Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Εκτός λειτουργίας για δεκαπέντε ημέρες η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης

Εκτός λειτουργίας τέθηκε για δεκαπέντε ημέρες η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης. Μια βλάβη στη λυχνία του μαστογράφου, τον κατέστησε ανενεργό για τις επόμενες... δύο εβδομάδες, οπότε και υπολογίζεται η αποκατάστασή της.

Για την αποφυγή κάθε σύγχυσης, η προσωρινή «καθήλωση» του μαστογράφου, δεν έχει σχέση με την κλοπή πετρελαίου από την Κινητή Μονάδα, ενώ αυτή βρισκόταν στο Δήμο Φαιστού.

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι με την αποκατάσταση της βλάβης, ο Μαστογράφος θα συνεχίσει το έργο του από το Δήμο Φαιστού, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί Δήμους του νησιού, που μέχρι τώρα δεν έχει πάει. Παράλληλα η Περιφέρεια καθησυχάζει τις γυναίκες, για τη συνέχιση των δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων.

Ρέθυμνο: Προβολές βραβευμένων ταινιών από το Φεστιβάλ της Πάτρας

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Φοιτητών Ρεθύμνου, οργανώνουν την προβολή των βραβευμένων ταινιών της 13ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 1 έως 8/10/2011 στην Πάτρα.

Στις συμμετοχές περιλαμβάνονταν 161 ταινίες από 36 χώρες (μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, animation, ντοκιμαντέρ,video art, video dance, το διαγωνιστικό τμήμα διαιρείται σε ελληνικό και διεθνές). Το πρόγραμμα χωρίζονταν σε ενότητες: «Οικουμενική εικόνων ποίησης», «Βόλτα στην γειτονιά μας», «Περιδιαβαίνοντας την Ευρώπη», «Εικόνες που αγαπάμε, εικόνες που ονειρευόμαστε, Ελληνικό σινεμά», «27 Της Ευρώπης» «...Από τα παιδικά (?) όνειρα, στην οθόνη του σήμερα...», «Θεσσαλονίκη -Πάτρα ένα φεστιβάλ δρόμος» «Η θηλυκή γραφή του ονείρου», «Μια θάλασσα, δυο λαοί, μια ελπίδα».

Έχοντας πάρει την απόφαση να υποστηρίξουμε τους Έλληνες δημιουργούς όσο μπορούμε περισσότερο, προχωράμε στην προβολή των Ελληνικών ταινιών που έχουν βραβευθεί από την Κριτική Επιτροπή του φεστιβάλ.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 6,7 και 8 Ιουλίου 2012 από την Κινηματογραφική Λέσχη Φοιτητών Ρεθύμνου, στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων Πανεπιστημίου (Νικηφόρου Φωκά 82, Μακρύ Στενό, Παλιά Πόλη).

Το πρόγραμμα των προβολών:

Παρασκευή 6 Ιουλίου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ANIMATION: Η ιστορία του κλεμμένου χρόνου
Σοφία Παπαχρήστου 19’ anim. 2009.
Μια φορά κι έναν καιρό, ο Χρόνος του Κόσμου είχε πρόβλημα... Αλλά κανείς δεν το έπαιρνε είδηση γιατί όλοι ήταν μέρος του Κόσμου, του Χρόνου και του προβλήματός του...

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ: Το ασανσέρ
Μαριάννα Παπακώστα 5’ μ.μ. 2011.
Η Ζωή είναι μια 40άρα πετυχημένη δικηγόρος που όμως στη προσωπική της ζωή έρχεται αντιμέτωπη με τη μοναξιά. Μία όχι και τόσο συνηθισμένη μέρα, μια σειρά από τυχαίες συναντήσεις, θα την κάνουν να ξανασκεφτεί τις αξίες και τις προτεραιότητές της.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ «Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝ.ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ»: Barriers
Γιώργος Τσιρογιάννης & Αναστασία Μαστρακούλη 3’ 43’’ μμ. 2010.
Το άτομο, κατά τη διάρκεια της ένταξής του σε κοινωνικές ομάδες – πρώτα στην οικογένεια, μετά στο σχολικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον και αργότερα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο – δέχεται επιρροές από εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίες διαμορφώνουν την προσωπικότητα και έπειτα τη δράση του. Η προκαθορισμένη πρότυπη πορεία, που έχει σχηματίσει η κοινωνία για κάθε μέλος της, πολλές φορές εγκλωβίζει το άτομο σε μία στάση ζωής με πολλούς περιορισμούς. Η επιτηδευμένα τρομοκρατική επιβολή των περιορισμών αυτών τοποθετεί το άτομο σε μία φόρμα, σύμφωνα με την οποία αυτό λαμβάνει άκριτα κάποιες αξίες. Έτσι, αναπτύσσει ανασφαλή προσωπικότητα και τείνει στην εσωστρέφεια. Το “Barriers” αναδεικνύει παραδείγματα από τέτοιες περιπτώσεις και σκοπό έχει να μειώσει τη δυναμική τους.

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»: Πάτρα, Πράσινη Πόλη…Περίπου
Παναγιώτης Φαφούτης 45’ ντοκ. 2011.
Αλυσιδωτές οικολογικές αντιδράσεις στους δρόμους της Πάτρας αποκαλύπτουν ασυνήθιστες έμμονες συνηθισμένων ανθρώπων που δεν χρειάζεται να νιώθουν πια μόνοι: είναι πολλοί, απλά είναι σκόρπιοι!

