Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ηράκλειο: Γραφείο εύρεσης εργασίας δημιούργησαν σε γυμνάσιο


Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας, κάποιοι φορείς εξακολουθούν να διατηρούν τα αντανακλαστικά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, εκεί όπου δημιουργήθηκε Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, προκειμένου οι μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης να βρουν δουλειά.

Ήδη καθηγητές και μαθητές έχουν έρθει σε επαφή με φορείς και παράγοντες της αγοράς, κάνοντας γνωστή την ενέργεια αυτή, ζητώντας στήριξη από τις επιχειρήσεις, προκειμένου οι μαθητές του Γυμνασίου οι οποίοι είναι ηλικίας από 16 έως 57 ετών να βρουν εργασία. ''Το 40% των μαθητών μας έχει πρόβλημα επιβίωσης, έπρεπε να σκεφτούμε κάτι που θα δώσει λύση και θα τους βγάλει από το αδιέξοδο'' τονίζει μιλώντας στο flashnews.gr ο Δ/ντης του Γυμνασίου Ανδρέας Ξεπαπαδάκης.

Την ίδια ώρα εκτός από το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου έκαναν μια επιπλέον σημαντική κίνηση, καθημερινά τοποθετούν στην είσοδο κάθε τάξης έναν κουμπαρά, εκεί κάθε μαθητής που έχει δυνατότητα βάζει μισό ευρώ, ενώ κάθε καθηγητής αφήνει ένα ευρώ.

Στο τέλος της ημέρας τα χρήματα δίδονται σε κείνους τους μαθητές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
flashnews.gr

Συνεχίζουν την κατάληψη της περιφέρειας οι Λασιθιώτες


Συνεχίζεται η κατάληψη της Διοικητική Υγειονομική Περιφέρειαs Kρήτης στο Ηράκλειο από τους Λασιθιώτες, που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του νομού Λασιθίου στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Οι Επιτροπές Αγώνα Νομού Λασιθίου καλούν το λαό και των δύο νομών –Λασιθίου και Ηρακλείου- να στηρίξουν και ενισχύσουν τον κοινό αγώνα για υγεία, παιδεία, κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Με  σύνθημα "Δεν αποχωρούμε, αν δε δικαιωθούμε", οι συγκεντρωμένοι στην ΔΥΠΕ, επί της οδού Σμύρνης στο Ηράκλειο, πολλαπλασιάζονται όσο περνά η ώρα. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Απαιτούμε την ενίσχυση των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επαρκώς, με διοικητική αυτοτέλεια για κάθε Νοσοκομείο. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας. Την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ με διατήρηση των τίτλων σπουδών και εξασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων».

Την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, οι Λασιθιώτες κυκλοφόρησαν, με ειρωνική διάθεση, τα διαβατήρια για τη «Δημοκρατία του Λασιθιστάν», σε μια προσπάθεια να δείξουν πόσο μεγάλη υποβάθμιση συντελείται στον τόπο τους. Μάλιστα, στα διαβατήρια αναγραφόταν η φράση «Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα», ως σάτιρα στη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απαντώντας στις διαμαρτυρίες των Λασιθιωτών, για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο Λασιθίου.

Χανιά: Υπόθεση κακοποίησης 12χρονου ερευνά η αστυνομία

Αργά το απόγευμα, κάτοικοι της συνοικίας «Χαλέπας», εντόπισαν το μικρό παιδί να περιφέρεται στο δρόμο και ειδοποίησαν τις αρχές. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που πήγαν στο σημείο, άκουσαν από το 12χρονο αγοράκι, το οποίο είναι αλβανικής καταγωγής, αλλά γεννήθηκε στα Χανιά, να τους λέει ότι έφυγε από το σπίτι του, υποστηρίζοντας ότι το έδερναν οι γονείς του.
Το παιδί υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που βρισκόταν το σπίτι, που έμενε, και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν σε αυτό βρήκαν μια αλυσίδα 10 μέτρων κλειδωμένη με λουκέτο, με την οποία -σύμφωνα με τη μαρτυρία τού ανήλικου- το έδεναν οι γονείς του.

Το παιδί κατάφερε να ξεφύγει και να βγει στο δρόμο, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του, ηλικίας 46 ετών, ο οποίος εργάζεται περιστασιακά σε οικοδομικές εργασίες, τη μητέρα, ηλικίας 43 ετών, και τον αδελφό του, 21 ετών.

