Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πλήρης απαγόρευση για τις μηχανότρατες σε όλο τον κόλπο της Μεσαράς

Προχωρεί από την Περιφέρεια Κρήτης η διαδικασία σύνταξης της αιτιολογημένη Μελέτης που ζήτησε το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης ύστερα και από την παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη προκειμένου να   ισχύσει η πλήρης απαγόρευση για τις μηχανότρατες σε όλο τον κόλπο της Μεσαράς σύμφωνα με το ΠΔ 938/1975 όπως ακριβώς εφαρμόστηκε την περίοδο που ο κ. Κεφαλογιαννης ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. 

Αυτό έγινε γνωστό ύστερα από την επικοινωνία που είχε ο κ. Κεφαλογιάννης τόσο με τον περιφερειάρχη κ. σταύρο Αρναουτάκη όσο και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κεφαλογιάννης είχε επισημάνει την αναγκαιότητα εφαρμογής  της ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με την οποία ζητούνται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας  για να σταματήσει η υπεραλίευση του κόλπου της Μεσαράς, πρόταση που έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης επισκέφθηκε τη Βάση της Σούδας

Κύριε Διοικητά,

Σας επισκέπτομαι, σήμερα, 31 Αυγούστου 2013, για να σας καταθέσω τους κάτωθι προβληματισμούς μου, ως εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου και ως κρητικός βουλευτής:

  • Ουδείς αμφισβητεί την καταδικαστέα πράξη χρήσης χημικών.
  • Η γνώμη μου είναι ότι η λύση στο συριακό πρόβλημα πρέπει να είναι πολιτική, διεκδικώντας να γίνουν δημοκρατικές εκλογές στη Συρία, υπό διεθνή εποπτεία.
  • Έχουμε τη δυνατότητα χρήσης της Αρνησικυρίας.
  • Από δηλώσεις, όπως του κυρίου Άσμουσεν, φαίνεται ότι το ζήτημα δεν είναι αμιγώς νατοϊκό, άρα δεν αποτελεί συμμαχική μας υποχρέωση.
  • Είμαστε αντίθετοι στη χρήση του εναέριου χώρου μας για επιδρομές.
  • Ζητήσαμε, όπως έκανε ο Κάμερον, σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής.
  • Φοβόμαστε τον κίνδυνο αντιποίνων.
  • Φοβόμαστε το νέο κύμα προσφύγων, με επιδείνωση του ήδη επιβαρυμένου μεταναστευτικού μας προβλήματος.
  • Το φιλειρηνικό μας πνεύμα διέπει την κουλτούρα μας. 

Για τους εννέα λόγους, κύριε Διοικητά, που προανέφερα, σας παρακαλώ πάρα πολύ να μην χρησιμοποιηθεί η Βάση της Σούδας ούτε για υποστήριξη, ούτε για επιδρομή, καθώς και για οτιδήποτε που να έχει σχέση με την εμπλοκή της Ελλάδος σε πιθανό χτύπημα της Συρίας.


Με σεβασμό,

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου  ΣΥΡΙΖΑ

Τα συνεχή περιστατικά ζωοκλοπών «καίνε» το Ρέθυμνο και τους κτηνοτρόφους!

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι του Νομού Ρεθύμνου, καθώς τα κρούσματα ζωοκλοπών, είναι αρκετά, με αποτέλεσμα, οι ίδιοι να έχουν χάσει τον ύπνο τους, μπροστά στον κίνδυνο να δουν τα αμνοερίφια τους να κάνουν φτερά. 

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε πριν από λίγες μέρες επί τάπητος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός με μέλη της επιτροπή αγώνα κτηνοτρόφων - θυμάτων από τη δράση των ζωοκλεφτών.

Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον κ. Ξανθό για την έξαρση του φαινομένου της ζωοκλοπής το τελευταίο διάστημα στον Νομό Ρεθύμνου και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η επιτροπή για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Τόνισαν τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που έχει η ζωοκλοπή για τα θύματα και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο μάλιστα με αυξημένο κόστος συντήρησης του ζωικού κεφαλαίου και δραματικής μείωσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα οι κτηνοτρόφοι - θύματα ζωοκλοπής ενημέρωσαν επίσης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και αφορούν στην καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών 'υψηλής επικινδυνότητας', στον συστηματικό έλεγχο των σφαγείων, των κέντρων διασκέδασης και των κοινωνικών εκδηλώσεων που συχνά 'υποδέχονται' το 'προϊόν' της ζωοκλοπής, στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών ενωτίων στα ζώα, στη χορήγηση πιστοποιητικών για την κατοχή ζώων μόνο παρουσία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ.λπ.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός συμφώνησε ότι η ζωοκλοπή αποτελεί μια σοβαρή κοινωνική παθογένεια που δεν τιμά τον Νομό μας και την Κρήτη, ότι δεν πρόκειται για πράξη 'βιοπορισμού' λόγω της κρίσης, αλλά για σημαντικό στοιχείο του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος που 'ανθεί' στην περιοχή μας και περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες όπως καλλιέργεια/εμπορία ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, 'προστασία', trafficking, οι οποίες μάλιστα λειτουργούν συχνά ως 'συγκοινωνούντα δοχεία' με τη ζωοκλοπή. Με την έννοια αυτή δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για υποτίμηση του φαινομένου ούτε φυσικά για κοινωνική ανοχή ή συγκάλυψη και πολύ περισσότερο για πολιτική προστασία, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε ο κ. Ξανθός, είναι μια σοβαρή παρέμβαση από την Πολιτεία που θα δίνει το μήνυμα στην κοινωνία ότι, ξεπερνώντας την πελατειακή λογική και τη συναλλαγή με τους 'θύλακες' της παρανομίας, υπάρχει πλέον η πολιτική βούληση για τη δραστική πρόληψη και καταστολή αυτής της κοινωνικής 'μάστιγας' που προσβάλλει τον τόπο μας, τους ανθρώπους του και την αξιοπρέπειά τους.


rethymnoguide.gr

Η “Kuoni” ρισκάρει πρώτη την επέκταση της σεζόν έως 25/11 στην Κρήτη λόγω Αιγύπτου

Λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στην Αίγυπτο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση πολλών πτήσεων του τουριστικού οργανισμού Apollo/Kuoni, ο τελευταίος αποφάσισε τη μεταφορά 25 από αυτές τις πτήσεις στην Κρήτη κατά το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.


 Επίσης, η Kuoni πρόκειται να επεκτείνει τη σεζόν έως τις 25 Νοεμβρίου.

 Σε επιστολή της σε ελληνικά τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, η εταιρεία αναφέρει ότι “αυτό είναι ένα μεγάλο ρίσκο” και ζητά την υποστήριξη των συνεργατών της. “Η στήριξη αυτή μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ειδικές προσφορές από τα ξενοδοχεία, υποστηρικτικό marketing από τα τουριστικά γραφεία και ειδικές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια”.

 Η επιτυχία αυτής της κίνησης για την Kuoni, είναι σημαντική, καθώς θα κρίνει το εάν θα παρατείνει τις επόμενες σεζόν στην Κρήτη τα επόμενα χρόνια.

Παρτσαλάκης: «Σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να πάω στο χωριό μου»

Για τα προβλήματα που έφερε η κρίση στη ζωή αλλά και στα επαγγελματικά του, μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης σε συνέντευξη του στον Αχελώο tv.


«Όχι δεν έχουμε φτάσει στον πάτο. Για ποιο λόγο το ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι δεν θα γίνουν δυο του χρόνου; Για ποιο λόγο να υπάρχουν χίλια συσσίτια και του χρόνου να μην είναι δυο χιλιάδες; Εδώ μας ζητούν να πληρώσουμε 8 νέους φόρους. Ποιος θα έχει να πληρώσει φέτος; Από που θα βγουν οι υποχρεώσεις αυτές; Έχουν αλήθεια γνώση ότι ο κλάδος των ηθοποιών έχει 85% ανεργία;» αναφέρει ο επιτυχημένος ηθοποιός.

