Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Κρήτης-Κύπρου- Ισραήλ

Με στόχο την ακτοπλοϊκή εμπορική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ, που θα ενισχύσει περαιτέρω τις Κρητικές εξαγωγές στις χώρες της Μέσης Ανατολής, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης. 


Στη σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου, του Προέδρου του ΟΛΗ Γιάννη Μπρά, του αντιπροέδρου του Επιμελητήριου Ηρακλείου Θωμά Φορτετσανάκη, εξαγωγέων και συμβούλων επιχειρήσεων συζητήθηκαν οι προοπτικές που διαγράφονται προκειμένου να υπάρξει η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή διασύνδεση. 


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι κάθε κίνηση-ενέργεια που γίνεται για την εξωστρέφεια της Κρήτης που ενισχύουν την οικονομία του τόπου και τις εξαγωγές είναι ωφέλιμη.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει ναυτιλιακή εταιρεία που εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο, Κύπρος, Ισραήλ, γεγονός που αυξάνει ωστόσο το κόστος των Κρητικών εξαγωγών για το Ισραήλ και τις χώρες της Μ. Ανατολής ευρύτερα.

«Στόχος της σημερινής συνάντησης με τους φορείς, τα Επιμελητήρια, τους εξαγωγείς, είναι η εμπορική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο και το Ισραήλ. Θα γίνουν αντίστοιχες επαφές με τα Επιμελητήρια Κύπρου, Ισραήλ αλλά και τους επιχειρηματίες, για να δούμε πως θα έχουμε ένα μικρότερο κόστος στη διακίνηση των προϊόντων μας, ώστε να  γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικά» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και πρόσθεσε: «Οι επαφές θα συνεχιστούν ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή και να γίνει εφικτή η ακτοπλοϊκή  σύνδεση Κρήτης Κύπρου και Ισραήλ. Σήμερα υπάρχει ναυτιλιακή εταιρεία που εκτελεί την εμπορική γραμμή Λαύριο-Κύπρος-Ισραήλ και αυτό που επιδιώκουμε είναι η γραμμή να επεκταθεί και στη Κρήτη πράγμα που θα ενισχύσει το εξαγωγικό μας εμπόριο, ενώ θα μειώσει και το κόστος μεταφοράς. Σήμερα, η Κρήτη κάνει  εξαγωγές στο Ισραήλ όπως νερό, οπωροκηπευτικά, λάδι κ.α. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει το εξαγωγικό εμπόριο στο Ισραήλ που πρέπει να το ενισχύσουμε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπράς ανέφερε: «Σήμερα ουσιαστικά γίνεται το πρώτο βήμα υπό την σκέπη της Περιφέρειας. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ. Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε συνεργασία και με τον σύνδεσμο εξαγωγέων. Όποιες προσπάθειες εξωστρέφειας γίνονται με την βοήθεια της Περιφέρειας είναι θετικό για το νησί. Βεβαίως τα πάντα εξαρτώνται από τη ζήτηση, η ακτοπλοϊκή διασύνδεση είναι ευχή και στόχος που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία και δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...