Το παιδί, που βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δέχεται τη στήριξη ειδικών, ενώ θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το μέγεθος τής κακοποίησης, που έχει υποστεί.

Παραμένει ο ENISA σε Ηράκλειο και Αθήνα


Η απάντηση Καλογιάννη μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα και την παρέμβαση Αυγενάκη 


Για την φημολογούμενη μεταφορά του ENISA, αλλά και την μεταστέγαση του υποκαταστήματος της Αθήνας, απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρος Καλογιάννης στην παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ . Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην απάντηση του κ. Σ. Καλογιάννη επισημαίνεται: «ότι η Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συνεδρίαση της 29ης-01-2013 παρέτειναν τη λειτουργία του Οργανισμού για επτά ακόμη έτη (η λειτουργία του Οργανισμού έληγε στις 13-09-2013), γεγονός που επιβεβαιώνει τις άοκνες και αποτελεσματικές προσπάθειες του Υπουργείου για τη διατήρηση του Οργανισμού στην Αθήνα. Επισημαίνεται ότι η έδρα του Οργανισμού είναι στο Ηράκλειο Κρήτης και το γραφείο διασύνδεσης (branch office) στην Αθήνα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

European Network and Information Security Agency
European Network and Information Security Agency (Photo credit: Wikipedia)
Κατόπιν των συνεχών αιτημάτων  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου στέγασης των εγκαταστάσεων του ENISA στην Αθήνα, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αφού έλαβε υπόψη της το αίτημα του ENISA για επιλογή των νέων γραφείων του στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, καθόσον θεώρησε ότι το ήδη μισθωμένο κτίριο στο Δήμο Μαρκόπουλου Αττικής, δεν κάλυπτε τις ανάγκες του, προέβη σε αποστολή αιτήματος στην κτηματική Υπηρεσία Αθηνών και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για τη δυνατότητα εξεύρεσης κτιρίου.

Δεδομένου ότι η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών δήλωσε αναρμόδια και η  Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου απάντησε ότι δεν ευρέθη διαθέσιμο κτίριο στην Αθήνα, ενημερώθηκε ο ΕΝΙSA ώστε να αναλάβει τη διερεύνηση του θέματος, όπου τελικά πρότεινε το κτίριο επί της οδού Βασιλ. Σοφίας 1 στο Μαρούσι για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του.

«Το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως μεταξύ του ENISA και του εκμισθωτή του κτιρίου, προβλέπει μηνιαίο μίσθωμα ποσού €25.454» όπως τονίζει στην απάντησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός προς τον Λευτέρη Αυγενάκη και επισημαίνει ότι: «με αποστολή εγγράφου προς τον ENISA, τονίστηκε ότι η συνολική πίστωση για τις στεγαστικές ανάγκες δεν μπορεί να υπερβεί σε ουδεμία περίπτωση τη διατεθείσα πίστωση έτους 2012 για τον ίδιο σκοπό».


Enhanced by Zemanta

ΡΕΘΥΜΝΟ: Μέγιστη τιμή στον ανθρωπολόγο Michael Herzeld

Τη μέγιστη τιμή επεφύλαξε το Ρέθυμνο στον καθηγητή του Χάρβαρντ και φιλέλληνα και φιλοκρητικό, Michael Herzeld, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το δήμο Ρεθύμνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωνιανών, έδωσε διαλέξεις και μίλησε για τις εμπειρίες του από το νησί και την αγάπη του για τους κρητικούς.

