Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Νεκρός άνδρας στη θάλασσα του Πλατανιά

Το πτώμα ενός άνδρα το οποίο, μάλιστα, βρισκόταν σε αποσύνθεση, εντοπίστηκε στη θάλασσα του Πλατανιά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με το FlashNews, στο σημείο πήγε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος το οποίο περισυνέλεξε το πτώμα.

Από πρώτη εκτίμηση φαίνεται ότι πρόκειται πιθανόν για άνδρα, ηλικίας περίπου 50–60 ετών, ο οποίος φορούσε μαύρο παντελόνι, καρό πουκάμισο, λευκό φανελάκι και μαύρες κάλτσες.

Η σορός μεταφέρθηκε στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο για νεκροψία – νεκροτομή.

Tο λάδωμα καλά κρατεί

Εξακολουθούν να "λαδώνουν" οι υποψήφιοι οδηγοί για να αποκτήσουν ένα δίπλωμα οδήγησης. Όπως αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος στο Ηράκλειο της Κρήτης, όσοι "λάδωναν" έπαιρναν διπλώματα χωρίς καν να πηγαίνουν στις εξετάσεις!

Ο τζίρος από τα "λαδώματα", σύμφωνα με έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης ανέρχεται στα 50 εκ. ευρώ!

Οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση Ε.ΠΑ.ΝΑ. ΑΕ Ηρακλείου συνάντησαν τον υφ. κ. Νικολόπουλο

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας Ανακύκλωση Ε.ΠΑ.ΝΑ. ΑΕ Ηρακλείου Κρήτης, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, 2 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Εργασίας και Ασφάλισης, κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε απεργία από τις 29 Μαρτίου 2011, λόγω μειώσεων που θέλησε να επιβάλλει η εργοδότρια εταιρεία στην μισθοδοσία τους, εξέφρασαν στον κ. Νικολόπουλο τις απόψεις τους και αυτός από την πλευρά του, εξέφρασε την πρόθεσή του για εξαντλητικό διάλογο με όλες τις πλευρές, βέβαιος πως μπορεί να βρεθεί λύση και να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη στην βιομηχανική μονάδα του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί πως είναι συνεχείς οι προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης σε μονάδες της χώρας.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το αδιέξοδο με τους Έλληνες ενωμένους. Και αυτό σημαίνει πως εργοδοσίες και εργαζόμενοι θα πρέπει, με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση, να μπορούν να συνεννοούνται και να βρίσκουν λύσεις. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, τον οποίο θα επιδιώκουμε πάντα, με τελικό στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας παραγωγικών μονάδων της χώρας» τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Νικολόπουλος.

Στο εδώλιο ένας 19χρονος για επίθεση κατά αλλοδαπού στην Κρήτη

Μετά από έρευνες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκε τελικά ένας νεαρός στην Κρήτη ο οποίος αναζητείτο για επίθεση σε βάρος ενός 38χρονου Αιγύπτιου.

Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου στην Ακτή Παπανικολή στα Χανιά και δράστης της φαίνεται να είναι ένας 19χρονος κατά του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τον ξυλοδαρμό με λοστό και τον βαρύ τραυματισμό του 38χρονου.

Στις κατηγορίες, συμπεριλαμβάνονται οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες και η οπλοχρησία, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δευτέρου δράστη, συνεχίζονται.

Ο 38χρονος Αιγύπτιος από την επίθεση που του έγινε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων σοβαρά τραυματισμένος με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι γιατροί του νοσοκομείου να πραγματοποιήσουν αφαίρεση νεφρού καθώς κινδύνευε η ζωή του.

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.minedu.gov.gr) μπορούν να μάθουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων τις βαθμολογίες τους στα ειδικά μαθήματα.

Θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου λήγει την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Ειδικά την ημέρα αυτή σε όλα τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ θα βρίσκονται ο Διευθυντής ή ο Υποδιευθυντής και ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή συμπληρωματικών δικαιολογητικών για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση, καθώς και η παροχή κωδικού (password) σε όσους υποψήφιους δεν πρόλαβαν ή τον έχασαν.

Ξεκίνησε η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο!

