Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τι μέλλει γενέσθαι με τα ξενοδοχεία «Ξενία» που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑ;

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αξιοποίησή τους ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Να ληφθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση των ξενοδοχείων «Ξενία» σε όλη τη χώρα ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει ότι «τα περισσότερα από τα πάλαι ποτέ διάσημα ξενοδοχεία «Ξενία» βρίσκονται εγκαταλελειμμένα και υπό κατάρρευση ,είτε αντιμετωπίζουν ποικίλα νομικά και άλλα προβλήματα». Υπογραμμίζει δε ότι «η σταδιακή απαξίωσή τους τα τελευταία τριάντα χρόνια, οδήγησε τα ξενοδοχεία-σύμβολο της χρυσής εποχής του ελληνικού τουρισμού σε τέτοια παρακμή, που σήμερα να είναι σχεδόν αδύνατη η αξιοποίησή τους» και ότι «μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από το οικονομικό βάρος των ακινήτων αυτών, που σήμερα βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ)».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «η αδυναμία διαχείρισης των Ξενία από την ΕΤΑ εδώ και πολλά χρόνια έχει εξαντλήσει ακόμη και την προσφιλή τακτική της άνευ όρων διάθεσής τους, την οποία οι παρελθούσες διοικήσεις ακολουθούσαν», ενώ συμπληρώνει ότι «σήμερα έχουν ακυρωθεί σε διάφορες φάσεις διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των Ξενία, τα οποία, ενώ διαφημίζονται επισήμως ως «φιλέτα» και προσφέρονται σε ιδιώτες ως επενδυτικές ευκαιρίες, στην πραγματικότητα είναι σε μεγάλο ποσοστό έτοιμα να καταρρεύσουν». Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι «πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των «Ξενία», δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν σημαντική δημόσια περιουσία την οποία δεν πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει να αγνοεί,

Στο πλαίσιο, ο κ. Αυγενάκης ζητά διευκρινήσεις «πόσο κοστίζουν αυτή τη στιγμή για το Ελληνικό Δημόσιο τα ξενοδοχεία Ξενία», καθώς και «σε ποια κατάσταση βρίσκεται το καθένα από αυτά». Επίσης, ερωτά «ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός της κυβέρνησης για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση των «Ξενία» σε όλη τη χώρα», όπως και «ποιες λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση». Τέλος, ερωτά εάν «υπάρχει σχέδιο προστασίας, ανάδειξης και διατήρησής τους, ανάγκη που έχει επισημάνει και η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, δεδομένου ότι τα «Ξενία» αποτελούν σήμερα σημείο αναφοράς για τους Έλληνες αλλά και ξένους αρχιτέκτονες».

Κρήτη: ''Η Ιεράπετρα βρίσκεται υπό διωγμό''!

IerapetraImage by --{@rwen via FlickrΤα λόγια αυτά ανήκουν στο δήμαρχο της πόλης, με αφορμή το ενδεχόμενο μεταφοράς τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων στο δήμο Σητείας...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, που συνεδρίασε εκτάκτως, εξέφρασε την έντονη διαφωνία, οργή και δυσαρέσκειά του, σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων (Πεύκων, Χρυσοπηγής, Λιθινών και Περβολακίων) από το δήμο Ιεράπετρας, όπου είναι ενταγμένες σήμερα, στο δήμο Σητείας.

Ο δήμαρχος, Σήφης Αναστασάκης, τόνισε πως η Ιεράπετρα βρίσκεται υπό διωγμό, προανήγγειλε μεθοδευμένη, έντονη και δυναμική αντίδραση του δήμου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ‘Καλλικράτης’ δεν προέβλεπε κανένα τεμαχισμό δήμου. Ο δήμος Ιεράπετρας είναι ο πρώτος που τεμαχίζεται στην Ελλάδα; Για ποιο λόγο;».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας τόνισε ότι η απόφαση αυτή, εγκαινιάζει νέες πρακτικές, καταλυτικές για τη φιλοσοφία της Αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, χωρίς να ζητηθεί η άποψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εξουσιοδότησε το δήμαρχο να επισκεφθεί, μαζί με αντιπροσωπεία, τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, ενώ η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις τους.

Αύριο αναμένεται να εκδοθεί και το επίσημο ψήφισμα, ενώ ο δήμαρχος έχει ζητήσει και αναμένει την οριστική επιβεβαίωση για την ημέρα και ώρα της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Enhanced by Zemanta

Μαθητής σε κατάληψη αγόρασε όπλο από το ίντερνετ!

My Guns 006Image via WikipediaΣήμερα εκδικάζεται η υπόθεση για ένα πρωτοφανές περιστατικό που είχε αναστατώσει πριν από περίπου ένα μήνα τη κοινή γνώμη.

Σε υπό κατάληψη σχολείο στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, εξωσχολικός μαθητής είχε απειλήσει με όπλο μια 16χρονη επειδή δεν επέτρεψε την είσοδο εκείνου και της παρέας του στο σχολείο!

Ο ανήλικος είχε μεταβεί μαζί με τρεις ακόμα ανήλικους και έναν 21χρονο στο σχολείο απαιτώντας από τους καταληψίες μαθητές να τους αφήσουν να μπουν. Οι μαθητές αρνήθηκαν, ζητώντας από τους εξωσχολικούς να αποχωρήσουν.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένταση ενώ ο 17χρονος έβγαλε από την μέση του το πιστόλι κρότου και απείλησε την 16χρονη μαθήτρια, βάζοντας το πιστόλι στο μέτωπο της!
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...