Ο διεθνούς φήμης ανθρωπολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Μichael Herzfeld, αναγορεύτηκε τη Δευτέρα επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για τον καθηγητή στα Ζωνιανά και ο κύκλος των βραβεύσεων έκλεισε την Τρίτη με την τιμητική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του από το δήμο Ρεθύμνου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ο Δήμος Ρεθύμνης διοργάνωσε την Τρίτη στο «Σπίτι του Πολιτισμού» τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Ανθρωπολογίας. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης υποδέχτηκε και καλωσόρισε στην πόλη μας τον εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα Michael Herzfeld.
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης ο Καθηγητής τιμήθηκε από το Δήμαρχο με τον προβλεπόμενο Τιμητικό Έπαινο για το πλούσιο επιστημονικό του έργο και για την Αγάπη και την Προσφορά του στο Ρέθυμνο και στην Ελλάδα. Ο Δήμαρχος του προσέφερε επίσης μια τιμητική πλακέτα και το νόμισμα της πόλης, σε μια μικρή ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του πολύχρονου έργου του.
Η εκδήλωση αυτή ήταν σε συνέχεια της Τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατά την οποία ο Καθηγητής ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδη Στεφάνου.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ
Ο ανθρωπολόγος που είχε την ευκαιρία να ζήσει για χρόνια τη δεκαετία του '70 στα Ζωνιανά, κάνοντας τη διατριβή του τότε και κερδίζοντας έτσι τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, επέστρεψε και πάλι την Κυριακή στα Ζωνιανά, όπου είχε τη δυνατότητα να ξαναδεί τους φίλους που απέκτησε εκεί. Την ίδια μέρα μάλιστα, στα πλαίσια εκδήλωσης που έγινε προς τιμήν του, αναγορεύτηκε και επίτιμος κάτοικος Ζωνιανών.
Ο κ. Herzfeld μίλησε για τις εμπειρίες του στα Ζωνιανά, αναφέρθηκε στους φίλους που έκανε από την εποχή που έμεινε στο χωριό, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς λείπουν από το χωριό πια και δέχθηκε τα δώρα που του πρόσφεραν οι κάτοικοι του μυλοποταμίτικου χωριού.
Μιλώντας άπταιστα ελληνικά, ο Michael Herzfeld δεν παρέλειψε να γίνει κρητικός, λέγοντας μαντινάδες στους Ζωνιανούς φίλους του, που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. «Σα θέλετε να σας μιλώ,  φοβούμαι μην ανάψει ο πόνος που χω στην καρδιά και ζωντανό με κάψει», είπε και προκάλεσε αίσθηση.
Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών, Γιάννης Παρασύρης, του παρέδωσε αναμνηστικό δίπλωμα που απεικόνιζε έναν κτηνοτρόφο. Πάνω στο δίπλωμα αναγραφόταν η απόφαση του πολιτιστικού συλλόγου και μια μαντινάδα.
«ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ
Απονέμεται
Στον MichaelHerzfeld, Καθηγητή ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ο τίτλος του επίτιμου μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών, για το επιστημονικό του έργο, το ήθος και την προσφορά του στον τόπο μας καθώς και για τις βαθιές ρίζες φιλίας με τους κατοίκους των Ζωνιανώ
Γλέντι έβγαλες τα Ζωνιανά/Κι έγραψες τη ζωή τους
Αλλά κι αυτά σ΄αγάπησαν/ Και σε ’χουν για παιδί τους».
Ο κ. Herzfeld παρέλαβε κι άλλα δώρα: μια βέργα, ένα κρητικό βουργιάλι και ένα παραδοσιακό ξομπλιαστό κουλούρι, καθώς κι ένα κρητικό μαχαίρι με μια μαντινάδα.

Όμως, ιδιαίτερη σημασία είχε το κλαδί ελιάς που πήρε από τους Ζωνιανούς ως σύμβολο της ειρήνης της αλληλεγγύης και της κατανόησης μεταξύ των λαών και μάλιστα του πρότειναν να το φυτέψει στο Χάρβαρντ για να βλέπουν από κοντά οι φοιτητές του το ιερό αυτό δέντρο. Τέλος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου θα φυτευτεί ένας πρίνος, ο οποίος θα φέρει και το όνομα του καθηγητή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Νικολακάκης και Άρης Τσαντηρόπουλος, καθώς και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Σαχίνης.
Το  «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, καθώς και σύσσωμο το χωριό.

 goodnet.gr

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή σε 71χρονο Κρητικό που πυροβόλησε αδέσποτο

Ενόχο έκρινε το Αυτόφωρο Τιμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον 71χρονο, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή πυροβόλησε ένα αδέσποτο σκυλάκι που εκείνη την ώρα είχε την ατυχία να περνά έξω από το σπίτι του. 

Σύμφωνα με το CretaLive, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου, παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και οπλοχρησία και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.300 ευρώ.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών ο 71χονος υποστήριξε πως είχε δεχθεί αρκετές φορές επίθεση από αδέσποτα, ωστόσο αυτό, ευτυχώς, δεν φάνηκε να πείθει τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο.

Η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Γεωργία Στεφανάκη είπε ότι το ζώο σώθηκε μετά από τη φροντίδα κτηνιάτρου, αλλά έχασε το ένα μάτι του.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι γιορτάζει τα 20 του χρόνια!