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ: Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς
Χρήστος Νικολέρης   74’ ντοκ. 2010.
Τι είναι το «Θεσσαλονίκη Αλλιώς». Η ιδέα προέκυψε από τις διαδικασίες της οργάνωσης ενός διαφορετικού «πάρτυ» για τα 20α γενέθλια του παλιότερου free press εντύπου στην Ελλάδα, της parallaxi. Έχοντας ήδη συνεισφέρει πολλά στις δημόσιες υποθέσεις της πόλης, η ομάδα της parallaxi προχώρησε σε μια σειρά τριήμερων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με πολιτιστικό, αρχιτεκτονικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα που μεταμόρφωσαν ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Αυτό το αστικό πείραμα πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2010 εμπνευσμένο από την Παγκόσμια μέρα για το Περιβάλλον. Το «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» αποτελεί την μεγαλύτερη συνεργασία δημιουργικών ομάδων από διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς, ιδρυμάτων, ιδιωτικών πρωτοβουλιών και εθελοντών, που έλαβε ποτέ χώρα στην πόλη. Στο σύνολο 1000 άνθρωποι και 120 τοπικές αρχές και ομάδες συνεργάστηκαν για αυτήν την ιδέα, ενώ 60.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Σάββατο 7 Ιουλίου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ: Απόκομμα
Χρήστος Τσάκαλος 8΄ 2΄΄ μικρού μήκους 2010
Ένας πατέρας εκδικείται την δολοφονία του γιου του από αστυνομικό. Η ταινία εμπνέεται από τα δεκεμβριανά γεγονότα του 2008 στην Ελλάδα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Αντί...
Νούτση Αναστασία   22’ μ.μ. 2011.
Ό τίτλος της ταινίας αντί.... φέρνει στο νου μας, κάποιες λέξεις που μπορεί να τις συναντήσουμε εννοιολογικά κατά τη διάρκεια της ταινίας, όπως αντίθεση, αντίδραση, αντικείμενο, αντίδοτο, αντιμέτωπος, αντικατοπτρίζω, αντικαθιστώ, αντιστέκομαι, αντιπάρειμι (πορεύομαι παράλληλα προς τους απέναντι) όπως ακριβώς και οι δύο έφηβοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που ενώ δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο, παλεύουν με το δικό του τρόπο ο καθένας για να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους και τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής τους καθώς και τα επείγοντα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν. Κι έτσι προβληματίζονται, αποκαλύπτουν τις ανάγκες τους, αναζητούν την αλήθεια καθώς και τη χαμένη αθωότητα, βιώνουν τη μοναξιά και τον ανταγωνισμό, επιμένουν, απολαμβάνουν, απογοητεύονται, αλλά δεν παραιτούνται....Το τέλος της ταινίας παραμένει ανοιχτό όπως άλλωστε και η ζωή του καθένα μπροστά στα κρίσιμα σταυροδρόμια των αποφάσεών μας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Οδός Σφακτηρίας
Μαριάννα Οικονόμου 52’, 2009.
Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί 12 κοινωνικά, εθνικά και πολιτισμικά διαφορετικούς ανθρώπους που μοιράζονται ένα μικρό δρόμο στο κέντρο της Αθήνας . Η Δάφνη χορεύει τάγκo μόνη στο σπίτι, ο Γιάννης κλείνει τη σαραντάχρονη βιοτεχνία μπαχαρικών του, ο Κακογιάννης κάνει πρόβα τη Λυσιστράτη, η Κούλα μοιράζει κόλλυβα. Ο Αζίζ αγαπάει την γιαγιά απέναντι, η Κατίνα ζει στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο μαντηλιών, ο Κώστας φιλοσοφεί στο καλλιτεχνικό σωματείο, ο ναρκομανής προτιμάει να πεθάνει… Στιγμές καθημερινότητας και προσωπικών εξομολογήσεων που αποκαλύπτουν την ποικιλία της ανθρώπινης εμπειρίας και φύσης καθώς και την ύπαρξη κοινών υπαρξιακών ανησυχιών και επιθυμιών. Παρ όλες τις ραγδαίες κοινωνικο- οικονομικές αλλαγές που υφίσταται ο Κεραμικός, οι κάτοικοι της Οδού Σφακτηρίας, βρίσκουν τρόπους να συνυπάρχουν, μέσα από τη διαφορετικότητά τους.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Οδυσσέας
Βαχάγκ Καραπετιάν 26’ 14’’ ντοκ. 2010.
Πόσο δύσκολο είναι να ζεις σε μια χώρα που δε γνωρίζεις τη γλώσσα της; Πόσο στενοί μπορούν να γίνουν οι δεσμοί ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες; Πώς μπορεί μια κοινή γλώσσα να απελευθερώσει τους ανθρώπους από τα δεσμά των συνόρων, των προκαταλήψεων και του φόβου για το διαφορετικό; Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου Μεταναστών «Οδυσσέας» της Θεσσαλονίκης δίνουν τις απαντήσεις μιλώντας για τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που παρέχονται εθελοντικά στο σχολείο, για τους ειδικότερους στόχους των διδακτικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται και για τη δραστηριότητα της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: W4crisis
Κώστας Εφήμερος 24’ ντοκ. 2011.
Μέσα από τις διηγήσεις 4 σύγχρονων γυναικών – Κωνσταντίνα Κούνεβα, Φωτεινή Λαμπρίδη, Ρενάτα Βιντζηλαίου και Ελένη Καλαμπόκα – επιχειρούμε μια σύντομη αναδρομή στη σχέση που έχει επιφυλάξει στη γυναίκα το οικονομικό μοντέλο, από τις απαρχές του το 18ο αι. μέχρι σήμερα.

Κυριακή 8 Ιουλίου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ VIDEOART: Μουρμουρίσματα
Σταυρούλα Χαντζή   4’ 29’’ v.a. 2009.
Νυχτερινός περίπατος γυναίκας στην πόλη. Ενας τίτλος που προσδιορίζει μια κατάσταση ψυχολογική. Μουρμουρίσματα ή τοίχος…τοίχοι. 1 τοπίο , 2 κάδρα . Σκέψεις που κυριαρχούν και δημιουργούν στο άτομο μια αποσύνδεση από την ύπαρξη του στο τώρα. Συμβολικές εικόνες με αλληγορικό νόημα καθ’ όλη την διαδρομή. Ένας εγκλεισμός . Μια ενδοσκόπηση...

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Αναστασία  
Γιάννης Κόκκαλης, Ευθυμία Καραβά 7’ 52’’
μ.μ. 2009. Παρακολουθούμε μια συνηθισμένη μέρα από τη ζωή μιας γυναίκας.

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: The happy life
Μίνως Νικολακάκης 8’, 2009.
Ένας σχεδιαστής κόμικς. Η γυναίκα του. Οι χαρακτήρες του

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: Με τη φλόγα της γης...
Μπακαστάθης Αθανάσιος 3’ 20’’ anim. 2011.
Μια πρωτότυπη ταινία μικρού μήκους από τα παιδιά του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών με θέμα τη χρήση της ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή. Εξάντληση φυσικών πόρων, σπατάλη ενέργειας, περιβαλλοντικά προβλήματα. Η φλόγα της γης μας αργοσβήνει...Θα την αφήσουμε αβοήθητη;

