Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Γυπαετός αποπροσανατολισμένος περπατούσε στην Εθνική Οδό Χανίων Ρεθύμνου

Ένας Γυπαετός μήκους ενός μέτρου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής να περπατάει πάνω στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου - Χανίων, στην περιοχή Πετρέ Γερανίου... ενώ έκπληκτοι οι οδηγοί έκαναν "μανούβρες" για να αποφύγουν τον απρόσμενο επισκέπτη της ασφάλτου.

Ο γυπαετός βρέθηκε από περίοικους εντελώς αποπροσανατολισμένος, χωρίς να μπορεί να πετάξει ενώ σύντομα θα παραληφθεί από άτομα της φιλοζωικής εταιρείας που θα τον περιθάλψουν.

Το περιστατικό αυτό μαρτυρά ότι και η φύση είναι σε κρίση, ενώ το είδος αυτό του γυπαετού είναι ένα σπάνιο είδος που υπάρχει μόνο στην Κρήτη.

Ο γυπαετός κινδυνεύει με εξαφάνιση

Ο Γυπαετός έχει καταχωρηθεί ως κινδυνεύων είδος στην Ελλάδα και απειλείται με εξαφάνιση πανευρωπαϊκά, ενώ ο πληθυσμός του στην χώρα μας αριθμεί 6 ζευγάρια, τα οποία βρίσκονται όλα στη Κρήτη και είναι τα μόνα στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, μόλις τον περασμένο Ιούνιο, για πρώτη φορά μετά απο 22 χρόνια καταγράφηκε αναπαραγωγική δραστηριότητα Γυπαετών στα Αστερούσια Όρη.

Ο νεοσσός μαρκαρίστηκε στην φωλιά απο ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης με την βοήθεια μελών της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας/Τμήμα Κρήτης και της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΦΟΙΝΙΞ» και αναμένεται να πτερωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Το 2011 αναμένεται να πτερωθούν στο νησί 4 νεοσσοί, παραγωγικότητα που αποτελεί και παγκόσμια πρωτιά αφού πρόκειται για μοναδικό νούμερο σε νησιωτικό πληθυσμό.

Χελώνα ξεβράστηκε στον Άγιο Νικόλαο

Ένα σπάνιο είδος χελώνας ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δερματοχελώνα, βάρους 600 κιλών περίπου και μήκους που σε κάποιες περιπτώσει φθάνει και τα 2 μέτρα

.Φιλόζωοι και δύτες ήρθαν ήδη σε επαφή με το Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών προκειμένου να παραλάβουν τη νεκρή χελώνα και αφού ακολουθήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, να τη εκθέσουν, ενδεχομένως στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
www.flashnews.gr

Σε εξέλιξη δύο νέες πυρκαγιές στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη είναι δύο πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο, στις περιοχές Κάτω Βαλσαμόνερο και Αδρακτος του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Οι δύο εστίες ξέσπασαν με διαφορά πέντε λεπτών. Οι φλόγες δεν απειλούν κατοικίες.

Για την κατάσβεση της πρώτης επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

16χρονος βγήκε νωρίς στο "κλαρί"

Από νωρίς στο κλαρί είχε βγει 16χρονος Αλβανός που είχε ρημάξει ξενοδοχείο στην περιοχή των Κάτω Γουβών στη Χερσόνησο.
Συγκεκριμένα, και όπως κατήγγειλε ο 36χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, το τελευταίο 5νθήμερο είχαν σημειωθεί, αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών.

Επίσης το βράδυ της 1ης Αυγούστου ο 16χρονος αφαίρεσε από δωμάτιο στο οποίο διέμενε 43χρονος Βρετανός μία φωτογραφική μηχανή, και δύο ηλεκτρονικές συσκευές αναπαραγωγής ψηφιακού υλικού ήχου και εικόνας.

Ο ανήλικος με την πλούσια δράση μετά από έρευνες των αστυνομικών συνελήφθη, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο 29χρονος θείος του που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
http://www.flashnews.gr/

Άλλα δήλωναν και άλλα είχαν...