Τα 20α του γενέθλια γιορτάζει φέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με τις εκδηλώσεις του να ξεκινούν επίσημα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, με το άνοιγμα του Τριωδίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη, δημοφιλέστερη και πολυπληθέστερη εκδήλωση της Κρήτης, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, περνώντας όχι μόνο τα σύνορα του νησιού, αλλά και της χώρας.

Το θέμα του Καρναβαλιού είναι «20 χρόνια Μύθοι», με την φετινή επέτειο να αποτελεί τον προάγγελο του μεγάλου εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο, που θα πραγματοποιηθεί το 2014.

Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα μας, η διοργάνωση του 2013 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε συμμετοχές και εκδηλώσεις. Ήδη ο αριθμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετέχουν στην Μεγάλη Παρέλαση (17/3), αγγίζει τις 44, με 33 άρματα (7 περισσότερα από πέρυσι), ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων – καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσει τις 15.000. Τα θέματα που επέλεξαν φέτος οι ομάδες, αφορούν την επικαιρότητα της χώρας, χαρακτήρες και ιστορίες από παιδικά κόμικς, καθώς και θέματα που σχετίζονται με διάφορους Μύθους, χώρες, φανταστικούς χαρακτήρες, κ.α.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι ένα πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, που απασχολεί και εμπλέκει την κοινωνία του Ρεθύμνου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεμένο άρρηκτα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης του Ρεθύμνου, το Καρναβάλι αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά από κοινωνικές δράσεις, που πραγματοποιούν είτε μεμονωμένες ομάδες, είτε σε συνεργασία, παράγοντας έτσι ουσιαστικό κοινωφελές έργο.

Ρεθεμνιώτικο το «Πράσινο» Καρναβάλι

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί γνώμονα για την κάθε ενέργεια που γίνεται κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, με τις ομάδες να κατασκευάζουν τα άρματα και τις στολές σχεδόν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μετά το τέλος του Καρναβαλιού, όσα υλικά δεν θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, ανακυκλώνονται.

Το Πρόγραμμα του 2013

Η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Μικρασιατών στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. Για πρώτη φορά η έναρξη θα έχει ως κέντρο αναφοράς μια μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση. Ο διάσημος και βραβευμένος Σεφ Βασίλης Καλλίδης, στήνει την κουζίνα του για τους Ρεθεμνιώτες και τους επισκέπτες της πόλης. Βοηθοί του, οι Καρναβαλιστές που θα ετοιμάσουν εκλεκτά κρητικά εδέσματα και θα προσφερθούν στον κόσμο, έναντι ενός συμβολικού τιμήματος, που θα διατεθεί για να βοηθήσει δύο από τους σπουδαιότερους φιλανθρωπικούς φορείς της πόλης. Στο Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου που βοηθά αρκετές χιλιάδες κατοίκους του Ρεθύμνου, παρέχοντας τους φάρμακα και δωρεάν εξετάσεις και στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου που βοηθά τους άπορους μαθητές από τα 83 σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης.

Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με παραδοσιακά έθιμα, όπως οι καντάδες στο ιστορικό κέντρο της πόλης, οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης, οι χοροί των ομάδων, κ.α. Η σπουδαία γιορτή για το «Κυνήγι του Θησαυρού» θα διεξαχθεί το 3ημερο 1-3 Μαρτίου. Η πρωτοτυπία και η μοναδικότητα του Κυνηγιού στο Ρέθυμνο, είναι ότι η πλοκή και η ιστορία συνδέεται αποκλειστικά με την ιστορία της πόλης. Το φετινό θέμα, αφορά στη σύγχρονη ιστορία της πόλης, με μια ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα που διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’80.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, με την Νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 16 Μαρτίου και την Μεγάλη Παρέλαση και το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου την Κυριακή 17 Μαρτίου. Το ίδιο βράδυ έχει προγραμματισθεί στην παραλία της πόλης, ένα μεγάλο πάρτι – έκπληξη, που θα είναι δωρεάν για το κοινό. Κέφι, happenings και διασκέδαση μέχρι τις πρωινές ώρες, είναι η υπόσχεση των διοργανωτών.

