Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Στoν Αγ. Νικόλαο την Τρίτη η Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Φέτος το καλοκαίρι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στην πιο δημιουργική της περίοδο και μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου της cd «Μετακόμιση τώρα» το οποίο έχει ήδη γίνει χρυσό μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, βρίσκεται σε «μετακόμιση» για την καλοκαιρινή της περιοδεία.

Με σταθμούς σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, η Ελεωνόρα καλεί το κοινό σε ένα μελωδικό ταξίδι πέρα από όρια και σύνορα, που μόνο η μαγική φωνή της και η ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία μπορούν να μας ταξιδέψουν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια από το νέο album της που κυκλοφόρησε πρόσφατα όπως τα «Μονάχα εγώ», «Να' σαι καλά» σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, τα «Μετακόμιση τώρα» και «Η επιμονή σου» σε μουσική και στίχους του Κώστα Λειβαδά, το «Βαλς για ένα φιλί» σε μουσική Γιάννη Ζουγανέλη και στίχους της Sunny Μπαλτζή, τραγούδια που έχουν ήδη εντυπωσιάσει και αγαπηθεί πολύ κ.α., τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο αλλά και τραγούδια διασκευασμένα, από την ίδια και το στενό της συνεργάτη Ευριπίδη Ζεμενίδη, πολύ αγαπημένα που θα ενθουσιάσουν και θα αγγίξουν όλους τους φίλους της.

Μαζί της οι καταξιωμένοι σολίστες: Ευριπίδης Ζεμενίδης – κιθάρα - τραγούδι, Βαγγέλης Στεφανόπουλος - πλήκτρα, Γιάννης Αγγελόπουλος - τύμπανα, Παρασκευάς Κίτσος - Μπάσο, Νίκος Πασσαλίδης - Μπουζούκι, ούτι.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έκανε ο Ευριπίδης Ζεμενίδης και την επιμέλεια του προγράμματος ο Μινως Θεοχάρης. Υπεύθυνος για τον ήχο είναι ο Αργύρης Λιανός. Τον σχεδιασμό και τον χειρισμό των φωτισμών κάνει ο Βασίλης Καραμούζης.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 21:30 εμφανίζεται στο γυμνάσιο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Αμερικάνοι φοιτητές που σπουδάζουν ... Κρήτη επισκέφτηκαν την Περιφέρεια

Στη Περιφέρεια βρέθηκαν φοιτητές αμερικανικού πανεπιστημίου στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής

Τους Αμερικανούς φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα Νέων Ελληνικών Σπουδών - το μοναδικό για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των ΗΠΑ - στο Πανεπιστήμιο Drexel στην Φιλαδέλφεια, υποδέχτηκε στην Περιφέρεια Κρήτης η αντιπεριφερειάρχης θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Πρόκειται για 9 φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel – ανάμεσα τους και μια φοιτήτρια Ελληνικής καταγωγής από την Κάλυμνο - που επισκέπτονται το νησί μας στο πλαίσιο του μαθήματος Νησιωτική Οικονομία και Κοινωνία της Κρήτης, και συνοδεύονται από τον Κρητικής καταγωγής καθηγητή τους Θεόδωρο Κατερινάκη .

Στην ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης οι φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου ενημερώθηκαν από την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα: Το Brand name ΚΡΗΤΗ, τις δράσεις για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται για την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, καθώς επίσης για τα σήματα ποιότητας Κρητικής Κουζίνας και Επισκέψιμων Οινοποιείων.

Οι φοιτητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους στην αντιπεριφερειάρχη για την παραμονή τους στο νησί, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι οι αξίες, τα μηνύματα, και οι αρχές που πηγάζουν από το σήμα ποιότητας Κρήτη - Η γενέτειρα αξιών ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού όπως είπαν το διάστημα που παραμένουν στο νησί μας, τους έχει εντυπωσιάσει η φιλοξενία, η ζεστασιά των κατοίκων στην ύπαιθρο, και η παράδοση που διαφυλάττεται σαν κόρη οφθαλμού.

