Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παράταση για την εγκατάσταση του συστήματος ABS σε επαγγελματικά οχήματα

Ζητά ο Λ. Αυγενάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «παράτασης για την εγκατάσταση του συστήματος ABS σε επαγγελματικά οχήματα» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Από το 2004, το πρώην Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών καθιέρωσε στα επαγγελματικά οχήματα την υποχρέωση να εγκαταστήσουν το σύστημα ABS, το οποίο βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος κατά την πέδηση. Η υποχρέωση αυτή θα ισχύσει από 1/1/2013 για όλα τα κυκλοφορούντα στη χώρα μας επαγγελματικά οχήματα. Ειδικότερα, λεωφορεία άνω των οκτώ θέσεων, τα φορτηγά και τα ρυμουλκούμενα μικτούς βάρους άνω των 3,5 τόνων υποχρεούνται πλέον να τοποθετήσουν το σύστημα ABS. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι τα επαγγελματικά οχήματα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην οδική ασφάλεια, αφού διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα και καταλαμβάνουν μεγαλύτερο όγκο από τα άλλα οχήματα και η εγκατάσταση του συστήματος ABS θα τους παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια».
 Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «η εγκατάσταση του συστήματος ABS αποτελεί επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες βαρέων οχημάτων και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην αγορά» ζήτησε από τον Υπουργό να παρατείνει την ημερομηνία υποχρεωτικής εγκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...