Ο νέος θεσμός είναι εδώ για να σας κεράσει γεύσεις και τέχνη, σε ένα απολαυστικό εφταήμερο

Η νέα αυτή γιορτή αποτελεί την συνισταμένη της Γιορτής Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων και της Κρητικής Αγροτουριστικής Συνεργασίας. Ο νέος θεσμός είναι εδώ για να σας κεράσει γεύσεις και τέχνη, σε ένα απολαυστικό εφταήμερο.


Οι φορείς διοργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Αντιπεριφέρεια Κρήτης αντίστοιχα, συμπράττουν και συνδιοργανώνουν τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», αντικαθιστώντας τις προσωπικές γιορτές που αναφέρθηκαν στην εισαγωγή. Ο νέος δύναμικός θεσμός φιλοδοξεί να κάνει κοινωνούς όλους τους επισκέπτες, στον πλο ύτο της πολιτιστικής μας ταυτότητας αλλά και στην ποικιλία και υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων του νησιού της Κρήτης.

Από την 1η μέχρι και τις 7 Ιουλίου λοιπόν, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, δοκιμάστε εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί, γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα από αγνά υλικά της κρητικής γης, ταξιδέψτε στη μουσική παράδοση της Κρήτης. 

Συναντηθείτε και γνωρίστε από τους παραγωγούς τις δοκιμασίες της αναμέτρησής τους με τη Φύση. 
Στόχος της διοργάνωσης αποτελεί η ανάδειξη της "Κρητικής Διατροφής", του διατροφικού μοντέλου που ξεπερνά τα σύνορα του νησιού, τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα και πρεσβεύει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής και έναν πολιτισμό. Η "Κρητική Διατροφή" αποτελεί μια ευκαιρία ανάπτυξης για την Κρήτη και τους κατοίκους της, συνιστά μια κινητήριο δύναμη για την τοπική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 1-7 Ιουλίου 2012, 19:30 - 23:00

"Δεν θα γίνει στρατιωτικό ορμητήριο για τη Συρία η Σούδα"

Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η βάση στη Σούδα ως στρατιωτικό ορμητήριο σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία έχει προκαλέσει την αντιδράσεις στην Κρήτη.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αφού κάνει λόγο για "στημένο σκηνικό πολέμου" στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με μη προβλέψιμη εξέλιξη, ζητάει μεταξύ άλλων:

-Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, σας ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής

-Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα

-Να μην τηρηθεί καμία συμβατική υποχρέωση που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε πιθανό πόλεμο

-Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων

-Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ

Πηγή: cretalive.gr

Συνελήφθη 34χρονος με «σοκολάτα» και ακατέργαστη κάνναβη στη Σούδα


 Συνελήφθη 34χρονος με «σοκολάτα» και ακατέργαστη κάνναβη στη Σούδα
Έναν 34χρονο άνδρα συνέλαβαν άνδρες του λιμενικού, στη Σούδα, σήμερα το πρωί, για κατοχή ναρκωτικών.

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, κατά την αποβίβαση του 34χρονου από το πλοίο της γραμμής, διενεργήθηκε έλεγχος που έφερε στην «επιφάνεια» μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μ.β. 10,05 γρ. και μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κατεργασμένης ινδικής κάνναβης (σοκολάτα) μ.β. 5,30 γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που διενεργεί την προανάκριση, οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα κάθε αθλητική δραστηριότητα στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (ΕΑΚ), καθώς το πρωί η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση στο Εθνικό Στάδιο και στο Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων, λόγω οφειλών προς την επιχείρηση της τάξεως των 80.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Ιπποκράτης Μανιουδάκης, «υπάρχει μια οφειλή προς τη ΔΕΗ της τάξης των 80.000 ευρώ. Προ ημερών και μετά από τρεις μήνες που είχαν "παγώσει" τα πάντα λόγω εκλογών, μας ήρθε η πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης. Από αυτή δώσαμε ένα αναλογικά μεγάλο ποσό, του ύψους των 18.000, στη ΔΕΗ. Περιμένουμε τις επόμενες εκταμιεύσεις για να εξοφλήσουμε και το υπόλοιπο χρέος, αλλά παρόλα αυτά η ΔΕΗ επιμένει να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα». Η διακοπή είναι προειδοποιητική για 24 ώρες, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Μανιουδάκη, η διοίκηση του ΕΑΚ είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να αναστείλει κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Γεμίζει με νερό το φράγμα Αποσελέμη