Παράλληλα η κ. Βρέντζου συζήτησε με τον κ. Κατερινάκη για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική επιχειρηματικότητα και ενημερώθηκε για το εξειδικευμένο μάθημα Ελληνικής Επιχειρηματικότητας που διδάσκεται στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Drexel στις ΗΠΑ.

Το μάθημα Νησιωτική Οικονομία και Κοινωνία της Κρήτης διδάσκεται τα τελευταία επτά χρόνια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του προγράμματος Νέων Ελληνικών Σπουδών που ίδρυσε και διευθύνει η Ηρακλειώτισα Δρ. Μαρία Χναράκη, μετά από πρόσκληση του αείμνηστου Κρητικού προέδρου του Drexel Δρ. Κων/νου Παπαδάκη. Η Δρ. Μαρία Χναράκη έχει δημιουργήσει 17 καινούργια μαθήματα για τη σύγχρονη Ελλάδα, με έμφαση την Κρήτη. prismanews.gr

Καφενείο μπροστά στο δημαρχείο, διαμαρτυρία για τραπεζοκαθίσματα

Με έναν πρωτότυπο τρόπο πολίτες των Χανίων και μέλη της συλλογικότητας «ΠοδηΛάτρεις» διαμαρτυρήθηκαν προχθές για τις αυθαίρετες καταλήψεις δημόσιων χώρων και την υπερβολική ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δρόμους και πεζοδρόμια: έστησαν ένα καφενείο στην... είσοδο του δημαρχείου Χανίων.

Το καφενείο ονομάστηκε «Δημαρχείο», αφού βρίσκεται στο πεζοδρόμιο έξω από δημαρχείο Χανίων. Δεκάδες κόσμου πέρασαν από τα «εγκαίνια!», ενώ ο καφές και το νερό προσφέρονταν δωρεάν.

«Οι δημόσιοι χώροι στα Χανιά έχουν εξαφανιστεί, αφού σε πάρκα και πλατείες, μικρές ή μεγάλες, υπάρχουν τραπέζια - καρέκλες από διάφορα καταστήματα. Ετσι αποφασίσαμε και εμείς να στήσουμε τη δική μας επιχείρηση έξω από το δημαρχείο, μήπως και καταφέρουμε να αφυπνίσουμε αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, και να καταλάβουν ότι οι δημόσιοι χώροι είναι για όλους και όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτούς», επεσήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Γιώργος από τους «ΠοδηΛάτρεις».

Οι «ΠοδηΛάτρεις» ζητούν από τη δημοτική αρχή: να εξασφαλίσει δημόσιο χώρο για τους πολίτες και να σταματήσει το ξεπούλημα κάθε δημόσιας σπιθαμής γης. Να γίνονται έλεγχοι για να μένουν τα τραπεζοκαθίσματα στον προβλεπόμενο χώρο τους. Ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα των αδειών (τι είναι παράνομο και τι όχι). Επανεξέταση των αδειών με ποσόστωση (σε πλατείες-πεζόδρομους που έχουν γεμίσει). Αυστηρά πρόστιμα σε όσους καταπατούν - παρεμβαίνουν στο δημόσιο χώρο αυθαίρετα κ.ά.

Κρήτη: Θα κολυμπήσει από τη Χρυσή μέχρι την Ιεράπετρα για ''Το Χαμόγελο του Παιδιού''

Από την Χρυσή στο λιμάνι της Ιεράπετρας θα επιχειρήσει να κολυμπήσει ο Νίκος Αθανασόπουλος. Κάτοικος Πατρών, διορισμένος γυμναστής στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν.Λασιθίου αφιερώνει την προσπάθειά του αυτή στο σύλλογο ''ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ''.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά καθώς πριν από 12 χρόνια είχε κολυμπήσει με κατεύθυνση τότε από την Ιεράπετρα στη Χρυσή.

