Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ξεκίνησε η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο!

Ο νέος θεσμός είναι εδώ για να σας κεράσει γεύσεις και τέχνη, σε ένα απολαυστικό εφταήμερο

Η νέα αυτή γιορτή αποτελεί την συνισταμένη της Γιορτής Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων και της Κρητικής Αγροτουριστικής Συνεργασίας. Ο νέος θεσμός είναι εδώ για να σας κεράσει γεύσεις και τέχνη, σε ένα απολαυστικό εφταήμερο.


Οι φορείς διοργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Αντιπεριφέρεια Κρήτης αντίστοιχα, συμπράττουν και συνδιοργανώνουν τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», αντικαθιστώντας τις προσωπικές γιορτές που αναφέρθηκαν στην εισαγωγή. Ο νέος δύναμικός θεσμός φιλοδοξεί να κάνει κοινωνούς όλους τους επισκέπτες, στον πλο ύτο της πολιτιστικής μας ταυτότητας αλλά και στην ποικιλία και υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων του νησιού της Κρήτης.

Από την 1η μέχρι και τις 7 Ιουλίου λοιπόν, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, δοκιμάστε εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί, γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα από αγνά υλικά της κρητικής γης, ταξιδέψτε στη μουσική παράδοση της Κρήτης. 

Συναντηθείτε και γνωρίστε από τους παραγωγούς τις δοκιμασίες της αναμέτρησής τους με τη Φύση. 
Στόχος της διοργάνωσης αποτελεί η ανάδειξη της "Κρητικής Διατροφής", του διατροφικού μοντέλου που ξεπερνά τα σύνορα του νησιού, τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα και πρεσβεύει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής και έναν πολιτισμό. Η "Κρητική Διατροφή" αποτελεί μια ευκαιρία ανάπτυξης για την Κρήτη και τους κατοίκους της, συνιστά μια κινητήριο δύναμη για την τοπική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 1-7 Ιουλίου 2012, 19:30 - 23:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...