σαββατοκύριακο 70 κατοικίες, που έχουν κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας στην Κρήτη.

Ειδικότερα, αύριο Σάββατο, 26 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Πολύκεντρο) του δήμου Σητείας, θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των παραχωρητηρίων των 30 κατοικιών του οικισμού «Σητεία ΙΙΙ».

Ο οικισμός έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 34.910 τ.μ. και περιλαμβάνει 30 μεζονέτες τεσσάρων δωματίων.

Επίσης την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου στις 13:00, θα γίνει η εγκατάσταση στις κατοικίες των 40 δικαιούχων του οικισμού «Ρέθυμνο VI». Ο οικισμός έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 20.445 τ.μ. και περιλαμβάνει: 12 διαμερίσματα των τεσσάρων δωματίων και 28 διαμερίσματα των τριών δωματίων.

Χωρίς σοβαρά επεισόδια η πορεία αντιεξουσιαστών στο Ηράκλειο


Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών από ολόκληρη την Κρήτη πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Ηράκλειο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις ανά την Ελλάδα που ξεκίνησαν μετά την εκκένωση της Βίλας Αμαλία στην Αθήνα.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία, ενώ περίπου 250 άτομα φώναζαν συνθήματα κρατώντας πανό, όπου αναγραφόταν "κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους αγωνιστές".

Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας που ήταν σε επιφυλακή για την περιφρούρηση δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων.

Προηγήθηκε μικροένταση με τη ρίψη μπουκαλιών.

Πηγή: cretalive.gr

Χανιά: Βίντεο από την ένοπλη επίθεση σε βενζινάδικο - Δραπέτης φυλακών ο ένας από τους δράστες

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους δράστες της αποτυχημένης απόπειρας ένοπλης ληστείας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε πρατήριο υγρών καυσίμων, προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Το ίδιο αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες απο κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνουν καρέ - καρέ την ένοπλη επίθεση των δύο δραστών σε βάρος του πατέρα της ιδιοκτήτριας του βενζινάδικου επί της Λ. Μουρνιών.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, προέκυψε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο ένας εκ των δύο ατόμων που "μπούκαραν" στο βενζινάδικο, ο 24χρονος Αλβανός, είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών καθώς είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Πάτρας.
Ο 24χρονος ο οποίος είχε δηλώσει ψεύτηκα στοιχεία ταυτότητας, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ο συνεργός στην απόπειρα ληστείας, ο 33χρονος, φιλοξενούσε τον νεαρό δραπέτη και για το λόγο αυτό επιβαρύνεται με την κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία
Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία, είχε κλαπεί το βράδυ της 23/24.01.2013 από περιοχή των Χανίων.

Οι δράστες, φορώντας κουκούλες και γάντια και κρατώντας μια Ρωσική καραμπίνα Saiga (τύπου Καλάσνικοφ), απείλησαν τον ηλικιωμένο πατέρα της ιδιοκτήτριας του βενζινάδικου ζητώντας του τα χρήματα. Αυτός αντιστάθηκε και μάλιστα έπιασε το όπλο απο την κάνη.
Τότε, αυτός που το κρατούσε τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον έρριξε κάτω, ενώ ο συνεργός του βάζοντας στο λαιμό του ηλικιωμένου ένα μαχαίρι, τον ανάγκασε να του δώσει 400 ευρώ που είχε στην τσέπη του.

Στην συνέχεια ανέβηκαν στη μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές με μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ και έκαναν έρευνες.
Κάποια στιγμή μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο δεν σταμάτησε και ξεκίνησε άγρια καταδίωξη. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να μπλοκάρουν το αυτοκίνητο - στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα - στην οδό Αγίας Μαρίνας και μέσα σε αυτό βρήκαν το όπλο, τις κουκούλες και τα χρήματα της ληστείας.εια της ληστείας

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος μαζί με τον 24χρονο, ήταν τα δύο άτομα που έκαναν την επίθεση στο βενζινάδικο και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον 28χρονο συνεργό τους, που τους περίμενε με αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο σημείο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΑ τηλεόραση

Χανιά: Εργάτης έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από οδοστρωτήρα

Φωτό αρχείου

Ένας 39χρονος εργάτης, πατέρας 2 παιδιών, έχασε τη ζωή του σήμερα το απόγευμα όταν καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα έργων (οδοστρωτήρα) το οποίο οδηγούσε. 

Το εργατικό δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια έργων διαπλάτυνσης του δρόμου Λάκκοι - Ομαλός.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπήρχε υποχώρηση του οδοστρώματος με αποτέλεσμα το βαρύ μηχάνημα να βγει εκτός πορείας και να ανατραπεί. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του άτυχου άντρα ο οποίος βρισκόταν στην καμπίνα του οχήματος. Διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις ακριβείς συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος διεξάγονται έρευνες.