Κατά την διάρκεια του διάπλου θα συνοδεύεται από ταχύπλοο σκάφος με την παρουσία δυο Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, το εγχείρημα αν οι συνθήκες καιρού το επιτρέψουν θα γίνει στις 7 ή 8 Ιουλίου με ώρα εκκίνησης το πρωί γύρω στις 7.00 και η διάρκεια υπολογίζεται από 5 εως 6 ώρες.

Με μια μικρή παιδική ιστορία περιγράφει τη ζωή των παιδιών που βρίσκουν καταφύγιο στο "Χαμόγελο του παιδιού".
Με ένα παραμύθι απλό, καθαρό αλλά βαθιά συγκινητικό εξηγεί πως αφιερώνει την προσπάθειά του αυτή "στη προσπάθεια που κάνει το ‘Χαμόγελο του παιδιού’ για όλα εκείνα τα παιδιά που παλεύουν να μη πνιγούν τα όνειρά τους".

Το κείμενό του:

"Μια φορά και έναν καιρό ήταν κάποια παιδικά όνειρα που κάποιοι δεν μπορούσαν να τα έχουν κοντά τους και να τα φροντίζουν. Βαρύ φορτίο για αυτούς και έτσι αποφάσισαν να τα πετάξουν μέσα στο πέλαγος.

Εκείνα δεν είχαν άλλη επιλογή από το αρχίσουν να κολυμπάνε και σιγά-σιγά απομακρύνονταν από την αφιλόξενη στεριά. Συνέχισαν να κολυμπάνε στα βαθειά και ανοιχτά νερά του πελάγους μόνα και αβοήθητα. Φοβισμένα και τρομαγμένα μα συνάμα αποφασισμένα να συνεχίσουν με όσες δυνάμεις είχαν.

Κάποια στιγμή η τρομαγμένη και απεγνωσμένη ματιά τους διέκρινε μακριά μέσα στο πέλαγος μια μικρή στεριά. Μια θαλασσινή όαση ήταν , που καθώς πλησίαζαν κοντά της με παράδεισο έμοιαζε. Συνέχισαν να κολυμπάνε κ κουρασμένα κατάφεραν να φτάσουν σε ένα έρημο μα παραδεισένιο νησί.

Το όνομα εκείνου του νησιού ήταν ‘Το χαμόγελο του παιδιού’ και εκεί τα παιδικά όνειρα ανακάλυψαν πως δεν ήταν μόνα. Μέσα σε φωλιές που δημιουργούσαν τα δέντρα του δάσους κατοικούσαν και άλλα παιδικά όνειρα που όλα μαζί είχαν γίνει παιδικά χαμόγελα.

Τώρα το πώς κατάφεραν να βρουν αγάπη και ζεστασιά και να γίνουν χαμόγελα είναι μια άλλη παιδική ιστορία που ονομάζεται ‘Το όραμα του μικρού Αντρέα’.

Πέρασαν φορές και καιροί και εκείνα τα παιδικά όνειρα μεγάλωσαν. Αρκετές στιγμές η ματιά τους χάνεται μέσα στο πέλαγος όπως ο ήλιος χάνεται σε αυτό κατά τη δύση και συνεχίζουν να ονειρεύονται γιατί ευτυχώς αυτό κανείς δεν τους το στέρησε.

Υπάρχουν και στιγμές που η ματιά τους συναντά εκείνη τη μακρινή αφιλόξενη στεριά που τους είχε εγκαταλείψει πριν από πολλές φορές και καιρούς.Άραγε αν ξαναβρεθούν σε μια άλλη στεριά τι θα συναντήσουν;

Λένε ότι η αγάπη μπορεί να κατανοεί , να συγχωρεί και να σε δυναμώνει. Λένε επίσης ότι όποιος αγαπά και αγαπιέται δεν φοβάται. Εκείνα τα παιδικά χαμογελαστά όνειρα που πλέον μεγάλωσαν έχουν δεχτεί και γνωρίσει την αγάπη μέσα στο ‘Χαμόγελο του παιδιού’ τόσο πολύ που ξέρουν να τη προσφέρουν όπου και αν χρειαστεί.