Την Καθαρή Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, με την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε πολλά χωριά του Νομού Ρεθύμνης.
Ποιος μπορεί να συμμετέχει


Στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι μπορούν να λάβουν μέρος όσοι το επιθυμούν. Στο σύνολο τους οι ομάδες δέχονται με χαρά νέα μέλη. Όλοι μπορούν έγκαιρα να προμηθευτούν τις στολές τους. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού: www.rethymnocarnival.gr (ή .com)

Οικονομικές Τιμές στα Εκδρομικά Πακέτα


Οι τουριστικοί Πράκτορες του Ρεθύμνου, έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα οικονομικά εκδρομικά πακέτα για όλους εκείνους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο και να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.
Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού: www.rethymnocarnival.gr (ή .com)

Η Ταυτότητα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Στις δύο αυτές δεκαετίες, ο θεσμός διατήρησε την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του, παραμένοντας πιστός στους στόχους και τις αξίες του. Η Κρητική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου πρωταγωνιστούν σε όλα τα δρώμενα. Το σύνολο των ομάδων έχει επιλέξει να πορεύεται αυτόνομα, χωρίς να επιτρέπει την εμπορική εκμετάλλευση των αρμάτων, του θέματος ή των στολών.

Η διοργάνωση του Καρναβαλιού, διαρκεί περίπου οκτώ εβδομάδες και κορυφώνεται το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, όπου μόνο την μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών υπολογίζεται ότι παρακολουθούν περισσότερα από 100.000 άτομα, Ρεθεμνιώτες και επισκέπτες της πόλης από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Οι Επαγγελματικοί Σύλλογοι της πόλης στο σύνολο τους, στηρίζουν το Θεσμό του Καρναβαλιού, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης για την οικονομία του Ρεθύμνου. Όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί, η διοργάνωση αυτή αποτελεί τον σημαντικότερο οικονομικό πόρο κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι πληρότητες των ξενοδοχείων που ανοίγουν φτάνουν στο 100%, ενώ όλα τα καταστήματα εμπορίου και εστίασης μένουν ανοικτά, επιτυγχάνοντας σημαντικούς τζίρους.

Κλείνοντας τη δεύτερη δεκαετία επιτυχημένης πορείας και εξέλιξης, και λίγο πριν το ορόσημο των 100 χρόνων καρναβαλικών εκδηλώσεων, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι μπαίνει σε μια νέα εποχή. Κυρίαρχος στόχος είναι η καθιέρωση του Ρεθύμνου, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού για τις Απόκριες, σε ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, στοχεύει στην ανάδειξη του Ρεθύμνου ως τουριστικού προορισμού και την χειμερινή περίοδο, κατά την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν τον πλούτο των εμπειριών που προσφέρει ο νομός. Να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν το «άλλο Ρέθυμνο», του πολιτισμού, της φύσης και της αυθεντικής παράδοσης.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι ελέγχεται από Οργανωτική Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνης και αιρετοί εκπρόσωποι των Καρναβαλικών Ομάδων. Όλες οι λειτουργίες και οι δράσεις του ορίζονται από Καταστατικό και διέπονται από βασικές αρχές.

Συναγερμός στις φυλακές Νεάπολης από θάνατο Κρητικού κρατουμένου

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε πριν από λίγο στις φυλακές Νεάπολης κρητικός κρατούμενος

'Οπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός, επικρατεί αναστάτωση και η ιατροδικαστική έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου 

cretalive.gr

Στα κρατητήρια ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Κ.Κοκολάκης

Στα κρατητήρια πέρασε τη νύχτα ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Κ. Κοκολάκης καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Θ.Γαβαλάς, μετά την καταδικαστική, τελεσίδικη, απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατ' έξακολούθηση.