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ: Έντυπος χρόνος
Δημήτρης Γιαννικόπουλος 58’ ντοκ. 2011.
Με όχημα 50 χρόνια ειδήσεις από τη “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ”, μιας παλιάς τοπικής εφημερίδας, από το 1933 μέχρι το 1983 για το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας… περνάει η καταγραφή της εποχής και της ιστορίας, των ηθών και των τρόπων…Βαλτεσινίκο λοιπόν! Το κέντρο του κόσμου. Ο ομφαλός της γής! Ο τόπος μας... Θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε χωριό της Ελλάδας, …ή και του κόσμου ολόκληρου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ: 1000 Χαμένες μπάλες του γκολφ
Βαγγέλης Καλαϊτζής 56’ ντοκ. 2010.
Το φιλμ αναφέρεται στις προθέσεις της αγγλικής εταιρείας Loyalword (Minoan) να χτίζουν μια τεράστια επένδυση στη χερσόνησο του Κάβο Σίδερο στην ανατολική Κρήτη και έχει αρκετούς στόχους: πρώτον, να καταγράψει την όμορφη και μοναδική περιοχή της Κρήτης όπως είναι τώρα, ώστε οι θεατές να μπορέσουν να δουν τι κινδυνεύει να χαθεί. Δεύτερον, να εξηγήσει ακριβώς ποιες είναι οι προθέσεις της αγγλικής εταιρείας και να τις εξετάζουν από διάφορες πτυχές, διά μέσου συνέντευξης με τους ειδικούς. Βασικό ρόλο στη ταινία παίζει μια συζήτηση για τα κύρια θέματα της επένδυσης: το οικονομικό και νομικό πλαίσιο, τη διαθεσιμότητα και τις πηγές του νερού, τη χρήση της γης και τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Επιπροσθέτως, λέει την ιστορία πώς και γιατί ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος ενεπλάκησαν με αυτό το θέμα και την περιοχή και αποφάσισαν να κάνουν το φιλμ και πώς η επίγνωσή τους για τα θέματα γινόταν συνεχώς και ευρύτερη με κάθε νέα επίσκεψη και κάθε νέα επαφή: Ένα ταξίδι εξερεύνησης.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21:00.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.independent.gr
www.cineek.gr
http://politistikes.blogspot.com/

Από το Drexel στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουλίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα Καστελάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9, στο πλαίσιο των β΄κύκλου μαθημάτων του Α.Λ.Π., «Αναζητώντας τις χαμένες μας αξίες, αρχές και ηθική», η  Μαρία Χναράκη, Διευθύντρια Ελληνικών σπουδών στο Drexel University θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Από τον Όμηρο στο Δσκαλογιάννη: Η μουσικοχορευτική δημιουργία ως κοινωνική ηθοπλασία». 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, μπορεί δηλαδή να την παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται χωρίς απαραίτητα να είναι εγγεγραμμένος στο Α.Λ.Π.



 Πληροφορίες: Τηλ.: 6936492842 κα Ελένη Βουγιούκαλου, και στην ιστοσελίδα: www.alp.edu.gr

"Ψίθυροι της Άνοιξης στο πιάνο" με τη Ντόρα Μπακοπούλου.

Με ρεσιτάλ πιάνου συνεχίζονται την Τετάρτη 4 Ιουλίου το φεστιβάλ "Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2012" που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. 
 
Τίτλος της εκδήλωσης "Ψίθυροι της Άνοιξης στο πιάνο". Στο πιάνο η Ντόρα Μπακοπούλου.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέαρο "Μάνος Χατζιδάκις" στις 9.30 το βράδυ. Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό 8 ευρώ. Την οργάνωση της βραδιάς έχει αναλάβει ο Μουσικός Σύλλογος "Απόλλων".

Σε Φοινικιά και Μασταμπά: Με νέο δηλητήριο θανατώνουν ζώα

Με νέο τοξικό δηλητήριο, ασυνείδητοι σκόρπησαν τον θάνατο σε σκυλιά σε Φοινικιά και Μασταμπά, όπως καταγγέλλει στην Κρήτη ΤΒ η Πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Γεωργία Στεφανάκη.
 
Δείγματα από το συγκεκριμένο δηλητήριο στάλθηκαν στο Χημείο για ανάλυση, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό σε Φιλοζωικές Οργανώσεις καθώς αυτό προκαλεί φρικτούς πόνους στα τετράποδα, αφού προκαλεί εσωτερική αιμορραγία ενώ σε άλλα ακαριαίο θάνατο.

Αεροδρόμιο Σητείας -το νέο "γιοφύρι της Άρτας"

To αεροδρόμιο Σητείας  είναι το  νέο "γιοφύρι της Άρτας" αναφέρει σε επιστολή του προς τους αρμόδιους ο Δήμαρχος Σητείας και ζητά την επιτάχυνση της αποπεράτωσης του επιβατικού σταθμού του δημοτικού αερολιμένα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Υπουργέ,
Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που πολλοί φορείς της Ανατολικής Κρήτης είχαν ζητήσει να υλοποιηθεί, ήταν η λειτουργία διεθνούς αερολιμένα στη Σητεία με δυνατότητα προσέγγισης τουριστικών πτήσεων charter, το οποίο θα συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής .
Το έργο ξεκίνησε το 1991 με την κατασκευή του αεροδιαδρόμου μήκους 2200μ η οποία και ολοκληρώθηκε το 2001. Όμως, δεν προβλεπόταν ο σχεδιασμός για την κατασκευή κτιρίου, που θα εξυπηρετούσε τις πτήσεις charter παρά μόνο ένα μικρό προκάτ για πτήσεις εσωτερικού 550τμ.
H κατασκευή του νέου κτιρίου 7000τμ ξεκίνησε με άλλη εργολαβία το 2006 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος και υποκαταστάθηκε από άλλον εργολάβο, ο οποίος εγκαταστάθηκε πρόσφατα.
Βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2013 με δυνατότητα παράτασης 6 μηνών. Άρα, χάνεται και το 2013 για την πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που περιμένει ήδη 21 χρόνια για να παραδοθεί και να αποδώσει το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την οικονομική ανόρθωση της τοπικής οικονομίας, που, μην έχοντας άλλες διεξόδους ανάπτυξης χειμάζεται από την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφόρησή μας από τον εργολάβο του έργου υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να παραδοθεί το έργο τμηματικά (α΄ φάση τον Απρίλιο του 2013 ) για την εξυπηρέτηση πτήσεων charter, εφόσον υπάρχει η ανάλογη ροή των χρηματοδοτήσεων του έργου.
Φυσικά, η δυνατότητα τμηματικού χρονοδιαγράμματος θα πρέπει να επιβεβαιωθεί τεχνικά και από την ΕΥΔΕ αεροδρομίων νοτίου Ελλάδος, που είναι και ο επιβλέπων φορέας του έργου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δοθεί πρώτη προτεραιότητα στη χρηματοδότηση του έργου αυτού από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν ένα αναπτυξιακό έργο που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια, προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς και η ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της Ανατολικής Κρήτης.
Παρακαλούμε θερμά να δοθεί άμεσα η ανάλογη ρευστότητα, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση και παράδοση του νέου επιβατικού σταθμού του δημοτικού αερολιμένα Σητείας, έργο κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και να εξεταστεί η δυνατότητα τμηματικής του παράδοσης τον Απρίλιο του 2013.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειες σας.
Μετά τιμής ,
Ο Δήμαρχος Σητείας
Θοδωρής Πατεράκης»

Στο Δικαστικό Συμβούλιο η υπόθεση του νεαρού που σκότωσε τη γιαγιά του

Ο 25χρονος, το Δεκέμβριο του 2011, είχε καταφέρει πάνω από 15 μαχαιριές στο σώμα της γιαγιάς του, την ώρα που εκείνη πήγαινε να ξαπλώσει - Ο νεαρός επιχείρησε να βάλει φωτιά για να καταστρέψει κάθε στοιχείο, αλλά ... δεν κατάφερε να τη "γλιτώσει".

