Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Παγκρήτια σύσκεψη αγροτών την Κυριακή


Εκπρόσωποι των αγροτών από όλη την Κρήτη συναντώνται την Κυριακή στο Ηράκλειο, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους εν όψει του μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα, κατά πάσα πιθανότητα τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας.

Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

«Η λειτουργία του νοσοκομείου έχει υποβαθμιστεί σε εφιαλτικό βαθμό»


Χωρίς Ορθοπεδική Κλινική για 9 ημέρες έχει μείνει από χθες το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, που κλείνει από την ερχόμενη εβδομάδα για 4 ημέρες, αλλά και χωρίς την Παιδιατρική κλινική αφού για μια ακόμη φορά δεν υπάρχουν γιατροί για τις εφημερίες. Μετ' εμποδίων και η λειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής, καθώς έχει απομείνει ένας γιατρός ... μόνος του, με αποτέλεσμα όταν παίρνει άδεια για να ξεκουραστεί, η κλινική να μένει χωρίς γιατρό!

Το Ρέθυμνο «καλωσορίζει» τους πρόσφυγες του ’22

Καταγράφοντας τη διπλή εμπειρία της υποδοχής των προσφύγων του 1922, η έκθεση «Η Αττική και η Κρήτη υποδέχονται τους πρόσφυγες του ’22», που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ταξιδεύει στο Ρέθυμνο.


Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης, τον Σύλλογο Ρεθυμνίων Μικρασιατών και τον Σύλλογο Ρεθυμνίων Μικρασιατών «Ιωνία», εγκαινιάζεται στο Σπίτι Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ενώ 2 ώρες πριν τα εγκαίνια, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με θέμα «Η ελληνική Μικρά Ασία μέσα στους αιώνες», που διοργανώνει ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Μικρασιατών.

Μεταφορά τριτέκνων με έκπτωση από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου Κρήτης, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Μανώλη Αχλαδιανάκη, τον γραμματέα Κώστα Βαρβεράκη και τον αναπληρωτή γραμματέα Δρόσο Βασιλειάδη επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, προκειμένου να θέσει επί τάπητος μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους τρίτεκντους.


Αρχικά ζητήθηκε η υποστήριξή του στην ανέγερση του κτηρίου του Συλλόγου σε ιδιόκτητο οικόπεδο στον Πόρο, το οποίο έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό, ενώ ζητήθηκε ακόμα η διοργάνωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, συνεδρίου για το δημογραφικό πρόβλημα.

Την απαλλαγή των καφενείων από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ ζητεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με την οποία ζητεί την απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση των καφενείων στον ΟΑΕΕ στους εν ενεργεία και συνταξιούχους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, εφ όσον ασκούν οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα σε πόλεις χωριά η οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.


Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...