Ξεκίνησε να γεμίζει με νερό από την περασμένη Παρασκευή το φράγμα Αποσελέμη του δήμου Χερσονήσου του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς ολοκληρώθηκε η έμφραξη του αγωγού εκτροπής. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, «πρόκειται για ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο που κατασκευάζεται στην Κρήτη για να υδρεύσει το Ηράκλειο και τον Αγιο Νικόλαο», έχει προϋπολογισμό 114 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για την υλοποίηση του έχουν δημοπρατηθεί και εκτελούνται τρεις εργολαβίες:

- Η πρώτη περιλαμβάνει την κατασκευή του φράγματος Αποσελέμη (χωμάτινο φράγμα ύψους 62 μέτρων από τη θεμελίωσή του, με ταμιευτήρα ωφέλιμης χωρητικότητας 27,3 Χ 106 κυβικών μέτρων νερού) και τα συναφή του έργα.

- Η δεύτερη αφορά τις εργασίες εκτροπής- μεταφοράς υδάτων και κατασκευή αγωγών και διυλιστηρίων και περιλαμβάνει την κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού (δυναμικότητας 110.600 κυβικών μέτρων την ημέρα) και των αγωγών μεταφοράς νερού από το φράγμα στο διυλιστήριο (συνολικού μήκους 7,2 χλμ περίπου), μεταφοράς διυλισμένου νερού από το διυλιστήριο έως το Ηράκλειο (μήκους περίπου 30,8 χλμ.) και από το διυλιστήριο στον Αγ. Νικόλαο (μήκους περίπου 33,5 χλμ.).

- Η τρίτη αφορά έργα ενίσχυσης του ταμιευτήρα φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου και περιλαμβάνει την κατασκευή έργων υδροληψίας, προσαγωγής υδάτων και ανάντη εισόδου σήραγγας οροπεδίου Λασιθίου, έργων διάνοιξης και κατασκευής σήραγγας Οροπεδίου με μηχάνημα ολομέτωπης κοπής (συνολικού μήκους 3.425 μέτρων), έργων κατάντη σήραγγας οροπεδίου και τη διευθέτηση χειμάρρου Αποσελέμη μέχρι τον ταμιευτήρα του.

«Ενα πολύ σημαντικό έργο για την Κρήτη, η κατασκευή του φράγματος, απ' όπου θα υδρεύονται το Ηράκλειο και ο Άγιος Νικόλαος, ολοκληρώνεται. Για να φθάσουμε στη σημερινή μέρα έγινε συντονισμένη δουλειά τα προηγούμενα χρόνια, από την πολιτική ηγεσία και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και ξεπεράστηκαν προβλήματα τεχνικής φύσεως, χρηματοδοτήσεων, απομάκρυνσης δικτύων ΟΚΩ και άλλα. Φιλοδοξούμε με σκληρή δουλειά, να επιταχύνουμε τα υπό κατασκευή έργα και να επανεκκινήσουμε τα σταματημένα» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Στ. Καλογιάννης.

«Σέξι» και στο backstage της περιοδείας της η Ελευθερία Ελευθερίου [ΦΩΤΟ]

Οι φωτογραφίες από το παρασκήνιο της περιοδείας της Κύπριας τραγουδίστριας σε Γιάννενα, Σέρρες, Λάρνακα, Αγρίνιο και Δράμα  είναι ιδιαίτερα σέξι.  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Πρίαμος, όπως Πένθος και Προφήτης Ηλίας! Οι τραγικές συμπτώσεις...

Τα τρία παιδιά, φίλοι και συγγενείς μεταξύ τους, ξεκίνησαν μέσα στο γέλιο και τη χαρά για να πάνε στο ποτάμι του χωριού, έξω από το Κανλί Καστέλλι, όπως λεγότανε τότε ο Προφήτης Ηλίας, για να κολυμπήσουν.