Το θέμα της παραπομπής σε δίκη και της συνέχισης της κράτησης θα εξετάσει την άλλη Τετάρτη το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση δολοφονίας της 85χρονης Μαρίας Λεφάκη, μέσα στο σπίτι της στην οδό Τσιμισκή στον Πόρο, στο Ηράκλειο.

Ο 25χρονος εγγονός της σκότωσε τη γιαγιά του, με πάνω από 15 μαχαιριές με δύο μαχαίρια, την ώρα που η άτυχη ηλικιωμένη πήγαινε να ξαπλώσει. Ο νεαρός, μάλιστα, επιχείρησε να βάλει φωτιά στο σπίτι για να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο, ωστόσο δεν κατάφερε να ... ξεφύγει. Κι όσο κι αν αρχικά επέμεινε σε ένα σενάριο που είχε "πλάσει", τελικά λύγισε και παραδέχτηκε την αποτρόπαιη πράξη του.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί και την επόμενη Τετάρτη θα συνέλθει το Δικαστικό Συμβούλιο, που ωστόσο, δε θα καλέσει για κατάθεση το νεαρό, κρίνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο. Ο 25χρονος, πάντως, έχει δικαίωμα να υποβάλλει, μέσω του συνηγόρου του, υπόμνημα.

Ο νεαρός κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβριο στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού, αφού παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γιαγιά του αλλά και το ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πως είναι χρήστης ναρκωτικών. Στους αστυνομικούς όταν ομολόγησε την πράξη του φέρεται να είπε ότι σκότωσε τη γιαγιά του γιατί του έκανε μάγια και τον καταριόταν. Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα τού «δημιουργούσε προβλήματα και του έλεγε διάφορες κουβέντες» επειδή ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 25χρονος φοιτητής του ΤΕΙ και γιος της κόρης του θύματος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών.


cretalive.gr

4 τόνους κηπευτικά μοιράζει το Εργατικό Κέντρο

Συνεχίζει τη δράση του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συλλέγοντας τρόφιμα που προσφέρουν Ενώσεις Αγροτών σε άπορους συνανθρώπους μας. Στο Εργατικό Κέντρο, αύριο, θα διανεμηθούν αύριο 4 τόνοι κηπευτικών, χωρίς κριτήρια σε όποιον προσέλθει.

Η ποσότητα των τροφίμων θα κατανεμηθεί σε 400 κιβώτια των 10 κιλών, που θα περιλαμβάνουν αγγούρια, ντομάτες, μελιτζάνες και πιπεριές, προσφορά του Συνεταιρισμού "Ανατολή" από την Ιεράπετρα, που μοίρασε κηπευτικά και στην Αθήνα.

Τα κηπευτικά θα διανέμονται, αύριο, Τετάρτη, από τις 10.00 το πρωί.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα, το ΕΚΗ συγκεντρώνει ελαιόλαδο από τις τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης, ενώ η διανομή του αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.


cretalive.gr

Χανιά: "Δεν θα αφήσουμε τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να σκορπούν τον τρόμο"…

Αποφασισμένοι να φτιάξουν ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στην άκρατη έξαρση της εθνικιστικής βίας είναι φορείς και πολίτες των Χανίων μετά και τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες, αναλαμβάνοντας αντιφασιστική δράση στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης. 
 
Αυτός είναι και ο στόχος της Αντιφασιτικής Πρωτοβουλίας η πρώτη συνέλευση της οποίας πραγματοποιήθηκε πριν απο μερικές ημέρες με τη συμμετοχή εκπροσώπων Σωματείων – Συλλογικοτήτων και πολιτών που καταδίκασαν απερίφραστα «τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των τριών μεταναστών συμπολιτών μας και θα παλέψουμε για να συλληφθούν και να καταδικαστούν οι δράστες» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Εκτιμούμε ότι αυτές οι επιθέσεις είναι κομμάτι των επιθέσεων που συμβαίνουν σε όλη τη χώρα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη, που έδωσε σχεδόν 7% στη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας και την αποφασιστικότητα μας να μην αφήσουμε αυτή τη ναζιστική συμμορία να σκορπά, με την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τον τρόμο στους δρόμους της πόλης.

Δεν θα αφήσουμε να συμβούν θάνατοι ή άλλοι μόνιμοι και μη τραυματισμοί συμπολιτών μας. Δεν θα επιτρέψουμε να στερήσουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες παιδείας – υγείας σε κανένα συμπολίτη μας. Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να στηρίξουν την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία.».

Στα Χανιά ο Γ.Καραγκούνης

Τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιώργο Καραγκούνη τιμά αύριο το πρωί για την προσφορά του στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο ο δήμος Χανίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επετείου για την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική  Ομάδα Ποδοσφαίρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Χανίων στις 11.00 το πρωί.

Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης ξεκίνησε η καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», των δημόσιων- δημοτικών βιβλιοθηκών του νησιού, που συμμετέχουν στο Δίκτυο της Future Library (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα  «Σταύρος Νιάρχος»).

Στην καλοκαιρινή εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας που πραγματοποιείται  Ιούλιο και Αύγουστο συμμετέχουν 72 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες από ολόκληρη την Ελλάδα ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς, Καβάλα, Σέρρες, Πάρος, Χίος, Ζάκυνθος, Λέρος κ.α.) και φιλοδοξεί να δημιουργήσει πολιτισμικές διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς.
Από την Κρήτη συμμετέχουν επτά βιβλιοθήκες : η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, η Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Χερσονήσου, η «Σακορράφειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστελλίου (Μινώα Πεδιάδας),  η «Κουνδούρειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου, η Βιβλιοθήκη «Μαρίας Λιουδάκη» της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας,    και η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων  (Παράρτημα  Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου και Παράρτημα: Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας).
''Το φετινό  καλοκαίρι'' αναφέρεται στο σημείωμα της περιφέρειας,              
'' όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην τοπική τους βιβλιοθήκη, για να αξιοποιήσουν δημιουργικά περισσότερες από 2.900 ώρες δραστηριοτήτων, να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες με άξονα τα βιβλία, να πειραματιστούν, να φωτογραφήσουν, να φτιάξουν μικρές ταινίες, να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και τον κόσμο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που θα αγκαλιάσουν την καρδιά και την ψυχή τους.