Άλλo αριθμό ζώων δήλωναν και άλλον είχαν δυο κτηνοτρόφοι, που συνελήφθησαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζαρού Δήμου Φαιστού, από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.
 Σε σχετικό έλεγχο που έγινε στα ποιμνιοστάσια των δυο ανδρών ηλικίας 33 και 40 χρονών βρέθηκαν τετρακόσια δεκαπέντε αιγοπρόβατα από τα οποία τα σαράντα δεν είχαν κωδικό αριθμό κτηνοτρόφου (ενώτια) ενώ στις κτηνοτροφικές δηλώσεις έτους 2011 – 2012 είχαν δηλώσει ότι έχουν 1650, δηλαδή, χίλια διακόσια τριάντα πέντε 1235 αιγοπροβατοειδή λιγότερα Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.
www.flashnews.gr

Τελειωμό δεν έχουν τα τροχαία...

Τα τροχαία δεν έχουν τελειωμό και στην πόλη του Ηρακλείου όπου ένα αυτοκίνητο κτύπησε μια μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.
Συγκεκριμένα μια 36χρόνη οδηγώντας το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 63χρονος, τραυματίζοντας των σοβαρά.

Το περιστατικό έγινε στις Φλαθιάσκες του Δήμου Γόρτυνας και η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου Ηρακλείου.
http://www.flashnews.gr/

To μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης στην Κρήτη

Η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στην Ευρώπη, στον τομέα της ηλιοθερμικής ενέργειας, εγκρίθηκε από την επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
. Πρόκειται για το ηλιοθερμικό πάρκο που θα στηθεί δίπλα στον Αθερινόλακκο, σε έκταση 1000στρεμμάτων και με 21.000 κάτοπτρα τα οποία θα δίνουν ρεύμα της τάξεως των 38 Μεγαβάτ.
Η επένδυση παρουσιάστηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μπουτάρη και θα ανέλθει στα 141 εκατ. ευρώ.

Ο ηλιοθερμικός σταθμός της «NUR-MOH» είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη (Motor Oil Hellas) και της Nur Energy που συμμάχησαν για να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση που θα βοηθήσει τα μέγιστα, όπως επισήμανε ο κ. Μπουτάρης, στο ενεργειακό της Κρήτης.

«Ο ηλιοθερμικός σταθμός χρησιμοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία για να παράγει ατμό. Ο ατμός μέσω ατμοστρόβιλου περιστρέφει ηλεκτρογεννήτρια και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια», εξήγησε ο κ. Μπουτάρης στην επιτροπή που κατά πλειοψηφία ενέκρινε το σχέδιο και την επένδυση όσον αφορά το περιβαλλοντικό της μέρος.

«Είναι μια μεγάλη επένδυση στην οποία δεν μπορούσαμε ασφαλώς να πούμε όχι παρά τις επιμέρους ενστάσεις ή απορίες που υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής.



cretalive.gr

Άκαρπες έρευνες για τον εντοπισμό του 51χρονου στη Σητεία

Άκαρπες παρέμειναν για πέμπτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό  του 51χρονου από τη Σητεία, ο οποίος χάθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με δύο φίλους του, 27 και 49 ετών αντίστοιχα, ανατράπηκε λόγω θαλασσοταραχής κοντά στα νησάκια Διονυσάδες.

Μοναδικός διασωθείς ο 27χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αλιευτικό  σκάφος σε ένα από τα νησάκια του συμπλέγματος, οχτώ ώρες μετά την  ανατροπή της βάρκας.

Δυστυχώς ο 49χρονος δεν τα κατάφερε. Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ανασύρθηκε νεκρός. 

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, η κινητοποίηση τόσο του Λιμενικού όσο και ψαράδων της περιοχής ήταν άμεση. Παρά την γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, ο 51χρονος δεν έχει εντοπιστεί.

Hi - teck κομπίνα στα Χανιά

Hi- teck κομπίνα είχε στήσει ένας 59χρονος στα Χανιά, ιδιοκτήτης internet cafe.

Ο 59χρονος, είχε "πειράξει" 7 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό ώστε να εμφανίζουν στις οθόνες τους τα "φρουτάκια" για να σερβιριστούν στους τζογαδόρους πελάτες του καταστήματος.
Ο 59χρονος όμως "πιάστηκε" στα πράσα το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Χανίων.
www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...