Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ηράκλειο: 800.000 ευρώ λεία από ληστεία σε χρηματαποστολή

Ποσό άνω των 800.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν τρεις άγνωστοι ένοπλοι κουκουλοφόροι που έστησαν ενέδρα… σε χρηματαποστολή στην περιοχή των Βασιλειών του Ηρακλείου αργά το μεσημέρι.

Οι δράστες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο της χρηματαποστολής με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα-κλούβες, με σκοπό να αποσπάσουν τα χρήματα που μετέφερε.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας στο Ηράκλειο

PatadaImage via Wikipedia
Σιωπηλή πορεία στα Ενετικά Τείχη, οργανώνεται στο Ηράκλειο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας, αύριο, Κυριακή, 2 Οκτωβρίου.

Η πορεία, στην οποία έως στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 68 φορείς της πόλης, θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 5 το απόγευμα αύριο, με προορισμό τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, στον προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως τονίζουν οι οργανωτές της, είναι «η συνειδητή εναντίωση σε όλες τις μορφές βίας, που απειλούν τη συνοχή της σύγχρονης κοινωνίας». Οι συμμετέχοντες, για συμβολικούς λόγους, συνιστάται να φορούν λευκά ρούχα, επειδή, όπως τονίζουν οι διοργανωτές το λευκό συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την υπέρτατη πίστη, την ελπίδα, τη διαφάνεια και εκφράζει ειλικρίνεια, αθωότητα και λάμψη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό δρώμενο από τις χορωδίες της πόλης του Ηρακλείου πάνω στον τάφο του Ν. Καζαντζάκη, υπό την αιγίδα της χορωδίας του δήμου Ηρακλείου.

Η δράση οργανώνεται από τη 1η Δημοτική Κοινότητα της πόλης και εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό εκδηλώσεων του δήμου για την αναγκαιότητα της Μη Βίας στην πόλη. Υποστηρίζεται από την αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Άνδρας, 63 χρόνων, συνελήφθη για κατοχή 8 κιλών κάνναβης στα Χανιά

Hemp being harvested. Uploaded by the photogra...Image via WikipediaΠοσότητα περίπου 8 κιλών κάνναβης είχε στην κατοχή του 63χρονος Χανιώτης, που συνελήφθη από την αστυνομία.

Στις αστυνομικές αρχές υπήρχαν πληροφορίες πως ο άνδρας διακινούσε ναρκωτικά και έτσι, τα ξημερώματα αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και του τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων έκαναν έφοδο στο αγρόκτημά του στην περιοχή Κουφός του δήμου Πλατανιά.

Εκεί, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο του 63χρονου, αποθηκευμένη και αναρτημένη προς ξήρανση, ποσότητα κάνναβης βάρους 7 κιλών και 750 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι τού άνδρα, στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους γραμμαρίων και μία ζυγαριά.

Ο 63χρονος, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Χανίων.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μητέρα έσπαγε στο ξύλο το παιδί της

Τ
ην κόλαση στα χέρια της μητέρας του έζησε ένα ανήλικο παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρειτ το flashnews.gr μια 42χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από καταγγελία ότι κακοποιεί συστηματικά το ανήλικο παιδί της.

Άγνωστος, πιθανότατα γείτοναςαποφάσισε να κάνει ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία και να δηλώσει τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της 42χρονης.

Οι Αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι η 42χρονη ξεσπούσε την οργή της στο παιδί της καταφέροντάς του σωματικές βλάβες στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Η μητέρα συνελήφθη ενώ το λόγο έχει η Δικαιοσύνη...

mantatanews.gr

«Ξήλωσαν» διευθυντή του ΠΑΓΝΗ

Τον διευθυντή της Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του ΠΑΓΝΗ , ιατρό Αντώνη Μακρυγιαννάκη, Επίκουρο καθηγητή Μαιευτικής -Γυναικολογίας απαλλάσσει από τα καθήκοντα του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου που εξεδόθη απόψε μεταξύ άλλων, ο κ Κοκκίνης προχώρησε στην απόφαση αυτή λαμβάνοντας υπόψιν του εισερχόμενο έγγραφο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηρακλείου Κρήτης με θέμα <Γνωστοποίηση Παράνομης Άσκησης Ιατρικής Δραστηριότητας >αλλά και το συμφέρον της Υπηρεσίας και το Κύρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου .

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση η απαλλαγή των καθηκόντων του κ. Μακρυγιαννάκη ισχύει μέχρις ότου το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφασίσει σχετικά . Να σημειωθεί ότι η επιστολή πάνω στην οποία στηρίχτηκε η απόφαση του Νίκου Κοκκίνη αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ταυτοποίηση 100άδων γυναικών ασθενών του που φέρονται να έχουν καταθέσει σε προσωπικό του λογαριασμό χιλιάδες ευρώ για ιατρικές πράξεις σε ιδιωτική μαιευτική κλινική και ενώ λειτουργούσε ως δημόσιος ιατρός.
http://www.flashnews.gr/

Δύο ένοπλες ληστείες στο Ηράκλειο

Δύο ένοπλες ληστείες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία ώρα στο Ηράκλειο. Μια σε βάρος ενός πολίτη που έκανε ανάληψη χρημάτων απο τράπεζα και μια σε βάρος χρηματαποστολής.
Η πρώτη έγινε περίπου στις 12 το μεσημέρι σε βάρος ενός Αλβανού ο οποίος πήγε στο υποκατάστημα της ΑΤΕ που βρίσκεται στο ΠΑΓΝΗ και έκανε ανάληψη 11.500 ευρώ.
'Ομως ενώ πήγαινε στο αυτοκίνητό του, δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι τον υποχρέωσαν να μπεί μέσα. Στην συνέχεια με την απειλή των όπλων, τον ανάγκασαν να κατευθυνθεί στο Καβροχώρι όπου του πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με μια μοτοσυκλέτα.