Με όρεξη για δουλειά και ελπίδα για το μέλλον, με την αρωγή των εργαζομένων των βιβλιοθηκών, των 350 εθελοντών, των εμψυχωτών, με μια πλειάδα πολύτιμων εξωτερικών συνεργατών, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και την αμέριστη βοήθεια από το Future Library και τη στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org), που είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης αυτής της δράσης, σας περιμένουμε για να περάσουμε 2 υπέροχους, ξεχωριστούς μήνες ακολουθώντας τις διαδρομές με πυξίδα την κοντινή σας βιβλιοθήκη! (Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα)''.

Για περισσότερες πληροφορίες- συμμετοχή στο Δίκτυο της Future Library
Συντονιστής Προγράμματος, Δημήτρης Πρωτοψάλτου: dimproto@yahoo.com
Για την Περιφέρεια Κρήτης, Ήρα Βουτσαλά τηλ. 2813400243-246 & 355, voutsala@pkr.gov.gr

Κρήτη: Δείτε την σε 30 δευτερόλεπτα - Εντυπωσιακό βίντεο για τον τουρισμό!

Ο γνωστός σκηνοθέτης και δημιουργός της σειράς "Το Νησί" Θοδωρή Παπαδουλάκη δημιούργησε ένα τηλεοπτικό spot, με τα πιο χαρακτηριστικά "αρώματα" της Κρήτης - "Άνοιγμα" στους υποψήφιους επισκέπτες της Κρήτης κάνει η Περιφέρεια με διαγωνισμό... 


Τοπία που κόβουν την ανάσα, αλλά και προσφέρουν... ψυχανάλυση, για την οποία άλλοι θα πλήρωναν πολλά σε συνεδρίες, καταγάλανα νερά για όσους απολαμβάνουν το "υγρό στοιχείο", απόκρημνα φαράγγια για τους λάτρεις των extreme sports, κρητικούς χορούς και παραδοσιακά εδέσματα, πολιτιστικά μνημεία που έχουν "σημαδέψει" την πορεία της ανθρωπότητας, όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα θα έχει την ευκαιρία να ζήσει, να δοκιμάσει και να αποτυπώσει στο "φάκελο" των αναμνήσεών του, ο επισκέπτης της Κρήτης.

Οι ομορφιές της Κρήτης σε συνδυασμό με το ταλέντο του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη έφεραν το μοναδικό αποτέλεσμα του τηλεοπτικού spot που μπορεί να δει κανείς στο νέο τουριστικό portal της Περιφέρειας Κρήτης incrediblecrete.gr. Οι εικόνες αναδύουν "αρώματα" Κρήτης, ενώ μέσα στα 38 δευτερόλεπτα της διάρκειάς τους, ο θεατής παίρνει γερές "δόσεις" από Κρήτη!

Το spot ετοίμασε η Περιφέρεια με την ευγενική προσφορά του Σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, δημιουργού της σειράς "Το Νησί" και προβάλλεται μέσω του Travel Channel στο πλαίσιο διαγωνισμού που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, με έπαθλο εισιτήρια και διαμονή στο νησί. 
Ακόμη ένα τηλεοπτικό spot, μεγαλύτερης διάρκειας, απεικονίζει λεπτομέρειες από φημισμένους τόπους αλλά και άγνωστες "γωνιές" στην Κρήτη, εικόνες που ... χωρίς πολλά λόγια, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση του νησιού στο εξωτερικό! Δείτε το βίντεο του cretalive.gr...
Enhanced by Zemanta

Πασίγνωστος παρουσιαστής αποκάλυψε πως είναι gay

Εδώ και καιρό ακούγονταν πολλά για την προσωπική του ζωή και τις σεξουαλικές του επιλογές.

 Ο πολύ γνωστός παρουσιαστής, με μια συνέντευξή του, έδωσε τέλος στα σχόλια που γίνονταν το τελευταίο διάστημα για τις ερωτικές του προτιμήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η αλήθεια είναι ότι είμαι gay. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και είμαι περήφανος".

Ο δημοσιογράφος τονίζει: "Η αλήθεια είναι ότι είμαι gay, πάντα ήμουν και πάντα θα είμαι και είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος. Πάντα ήμουν ειλικρινής γι’ αυτό το κομμάτι της ζωής μου με τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου. Σε έναν τέλειο κόσμο δεν πιστεύω ότι θα αφορούσε κανέναν άλλο, όμως πιστεύω ότι αξίζει να αντισταθούμε και να μετρήσει ο λόγος μας...", τόνισε ο παρουσιαστής.


Δείτε ποιος είναι!

Ηράκλειο: ''Να απομoνωθούν οι καουμπόηδες και να μην γυρίσει ο δολοφόνος''!

Να απομονωθούν όσοι ταράζουν την ειρηνική ζωή στον Προφήτη Ηλία επιδιώκουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζουν με το πένθος για το χαμό του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην περιοχή, με τους κατοίκους σύμφωνα με το cretalive.gr, να απευθύνονται... πολύ ψηλά: στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να έρθουν στο χωριό και να ακούσουν τους πολίτες να διηγούνται όσα έχουν περάσει και περνάνε, όλα εκείνα που οδήγησαν στο διπλό μακελειό του Προφήτη Ηλία.

"Στόχος μας δεν είναι να "λιθοβολήσουμε" κανένα, αλλά να πολεμήσουμε την ουσία του κακού" - είπε, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Προφήτη Ηλία, Νίκος Μαρτιμιανάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόθεση του χωριού είναι "να απομονωθούν ... οι "καουμπόηδες"
Όπως είπε ο ίδιος, ήδη, γίνονται κάποιες ενέργειες στον κοινωνικό ιστό της περιοχής, ενώ αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα που επικρατεί είπε ότι το κλίμα είναι ήρεμο αλλά "τον ήρεμο ποταμό ... φοβάμαι"!
Όσο για την οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, δεν έχει επιστρέψει στο χωριό, κάτι που αποτελεί, άλλωστε αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Όπως είπε ο κ.Μαρτιμιανάκης "η τοπική κοινωνία θεωρεί αυτονόητο ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν", ωστόσο άγνωστες είναι οι προθέσεις της οικογένειας που επί δεκαετίες ζουν στον Προφήτη Ηλία, διατηρούν περιουσία και δουλειές.

