Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Κατεδάφιση αυθαιρέτων στην Κρήτη

Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου θα αρχίσει η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων στην Κρήτη, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθανάσιος Καρούντζος μετά το τέλος σύσκεψης χθες στο Ηράκλειο. Η σύσκεψη, με κύριο θέμα αυτό της κατεδάφισης των αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και παραλίες, πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης υπό την προεδρία του κ. Καρούντζου, παρουσία του Εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Νίκου Μαρκάκη.

Ο κ. Καρούντζος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα εξής:

1. Προγραμματισμός κατεδάφισης αυθαιρέτων, "ο οποίος θα ξεκινήσει με το πέρας της τουριστικής περιόδου και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους κοινωνικούς και για το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες ο διαγωνισμός των 240.000 ευρώ προκειμένου να αναδειχθεί ανάδοχος και να υπάρξει δυνατότητα κάλυψης όλων αυτών των εξόδων από πλευράς του κράτους".

2. Παράνομες πινακίδες. "Υπάρχει έγκριση πίστωσης 500.000 ευρώ για όλη την Κρήτη. Και για αυτό το θέμα θα έχουμε ανάδοχο στις αρχές Σεπτεμβρίου, και μέχρι τότε θα ξηλώνουμε τις πινακίδες που είναι άκρως αναγκαίο και απαραίτητο κατά μήκος και του εθνικού δικτύου και οι οποίες δεν ανήκουν σε ιδιώτες ή ιδιωτικούς χώρους".

3. Παράνομες κεραίες. "Για το θέμα αυτό δεν χρειάζονται πολλά μέσα και πολλές υποδομές. Σε συνεργασία με τους Δήμους -από τη στιγμή που κάθε Δήμος αποφασίσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την αποξήλωση κάποιας κεραίας- αμέσως σε συνεργασία με τον κάθε Δήμο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα προβαίνει στην αποξήλωση".

Ο κ. Καρούντζος αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των αυθαιρέτων κτισμάτων στο νομό Ηρακλείου υπογράμμισε: «Εχει γίνει αυτοψία για τα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνδράμουμε με αυτοκίνητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ολοκληρωθεί η επίσκεψη σε όλο το μήκος της περιοχής των νοτίων παραλίων.

Υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης για την βόρεια πλευρά του νομού και κυρίως για την περιοχή της Σταλίδας όπου έχει ξεκινήσει και μια συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου με το γραφείο του κ. Εισαγγελέα και την Κτηματική Υπηρεσία ούτως ώστε να ολοκληρωθούν και εκεί πρωτόκολλα κατεδάφισης».

Στην υπόλοιπη Κρήτη όπως σημείωσε ο κ. Καρούνζος, «υπάρχει ένα ζήτημα στα Χανιά με τη διαμόρφωση του Περαστικού ποταμού, γιατί ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η κοίτη εκεί, δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και με τις Αρχές και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η συγκεκριμένη διαδικασία. Υπάρχει επίσης ανοιχτό το θέμα της Τριόπετρας όπου εκεί θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με πρωτόκολλα κατεδάφισης όπου έχουμε επίσης συνεργασία με τον Εισαγγελέα Ρεθύμνης.

Στο Λασίθι υπάρχουν επίσης αρκετά αυθαίρετα. Εχει γίνει μια γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού της νήσου Χρυσής. Θα υπάρξει μια συνεργασία με τον ανάδοχο που θα προκύψει μετά τις 10 Σεπτεμβρίου και το τέλος της τουριστικής περιόδου για κατεδαφίσεις και στο νομό Λασιθίου όπου υπάρχουν πάνω από δέκα πρωτόκολλα κατεδάφισης


digitalcrete.gr

Πολιτιστική εβδομάδα στο Αμάρι

Η 1η Γιορτή Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών στο Αμάρι, Ρεθύμνης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αμαρίου, το 7ήμερο 30 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2011, από τον Σύλλογο «Φίλοι του Αμαρίου» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρίου.
Χώροι διεξαγωγής της Γιορτής θα είναι τα χωριά Φουρφουράς, Απόστολοι, Νίθαυρη, Μέρωνας, Γερακάρι, Άνω Μέρος, Πλάτανος, Βισταγή και Νεφς Αμάρι. Δεκατέσσερις αφηγητές και μουσικοί, όλοι καταξιωμένοι στο χώρο τους, συμμετέχουν σ’ ένα 7ήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές παραστάσεις σε εννέα χωριά του Δήμου Αμαρίου. Παράλληλα πραγματοποιούνται και τρία σεμινάρια με θέματα από την τέχνη της αφήγησης.

