Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αμερικάνοι φοιτητές που σπουδάζουν ... Κρήτη επισκέφτηκαν την Περιφέρεια

Στη Περιφέρεια βρέθηκαν φοιτητές αμερικανικού πανεπιστημίου στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής

Τους Αμερικανούς φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα Νέων Ελληνικών Σπουδών - το μοναδικό για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των ΗΠΑ - στο Πανεπιστήμιο Drexel στην Φιλαδέλφεια, υποδέχτηκε στην Περιφέρεια Κρήτης η αντιπεριφερειάρχης θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Πρόκειται για 9 φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel – ανάμεσα τους και μια φοιτήτρια Ελληνικής καταγωγής από την Κάλυμνο - που επισκέπτονται το νησί μας στο πλαίσιο του μαθήματος Νησιωτική Οικονομία και Κοινωνία της Κρήτης, και συνοδεύονται από τον Κρητικής καταγωγής καθηγητή τους Θεόδωρο Κατερινάκη .

Στην ενημερωτική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης οι φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου ενημερώθηκαν από την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα: Το Brand name ΚΡΗΤΗ, τις δράσεις για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται για την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής, καθώς επίσης για τα σήματα ποιότητας Κρητικής Κουζίνας και Επισκέψιμων Οινοποιείων.

Οι φοιτητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους στην αντιπεριφερειάρχη για την παραμονή τους στο νησί, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι οι αξίες, τα μηνύματα, και οι αρχές που πηγάζουν από το σήμα ποιότητας Κρήτη - Η γενέτειρα αξιών ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού όπως είπαν το διάστημα που παραμένουν στο νησί μας, τους έχει εντυπωσιάσει η φιλοξενία, η ζεστασιά των κατοίκων στην ύπαιθρο, και η παράδοση που διαφυλάττεται σαν κόρη οφθαλμού.

Παράλληλα η κ. Βρέντζου συζήτησε με τον κ. Κατερινάκη για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική επιχειρηματικότητα και ενημερώθηκε για το εξειδικευμένο μάθημα Ελληνικής Επιχειρηματικότητας που διδάσκεται στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Drexel στις ΗΠΑ.

Το μάθημα Νησιωτική Οικονομία και Κοινωνία της Κρήτης διδάσκεται τα τελευταία επτά χρόνια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του προγράμματος Νέων Ελληνικών Σπουδών που ίδρυσε και διευθύνει η Ηρακλειώτισα Δρ. Μαρία Χναράκη, μετά από πρόσκληση του αείμνηστου Κρητικού προέδρου του Drexel Δρ. Κων/νου Παπαδάκη. Η Δρ. Μαρία Χναράκη έχει δημιουργήσει 17 καινούργια μαθήματα για τη σύγχρονη Ελλάδα, με έμφαση την Κρήτη. prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...