4 νέες φωτογραφίες από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου

Τέσσερις νέες φωτογραφίες από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου στον Κορυδαλλό ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
 
Τις φωτογραφίες «ανέβασε» η ιστοσελίδα pheme.gr. Σ’ αυτές, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, διακρίνεται και ο πρώην υπερυπουργός ο οποίος συνομιλεί στο κοινόχρηστο τηλέφωνο.

Δίπλα στο κρεβάτι του έχει τοποθετήσει δύο ανεμιστήρες κι ένα πιο σύγχρονο μηχάνημα ψύξης για τις δύσκολες ημέρες του καλοκαιριού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 4 ΦΩΤΟ ΕΔΩ

΄OSCAR΄ σχεδιασμού αυτοκινήτων σ΄ένα 24χρονο κρητικόπουλο!

Δεν ξέρω αν ο Πάολο Κοέλιο στον ΄΄Αλχημιστή΄΄ είχε υπόψιν του το Γιώργο Χρονάκη από το Ηράκλειο, όταν έγραφε την περίφημη ρήση πως ΄΄όταν θέλουμε κάτι ολόκληρο το...
σύμπαν συνωμοτεί για να μας επιτρέψει να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα΄΄, αλλά φαίνεται πως στην περίπτωση του ταιριάζει...γάντι! Γιατί ο 24χρονος Γιώργος, από μικρό παιδί όταν τον ρωτούσες τι ήθελε να γίνει, σχεδιαστής αυτοκινήτων, σου απαντούσε, και όχι μόνο ζει το όνειρο του αλλά συγκαταλέγεται πλέον και στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου!

Τι κι αν δεν υπήρχε αντίστοιχη Πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα. Τι κι αν υπήρχαν μόνο δύο τέτοιες στον κόσμο, μια στην Αμερική κι άλλη μία στη Βρεττανία. Τι κι αν έπρεπε να διαπρέψεις σ΄αυτό το ανταγωνιστικό πεδίο για να έχεις ελπίδα να στεριώσεις. Ο Γιώργος ούτε στιγμή δεν το σκέφτηκε, γι΄αυτό και παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, για να ζήσει το όνειρο του. Και φοίτησε στην Αγγλία και στο φημισμένο COVENTRY UNIVERCITY ART END DESIGN και όχι μόνο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του πριν μερικές εβδομάδες αλλά διέπρεψε κιόλας!

Φέτος στον ετήσιο διαγωνισμό που αθλοθετούν για τους αποφοίτους οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ο νεαρός φοιτητής κατέκτησε την πρώτη θέση σχεδιάζοντας για λογαριασμό της Βρεττανικής ASTON MARTIN το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο., για την επόμενη 25ετία.Και όταν το αυτοκίνητο που σχεδιάζεις απευθύνεται στους ιδιαίτερα απαιτητικούς και σφόδρα ανταγωνιστικούς Γιαπωνέζους, το βραβείο...έχει την αξία του.

Το Cretalive μίλησε με τον 24χρονο φοιτητή και για τη μεγάλη του επιτυχία και τον ρώτησε πως την αντιμετωπίζει. Ο ίδιος προσγειωμένος και αρκετά...φιλοσοφημένος δείχνει τη διάθεση να ζήσει το όνειρο του και νατο δει να γίνεται πραγματικότητα: ΄΄η πορεία κάθε ανθρώπου στη ζωή είναι προδιαγεγραμμένη. Εμείς απλά οφείλουμε να έχουμε τα μάτια ανοιχτά, να βλέπουμε και να ξεχωρίζουμε αυτά για τα οποία έχουμε επιλεγεί και να τα ακολουθούμε΄΄. Και συμπληρώνει με νόημα: ΄΄ μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία νιώθουμε ικανοποίηση και μόνο τότε έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας΄΄.


Μάλιστα στο σκεπτικό της επιτροπής που βράβευσε τον Γιώργο Χρονάκη οι αξιολογητές του σημείωσαν με έμφαση πως΄΄το χωρίς φόρμα αυτοκίνητο εισάγει τις κατά παραγγελία ιδιότητες της ατέλειας και της παροδικότητας για να δημιουργήσει μια πνευματική σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του οχήματος΄΄ για να προσθέσει πως το βραβευμένο μοντέλο ΄΄αξιοποιεί την Γιαπωνέζικη αισθητική, που είναι τόσο θεμελιώδης όσο και η Ελληνική αισθητική στη Δύση΄΄.

Άλλα σχέδια του Γιώργου Χρονάκη

Μετά τη βράβευση αυτή ανοίγουν οι πόρτες για το Κρητικό ταλέντο που με διαβατήριο το ιδιότυπο αυτό oscar μπορεί να ξεδιπλώσει τα φτερά του και να γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μπράβο Γιώργο!



cretalive.gr

Ρώσοι αγοράζουν βίλες στο Μάλεμε Χανίων, επενδύσεις στη Σητεία

Επενδυτική κινητικότητα παρουσιάζει ο τουριστικός κλάδος, ακόμα και κατά τη «μουδιασμένη» τουριστικά και οικονομικά χρονιά που διανύουμε, με σχέδια για... νέες μονάδες και ανακαινίσεις υφιστάμενων ξενοδοχείων. Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι οι Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες που περιμένουν να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα, ούτως ώστε να κάνουν «άνοιγμα» στον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η αλυσίδα ξενοδοχείων Banyan Tree, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως σε εξωτικούς προορισμούς, εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαινιάσει την παρουσία της στην Ευρώπη από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε ώριμες συζητήσεις με Έλληνα επιχειρηματία (εκτός τουριστικού κλάδου) του οποίου το brand έχει παρουσία σε πολλά σημεία του εξωτερικού και ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει δυναμικά βήματα στην τουριστική βιομηχανία.

Μάλιστα έχει «πέσει στο τραπέζι» το ποσό των 110 εκατ. ευρώ ως αρχική επένδυση από την ελληνική πλευρά, ενώ η συμφωνία θα κλείσει «όταν όσα συζητούνται μπουν επίσημα σε ένα χαρτί». Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στο σημείο που θα ανεγερθεί η πολυτελής μονάδα, στην Κέρκυρα.