ΤΩΡΑ - Παγκρήτια συγκέντρωση αντεξουσιαστών – Επί ποδός η Αστυνομία


Παγκρήτια συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο του Ηρακλείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Οι άνδρες της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Το ραντεβού έχει δοθεί στα Λοντάρια, όπου ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.

Γκάλοπ Σαββάτου: Πρωτιά της ΝΔ με 0,4% - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρωτιά για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά δίνει δημοσκόπηση της Raas για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο.

Το προβάδισμα για τη ΝΔ είναι μόλις 0,4% καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει25,5% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία σε δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου (18-20/12) έδινε προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 25,5% έναντι 24,8% της ΝΔ.

Η πρωτιά της ΝΔ, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκύπτει και από τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας σε θέματα αιχμής,όπως η τρομοκρατία, οι καταλήψεις, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κ.λπ.

Στη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 8,8% (από 9.1% τον Δεκέμβριο) και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 5,3% (από 5,7%), ΔΗΜΑΡ 5,3% (5,0%), ΚΚΕ 5% (4,8%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8% (2,8%), Δημιουργία Ξανά 1,6% (1,2%), Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% (1,4%), Άλλο 2,4% (3,8%), Άκυρο – Λευκό 2,6% (3,2%) ενώ η Αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 13,3% (12,7%).

Οι πολίτες λένε «ναι» στην επιστράτευση για τους εργαζόμενους του Μετρό με ποσοστό 54,1% έναντι 41,9% ενώ στο θέμα της ανακατάληψης των δημόσιων κτιρίων το ποσοστό που συμφωνούν είναι αρκετά υψηλό φτάνοντας το79,5% έναντι 17,6% που εκφράζουν την διαφωνία τους.


Enhanced by Zemanta

Συλλήψεις μετά από έρευνα για τον εμπρησμό στα σπίτια του Μπόμπολα στα Σφακιά


Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία σε χωριά των Σφακίων, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εμπρησμό στα σπίτια του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr στους Κομιτάδες συνελληφθησαν ένας 65χρονος και οι δυο του γιοί επειδή βρέθηκαν στο σπίτι τους δύο πιστόλια, σφαίρες και μία σιδηρογροθιά.

Επίσης περισυλλέχθηκε γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων. Τα πιστόλια εστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία αναφέρεται:

«Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Σφακίων, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 65, 35 και 37 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε επαγγελματικό χώρο των συλληφθέντων, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• Δύο (2) πιστόλια,
• Τρείς (3) γεμιστήρες,
• Δεκατρία (13) φυσίγγια και
• Μία (1) σιδερογροθιά

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων"



Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Ελεύθεροι με περιοριστικού όρους οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, στους οποίους ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια για το τροχαίο που προκλήθηκε μετά από καταδίωξη το βράδυ της Τετάρτης, στην παραλιακή του Ηρακλείου Κρήτης με θύματα δύο νεαρούς δικυκλιστές ηλικίας 15 και 19 ετών.

Στους δυο αστυνομικούς απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ για τον καθένα.

Ληστεία με καλάσνικοφ σε βενζινάδικο στα Χανιά

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Πέμπτης στα Χανιά, σε βενζινάδικο επί της Λεωφόρου Μουρνιών 25.

Οι δύο 'Eλληνες δράστες ηλικίας 28 και 33 ετών που επέβαιναν σε μηχανή, υπό την απειλή καλάσνικοφ, χτύπησαν τον υπάλληλο, παίρνοντάς του τις εισπάξεις της ημέρας, και έγιναν καπνός για …λίγο αφού μετά από άγρια καταδίωξη, άνδρες της ομάδας Δίας, της ΟΠΚΕ και του ΤΑΕ, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, στην οδό Νικολάου Σκουλά, εκεί όπου τους περίμενε ο συνεργός τους, ένας 24χρονος Αλβανικής καταγωγής, με αυτοκίνητο.

Ο υπάλληλος του βενζινάδικου είναι καλά στην υγεία του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων.

Πηγή: Cretalive.gr 

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ και στα Χανιά

Μετά την Θεσσαλία… ετοιμάζονται για κύκλο κινητοποιήσεων και στα Χανιά, καθώς οι αγρότες αντιδρούν στην πολιτική των περικοπών της κυβέρνησης και  έτσι «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στις 5 Φεβρουαρίου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων που διοργανώνει την κινητοποίηση καλεί τους παραγωγούς σε μαζική συμμετοχή «ενάντια στο νέο φορολογικό που μας τσακίζει και τα άλλα οξυμένα προβλήματά μας».

Καθώς οι τιμές παραμένουν χαμηλές στα κρητικά προϊόντα, παράλληλα τον αγροτικό κόσμο ταλανίζουν και οι αυξήσεις στις εισφορές τους που συνοδεύονται από τη χαμηλή ζήτηση των προϊόντων τους και τις ασφυκτικές πιέσεις των διεθνών αγορών. Ο αγροτικός κόσμος των Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική εξαθλίωση ενός μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και ζητάει από την πολιτεία εδώ και τώρα μέτρα στήριξης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...