Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζουν την κατάληψη της περιφέρειας οι Λασιθιώτες


Συνεχίζεται η κατάληψη της Διοικητική Υγειονομική Περιφέρειαs Kρήτης στο Ηράκλειο από τους Λασιθιώτες, που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του νομού Λασιθίου στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Οι Επιτροπές Αγώνα Νομού Λασιθίου καλούν το λαό και των δύο νομών –Λασιθίου και Ηρακλείου- να στηρίξουν και ενισχύσουν τον κοινό αγώνα για υγεία, παιδεία, κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Με  σύνθημα "Δεν αποχωρούμε, αν δε δικαιωθούμε", οι συγκεντρωμένοι στην ΔΥΠΕ, επί της οδού Σμύρνης στο Ηράκλειο, πολλαπλασιάζονται όσο περνά η ώρα. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Απαιτούμε την ενίσχυση των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν επαρκώς, με διοικητική αυτοτέλεια για κάθε Νοσοκομείο. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας. Την παραμονή των τμημάτων ΤΕΙ με διατήρηση των τίτλων σπουδών και εξασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων».

Την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, οι Λασιθιώτες κυκλοφόρησαν, με ειρωνική διάθεση, τα διαβατήρια για τη «Δημοκρατία του Λασιθιστάν», σε μια προσπάθεια να δείξουν πόσο μεγάλη υποβάθμιση συντελείται στον τόπο τους. Μάλιστα, στα διαβατήρια αναγραφόταν η φράση «Καλώς ήρθατε στου διαόλου τη μάνα», ως σάτιρα στη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απαντώντας στις διαμαρτυρίες των Λασιθιωτών, για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...