Σητεία

Την ίδια στιγμή το ξενοδοχειακό brand Waldorf Astoria σχεδιάζει την επέκτασή του στη χώρα με ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Σητεία, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2015. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, «το συγκεκριμένο τμήμα του νησιού έχει πλούτο αρχαιολογικών χώρων και ψαροχώρια, ενώ ο τουρίστας μπορεί επισκεφτεί ιερά σπήλαια και θεαματικές παραλίες. Ο δρόμος για το resort θα καταλήγει σε μια μεγαλοπρεπή είσοδο με μια εντυπωσιακή πισίνα, προσφέροντας θέα στο άπειρο του Αιγαίου Πελάγους. Το Waldorf Astoria Crete Sitia Bay θα έχει 150 δωμάτια, δύο εστιατόρια, ταβέρνα και beach bar. Οι συνεδριακές εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν αίθουσα εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 άτομα και δύο αίθουσες συσκέψεων. Το spa θα επεκταθεί σε έκταση άνω των 2.973 τ.μ. μαζί με δύο εξωτερικές πισίνες και γήπεδα τένις. Σε εξέλιξη είναι μικρή μαρίνα και καταφύγιο πλοίων, καθώς και γήπεδο γκολφ 18 οπών».

Νέες αφίξεις

Στο μεταξύ το Amanzoe του ομίλου Dolpin Capital Investors ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του ακριβώς σε ένα μήνα, ενώ οι κρατήσεις κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα πάρα την κρίση, σύμφωνα με τη διευθύντρια Μάρκετινγκ Κατερίνα Κατώπη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί από τον όμιλο επένδυση 100 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρία θα εξετάσει τις επενδυτικές της δυνατότητες με βάση την ανταπόκριση που θα έχει η πρώτη μονάδα. Πρόκειται για την «παρθενική εμφάνιση» της Aman resorts στη χώρα μας, ενώ θα είναι το πρώτο συγκρότημα της αλυσίδας στην Ευρώπη που συνδυάζει ξενοδοχειακή εγκατάσταση με τουριστικές κατοικίες προς πώληση. Σημειώνεται ότι ήδη σημαντικά έντυπα του τουριστικού κλάδου έχουν κάνει αναφορά στην πολυαναμενόμενη άφιξη, όπως το Travel and Leisure και το Conde Nast Traveler. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αναπτύσσεται σε έκταση 3.500 στρεμμάτων και περιλαμβάνει 38 σουίτες, αλλά και 11 παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες.

Μάλεμε

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του κυπριακού ομίλου Λεπτού στην Κρήτη. Στόχος είναι η δημιουργία 255 εξοχικών κατοικιών και επαύλεων, εκ των οποίων ήδη έχουν κατασκευαστεί οι 65, στην ιστορική περιοχή του Μάλεμε Χανίων. Σημειώνεται ότι πέντε επαύλεις αξίας άνω των 300.000 ευρώ εκάστη, έχουν ήδη πουληθεί σε Ρώσους πελάτες. Ο προϋπολογισμός του έργου υπο­λογίζεται στα 100 εκατομμύρια.

Ανακαινίσεις

Την πλήρη αναμόρφωση του ιστορικού συγκροτήματος «Πόρτο Ύδρα» σχεδιάζει ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος το αγόρασε τον Απρίλιο του 2011. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες του Electra Palace Athens ολοκλήρωσαν πρόσφατα επένδυση ύψους 1 εκατ. στο ξενοδοχείο της Έρμου, που προέβλεπε την ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του. Μάλιστα, στο πλαίσιο του επενδυτικού τους προγράμματος, εδώ και περίπου δύο μήνες λειτουργεί καφετέρια που συνδέεται με το ξενοδοχείο, προσβάσιμη από την οδό Ερμού. Ακόμα, το ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace (πρώην Hilton) μετά το τετραετές πρόγραμμα ανακαινίσεων στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους ύψους 1 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε πέρυσι προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας, υψηλών προδιαγραφών συνεδριακής αίθουσας, χωρητικότητας 700 ατόμων. Παράλληλα, έχει προχωρήσει και η ανακαίνιση 20 bungalows, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Τέλος, σε μία σημαντική επένδυση προχώρησε ο όμιλος Louis στην Κύπρο κατά τα τέλη του 2011, όταν προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση των δωματίων του Hilton Park Nicosia, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο. Τα δωμάτια εκτός από δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν πλέον και φορητούς υπολογιστές, ενώ ανανεωμένη είναι η αίθουσα δεξιώσεων και συνεδρίων.
flashnews.gr

Από Σεπτέμβριο αρχίζουν οι έρευνες για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε ότι αφορά τον χώρο της ενέργειας ανέπτυξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στο συνέδριο του «Εconomist» για την... ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα εξειδικευθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας, ενώ στρατηγικοί στόχοι στον τομέα παραμένουν η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη, η αξιοποίηση των εγχώριων πόρων υδρογονανθράκων και η ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις μέρες αναμένετια να κατατεθούν οι προσφορές για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές (Ιωάννινα, Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) ενώ τον Σεπτέμβριο μπορούν να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, αρκεί φυσικά να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 21χρονος που κάηκε στον εμπρησμό σκάφους στα Χανιά

Το νήμα της ζωής κόπησε στις 10:30 σήμερα πρωί, για τον 21χρονο από το Ρέθυμνο ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο 90% του σώματός του κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος που... ήταν έξω από κατάστημα στον Μακρύ Τοίχο των Χανίων.

Ο 21χρονος, ο οποίος φέρεται να υπέστη τα εγκαύματα κατά τον εμπρησμό του σκάφους, νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε κρισιμότατη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασή του δεν επιτρέπονταν ούτε η μεταφορά του σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων νοσοκομείου της Αθήνας.

Στο μεταξύ για τον εμπρησμό του σκάφους έχουν συλληφθεί δύο ακόμη άνδρες από το Ρέθυμνο, 23 και 38 ετών, ενώ ερευνάται η εμπλοκή στην υπόθεση και ενός άντρα από την Γεωργιούπολη, που φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πρίν τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής 29/6 , όταν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής πήγαν σε κατάστημα εμπορίας σκαφών αναψυχής στον Μακρύ Τοίχο των Χανίων.

Μόλις έφθασαν οι πυροσβέστες είδαν πως ένα σκάφος που ήταν έξω από το κατάστημα είχε τυλιχθεί στις φλόγες και ξεκίνησαν την κατάσβεση.

Όμως σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, είδαν πεσμένο στο έδαφος έναν νεαρό άντρα ο οποίος είχε υποστεί ολοκληρωτικά εγκαύματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, παρελήφθη το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος όπου είχαν καταγραφεί με ευκρίνεια οι κινήσεις δύο νεαρών οι οποίοι είχαν ανεβεί πάνω στο σκάφος και το περιέλουζαν με κάποιο εύφλεκτο υλικό, ίσως βενζίνη.