Ήταν καλοκαίρι του 1958 και τίποτε δεν προδίκαζε πως το ανέμελο παιγνίδι της εφηβικής παρέας θα μετατρέπονταν σε θρήνο. Όμως ο Χάρος αλλοιώς τα λογάριαζε. Ο μικρός Πρίαμος, ένας πραγματικός άγγελος για όσους τον ήξεραν, κάτω από συνθήκες που δεν έγιναν κατανοητές παρασύρθηκε από το νερό και οι φίλοι του τον έχασαν.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση μα ο χρόνος που χάθηκε ήταν πολύτιμος και το πανέμορφο παλλικαράκι βγήκε νεκρό, ντύνοντας στα μαύρα την οικογένεια Ξυδάκη. Ήταν η πρώτη και δυστυχώς όχι η τελευταία φορά που η σεβαστή οικογένεια του χωριού, θα έκλαιγε για το χαμό ενός Πρίαμου, μ΄έναν άδικο και αιφνίδιο θάνατο. Οι Ξυδάκηδες θέλοντας να τιμήσουν τον πρόωρο χαμό του παιδιού τους, όπως άλλωστε συνηθίζεται στην Κρήτη, ο αδελφός και η αδελφή του νεαρού έφηβου, έδωσαν στα πρωτότοκα παιδιά τους το όνομα του πρόωρα χαμένου Πρίαμου. Μα το κακό δεν ξορκίστηκε. Γύρισε ξανά και χτύπησε την πόρτα του Γιάννη Ξυδάκη, που είδε τον γιο του να πέφτει νεκρός και την οικογένεια του να ντύνεται στα μαύρα. Μια ακόμη γιορτή στον Προφήτη Ηλία μετατράπηκε σε θρήνο, άλλωστε το χωριό, τα΄χει τα μαύρα ρούχα απάνω απάνω. Η λύπη πάει χέρι χέρι με τη χαρά, το γέλιο με το δάκρυ και η χάρη του Προφήτη Ηλία που θα ΄πρεπε κανονικά να σκεπάζει το χωριό από τις κακοτοπιές φαίνεται πως δεν είναι αρκετή, αφού κι εκείνη πολλές φορές δεν μπορεί να κατανοήσει τις αποκοτιές των ανθρώπων.

Ήταν πάλι καλοκαιράκι, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, όταν, όπως στο ματωμένο Κλείδωνα, το γλέντι στο περήφανο χωριό, σταμάτησε απότομα. Τέσσερα νεαρά παιδιά θέλησαν να συνεχίσουν το γλέντι από την πλατεία του σχολειού, στα σοκάκια και τα μπαράκια του Μεγάλου Κάστρου, μα το ταξίδι σταμάτησε βίαια. Το αυτοκίνητο έφυγε σε μια στροφή, στις ευθείες του Κάμπου και το αυτοκίνητο έγινε τάφος για την παρέα. Ο Προφήτης Ηλίας, μαυροφορέθηκε και πάλι. Πρόσωπα σκαμμένα από τη δουλειά μα κι απ΄τον πόνο. Άνθρωποι που βλέπεις στο βλέμμα τους να πλανιέται ένα αναπάντητο γιατί. Φταίει το αίμα που κυλά στις φλέβες τους, φταίει το νερό που πίνουνε, φταίει μήπως η ΄΄κουζουλάδα΄΄ που κουβαλάνε γονιδιακά και που δεν τους επιτρέπει να λειτουργούν παίρνοντας αποστάσεις από τα πράγματα; Ότι κι αν πραγματικά συμβαίνει οι άνθρωποι από τον Προφήτη Ηλία, είναι ξεχωριστοί, αν και πολλές φορές όπως συνέβαινε στις Αρχαιοελληνικές τραγωδίες, δεν μπορούν να αντισταθούν στη Μοίρα τους!

Βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια!

Σφοδρότατη ήταν η σύγκρουση δύο οχημάτων περίπου στις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου, στον κόμβο του Φόδελε, στο "γνωστό" σημείο - καρμανιόλα όπου κααγράφονται με μεγάλη συχνότητα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Μπορεί τα δύο ΙΧ, τα οποία συγκρούστηκαν, υπό άγνωστες συνθήκες, να έγιναν άμορφη μάζα σιδερικών, ωστόσο για καλή τους τύχη, οι επιβαίνοντες βγήκαν από τα αυτοκίνητα, σε σχετικά καλή κατάσταση.

 Παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
cretalive.gr

"Εκστρατεία" βοήθειας για τον 23χρονο Μιχάλη στη Σητεία

Ο αγώνας για τη συλλογή χρημάτων για τον 23χρονο Μιχάλη συνεχίζεται και στην πόλη της Σητείας.
Μια σπάνια ασθένεια που έχει να κάνει με τον εγκέφαλο έχει οδηγήσει τον νεαρό 4 φορές σε χειρουργείο...
Το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως δεν έχει έρθει και οι γονείς του αναζήτησαν αλλού τη λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους.
Πιο συγκεκριμένα απευθύνθηκαν σε ινστιτούτο της Γερμανίας που, όπως τους ενημέρωσαν, μπορούν να αναλάβουν το παιδί τους. Εδώ όμως έρχεται η σκληρή γραφειοκρατία της χώρας!
Λένε στους γονείς του ότι δεν χρειάζεται να πάνε στο εξωτερικό και ότι το παιδί μπορεί να θεραπευθεί στην Ελλάδα. Επίσης η επιτροπή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν δικαιολογεί τη μετάβαση του νεαρού στο εξωτερικό. Η υγεία του παιδιού κρέμεται κυριολεκτικά από μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει παρθεί.
Όσο αυτοί καθυστερούν και δεν δικαιολογούν τη μετάβαση, το παιδί έχει αρχίσει ήδη να χάνει το φώς του και τη μνήμη του!
Έτσι το κόστος της μεταφοράς και του επόμενου χειρουργείου είναι πολύ μεγάλο για την οικογένεια που ήδη έχει δαπανήσει πολλά χρήματα.
Για το πρόβλημα έχει ήδη ενημερωθεί ο σύλλογος καρκινοπαθών «Στηρίζω» που έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στήριξης.
Επίσης για το σκοπό αυτό έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ο οποίος είναι: 777888
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον Μιχάλη, μπορούν είτε να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας είτε να επικοινωνήσουν με το συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας κ. Καμινάκη Μάνο στο τηλέφωνο: 6974032075.

flashnews.gr

Συναυλίες της ΕΡΤ για πρώτη φορά στην Κρήτη με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια

Δυο σπουδαίες Καλοκαιρινές συναυλίες που θα αποτελέσουν κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα «πόλο έλξης» των Κρητικών θα πραγματοποιήσει δωρεάν η ΕΡΤ σε Χανιά και Ηράκλειο με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.
Για πρώτη φορά η φημισμένη ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ πραγματοποιεί «κάθοδο» στην Κρήτη ύστερα από αίτημα του Περιφερειάχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και θα έχει στο δυναμικό της τους δημοφιλείς ερμηνευτές : Δημήτρη Μπάση, Κώστα Καράλη, και Νάνα Μπινοπούλου.

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στην μεγάλη παραλία του Μάλεμε στο δήμο Πλατανιά Χανίων και την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στο Κηποθέατρο ‘Νίκος Καζαντζάκης’ του Ηρακλείου η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει στους Κρητικούς έργα δύο σημαντικών Ελλήνων συνθετών υπό την διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού.

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Κώστας Καράλης και η Νάνα Μπινοπούλου θα ερμηνεύσουν την «Τρίτη Ανθολογία» του Γιάννη Σπανού και τα «12 Τραγούδια του F.G.Lorca» του Γιάννη Γλέζου…

Η «Τρίτη Ανθολογία» του Γιάννη Σπανού κυκλοφόρησε το 1975 και περιλαμβάνει 12 τραγούδια σε ποίηση Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Βάρναλη, Νίκου Καββαδία, Γιάννη Σκαρίμπα, Χρήστου Κουλούρη, Νίκου Καρύδη, Μήτσου Λυγίζου, Ηλία Σιμόπουλου, Δημήτρη Δούκαρη, Βύρωνα Λεονταρή, Μαρίνας Λαμπράκη, Λιλής Ιακωβίδη.

Στα «12 Τραγούδια του F.G.Lorca» ο Γιάννης Γλέζος επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση με την ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η απόδοση των στίχων στα ελληνικά ανήκει στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Τις συναυλίες συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε Ηρακλείου, Π.Ε. Χανίων με την συνδρομή των δήμων Ηρακλείου και Πλατανιά αλλά και των διευθύνσεων των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ Ανατολικής (Ηράκλειο) και Δυτικής Κρήτης (Χανιά).

Για την «κάθοδο» στην Κρήτη της ορχήστρας της ΕΡΤ, αίτημα του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη ήταν να γίνουν δωρεάν συναυλίες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, αίτημα που αρχικά έγινε δεκτό αλλά στην συνέχεια η ΕΡΤ με βάση τον προγραμματισμό και τις υποχρεώσεις της επέλεξε να γίνουν τελικά δύο συναυλίες.