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου», λαμβάνοντας υπ' όψιν τη διεθνή συγκυρία και θέλοντας να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό πανευρωπαϊκής εμβέλειας για την περιοχή, παρέχει το σύνολο των παραστάσεων δωρεάν.

Κεντρική θεματική της Γιορτής φέτος είναι «Της Αγάπης τα Ταξίδια» και απευθύνεται σε ενήλικες και μεγαλύτερα παιδιά.

Σημαντικός στη διεξαγωγή της Γιορτής είναι ο ρόλος των εκπροσώπων του Δήμου Αμαρίου (Τοπική Κοινότητα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι,), αλλά και πολλών πολιτών οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια οργάνωσης.

Οι χορηγοί της Γιορτής, Λαμασάτ Α.Ε. και Δήμος Αμαρίου, στηρίζουν την όλη προσπάθεια τόσο ηθικά όσο και οικονομικά


kritinea.gr

Κυκλοφορούσε με ναρκωτικά χάπια στο τσαντάκι του

Αμέριμνος περπατούσε ένας 29χρονος όταν και «έπεσε» πάνω σε έλεγχο της αστυνομίας Ηρακλείου όπου και βρήκαν...
στο τσαντάκι του ακατέργαστη κάνναβη περιτυλιγμένη σε χαρτί μικτού βάρους 4 γραμμαρίων, επτά δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου VULBEGAL και τέσσερα δισκία του ναρκωτικού HIPNOSEDON του 1mg χωρίς να έχει μαζί του κάποια ιατρική συνταγή, και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα ο δράστης συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηρακλείου και το Β΄ Αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου, μετά από κοινό έλεγχο που πραγματοποίησαν τα δύο αυτά τμήματα, στον ημεδαπό ο οποίος κινούμενος πεζός έκρυβε τις ναρκωτικές αυτές ουσίες στο τσαντάκι του.
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=28169&cid=3

ΙΧ παρέσυρε Βρετανό στα Μάλια

On Flickr full licence; called DSCF0145.JPG ht...Image via WikipediaΣτο νοσοκομείο θα περάσει τις υπόλοιπες διακοπές του ο 25χρονος τουρίστας από τη Μ. Βρετανία, ο οποίος είχε την ατυχία να τραυματιστεί χθες το απόγευμα από διερχόμενο ΙΧ.

Συγκεκριμένα, στο 172ο χλμ. της νέας Εθνικής Οδού Μαλίων  - Ηρακλείου, ο νεαρός επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο, πεζός, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ένα ΙΧ, το οποίο οδηγούσε μια 27χρονη γυναίκα.

Ο 25χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.


cretalive.gr

Γιορτή κρασιού στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον πλούτο των προϊόντων της Κρητικής γης και τη σπουδαιότητα της κρητικής διατροφής στην ανθρώπινη υγεία αλλά και να γευτείτε εμφιαλωμένο κρητικό κρασί από διαλεγμένες σοδειές...

Η Γιορτή Κρητικού Κρασιού και Πιστοποιημένων Κρητικών Παραδοσιακών Προϊόντων ανοίγει τις πύλες της και φέτος, στις 23 Ιουλίου και σας προσκαλεί για 5 ημέρες μέχρι και τις 28 Ιουλίου, να ζήσετε στο Δημοτικό μας Κήπο αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης μας, την εμπειρία της συμμετοχής σε μια Γιορτή που φέρει το άρωμα και τη νοσταλγία του παρελθόντος αλλά και τη γοητεία της σύμπραξης, της προσφοράς και της συνδημιουργίας όλων όσοι συμμετέχουν μαζί με το Δήμο μας στη φετινή διοργάνωση:

Την Οργανωτική Επιτροπή που εμπνεύστηκε και στήριξε τη νέα δομή και ταυτότητα του θεσμού μαζί με μια ευρύτατη ομάδα εθελοντών που την αποκαλούμε «Οικογένεια της γιορτής» της οποίας τα Μέλη είναι γευσιγνώστες και οινογνώστες καθώς και την ΚΕΔΗΡ που έχει αναλάβει πλέον τη διαχείριση και υλοποίηση του θεσμού.

