Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Νέο Γκάλοπ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά - Να μην κλείσει η ΕΡΤ

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC η οποία ανήκει στον Χριστόφορο Βερναρδάκη, στενό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει προβάδισμα 2,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και δείχνεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά της κυβερνητικής απόφασης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της VPRC που έγινε για λογαριασμό του ιστοτόπου tvxs.gr  στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΝΔ 26,5%
ΣΥΡΙΖΑ:29%
ΠΑΣΟΚ: 7%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 6%
Χρυσή Αυγή: 14%
ΔΗΜΑΡ: 4,5%.
ΚΚΕ 7%
Αλλο κόμμα: 6%

Πάντως στο σύνολο του εκλογικού σώματος το 44% δηλώνει εκλογική προτίμηση, το12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%. Αναλυτικά:

Το 65% των πολιτών τάσσεται κατά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ

Οσον αφορά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ βάσει της έρευνας της VPRC το 65% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Το 27%δηλώνει ότι συμφωνεί, ενώ Δεν Γνωρίζω απαντά το 3% των πολιτών.

Επιμένουν και παραμένουν στην ΕΡΑ Ηρακλείου οι εργαζόμενοι

Ολοένα και πιο δυναμικό είναι το παρών που δίνουν οι πολίτες στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου, οι οποίοι παραμένουν στον «αέρα» με τη βοήθεια του ΤΕΙ Κρήτης.

Η μετάδοση γίνεται μέσα από τους 105,6 FM και από τους 105,4 με τη βοήθεια του πομπού του ΤΕΙ Κρήτης ενώ και στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση:fm1.teicrete.gr.

Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν οι πολίτες να καλούν. Πρόκειται για το 2818104177, μετά τη διακοπή των τηλεφωνικών γραμμών

Το μεσημέρι αναμένεται στην ΕΡΑ ο γνωστός αθλητικογράφος Γιάννης Μαμουζέλος, ενώ το απόγευμα θα επισκεφτούν τους εργαζόμενους οι κ.κ. Βίτσας και Αξελός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει το cetalive.gr, oι εργαζόμενοι, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και καλούν τους πολίτες να πουν την άποψή τους ελεύθερα από τα μικρόφωνα της ΕΡΑ
Enhanced by Zemanta

Ρώσοι νοικιάζουν ολόκληρα ξενοδοχειακά συγκροτήματα

Ο λόγος για την έλευση της μεγάλης εταιρείας ρωσικών συμφερόντων Pegeze, που προχώρησε στην ενοικίαση για πέντε χρόνια τριών ξενοδοχείων της οικογένειας Μαμιδάκη στον Άγιο Νικόλαο και επιπλέον δύο ακόμη μονάδων στα Μάλια και την Ιεράπετρα.

Συγκεκριμένα ο ρωσικός όμιλος θα ενοικιάσει για την επόμενη 5ετία τα ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της Ειρήνης Μαμιδάκη Mirabelo 650 κλινών, Ερμής 430 κλινών και Coral 340 κλινών στον Άγιο Νικόλαο. Το 60% των πελατών των ξενοδοχείων θα είναι Ρώσοι και το 40% θα προέρχονται από άλλες αγορές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ολοκλήρωσής της. Ο ίδιος όμιλος θα ενοικιάσει για τα επόμενα χρόνια το ξενοδοχείο Malia Beach στα Μάλια και Blue Star στην Ιεράπετρα.

Η μεγάλη ζήτηση της Κρήτης από την αγορά της Ρωσίας έχει οδηγήσει στη ζήτηση από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς να δρομολογήσουν μεγαλύτερα αεροσκάφη.

Εξάλλου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 26%, φθάνοντας σε 308.498 από 244.929 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ενδεικτικό της αύξησης που αναμένεται είναι ότι με βάση τα σχέδια πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών κάποιες ημέρες μέσα στο τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο σε διάστημα 24 ωρών 180 αεροσκάφη. Στην πρώτη θέση πέρασε φέτος για τον μήνα Μάιο ο αριθμός των αφίξεων από τη Γερμανία, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 20% και στη δεύτερη θέση ο αριθμός των αφίξεων από τη Ρωσία με περίπου 50% αύξηση.

Κοινή συνισταμένη σε όλα τα αεροδρόμια είναι η μεγάλη αύξηση έως και 23% στον αριθμό των αφίξεων από τη Ρωσία. Τα πρώτα στοιχεία από το προξενείο μας στη Μόσχα δείχνουν αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων για το πεντάμηνο, που ξεπερνά σε ποσοστό το 66% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Είναι γνωστό ότι για το 2013 έχουν ήδη δρομολογηθεί στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς πτήσεις από το εξωτερικό με περίπου 1 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, οι εκτιμήσεις των φορέων του κλάδου κάνουν λόγο για συνολικές τουριστικές αφίξεις που θα φθάσουν στον αριθμό ρεκόρ των 17 εκατ. ατόμων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...