Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εγκλωβισμένα στα Χανιά τα αγροτικά προϊόντα της δυτικής Κρήτης


Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά ο απόπλους του πλοίου που θα μετέφερε αγροτικά προϊόντα από τα Χανιά προς τον Πειραιά.

Αν και την Κυριακή έγινε κανονικά το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, το βράδυ της Δευτέρας οι αγρότες των Χανίων είδαν τα προϊόντα τους να μένουν εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Σούδας, καθώς το πλοίο της γραμμής δεν έφυγε ποτέ για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Η... αντίδραση των αγροτών ήταν άμεση. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα στα στελέχη της ΠΝΟ που βρίσκονταν στο λιμάνι, ενώ έκαψαν και κάποια λάστιχα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Βέβαια, οι αγρότες των Χανίων δεν το βάζουν κάτω και θα βρεθούν πάλι στη Σούδα το απόγευμα της Τρίτης, οπότε και θα προσπαθήσουν να πετύχουν την πραγματοποίηση ενός δρομολογίου για να μεταφερθούν τα προϊόντα τους στον Πειραιά.


Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ηράκλειο την Τρίτη


Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος έξω από ευρώ & ΕΕ. Για την ανατροπή των μνημονίων και του εργασιακού μεσαίωνα - για την επαναστατική προοπτική και την εργατική εξουσία», την Τρίτη 5 Φλεβάρη, στις 7μμ στην αίθουσα Ανδρόγεω

Ομιλητές οι Άγγελος Χάγιος και Γιάννης Σηφακάκης.

Οδικά έργα ύψους 63,5 εκατ. ευρώ στο Ρέθυμνο

Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννη απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης χρηματικού ποσού 63,5 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση με ανοικτή διαδικασία του έργου «Αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού τμήματος Πάνορμος – Εξάντης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο Ν. Ρεθύμνου».

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος, συνολικού μήκους 10 χλμ και περιλαμβάνει:
  • την μετατροπή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο πλάτους 22,25μ (2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση) με διαπλάτυνση της υφιστάμενης διατομής και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του
  • την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Πανόρμου
  • την κατασκευή των απαιτούμενων τεχνικών έργων, της κοιλαδογέφυρας στην περιοχή του Εξάντη καθώς και των ανισόπεδων διαβάσεων για την επικοινωνία των εκατέρωθεν περιοχών
  • την κατασκευή του απαιτούμενου παράπλευρου οδικού δικτύου.
Το έργο είναι ενταγμένο στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Από την Κρήτη: Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα


Ένα φάκελο που περιείχε μία σφαίρα έστειλαν άγνωστοι στο υπουργείο Οικονομικών, με αποδέκτη τον ίδιο τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και σε αυτή την περίπτωση, ως αποστολέας εμφανίζεται η "Κρητική Επανάσταση". 

Ήδη η υπόθεση ερευνάται, ως προς το χαρτί και τη σφαίρα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέρχεται από τους ίδιους αποστολείς. Απαντήσεις θα δώσει το εγκληματολογικό εργαστήριο, ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι έχει φύγει από το Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα 24ωρα φάκελοι με σφαίρες παρελήφθησαν από τρεις εφορίες της Κρήτης


Πως έφτασε η σφαίρα στον Στουρνάρα;

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι έφτασε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα φάκελος όπου περιείχε σφαίρα. Αυτό που αναζητούν οι αρχές είναι πως πέρασε από τα μέτρα ασφάλειας ο φάκελος χωρίς να γίνει αντιληπτό το περιεχόμενο του.

Μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη, όταν άνοιξε παγιδευμένο δέμα με εκρηκτικά που είχε προορισμό τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε δοθεί η εντολή όλα τα δέματα και οι φάκελοι να ελέγχονται εξονυχιστικά.

Σε αυτή την περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να φτάσει στο γραφείο του υπουργού.

Ηράκλειο: Την "έβαψε" ο... ελαιοχρωματιστής με τα χρέη!


Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ένας 31χρονος ελαιοχρωματιστής, για χρέη προς το Δημόσιο. 

Το ύψος των οφειλών του (οφειλές και χρηματικές ποινές) ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 181.838,54 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και πήρε αναβολή για να δικαστεί από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, την Πέμπτη.

Σεισμός στη Γαύδο το πρωί


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.56 το πρωί, προερχόμενη από απόσταση 355 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 7 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Γαύδου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...