Λιγότερο απο μια ώρα μετά απο αυτή την ληστεία, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη στην πόλη του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, περίπου στην 1 μμ, τρείς κουκουλοφόροι με βαρύ οπλισμό (Καλάσνικοφ και πιστόλια) έστησαν ενέδρα σε αυτοκίνητο χρηματαποστολής στον οδό Ούλαφ Πάλμε. Αφού έκλεισαν τον δρόμο στο όχημα με δύο αυτοκίνητα, κατέβηκαν,έσπασαν το παρμπριζ του αυτοκινήτου και ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους να κατεβούν.

Στην συνέχεια με αστραπιαίες κινήσεις παραβίασαν την πίσω πόρτα του οχήματος της χρηματαποστολής, άρπαξαν τον σάκο με τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στα δικά τους αυτοκίνητα (εννοείται κλεμμένα) και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου έχουν τεθεί σε συναγερμό εξαπολύοντας πραγματικό ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.

Οι μπαλωθιές αποκάλυψαν οπλοστάσιο στο Ρέθυμνο

Μετά απο μπαράζ...μπαλωθιών στην διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης στο δημοτικό διαμέρισμα Λούτρα του Δήμου Ρεθύμνου  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου,συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 39 και 35 ετών αντίστοιχα για παραβάσεις των Νόμων, περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων,αλλά και για υπόθαλψη εγκληματία.

Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ότι οι δύο άνδρες μαζί με άλλους άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο 39χρονος στο πατρικό του, προέβησαν στην ρίψη άσκοπων πυροβολισμών, πρωινές ώρες σήμερα, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση και έρευνες στις οικίες δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

•ένα (1) εύχρηστο ημιαυτόματο πιστόλι, μάρκας ZORAKI, αγνώστου προελεύσεως, διαμετρήματος 9Χ19 mm, εντός πλαστικής θήκης μεταφοράς που περιείχε παρελκόμενα και καθαριστικά είδη
• ένα (1) εύχρηστο πιστόλι, αγνώστου μάρκας και προέλευσης, με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων.
• ένα (1) εύχρηστο περίστροφο, μάρκας TAURUS, βραζιλιάνικης κατασκευής, διαμετρήματος 0,357 MAGNUM, εντός δερμάτινης θήκης
• διακόσια ογδόντα τρία (283) πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
• διακόσιοι τριάντα δύο (232) κάλυκες, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
• σαράντα πέντε (45) κροτίδες, ιταλικής κατασκευής και
• μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

Επίσης, εξεταζόμενος ο 39χρονος, αρνήθηκε να κατονομάσει τους λοιπούς δράστες, ματαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη σύλληψή τους.

Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: "Υιοθετήστε έναν ηλικιωμένο. Μπορείτε..."

Με αφορμή την αυριανή ημέρα 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, θα θέλαμε... να την αφιερώσουμε ,ως ΄Ενωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης, στην πρόσκληση στον καθένα από μας και την προτροπή, στο σλόγκαν μας που είναι " Υιοθετήσετε ένα  ηλικιωμένο.  Μπορείτε..." Είναι αλήθεια ότι σήμερα, οι ηλικιωμένοι της Ελλάδος, βιώνουν μία πρωτοφανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, με βασικότερο την αφαίρεση εισοδήματος με μείωση της σύνταξης, από την πολιτεία στερώντας τους στο δικαίωμα τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και η κακοποίηση που καθημερινά βιώνουν, τους κόβει την ανάσα, ζουν το φόβο, τον τρόμο, αλλά και το άγχος ,της κάθε στιγμής, νοιώθουν ανασφαλής, νοιώθουν εγκατελημένοι από οικογένεια και πολιτεία... Η κακοποίηση , μπορεί να λάβει διάφορες μορφές: σωματική, ψυχολογική ή συναισθηματική, σεξουαλική, οικονομική, ή απλά να αντανακλά σκόπιμα ή μη στην ...αδιαφορία.Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) και το Διεθνές Δίκτυο για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων (ΙΝΡΕΑ), έχουν αναγνωρίσει την κακοποίηση των ηλικιωμένων ως ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νέος πνιγμός στο Μπαλί

Ένας 67χρονος Ρώσος έχασε τη ζωή του σήμερα το μεσημέρι στις θάλασσες της Κρήτης. Το περιστατικό σημειώθηκε... στην θαλάσσια περιοχή του Μπαλί στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενημερώθηκε από τους λουόμενους ότι ένας άνθρωπος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα.

Τελικά ο άτυχος 67χρονος ήταν νεκρός. Προανάκριση για τα αίτια του θανάτου που πιθανότατα οφείλονται σε πνιγμό διενεργεί το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Τροχαίο με "καταδίωξη" στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ στην οδό Αναγνώστου Γογονή στο ύψος του κλαδισσού.Συγκεκριμένα υπήρξε σύγκρουση μοτοσυκλέτας με ΙΧ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του μοτοσυκλετιστή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του τραυματία ο οδηγός του αυτοκινήτου αποπειράθηκε να φύγει μετά την σύγκρουση όμως τον ακολούθησε η επερχόμενη παρέα του και τελικά τον έφερε πίσω στο σημείο του περιστατικού και στις Αστυνομικές Αρχές εμποδίζοντάς τον να διαφύγει.

Το συμβάν έλαβε χώρα όταν το ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το επερχόμενο δίκυκλο που είχε κατεύθυνση από Χανιά προς τον κόμβο του Κλαδισσού.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε και μετέφερε τον τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...