Ο πρώην δήμαρχος, ο πρώην αντιδήμαρχος και άλλα 8 μέλη του τότε δημοτικού συμβουλίου κατηγορούνταν ότι κατάτμησαν, κατά παράβαση του νόμου, έργα για τη βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας, εγκεκριμένα από τον προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα επρόκειτο για έργα αποκατάστασης της βατότητας αγροτικών και δημοτικών δρόμων στην Αγία Βαρβάρα, τσιμεντόστρωσης δρόμων, επισκευής δημοτικών δρόμων και κατασκευής γέφυρας σε συνοικία της Αγ.Βαρβάρας, προϋπολογισμού περίπου 45.000 ευρώ.
Παράλληλα η κατηγορία αφορούσε και την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος, από συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς διαγωνισμό. Ο δήμαρχος συμμετείχε στις αποφάσεις, αν και είχε έννομο συμφέρον, επειδή η εταιρεία εκπροσωπείται από τους γιους του. Σύμφωνα με την απόφαση προμηθευόταν κατ'αποκλειστικότητα και αντίθετα με τις νόμιμες διαδικασίες, έτοιμο σκυρόδεμα από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Πρωτόδικα σε βάρος και των δέκα κατηγορουμένων είχε επιβληθεί ποινή 20 μηνών, ποινή που μειώθηκε στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό σε 15 μήνες για τον κ.Κοκολάκη, 8 για τον κ.Γαβαλά και 6 για τους υπόλοιπους 8 δημοτικούς συμβούλους. Η ποινή των κ.κ. Κοκολάκη και γαβαλά ήταν εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ ημερησίως, με τα ποσά να διαμορφώνονται σε περίπου 4.850 ευρώ και 2.600 ευρώ, αντίστοιχα. Ωστόσο πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχος δεν είχαν άμεσα τα χρήματα που απαιτούνταν, με αποτέλεσμα να περάσουν τη νύχτα στα κρατητήρια, ενώ την επόμενη ημέρα, αφού καταβλήθηκαν τα ποσά, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κώλυμα νέας υποψηφιότητας

Η τελεσίδικη, καταδικαστική, απόφαση συνιστά κώλυμα για την εκ νέου υποψηφιότητα των αιρετών, σύμφωνα με το νόμο. Για τον κ.Κοκολάκη, δημοτικό σύμβουλο σήμερα, προβλέπεται η παύση εκ των καθηκόντων του στο Σώμα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ δεν του επιτρέπεται να είναι ξανά υποψήφιος.


 cretalive.gr/

Ηράκλειο: Συγκλονίζει η εξομολόγηση μαθήτριας στη δασκάλα - ''Με κακοποιεί ο πατέρας μου''!

Ο πατέρας κατηγορείται για συστηματική κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών του - Σάλος στο Ηράκλειο από την εξομολόγηση της μαθήτριας στο σχολείο...

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Πατρίς", το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξε περίπου πριν από μία εβδομάδα η διευθύντρια του σχολείου όπου πηγαίνει το μεγαλύτερο αδελφάκι (κοριτσάκι), το οποίο φέρεται να εξομολογήθηκε στους δασκάλους του κάποια περιστατικά...

Η δασκάλα έκανε αναφορά στην εισαγγελέα υπηρεσίας ενώ για την υπόθεση που αφορά κακοποίηση αλλά και σεξουαλική παρενόχληση, έχει ενημερωθεί - σύμφωνα με πληροφορίες - και ο εισαγγελέας ανηλίκων.

Για την υπόθεση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, ενώ το πρωτοδικείο Ηρακλείου, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η μητέρα, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στον Ηρακλειώτη πατέρα να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με τα δύο παιδιά του. Το τακτικό δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα έχει προσδιοριστεί την άνοιξη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η μητέρα πριν από μερικούς μήνες πήρε τα δύο παιδιά και έφυγε από το σπίτι της οικογένειας, καταφεύγοντας στον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας, από όπου και την παρέπεμψαν σε ψυχολόγο.

Κρήτη: Πλωτό παλάτι έβγαλε στο Ηράκλειο 2.152 τουρίστες

Το κρουαζιερόπλοιο Aidamar "έδεσε" στο Ηράκλειο και οι επιβάτες, γέμισαν την αγορά της πόλης...

Μπορεί να καθυστέρησε να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά ήρθε και μάλιστα μεταφέροντας χιλιάδες επιβάτες! Ο λόγος για το κρουαζιερόπλοιο Aidamar που "έδεσε" στο Ηράκλειο αποβιβάζοντας 2.152 επιβάτες και 366 μέλη του πληρώματος.


Mε καθυστέρηση μπήκαν στο λιμάνι και τα πλοία της γραμμής - στις 19.40 το Olympic Champion και λίγο μετά το πλοίο των Μινωικών Γραμμών.

Χανιά: Ευοίωνες προοπτικές για τον τουρισμό με τις πτήσεις χαμηλού κόστους

English: Ryanair (EI-CCW) BAC 1-11 509EW aircr...
 (Photo credit: Wikipedia)

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα έχουμε 250.000 τουρίστες στα Χανιά από τη 'Ryanair'. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ως τοπικοί Φορείς και να τους θεωρούμε δεδομένους». Αυτό επισημαίνει, μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα, ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ., κ. Χρήστος Μυλωνάκης, που με δικό του συντονισμό και οργάνωση έφτασε στο αεροδρόμιο Χανίων η συγκεκριμένη εταιρεία low cost.

