Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Οι ειρηνικές και μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων εκφράζουν με τον πιο γνήσιο τρόπο την αγωνία όλων μας για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας. 
Η εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συνεδρίασε έκτακτα υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, στηρίζει ανεπιφύλακτα τις αυριανές πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να πάρουν μέρος σε αυτές.


Η μαζική συμμετοχή των πολιτών της Ευρώπης σ’ αυτές, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει θετικά τις απόψεις και τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, ιδίως εκείνων οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την κατάρρευση της αυτοδιοίκησης.

Συνδέεται με την αναπτυξιακή διαδικασία και προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα, την απασχόληση και την ανεργία.

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες της προς την κατεύθυνση αυτή και να σταθεί δίπλα στους πολίτες και απέναντι σε όλους εκείνους που άλλα απεργάζονται.

Τέλος, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπούν οι προωθούμενες απολύσεις εργαζομένων, με την οριζόντια κατάργηση θέσεων, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει το προσωπικό που απαιτείται για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των πολιτών.

Παράταση για την εγκατάσταση του συστήματος ABS σε επαγγελματικά οχήματα

Ζητά ο Λ. Αυγενάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «παράτασης για την εγκατάσταση του συστήματος ABS σε επαγγελματικά οχήματα» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Από το 2004, το πρώην Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών καθιέρωσε στα επαγγελματικά οχήματα την υποχρέωση να εγκαταστήσουν το σύστημα ABS, το οποίο βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος κατά την πέδηση. Η υποχρέωση αυτή θα ισχύσει από 1/1/2013 για όλα τα κυκλοφορούντα στη χώρα μας επαγγελματικά οχήματα. Ειδικότερα, λεωφορεία άνω των οκτώ θέσεων, τα φορτηγά και τα ρυμουλκούμενα μικτούς βάρους άνω των 3,5 τόνων υποχρεούνται πλέον να τοποθετήσουν το σύστημα ABS. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι τα επαγγελματικά οχήματα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην οδική ασφάλεια, αφού διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα και καταλαμβάνουν μεγαλύτερο όγκο από τα άλλα οχήματα και η εγκατάσταση του συστήματος ABS θα τους παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια».
 Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «η εγκατάσταση του συστήματος ABS αποτελεί επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες βαρέων οχημάτων και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην αγορά» ζήτησε από τον Υπουργό να παρατείνει την ημερομηνία υποχρεωτικής εγκατάστασης.

Χανιά: Στη "φάκα" και ο τρίτος διαρρήκτης

Στο δόκανο των αστυνομικών αρχών στα Χανιά έπεσε και το τρίτο μέλος της σπείρας των Ρομά που είχε ρημάξει, κλέβοντας διάφορα χρυσά ή ασημένια κοσμήματα δεκάδες σπίτια... σε Χανιά και Ρέθυμνο, από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου, παραβιάζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο τις πόρτες τους.

Συγκεκριμένα ο τρίτος 46χρονος συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Ο 46χρονος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο ως το τρίτο μέλος εγκληματικής ομάδας, αποτελούμενη από δύο επίσης ημεδαπούς (ΡΟΜΑ), οι οποίοι συνελήφθησαν χθες τη Δευτέρα το απόγευμα, κατηγορούμενοι για διάπραξη πλήθους κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες, σε περιοχές των Νομών Χανίων και Ρεθύμνης, δρώντας κατά το χρονικό διάστημα από 05-11-2012 έως και 11-11-2012.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων (1.600) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από την εγκληματική δραστηριότητα της ομάδας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
flashnews.gr

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και δικηγόροι σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Κρήτη

Ένας αστυνομικός διευθυντής κι ένας αρχιφύλακας από την περιοχή του Λασιθίου, ένας αστυφύλακας από το Ηράκλειο, τρεις γνωστοί δικηγόροι και ένας ειδικός σε θέματα τοξικολογίας οι οποίοι είχαν χειρισθεί πρόσφατες σημαντικές ποινικές υποθέσεις, είναι ανάμεσα στους 50 ελεγχόμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, μεταφοράς όπλων, ζωοκλοπών και άλλων παράνομων ενεργειών στην Κρήτη. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για αναβίωση της δράσης της «μαφίας του Μυλοποτάμου»,  πέντε χρόνια μετά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Ζωνιανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φέρεται να ειδοποιούσαν τους ναρκεμπόρους για τις έρευνες της αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός συμμετείχε στην ομάδα διακίνησης λαθραίων όπλων! Οι δικηγόροι  συνεννοούνταν με άτομα από το εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης προκειμένου να χαρακτηρίζονται ως τοξικομανείς και να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση συλληφθέντες για υποθέσεις ναρκωτικών. Ενας  εκ των συλληφθέντων, στο εργαστήριο  Τοξικολογίας,  είχε ασχοληθεί προσφάτως και με τις συνθήκες θανατου  του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη. 