H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1954, αρχικά ως Ελαφρά Ορχήστρα του ΕΙΡ από τον Κώστα Γιαννίδη και τον Άκη Σμυρναίο. Με την μεταπολίτευση του 1974 και τον ερχομό του Μάνου Χατζιδάκι στο Κρατικό Ραδιόφωνο η Ορχήστρα διευρύνει το σχήμα και το ρεπερτόριό της και μετονομάζεται σε Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής. Στα επόμενα χρόνια διευρύνθηκε με περισσότερους μουσικούς και επί διευθύνσεως Μίκη Θεοδωράκη, πήρε την ονομασία «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής».

Στόχος της είναι να αποτελέσει βήμα προβολής και διάδοσης της νεότερης ελληνικής μουσικής όπως αυτή αποτυπώνεται στα έργα των δρώντων Ελλήνων συνθετών και όχι μόνο, αλλά και βήμα ανάπτυξης του νεότερου καλλιτεχνικού δυναμικού που διαθέτει ο τόπος μας. Ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριό της κατέχει η παγκόσμια κινηματογραφική και θεατρική μουσική και ιδιαίτερα αυτή του 20ού αιώνα με έργα που δεν περιλαμβάνουν στα προγράμματά τους οι συμφωνικές ορχήστρες.

Ενισχύουμε τα βήματα της Ραφαέλας

«Μια ελπίδα για τη Ραφαέλα»: Τηλεμαραθώνιος αγάπης στην Κρήτη και όχι μόνο.

Πριν ένα χρόνο, λίγο μετά το κλείσιμο του σχολείου η μαθήτρια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων Κυρικλάκη Ραφαέλα παίζοντας στο τραμπολίνο, έμεινε ανάπηρη και ενώ έφυγε από το σχολείο τρέχοντας, επέστρεψε σε αναπηρικό καροτσάκι!

Από τότε μέχρι σήμερα δίνει μια προσωπική μάχη, όχι μόνο επιβίωσης αλλά και αναγέννησης. Κάθε μέρα αγωνίζεται, ώστε να παρακολουθήσει ισάξια με τα άλλα παιδιά τα μαθήματά της στο χώρο του σχολείου. Οι γιατροί δίνουν ελπίδες ότι με ειδική θεραπεία σε κέντρο της Ελβετίας, μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα και η οικογένειά της ελπίζει ότι μπορεί να ανανήψει και να γυρίσει υγιής. Ήδη σημειώνει μικρή βελτίωση στην ομιλία και στην κίνηση.

«Μπορούμε να κερδίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη και η Ραφαέλα να γυρίσει στα Χανιά και πάλι υγιής», μας λέει η Κατερίνα Πολύζου, που πρωτοστατεί στον «τηλεμαραθώνιο ανθρωπιάς» για τη μικρή Ραφαέλα, ένα παιδί 9 ετών, που ενώ έπαιζε σε παιδότοπο με άλλα παιδιά, χτύπησε. Ένιωσε αδυναμία και ακολούθησε κατάρρευση του παιδιού με έντονη μυϊκή αδυναμία και αδυναμία στην ομιλία.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε βυθιότητα (Ecs 7-και όπως επισημαίνουν οι γιατροί, μετά τη νευρολογική εκτίμηση, βρέθηκε έντονη υπνηλία της μικρής, αφύπνιση στη φωνή με προσανατολισμό αλλά νωθρότητα χωρίς απάντηση στο επώδυνο στο σώμα, κάθετος νυσταγμός, υποτονία άνω και κάτω άκρων, ομότιμα αντανακλαστικά, αδιάφορο πελματιαίο και πιθανολογήθηκε τραυματισμός – θλάση στελεχιαίας περιοχής. Συνεστήθη Μηχανική Υποστήριξη Αναπνοής και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΕΠΕΓΝΗ Ηρακλείου. Έγινε επείγουσα MR1 Νωτιαίου Μυελού που έδειξε οίδημα ΝΜ από το επίπεδο του προμήκη έως τον Α7 στα πλαίσια τραυματισμού – κάκωσης (SCINORA). Επίσης, εκτεταμένο υποδόριο κεφαλαιμάτωμα ΑΡ βρεγμοτοινιακά.