Στις 19 Μαρτίου ξεκινά από το Λονδίνο η πρώτη  πτήση της 'Ryanair' για τα Χανιά για τη νέα τουριστική περίοδο, στις 21 Μαρτίου από Φραγκφούρτη, 25/3 από Ντίσελντορφ και 27/3 από Μπρίστολ Αγγλίας. «Αυτό που λέμε στους Δήμους, στους επιχειρηματίες, είναι ότι θα πρέπει από τις 19 Μαρτίου όλοι οι δρόμοι να είναι πεντακάθαροι, τα μαγαζιά ανοιχτά γιατί αυτοί οι τουρίστες θα είναι οι καλύτεροι διαφημιστές μας. Κάποιοι θεωρούν ότι η τουριστική σεζόν θα πάει σίγουρα καλά. Να γνωρίζουν όμως ότι υπάρχουν ρήτρες και αν το αεροπλάνο έχει πληρότητα κάτω του 85% η εταιρεία μπορεί να σταματήσει την πτήση», αναφέρει ο κ. Μυλωνάκης.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΣΗΣ

Αναφορικά με τη λειτουργία σταθμού βάσης της 'Ryanair' στο αεροδρόμιο Χανίων, ο κ. Μυλωνάκης σημειώνει ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες χρονοθυρίδες για τις πτήσεις, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες. «Οι  διαδικασίες προχωρούν και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έγκαιρα έτοιμοι, αν ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό σύστημα. Σταθμός βάσης σημαίνει ότι ένα αεροπλάνο της 'Ryanair' θα έχει   έδρα τα Χανιά, θα επιχειρεί προς τους ελληνικούς και τους διεθνείς προορισμούς από εδώ. Γι’ αυτό και θα έχει και στο αεροδρόμιο έναν χώρο για τα πληρώματα καθώς και άλλο χώρο   για την τεχνική υποστήριξη, την αποθήκευση αναλώσιμων κ.ά.», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ.

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από φέτος η 'Ryanair' θα συνδέει τα Χανιά με τη Θεσσαλονίκη 6 φορές την εβδομάδα. Τουριστικοί Φορείς έχουν ζητήσει αυτό να γίνει και με την Αθήνα. «Η εταιρεία έχει απευθυνθεί πολλές φορές προς τη διοίκηση του αεροδρομίου 'Ελευθέριος Βενιζέλος' για να βρεθεί μια καλή τιμολογιακή πολιτική χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί το 'Ελ. Βενιζέλος' παραμένει πολύ ακριβό στα ναύλα του και στις υπηρεσίες που προσφέρει. Π.χ. στα Χανιά και γενικά στα περιφερειακά αεροδρόμια τα τέλη στάθμευσης είναι μηδέν, ενώ στην Αθήνα είναι γύρω στα 700 ευρώ. Για να εξυπηρετηθεί ένα αεροπλάνο φαίνεται ότι η συνολική επιβάρυνση ανά επιβάτη είναι γύρω στα 20 ευρώ πιο ακριβά στο 'Ελ. Βενιζέλος' σε σύγκριση με τα άλλα αεροδρόμια», απαντά ο κ. Μυλωνάκης. Σημειώνεται πως το 'Ελ. Βενιζέλος' διαχειρίζεται γερμανική εταιρεία, ενώ τα περιφερειακά αεροδρόμια, ακόμα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Τα οφέλη για τον Νομό από την ενίσχυση της παρουσίας της 'Ryanair' είναι τεράστια. Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα οφελήσει πολλαπλά. Θα γίνει εισαγωγή χρήματος που θα τονώσει την αγορά που καρκινοβατεί. Ομως θα  πρέπει να υποστηριχθεί από όλους η προσπάθεια αυτή. Αν δεν υπάρχει πληρότητα και ικανοποίηση των πελατών, θα μπορούν να   αναστείλουν τη γραμμή με καταστροφικά αποτελέσματα για τον Νομό, γιατί θα γυρίσουμε και πάλι σε μονοπωλιακές καταστάσεις. Μπορούμε να συνεισφέρουμε, ώστε να διαφημίσουμε όλοι τον Νομό και να συμβάλουμε στην καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος των Χανίων. Δυστυχώς, αυτοί που ωφελούνται περισσότερο από τον τουρισμό, λόγω κακής νοοτροπίας και επειδή τα θεωρούν όλα δεδομένα, δεν καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια», καταλήγει ο κ. Μυλωνάκης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Enhanced by Zemanta

Ανώγεια: Το τελευταίο αντίο στον Ι.Χαιρέτη

Στην αγαπημένη του γενέτειρα θα κηδευθεί σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Χαιρέτης που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, στις ΗΠΑ όπου βρισκόταν. 

