Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τα συνεχή περιστατικά ζωοκλοπών «καίνε» το Ρέθυμνο και τους κτηνοτρόφους!

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι του Νομού Ρεθύμνου, καθώς τα κρούσματα ζωοκλοπών, είναι αρκετά, με αποτέλεσμα, οι ίδιοι να έχουν χάσει τον ύπνο τους, μπροστά στον κίνδυνο να δουν τα αμνοερίφια τους να κάνουν φτερά. 

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε πριν από λίγες μέρες επί τάπητος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός με μέλη της επιτροπή αγώνα κτηνοτρόφων - θυμάτων από τη δράση των ζωοκλεφτών.

Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον κ. Ξανθό για την έξαρση του φαινομένου της ζωοκλοπής το τελευταίο διάστημα στον Νομό Ρεθύμνου και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η επιτροπή για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Τόνισαν τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που έχει η ζωοκλοπή για τα θύματα και τις οικογένειές τους, σε μια περίοδο μάλιστα με αυξημένο κόστος συντήρησης του ζωικού κεφαλαίου και δραματικής μείωσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα οι κτηνοτρόφοι - θύματα ζωοκλοπής ενημέρωσαν επίσης τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και αφορούν στην καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών 'υψηλής επικινδυνότητας', στον συστηματικό έλεγχο των σφαγείων, των κέντρων διασκέδασης και των κοινωνικών εκδηλώσεων που συχνά 'υποδέχονται' το 'προϊόν' της ζωοκλοπής, στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών ενωτίων στα ζώα, στη χορήγηση πιστοποιητικών για την κατοχή ζώων μόνο παρουσία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ.λπ.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός συμφώνησε ότι η ζωοκλοπή αποτελεί μια σοβαρή κοινωνική παθογένεια που δεν τιμά τον Νομό μας και την Κρήτη, ότι δεν πρόκειται για πράξη 'βιοπορισμού' λόγω της κρίσης, αλλά για σημαντικό στοιχείο του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος που 'ανθεί' στην περιοχή μας και περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες όπως καλλιέργεια/εμπορία ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, 'προστασία', trafficking, οι οποίες μάλιστα λειτουργούν συχνά ως 'συγκοινωνούντα δοχεία' με τη ζωοκλοπή. Με την έννοια αυτή δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για υποτίμηση του φαινομένου ούτε φυσικά για κοινωνική ανοχή ή συγκάλυψη και πολύ περισσότερο για πολιτική προστασία, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε ο κ. Ξανθός, είναι μια σοβαρή παρέμβαση από την Πολιτεία που θα δίνει το μήνυμα στην κοινωνία ότι, ξεπερνώντας την πελατειακή λογική και τη συναλλαγή με τους 'θύλακες' της παρανομίας, υπάρχει πλέον η πολιτική βούληση για τη δραστική πρόληψη και καταστολή αυτής της κοινωνικής 'μάστιγας' που προσβάλλει τον τόπο μας, τους ανθρώπους του και την αξιοπρέπειά τους.


rethymnoguide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...