Οι νευρολόγοι εκτίμησαν ότι το παιδί πάσχει από Στελεχιαία προμηκική και μυελική συνδρομή και είναι απαραίτητες:

Διερεύνηση μηχανισμού εμφράκτου με MRI αγγειογραφία ( έδειξε εικόνα ισχαιμίας ΝΜ σε αγγειακή κατανομή πρόσθιας νωτιαίας αρτηρίας)

Εντατική κινησιοθεραπεία

Την 1η εβδομάδα άρχισε να παρουσιάζει 1-2 δικές της αναπνοές και σταδιακά προχώρησε σε μοντέλα αερισμού μειωμένης υποστήριξης. Στο τέλος της 4ης εβδομάδας άρχισε να παραμένει σε «Tpiece» όλο το 24ωρο. Εν τέλει, υποσωληνώθηκε την 8η εβδομάδα με όχι ιδιαίτερο ικανοποιητικό ήχο και ανάγκη αρκετά συχνά αναρροφήσεων .

Νευρολογικά, την 1η εβδομάδα αποκαταστάθηκε η αισθητικότητα σε όλο το σώμα και εμφάνισε ήπια κινητικότητα κάτω άκρων και κορμού μετά από ερέθισμα. Την 8η εβδομάδα άρχισε να εμφανίζει κινητικότητα άνω άκρων με «ΔΕ - ΑΡ». Έγινε νέα Μαγνητική χωρίς αλλαγή στα ευρήματα. Με την παραπάνω νευρολογική εικόνα – σιτίζεται, μασάει, καταπίνει, μιλάει με τα χείλη, σφυρίζει με ήπιο ήχο, έχει καλή διάθεση, γελάει- μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 2,5 μήνες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο.

Χάρη σε θεραπείες που ξεκίνησε γρήγορα, παρατηρήθηκε μερική βελτίωση της νευρολογικής εικόνας : Η ασθενής αναπνέει και πάλι αυτόνομα και παρουσιάζει υπολειπόμενη κινητικότητα στο δεξί άνω άκρο και στα κάτω άκρα, ενώ το αριστερό χέρι δεν παρουσιάζει εκούσια κινητικότητα. Δεν ελέγχει τους σφιγκτήρες, ενώ παρουσιάζει μειωμένη κινητικότητα αναπνευστικών μυών και μειωμένη ένταση στη φώνηση. Είναι κινητοποιημένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Διαπιστώνεται το πρόβλημα έντονης σπαστικότητας όλων των άκρων, η οποία ήδη οδήγησε στην ανάπτυξη ραιβοιπποποδίαςάμφω και εμποδίζει πολύ στην καθημερινότητα. Στην παρούσα κατάσταση, πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί η σπαστικότητα, ενδεχομένως και με παρεμβατικά μέτρα ή στοχευμένη απενεργοποίηση μεμονωμένων παρεμποδιζόντων μυών. Έτσι η στοχευμένη θεραπεία θα γίνει εφικτή με στόχο να επιτευχθεί μέγιστη αυτονομία για τη μικρή ασθενή, εξασκώντας με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τις εναπομείναντες μυικές λειτουργίες. Όσον αφορά στα κάτω άκρα που αγκυλώθηκαν σε ανώμαλη θέση, ενδεχομένως θα χρειαστεί χειρουργική διόρθωση εάν τα συντηρητικά μέτρα, όπως η ανάταξη με νάρθηκες, δεν έχουν επιτυχία.

Για τους λόγους αυτούς, η μικρή Ραφαέλα, πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης του Εξωτερικού.

Για το σκοπό αυτό έχουν ανοιχτεί λογαριασμοί σε διαφορες τραπεζες.

Παλάτια Χερσονήσου: Αυτοκίνητο "τυλίχτηκε" στις φλόγες ... εν κινήσει!

Φωτιά εν κινήσει "άρπαξε", νωρίς το πρωί, ένα αυτοκίνητο στην περιοχή της Χερσονήσου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 07.35 το πρωί στην περιοχή Παλάτια στη Χερσόνησο, κι ενώ ο οδηγός βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες, και έσβησε τη φωτιά στις 08.45.

Ο οδηγός βγήκε σώος από το όχημα, το οποίο υπέστη ζημιές ύψους, περίπου 2.500 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...