Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ηράκλειο: To «colpo grosso» εταιρειών για να πληρώνουν λιγότερα στη ΔΕΗ

Το «colpo grosso» είχαν στήσει μεγάλες φίρμες και καταστήματα περιωπής για να κλέβουν δημοτικά τέλη, φόρους και χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στον νομό Ηρακλείου! Άφηναν τα τετραγωνικά μέτρα που δήλωναν από τότε που έπαιρναν εργοταξιακό ρεύμα με αποτέλεσμα να πληρώνουν πολύ λιγότερα στην πραγματικότητα από αυτά που θα έπρεπε με βάση το εμβαδόν!

Οι υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου έχουν εκπλαγεί μετά τους ελέγχους που έκαναν εντοπίζοντας σωρεία παρανομιών ειδικά από «φιρμάτα» πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η περίπτωση γνωστής πολυεθνικής εταιρείας που φέρεται να δήλωνε 800 τετραγωνικά μέτρα - το... ξέχασε από την εποχή που έπαιρνε εργοταξιακό ρεύμα- και στην πραγματικότητα κάνει χρήση 3.500 τετραγωνικών! Η συγκεκριμένη εταιρεία πιάστηκε «στα πράσα» και της καταλογίστηκαν πολλών χιλιάδων ευρώ πρόστιμα για τα προηγούμενα χρόνια που λειτουργούσε με αυτό το καθεστώς.

«Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική και το ξέρουμε» τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι έρευνες από μεικτά κλιμάκια θα συνεχιστεί σε άλλους καταναλωτές. «Θα ερευνηθούν πολυκαταστήματα, αλυσίδες τροφίμων, τράπεζες και μεγάλοι καταναλωτές, δεν έχει νόημα να το κάνουμε αυτό σε σπίτια» τόνισε ο δήμαρχος που σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο κ. Αγαπάκη έχουν δώσει εντολή σε κλιμάκια να κάνουν ελέγχους. Η έρευνα αυτή για το δήμο Ηρακλείου, είπε, είναι κομβική αφού η είσπραξη των πραγματικών τελών θα δώσει την ευκαιρία στη Λότζια να συνεχίσει την πολιτική που έχει με τα «χαμηλότερα τέλη στην Ελλάδα».


Πηγή: cretalive

Ηράκλειο: Σύγκρουση Ι.Χ. με jeep της Αστυνομίας


Χωρίς δυσάρεστες συνέπειες εξελίχθηκε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Παπανδρέου και Κνωσού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όχημα της Αστυνομίας, τύπου Jeep, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι συγκρούστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, με διερχόμενο Ι.Χ..

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το μαύρο αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση επί της Λεωφ. Γ.Παπανδρέου με κατεύθυνση από τη Λεωφ. Δημοκρατίας προς την Ιωνίας, όταν χτυπήθηκε από το Jeep της Αστυνομίας που ερχόταν από τη Λεωφ. Κνωσού.

Το Ι.Χ. χτυπήθηκε ακριβώς στη μέση, από την πλευρά του συνοδηγού, κι αφού πήρε μια στροφή κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στην περιοχή, όπως είναι φυσικό επικράτησε αναστάτωση, ενώ το ευχάριστό ήταν πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πηγή: cretalive.gr

Ηράκλειο: Η πρώτη νίκη για τους εργαζόμενους που απειλούνται με διαθεσιμότητα


Την πρώτη νίκη κατέκτησαν, σήμερα, οι 26 εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΠΤΑΗ, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται... στη "μαύρη" λίστα της διαθεσιμότητας.

Με προσωρινή διαταγή το Δικαστήριο απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 9 εργαζόμενοι της ΔΕΠΤΑΗ και οι 17 του δήμου Ηρακλείου που κινδυνεύουν. Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα ως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 8 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει και αγωγή με την οποία ζητούν να παραμείνουν στην εργασία τους. Η αγωγή αυτή, που αφορά και την ουσία της υπόθεσης, θα συζητηθεί στις 3 Φεβρουαρίου του 2014.

Μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης των εργαζομένων, ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος κατέθεσε υπέρ τους λέγοντας ότι είναι "αναγκαία η παρουσία των εργαζομένων για την εύρυθμη διοικητική και οικονομική λειτουργία του δήμου".
cretalive.gr

Δημοσκόπηση:Στο 1,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ



Με διαφορά 1,1% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "αν σήμερα είχαμε νέες βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε" ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,6%, η ΝΔ 21,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται τρίτο κόμμα με 9,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%. Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 14,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 46,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31,4%, ενώ το 20,1% απαντά "κανένας από τους δύο".

Την ίδια στιγμή, το 43,6% θεωρεί ως καταλληλότερη μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, ενώ το 33,5 θεωρεί ως καταλληλότερη μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, το 58,6% πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην σημερινή κυβέρνηση και το 28% επιθυμεί την διεξαγωγή εκλογών.