Σε ένα κόσμο τυποποιημένης ελπίδας ,φθηνού συναισθηματισμού και ακριβοπληρωμένης πλάνης όλοι μιλούν για κάποια κρίση και ψάχνουν μια διέξοδο από αυτήν. Ίσως όταν ο κόσμος αυτός ενδιαφερθεί και γεμίσει με παιδικά χαμόγελα, να βγει από αυτή τη λαίμαργη κρίση αφήνοντας τα παιδικά όνειρα να μας οδηγούν στη διέξοδο.

Γιατί τελικά τα παιδικά όνειρα έχουν πολλές γνώσεις και πολλές δυνάμεις.

Το καλοκαίρι του 2001, με τη παρέα άλλων τριών φίλων αφήσαμε πίσω το λιμάνι της Ιεράπετρας και κολυμπώντας στο Λιβυκό πέλαγος κόντρα στα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα φτάσαμε στη νήσο Χρυσή(Γαϊδουρονήσι) αφιερώνοντας τη προσπάθειά μας αυτή, στη προσπάθεια που κάνει το ‘Χαμόγελο του παιδιού’ για όλα εκείνα τα παιδιά που παλεύουν να μη πνιγούν τα όνειρά τους.

Δώδεκα χρόνια μετά επιστρέφω στο Γαϊδουρονήσι για να κολυμπήσω πίσω στο λιμάνι της Ιεράπετρας αφιερώνοντας τη προσπάθειά μου σε όλα εκείνα τα παιδιά από το ‘Χαμόγελο του παιδιού’ που έχουν πια μεγαλώσει."

Ο καθηγητής Αντ. Φώσκολος για τα κοιτάσματα: Η Κρήτη αποκτά ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία


Δεκαπέντε κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη είναι ικανά να παράγουν εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το χρόνο αποφέροντας στο ελληνικό κράτος περισσότερα απο...
300 δις ! Αυτα υποστήριξε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος σχολιάζοντας τα πρώτα δεδομένα που προκύπτουν από τις έρευνες για την ύπαρξη κοιτασμάτων στις δυο περιοχες.

Ο ίδιος δήλωσε την ικανοποίηση του για την επιβεβαίωση της ύπαρξης κοιτασμάτων στη νότια Κρήτη αναφέροντας μεταξύ άλλων: Η γεωλογία της Κρήτης προδίδει ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν. Πέρα από αυτό η Κρήτη αποκτά μια γεωπολιτική σημασία αφού είναι ήδη δρομολογημένο ότι από το νησί θα περάσουν οι αγωγοί που θα μεταφέρουν προς την Ευρώπη το φυσικό αέριο από την Κύπρο και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή στο Ράδιο Κρήτη ο φάκελος για την κατασκευή του αγωγού έχει ήδη κατατεθεί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Κρήτη ξεκάθαρα περιλαμβάνεται σε αυτά τα σχέδια με πετρελαϊκούς κολοσσούς να χρηματοδοτούν το έργο που θα περάσει σύμφωνα με τα σχέδια από την Ιεράπετρα και την Παλαιόχωρα.

Κοιτάσματα

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα που προκύπτουν από τις έρευνες ο κ. Φώσκολος ανέφερε ότι τα ανάμεσα στα 15 κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί επιβεβαιώνεται ένα μεγάλο κοίτασμα 210 χλμ δυτικά της Παλαιόχωρας η ύπαρξη του οποίου ήταν γνωστή, ένα ακόμα που περνά από τη Γαύδο και το Τυμπάκι καθώς επίσης και ένα μεγάλο κοίτασμα 200 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Για την Κρήτη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους δέκα εταιρίες κολοσσοί που προτίθενται άμεσα να αναλάβουν την εξόρυξη των κοιτασμάτων.