Προκειμένου να διερευνηθεί η δράση του κυκλώματος, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εισέβαλαν το πρωί στο εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και κατάσχεσαν δείγματα σωματικών υγρών και βιολογικού υλικού των υπόπτων.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό, τον περασμένο Ιούλιο, μιας μεγάλης χασισοφυτείας στην Κρήτη. Οι αξιωματικοί προχώρησαν σε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επαφών των εμπλεκομένων στην καλλιέργεια των ναρκωτικών και... «ξετύλιξαν» το κουβάρι για τη  δράση τριών μεγάλων συμμοριών που προχωρούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών κι όπλων.

Πρωταγωνιστές ήταν μέλη δυο οικογενειών από την περιοχή των Ζωνιανών που είχαν πάρει μέρος και στη συμπλοκή, τον Νοέμβριο του 2007, με αστυνομικούς που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός ένστολου. Τα μέλη αυτών των οικογενειών είχαν μετακινηθεί από τα Ζωνιανά στο νομό Λασιθίου όπου είχαν αναπτύξει νέα εγκληματική δραστηριότητα.

Σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί της Τετάρτης. 

Σφακιά: Νεκρός 68χρονος από πτώση


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ένας 68χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή του Καλλικράτη στα Σφακιά.

Συγκεκριμένα ο άτυχος 68χρονος πήγε το πρωί στα πρόβατα του και ενώ βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή παραπάτησε με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο άτυχος άνδρας μετά την πτώση του και παρά τη σοβαρότητα του χτυπήματος του κατάφερε και επικοινώνησε μέσω του κινητού του τηλεφώνου, με συγγενείς του, οι οποίοι τον εντόπισαν περίπου μιάμιση ώρα μετά. Ήταν, όμως, πλέον, αργά για τον 68χρονο καθώς το χτύπημα στο κεφάλι του από την πτώση ήταν πολύ σοβαρό.

Στην ανάσυρση της σορού του άτυχου κτηνοτρόφου συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την περιοχή.

Ε.Π.Κ.Κ: "Χωρίς αντίκρυσμα" τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των δανείων , μέσω Τραπεζών

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  θεωρεί υποχρέωση της , να μεταφέρει δημόσια, την Καταγγελία δανειολήπτη-¨αναπήρου, με αναπηρία πάνω από 67% και την αλαζονεία και εμπαιγμό Τράπεζας,  αλλά και την κατάχρηση ασφαλιστικού δικαιώματος , εκ μέρους της ,που απορρέει από την ασφαλιστική Σύμβαση  του δανείου.

Συγκεκριμένα: :Επί του θέματος της καταγγελίας.

 'Επειτα από ¨την με ημερ 13-11-2012,  καταγγελία καταναλωτή -δανειολήπτη, που  κατατέθηκε στην   ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , στο Γραφείο στην Ιεράπετρα , ο καταναλωτής-δανειολήπτης  μέλος της,  καταγγέλλει  ότι , η Τράπεζα   που είχε συνάψει ασφαλιστικό συμβόλαιο, για το δάνειο, αρνήθηκε να  ικανοποιήσει την ασφαλιστική  συμβατική υποχρέωση  του δανείου,  αιτώντας  και απαιτώντας από τον   δανειολήπτη ( ο οποίος  βρέθηκε σε κατάσταση  αναπηρίας), διαρκούσης της συμβατικής ασφάλισης του δανείου, σε αναπηρία, με γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής,  πάνω από το 67%, μη δυνάμενος να εργαστεί, για να πληρώσει ο ίδιος το δάνειο αγνοώντας την υπάρχουσα "Ασφάλεια του δανείου"
 ¨Επειτα από την βαρύτητα της καταγγελίας, για χρεωμένους καταναλωτές , οι οποίοι έχουν δάνεια "εννοείται" ασφαλισμένα, η  Ένωση , οφείλει να επιστήσει την προσοχή των καταναλωτών, που στο παρελθόν πήραν  κάποιο δάνειο και  συγχρόνως αγόρασαν και ασφάλιση του δανείου, πληρώνοντας ξεχωριστά χρήματα,  ασφαλίζοντας το ίδιο το δάνειο , σε περίπτωση  που πάθει κάτι ο οφειλέτης ,να αναλάβει η ασφάλεια να πληρώσει το δάνειο,  όταν τούτο δε τηρείται από τις Τράπεζες και τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, οφείλουμε να απαιτήσουμε από τις Τράπεζες  να τηρηθούν οι συμβατικοί όροι, χωρίς "καταχρηστικές μεθοδεύσεις" γνωρίζοντες ότιι ο λόγος που η πιστώτρια Τράπεζα  μας υποχρέωσε μαζί με το δάνειο που  θα μας χορηγούσε να το ασφαλίζουμε, είναι καθαρός, και συγκεκριμένος και όταν παρατηρηθεί μη συμμόρφωσης    να το καταγγέλλουμε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,στα τηλ/2821092666, 2821092306. 2842020140, αλλά και στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο 1520