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης απάντησε και στο ερώτημα εάν του έχει λείψει η τηλεόραση ενώ σχολίασε και τη σημερινή της εικόνα: «Έκανα 20 χρόνια τηλεόραση, πριν από την ιδιωτική τηλεόραση έκανα θέατρο, και ραδιόφωνο, άρα ασχολήθηκα πολύ με αυτή την ιστορία. Κάποια στιγμή τελείωσε αυτό, γιατί τελείωσαν τα χρήματα. Και τελείωσαν τα χρήματα, γιατί δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κανένας τίποτα, άρα και να διαφημίσει ο άλλος το Cayenne, δεν θα το πάρει κανείς, να διαφημίσει πισίνες, δεν θα χτίσει κανείς, κατά συνέπεια τελείωσε η διαφήμιση και κατ' επέκταση δεν υπάρχουν χρήματα για τα κανάλια».

Εάν και πολιτικοποιημένος απέκλισε με απόλυτο τρόπο μια μελλοντική ενασχόληση του με την πολιτική: «Δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική, δεν έχω την ικανότητα, δεν είναι Βουλή περάστε κύριοι, για να μπεις στην βουλή πρέπει να έχεις δύναμη, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, γνώση, πρέπει να είσαι ο πρώτος ο άξιος, ο ικανός για υπηρετήσεις τον λαό, αυτό λέει η Ελληνική Δημοκρατία. Εγώ δεν διαθέτω αυτά τα στοιχεία, για να υπηρετήσω την πολιτική, ως εδώ με την μετριότητα, παντού έχει εισβάλει στην ζωή, και στην βουλή η μετριότητα έχει μπει, καιρός να βρεθούν ικανοί και έντιμοι να βγουν μπροστά».

Αποφάσισε να κάνει ένα επαγγελματικό άνοιγμα από το οποίο δεν βγήκε κερδισμένος. Ο ηθοποιός έφτασε στα όρια της καταστροφής αλλά το πάλεψε: «Έφτιαξα ένα εστιατόριο στο Χαλάνδρι που το έκλεισα γιατί όταν πρέπει να πληρώσω 23% ΦΠΑ , 4.500 νοίκι, 12.000 μεροκάματα δεν τα κατάφερα , αν συνέχιζα θα πήγαινα φυλακή οπότε είπα: “συγγνώμη παραιτούμαι”».

Ο δημοφιλής ηθοποιός ανέφερε ότι έχει σκεφθεί να τα παρατήσει όλα και να πάει να μείνει στο χωριό του την Κρήτη.

«Έχω κάνει πρόταση στα δυο μου παιδιά να κατέβουμε στην Κρήτη και να ασχοληθούμε τις ελιές σε ένα κτήμα που διαθέτουμε για να έχουμε εισόδημα. Για μένα θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό- να κατέβουμε στην Κρήτη και να ασχοληθούμε τις ελιές και να έχουμε εισόδημα. Για μένα θα ήταν ιδανικό να συμβεί αυτό. Γιατί πιστεύω ότι όταν εγώ ανέβηκα το 1969 στην Αθήνα υπήρχαν άπειρες προοπτικές - με προσόντα και χωρίς προσόντα - να κάνεις καριέρα. Αυτή την στιγμή η νεολαία δεν έχει καμία προοπτική και τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό εγώ το θεωρώ εγκληματικό. Η αντίστοιχη επιστράτευση του ’40 ζητείται τώρα από τους Έλληνες. Να ξαναμαζευτούμε στα χωριά μας για να σώσουμε αυτή την χώρα. Πιστεύω ότι εάν δεν φύγουμε από την Αθήνα, η χώρα μας δεν μπορεί να επιβιώσει. Η χώρα μας είναι τουριστική κι αγροτική. Κι είναι σημαντικό να υπάρχουν αγρότες να δουλεύουν τη γη. Εγώ είμαι 61 ετών, ποια δουλειά να κάνω; Οικοδομή; Ούτε αυτή υπάρχει πλέον. Να δουλέψω σε ποια δραστηριότητα, να πάρω ποιο μεροκάματο;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...