Χανιά: Δορυφορικό σύστημα προειδοποίησης φυσικών καταστροφών


H πιλοτική εγκατάσταση Δορυφορικού Συστήματος Προειδοποίησης Φυσικών Καταστροφών στον Δήμο Χανίων προτάθηκε στο πλαίσιο συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

Ειδικότερα, το σύστημα αυτό, με τη χρήση δορυφορικής τεχνολογίας, μπορεί να παρακολουθήσει, φυσικούς, αλλά και ανθρωπογενείς, κινδύνους, όπως σύννεφα στάχτης από ηφαιστειακή έκρηξη, επεισόδια μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, εκρήξεις στην επιφάνεια της γης κ.ά.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η χρήση του συστήματος για την προειδοποίηση για πλημμυρικά επεισόδια, αλλά και φαινόμενα που εμφανίζονται πριν και μετά από έναν σεισμό. Τέλος, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για να παρακολουθήσει την εκδήλωση και την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς ή να προειδοποιήσει για θαλάσσια μόλυνση από κηλίδες πετρελαίου.

Η πρόταση κατατέθηκε στο Επιστημονικό Συνέδριο για την Περιφερειακή Συνεργασία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Basilicata, με τη συμμετοχή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών της Ιταλίας, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Στο συνέδριο είχαν προσκληθεί ο Δήμος Χανίων, το Τ.Ε.Ι. Κρήτης με το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και το Κέντρο Τεχνολογικής Ερευνας Κρήτης με τον Ερευνητικό Τομέα Φυσικών Πόρων και Φυσικών Καταστροφών.

Η εγκατάσταση του συστήματος προτάθηκε να γίνει μέσα από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Basilicata, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών της Ιταλίας, του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, του Κ.Τ.Ε. Κρήτης και του Δήμου Χανίων. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πιλοτικό εργαλείο για έγκαιρη προειδοποίηση για φυσικές καταστροφές στα Χανιά και αργότερα ίσως, σε όλη την Κρήτη.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης και βασική ημέρα του συνεδρίου, ο αναπληρωτής καθηγητής, Γιάννης Μακρής, παρουσίασε με ομιλία του τις ερευνητικές δράσεις του Ερευνητικού Τομέα Φυσικών Πόρων και Φυσικών Καταστροφών του Κ.Τ.Ε. Κρήτης και τα αποτελέσματά τους, σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή γεωφυσικών μεθοδολογιών και τεχνικών παρατήρησης του εδάφους και υπεδάφους και παρακολούθησης κινδύνων υποβάθμισής τους και έδωσε έμφαση στην ανάδειξη των αναπτυξιακών προοπτικών του Τομέα.

Στους ομιλητές του Συνεδρίου ήταν και ο καθηγητής Φίλιππος Βαλλιανάτος, όπου στην εισήγησή του παρουσίασε τα πλέον πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα των πολυσχιδών δράσεων του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες διαχείρισης σεισμικού κινδύνου και στις προοπτικές ανάπτυξης αυτών. Σε χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου Χανίων, επισημάνθηκε η προσπάθεια του Δήμου για υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που ενισχύουν τη λειτουργία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας

Enhanced by Zemanta

Χανιά: Αντί για μπιλιάρδο έπαιζαν μπαρμπούτι

Σε "ναό" του τζόγου είχε μετατραπεί ένα μπιλιαρδάδικο στα Χανιά.

Ζάρια και τραπουλόχαρτα έριχναν στις τσόχες των τραπεζιών ενός καταστήματος με μπιλιάρδα στα Χανιά.

Όπως γράφει το flashnews.gr αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο τις πρώτες πρωινές ώρες στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Γογονή.

Μόλις μπήκαν μέσα, οι αστυνομικοί είδαν πολλά άτομα να παίζουν πόκα αλλά και ζάρια.

Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα και κατασχέθηκαν περίπου 700 μάρκες οι οποίες εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε περίπου 15.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως από τις αρχές Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων πραγματοποιούν συνεχώς νυχτερινές εφόδους σε παράνομες λέσχες πραγματοποιώντας δεκάδες συλλήψεις.

Ηράκλειο: Πήγε για καυσόξυλα και έφυγε με χειροπέδες

Συνελήφθη στο Ηράκλειο ένας 43χρονος που δεν πρόλαβε να κλέψει... ξύλα

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το cretalive.gr ο 43χρονος συνελήφθη, χθες το απόγευμα, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δαφνών του Δήμου Ηρακλείου.

Ο 43χρονος εντοπίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει καυσόξυλα ιδιοκτησίας ενός 52χρονου και βρέθηκε με χειροπέδες...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κακουργηματικές διώξεις σε γυναικολόγο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του cretalive ο Εισαγγελέας Ηρακλείου κοινοποίησε στο ΣΔΟΕ και στο Υπουργείο Υγείας τις διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία, που άσκησε εναντίον του γνωστού γυναικολόγου – μαιευτήρα, για την υπόθεση ποσού 3.261.307 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ τον Οκτώβριο του 2011, το ποσό ταυτοποιήθηκε από 900 ασθενείς που είχαν καταθέσει σε λογαριασμό του γιατρού, το διάστημα 2001-2009, από παράνομη ιατρική δραστηριότητα εκτός ΠΑΓΝΗ

“Δεν εισέπραξα χρήματα από ασθενείς, πληρώνω και θα πληρώσω τους φόρους που μου αναλογούν”, είχε δηλώσει ο ιατρός, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος του ΣΔΟΕ.

Πηγή: creatalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...