Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Φεστιβάλ ρωσικού κινηματογράφου στο Ηράκλειο

Θα πραγματοποιηθεί από 26 Οκτωβρίου έως 7 Δεκεμβρίου


Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το «Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου» από 26 Οκτωβρίου έως 7 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Παλιά Λαχαναγορά. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ρωσόφωνων Μεταναστών σε συνεργασία με το κέντρο ξένων γλωσσών «Διάλογος» με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες τον ρώσικο πολιτισμό.

Ο σύλλογος φιλοδοξεί να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας και να συσφίξει τους δεσμούς μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων που ζουν στην πόλη του Ηρακλείου και να προσφέρει διασκέδαση και ψυχαγωγία με ελεύθερη είσοδο για όλους.

«Άνοιγμα» από την TUI σε Ρόδο και Κρήτη - Σκέψεις και για Κω

Tρία νέα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων και με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές θα αρχίσουν να κατασκευάζονται σύντομα από την TUI και την ξενοδοχειακή αλυσίδα Atlantica του Κύπριου μεγαλοεπιχειρηματία Ν. Νικολαϊδη.

Από τα 3 ξενοδοχειακά συγκροτήματα τα 2 θα κατασκευασθούν στη Ρόδο και το άλλο στην Κρήτη – και μάλιστα με διαδικασίες fast track.

Τα δύο ξενοδοχεία στη Ρόδο θα είναι δυναμικότητας 1.300 και 1.500 κλινών, με ισότιμη συμμετοχή της TUI και του Νικολή Νικολαϊδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εν λόγω επενδύσεις τέθηκαν επί τάπητος(και) την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Γερμανικού τουριστικού κολοσσού – που πλέον δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – κ. Π. Λονγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Π. Λόνγκ συναντήθηκε εκτός από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επόμενο βήμα της TUI είναι η ανέγερση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κω με την ίδια διαδικασία του fast track.

Τουριστικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι τον τελευταίο καιρό εντάσσονται ή ζητούν να ενταχθούν στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης επιχειρηματικά πλάνα που σχετίζονται με τουρισμό – ξενοδοχεία, αλλά και το τουριστικό real estate σε πρωταγωνιστικό πλέον ρόλο.

Προσθέτουν επίσης οι ίδιοι κυβερνητικοί και τουριστικοί παράγοντες, ότι από τα εν λόγω έργα προκύπτουν τα περισσότερα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πραγματική και τις τοπικές οικονομίες, ενώ μπορεί να αντιμετωπισθεί σε βάθος χρόνου και το θέμα της εποχικότητας της τουριστικής αγοράς και κατ’ επέκταση του συνόλου της αγοράς και της κοινωνικής αναβάθμισης.Πηγή:www.reporter.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...