                                                           Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                                                          Ιωάννα Μελάκη

Από σήμερα σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ

- Όλη η εγκύκλιος που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ
- Στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους και ονομάζεται: νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα
- Αφορά σε θέματα διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι από σήμερα, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Κι αυτό ανεξαρτήτως του πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, μία διαδικασία που, έτσι κι αλλιώς, θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ.

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.

Σε σχετικό, πρόσφατο σημείωμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινιζόταν ότι δεν θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου:

«Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

Tο πλήρες κείμενο της εγκυκλίου που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ΕΔΩ

Εντοπισμός νέου δέματος με σφαίρες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ακόμη ένα δέμα, με άγνωστο αποστολέα και παραλήπτη, το οποίο περιείχε διακόσια φυσίγγια πυροβόλου όπλου εντοπίσθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».
Είναι το δεύτερο «πακέτο» με σφαίρες που εντοπίζεται τις τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο, αφού την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε και πάλι ένα δέμα με 250 σφαίρες που είχε σταλεί μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών από τα Χανιά με προορισμό περιοχή της Ηλείας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

ΤΩΡΑ! Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου Κρήτης για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε υποθέσεις καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, διακίνησης όπλων και ζωοκλοπών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 14 άτομα.

Χανιά: Μία από τις βαλίτσες έκρυβε 110 ''ένοχα'', χρυσά μυστικά!

Πήγαν ατάραχοι στο λιμάνι, έβγαλαν εισιτήρια και προσπάθησαν να μπουν στο πλοίο της γραμμής...

Τέλος στη δράση τριών τσιγγάνων, ηλικίας 19, 26 και 46 ετών, έβαλαν οι διωκτικές αρχές των Χανίων. Τα τρία άτομα αντιμετωπίζουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει από σπίτια σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Οι δύο από τους δράστες συνελήφθησαν χθες το βράδυ (12-11-2012) ύστερα από παρακολούθηση, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής από τη Σούδα για τον Πειραιά. Στις αποσκευές τους έκρυβαν ολόκληρο θησαυρό. Οι αστυνομικοί βρήκαν 110 κομμάτια χρυσών κοσμημάτων, ενώ οι δύο συλληφθέντες είχαν μαζί τους και 3.500 ευρώ.

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί συνέλαβαν και το τρίτο άτομα της σπείρας. Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ τα χρυσαφικά βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων προκειμένου να αναγνωριστούν και να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Enhanced by Zemanta

Τι γίνεται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια;


Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης

 Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης επανέφερε στη Βουλή το ζήτημα «της ανησυχητικής αύξησης του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.
Στην παρέμβασή  του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Oι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως προς την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως του δύσκολου έργου που καλείται να διαχειριστεί το Υπουργείο Οικονομικών και ολόκληρη η Κυβέρνηση».
 Ωστόσο, επειδή, κατά τον κ.  Αυγενάκη «ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και απαιτείται μία βιώσιμη λύση για όλα τα νοικοκυριά και τις οικογένειες», ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανά κατηγορία και ανά τράπεζα, όπως επίσης και εάν προτίθεται να προβεί σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις μετά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013.

Ιεράπετρα: Έπεσαν οι μάσκες των κουκουλοφόρων με τα ρόπαλα

Ένας 31χρονος Αλβανός και δύο ακόμη άτομα κρύβονται πίσω από τη ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής εναντίων 58χρονου άνδρα. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χθες από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας... Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ως ένας εκ των δραστών. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών. Σύμφωνα με την καταγγελία, προχθές το βράδυ, τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση ξύλινης ράβδου, αφαίρεσαν από τον 58χρονο το χρηματικό ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ.

prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...