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευθεί στα Ανώγεια όπου γεννήθηκε και μάλιστα αργότερα υπηρέτησε και ως αντιδήμαρχος.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων

cretalive.gr

“ Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση “ στο Φάληρο


Έκθεση με τίτλο :  “ Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση “  οργανώνεται στην Αθήνα στης 24 έως 27 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Φάληρο. 

Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα :  της Παγκρήτιας Ένωσης, του Παγκόσμιου  Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Χανίων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.

Επίσης το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα των παρακάτω διμερών Επιμελητηρίων: Ελληνοκινεζικού,  Ελληνορωσικού, Ελληνοϊταλικού, Ελληνογερµανικού, Ελληνοβραζιλιανού, Ελληνοκαναδικού, Αραβοελληνικού  και της Ελληνοσερβικής Εμπορικής και Βιομηχανικής
Ένωσης.

Η έκθεση θα είναι μικτή, εμπορική και κοινού, µε ιδιαίτερη έμφαση στις Business to Business επαφές ανάμεσα σε Κρήτες επιχειρηματίες και εταιρείες της ημεδαπής και της αλλοδαπής και θα καλύπτει έκταση 3.700 τ.μ..

H έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε ένα ενιαίο χώρο, σε δυο τμήματα, ένα τμήμα προσβάσιμο για όλους τους επισκέπτες και ένα μόνο για τους επαγγελματίες.

Στη Μεγάλη Συνάντηση θα δώσουν το «παρών» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Το μεγάλο αυτό γεγονός, εκτός από το εμπορικό του μέρος, θα πλαισιώνεται  από εκδηλώσεις πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι µε την στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραµµατίζονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης µε την Ελλάδα, τη συμβολή της στην οικονομία και στον πολιτισμό. Καθώς και εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Επίσης προγραμματίζονται  εκδηλώσεις για τον τουρισμό, την γευσιγνωσία και τα κρητικά προϊόντα.

Η μεγάλη αυτή έκθεση αποτελεί την εγγύηση για την ανάπτυξη των εμπορικών επαφών των εταιρειών που θα συμμετέχουν, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης των υπηρεσιών και προϊόντων τους σε επισκέπτες, εκθέτες, διανομείς, κ.λ.π.

Η έκθεση θα προσελκύσει εμπορικούς επισκέπτες αλλά και το ευρύ κοινό.

Στόχος είναι  η ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών και η επαφή του σύνολου των επισκεπτών µε τα κρητικά προϊόντα, τις παραδοσιακές γεύσεις και τις υπηρεσίες τουρισμού.
Προσκαλείστε  λοιπόν, σε αυτό το κορυφαίο γεγονός για να ανακαλύψετε  νέες ευκαιρίες, δίνοντας την προοπτική που αξίζει στη δική σας  δραστηριότητα.

Αναγνωρίστηκε το πτώμα που βρέθηκε στο Ηράκλειο

Είχε βρεθεί χθες το μεσημέρι στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στην πόλη του Ηρακλείου...

Το πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση που σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες,
τελικά όπως διαπιστώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με το PrismaNews, ανήκει σε έναν 91χρονο άνδρα από το Ηράκλειο, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 7 Ιανουαρίου από την περιοχή του Μασταμπά.
Από τότε μέχρι και σήμερα ο άνδρας δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής...

Οι αρχές, στην προσπάθεια τους να βρουν την ταυτότητα του νεκρού άνδρα,
άρχισαν από τους ανθρώπους για τους οποίους έχει δηλωθεί εξαφάνιση τους τελευταίους μήνες.
Έτσι κλήθηκαν συγγενικά πρόσωπα και τελικά έγινε η ταυτοποίηση στο πρόσωπο του 91χρονου άνδρα και λύθηκε το μυστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του προήλθε από παθολογικά αίτια...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...