Προϊόν λοιπόν συστηματικής και συλλογικής δουλειάς η Γιορτή του Κρητικού Κρασιού εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με ποιοτικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Οι ενήλικες επισκέπτες, Ελληνες και ξένοι, απολαμβάνουν δωρεάν εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί και δοκιμάζουν ντόπια προϊόντα, ενημερώνονται για τους τρόπους παραγωγής και διασκεδάζουν με τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που
συμμετέχουν στη Γιορτή ενώ τα μικρά παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και κατάλληλα ψυχαγωγικά προγράμματα μαθαίνουν για τον πλούτο του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης.

Σας καλούμε λοιπόν σε αυτή τη Γιορτή που φέτος συμπληρώνεται με την Εμπορική Έκθεση Κρητικών Προϊόντων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου δημιουργώντας έτσι ένα αρμονικό σύνολο εκδηλώσεων που διαδέχονται η μια την άλλη.

Καλώς να ορίσετε!
O Δήμαρχος Ρεθύμνης
Γιώργης Χ. Μαρινάκης


Από την πανέμορφη πόλη μας, το Ρέθυμνο, αντλούμε την ενέργεια. Από το μεράκι και την ψυχή των ανθρώπων του, την έμπνευση. Από τις τέχνες τους, τη δημιουργία. Από το πνεύμα και την καρδιά τους, τον πολιτισμό. Δώρα πολύτιμα, δώρα ακριβά.

Όπως και η χαρά της Ζωής, που θέλουμε να τη μοιραστούμε μ’ εσάς. Γιατί, εκεί που οι σχέσεις των ανθρώπων χτίζονται με στέρεα υλικά, εκεί γεννιέται πολιτισμός.

Πολιτισμός που δε στοιχίζει τίποτα, αλλά προσφέρεται σε όσους ξέρουν να τον εκτιμήσουν. Πολιτισμός και φέτος λοιπόν, σε μια πόλη που ήξερε πάντα να τον παράγει, αλλά, κυρίως… να τον εκτιμά!!

Η οργανωτική επιτροπή
Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, Κατερίνα Ξεκάλου, Εύα Δροσάκη-Smith, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Λένα Φωτοπούλου, Θωμάς Κρεβετζάκης, Μάριος Κυριμάκης, Στέλιος Χαρκιανάκης, Αναστασία Αποστολάκη, Ελένη Χαμογιωργάκη, Εύα Γαλεράκη, Βάγια Δρογκούλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια Ακουμιανάκη

Τεχνικό σύμβουλο στη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου της 16χρονης κόρη τους Στέλλας, όρισε η οικογένεια Ακουμιανάκη τον ιδιώτη ιατροδικαστή Χαράλαμπο Κούτση.

Η οικογένεια αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχει ο νόμος, δηλαδή εφόσον ορίστηκε πραγματόγνωμονας - ιατροδικαστής από τον ανακριτή να διορίσει τεχνικό σύμβουλο.

Στο μεταξύ χθες ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη ο πατέρας της 16χρονης. Η κατάθεσή του είναι ιδιαίτερα σκληρή σε ό,τι αφορά τόσο τους δύο νεαρούς που κατηγορούνται για την υπόθεση θανάτου της Στέλλας όσο και για το νοσοκομείο και τους γιατρούς που το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αντιμετώπισαν το περιστατικό νοσηλείας της κόρης του στο ΤΕΠ.

Ιδιαιτέρως επικριτικός είναι σε ό,τι αφορά τους γιατρούς υποστηρίζοντας ότι δεν έκαναν καν τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού, ενώ για τους δυο νεαρούς υποστηρίζει ότι λειτούργησαν εκείνο το βράδυ βάσει σχεδίου για να εκμεταλλευτούν την κόρη του.

Ο πατέρας κατέθεσε πως η κόρη του ήταν ένα παιδί με καλή ανατροφή, δεν έπινε, ήταν άριστη μαθήτρια με πολλές δραστηριότητες και διακρίσεις.

Τη Δευτέρα έχουν κληθεί να καταθέσουν στον ανακριτή ο 17χρονος και ο 23χρονος που κατηγορούνται για την υπόθεση θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη.
http://heraklion1.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...