Τα πρώτα οφέλη θα προκύψουν μέσα στην επόμενη 5ετία ενώ όπως ανέφερε ο καθηγητής οι εργασίες εξόρυξης θα ανοίξουν 600.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

prismanews.gr

Ε.Π.Κ. Κρήτης: " Άνεργος δανειολήπτης, από το Ηράκλειο, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, "σπά" την τακτική και πολιτική των Τραπεζών"


Από το Ειρηνοδικείο Καστελλίου Ηρακλείου Κρήτης, έρχεται η υπαρ.13/2013 απόφαση, για να δώσει ανάσα και ελπίδα ,σε άνεργο δανειολήπτη, από την περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, όπου το δικαστήριο ρύθμισε ,αλλά και κούρεψε το χρέος του ανέργου, κατά 53%.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης είναι μέλος,

: Ο δανειολήπτης ,είχε χρέος σε μία και μοναδική Τραπεζική εταιρεία , ύψους 16.627,88 Ευρώ, αλλά λόγω της ανεργίας του ίδιου και της συζύγου του, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου του.Παρά ταύτα , αποφάσισε να προσφύγει στο ν.3869/2010, τον γνωστό ως ν.Κατσέλη,έκανε αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού, υπό την καθοδήγηση και συμπαράσταση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προτείνοντας να δίνει από το "υστέρημά του" 80 Ευρώ/μήνα , πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την Τραπεζική Εταιρεία, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Καστελλίου Ηρακλείου , όπου και δικαιώθηκε.

Αναλυτικά, πρόκειται για ένα άνεργο δανειολήπτη, 60 ετών, έγγαμο, με δύο ενήλικα τέκνα, με σύζυγο άνεργο, ζει σε αγροτική περιοχή του Ηρακλείου, είχε χρεωθεί σε μία Τράπεζα , αλλά με τρία Τραπεζικά προϊόντα (δύο καταναλωτικά δάνεια και μία πιστωτική κάρτα) συνολικού ύψους χρέωσης 16.627,88 Ευρώ, στην κατοχή του δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο.Το ιδιαίτερο περιεχόμενο στην ρύθμιση αυτή είναι ότι ,το δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη του τις βασικές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες, και το γεγονός ότι ο ίδιος με το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών του προσφέρεται στην καταβολή των 80 Ευρώ/μηνιαίως ,αλλά και επί πλέον επιθυμεί να εκχωρήσει για τέσσερα χρόνια την επιδότηση ελαιόλαδου των 1000 Ευρώ έτος που λαμβάνει από τα ελαιόδενδρα κυριότητας της συζύγου του(δηλ. θα εκχωρήσει συγκεντρωτικά το ποσό των 4.000 Ευρώ).

Το Ειρηνοδικείο Καστελλίου Ηρακλείου ,με την υπαρ.13/2013 απόφασή του , ρύθμισε τα χρέη του ανέργου δανειολήπτη επί τετραετία να δώσει 80 Ευρώ επί 48 μήνες και 4000 Ευρώ στην τετραετία ως προς το υπόλοιπο ποσό των απαιτήσεων της Τραπεζικής Εταιρείας 8.787,88 Ευρώ , το δικαστήριο απάλλαξε τον δανειολήπτη δηλ. από το συνολικό χρέος των 16.627,88 Ευρώ θα πληρώσει μόνο τα 7.840 Ευρώ , όπως και ο ίδιος είχε προτείνει, πρόταση η οποία "σπα" την τακτική και πολιτική των Τραπεζών, που συνεχίζουν να μη κάνουν δεκτές τις εξωδικαστικές προτάσεις των πελατών τους, με αποτέλεσμα να χάνουν, συρόμενοι αμφότεροι στις δικαστικές αίθουσες.

¨Τέλος, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται "χαστούκι" για την πολιτική των Τραπεζών, οι οποίες τηρούν απαξιωτική στάση έναντι της θέλησης, της σημερινής μπόρεσης αλλά και της πρότασης των πελατών τους, και τις καλεί για το συμφέρον αμφοτέρων , να αλλάξουν πολιτική και τακτική.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...