Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Σοκ στο Ηράκλειο – Προσπάθησε να απαγάγει και να βιάσει 14χρονη

Το περιστατικό συνέβη μέσα στη μέση του δρόμου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας χθες το απόγευμα.

Η 14χρονη προχωρούσε στο δρόμο όταν ξαφνικά δίπλα της, σταμάτησε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο από το οποίο βγήκε ο δράστης ο οποίος άρχισε να την χτυπάει.

Μάλιστα προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα για να τη βιάσει και την έσυρε μέχρι το αυτοκίνητό του. Η ανήλικη κατάφερε να ξεφύγει ενώ ο δράστης στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Το άτυχο κορίτσι στη συνέχεια ενημέρωσε την οικογένειά του για το περιστατικό και αμέσως πήγαν στην αστυνομία όπου κατήγγειλαν τις εφιαλτικές ώρες που έζησε.

Ηράκλειο: Πήγαν να λιντσάρουν πατέρα και γιό που βιάσαν και σκότωσαν την 85χρονη

Επίθεση από συγγενή της ηλικιωμένης που βιάστηκε και δολοφονήθηκε, δέχτηκε ο 44χρονος Ρουμάνος, που φέρεται να "ενορχήστρωσε" τη ληστεία και τη δολοφονία της Σοφίας Κορναράκη.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Ανέτοιμη η Κρήτη εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα εν όψει αντιπυρικής περιόδου:

«Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του, είναι καταδικασμένος να τα ξαναζήσει. Έχουμε υποφέρει από τις φωτιές, έχουμε δει τη γη μας να καταστρέφεται, περιουσίες να παραδίδονται στις φλόγες, αλλά για μία ακόμα χρονιά δεν είμαστε καθ’όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε απευκταίες πυρκαγιές.

Το πυροσβεστικό σώμα – όπως και όλα τα σώματα ασφαλείας, κατά δήλωση μάλιστα και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη – είναι υποστελεχωμένο. 105 λιγότεροι εποχικοί πυροσβέστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης, αφού δεν έχει δοθεί ακόμα λύση για αυτούς που δεν πέτυχαν στον διαγωνισμό, παρά τις βεβαιωμένες ανάγκες της υπηρεσίας.

Σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα και η Βιάννος υπηρετούν ελάχιστοι πυροσβέστες, με αποτέλεσμα όταν εκτυλίσσονται φαινόμενα πυρκαγιών, να χρειάζονται ενίσχυση από το Ηράκλειο.

Ο στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα, ενώ 5 από τα οχήματα της Κρήτης βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα.

Ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί και να είχαν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα. Έστω και τώρα, κάνουμε έκκληση να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Οφείλουμε να σεβαστούμε τη φύση και τον τόπο μας.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...