Εκτιμάται πως κατά την ανάφλεξη , από τους ατμούς της βενζίνης, τυλίχτηκε στις φλόγες και ο άτυχος 21χρονος, ενώ ο άλλος έτρεξε να εξαφανιστεί.

Εξετάζοντας επισταμένα όλα τα δεδομένα και αναφορές κατοίκων, οι αρχές συμπλήρωσαν το παζλ, με τον εντοπισμό ενός 23χρονου στο Ρέθυμνο, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την συμμετοχή του στον εμπρησμό.

Επίσης, ο ίδιος κατονόμασε έναν 38χρονο Ρεθυμνιώτη, ως εκείνον που τους έδωσε τα χρήματα για να κάψουν το σκάφος, ο οποίος όμως αρνείται την κατηγορία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ερευνούν την συμμετοχή – ως ηθικού αυτουργού – και ενός άνδρα από την Γεωργιούπολη Χανίων, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν εκείνος που έδωσε την «εντολή» για τον εμπρησμό.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.
flashnews.gr

Αφιέρωμα στην Κρήτη από την ιταλική τηλεόραση Sky ΤV / Marco Polo

Με πρωτοβουλία και οργάνωση του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας (ΜΙ) και στα πλαίσια της προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω τηλεοπτικών παραγωγών, ο τουριστικού περιεχομένου ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός... MARCO POLO / ΤV πραγματοποίησε, απο 22 έως 30 Ιουνίου 2012, τα γυρίσματα δέκα Τηλεοπτικών εκπομπών για λογαριασμό του προγράμματος “Diario di viaggio”, χρονικής διάρκειας 30 λεπτών εκάστη, αφιερωμένες στην Κρήτη.

Πρόκειται για την κατ‘εξοχήν ταξιδιωτικού περιεχομένου τηλεοπτική εκπομπή του επιτυχημένου θεματικού καναλιού, που με την ακτινοβολία και το μπρίο του παρουσιαστή της, γνωστού ηθοποιού της ιταλικής τηλεόρασης Ciro Di Maio, έχει κερδίσει πιστούς θεατές κατέχοντας μέση τηλεθέαση περίπου 1.200.000 τηλεθεατών, ενώ μεταδίδεται καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, στις 19:00.

Το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και τα μοναδικά της τοπία, η παρουσίαση του αρχαιολογικού πλούτου, της ιστορικο-πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων, των φημισμένων τουριστικών υποδομών, της τοπικής οινογαστρονομίας, αλλά και χρηστικές ταξιδιωτικές πληροφορίες, αποτελούν το δημιουργικό πλαίσιο στην ξεχωριστή παρουσίαση της Κρήτης.

Ο χρόνος προβολής υπολογίζεται να είναι το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου 2012, ενώ προβλέπονται επαναλήψεις μέσω ειδικών προγραμμάτων και από τα λοιπά τηλεοπτικά κανάλια του ομιλου, για την άνοιξη του 2013.

Η εν λόγω τηλεοπτική παραγωγή πραγματοποιείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ και είναι προϊόν αρμονικής συνεργασίας του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας με το Media Group SITCOM, την Aegean Airlines και το Τμήμα Τουρισμού Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης.

Εξάλλου, το Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνου έχει οργανώσει προσεχή τηλεοπτικά αφιερώματα στη Λέσβο και τη Χίο για λογαριασμό του επιτυχημένου τουριστικού προγράμματος “Pianeta Mare” RETE 4 TV και στον θαλάσσιο τουρισμό, μέσω των γυρισμάτων της τηλεοπτικής παραγωγής “Sailing Woman nelle CICLADI” με ιστιοπλοϊκό σε επτά νησιά των Κυκλάδων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2012, ενώ σε επανάληψη από το θεματικό κανάλι AQUA ΤV της ψηφιακής τηλεόρασης (από 2 έως 9 Αυγούστου) θα προβάλλονται καθημερινά στις 19:30 τα επεισόδια της εκδοσης 2011 “Sailing Woman” στα Δωδεκάνησα.
flashnews.gr

Η «Η γυναίκα της Πάτρας» έρχεται στη Κρήτη

Η εξαιρετική παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας» που συγκλόνισε τους θεατές και ενθουσίασε τους κριτικούς με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ελένης Κοκκίδου έρχεται στη Κρήτη.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ στον προαύλειο χώρο του 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 9 & την ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΟΞΩ-ΝΟΥ, Ώρα 21.30

Την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ΘΕΡΙΝΟ ΚΗΝΙΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ

Πρόκειται για μια μοναδική σκηνική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά. Ο ποιητής είχε κάνει ο ίδιος μια σειρά συνεντεύξεων στην Πανωραία τη δεκαετία του ’80 αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο ένα ιδιαίτερο ανθρώπινο πλάσμα. Ένας παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλάει ανοιχτά και χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει, χορεύει, κλαίει, γελάει, θυμώνει, προκαλεί.

Μία τολμηρή, ανατρεπτική, εκρηκτική παράσταση.

Η  ΓΥΝΑΙΚΑ  ΤΗΣ  ΠΑΤΡΑΣ
Η γυναίκα της Πάτρας είναι η καταγραφή του Γιώργου Χρονά των συνεντεύξεων που έκανε σε μια διάσημη πόρνη της Πάτρας, την Πανωραία, η οποία άρχισε να εξασκεί το επάγγελμά της τη δεκαετία του ‘50. Η γυναίκα αυτή, άνοιξε την ψυχή της στον ποιητή Χρονά, στις αρχές του ‘80, όταν συναντήθηκαν στην Πάτρα και του διηγήθηκε την ζωή της. Μία ζωή ακραία, σκληρή, βίαιη, τρομαχτική, επικίνδυνη αλλά ταυτόχρονα γεμάτη πάθος, ορμή και ηδονή. Ο χειμαρρώδης λόγος της Πανωραίας μετατρέπει το κείμενο σε ποίηση. Η γλώσσα της απελευθερωμένης λαϊκής ψυχής που έχει ανάγκη να μιλήσει είναι η γλώσσα που δημιούργησε το δημοτικό, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι και η Πανωραία άθελά της συνθέτει μονολογώντας μία τέτοια «μουσική», ένα τραγούδι σπαραχτικό, άμεσο και αληθινό.

Ένας τέτοιος λόγος, λοιπόν, σε συνδυασμό με τη συγκλονιστική ιστορία αυτής της ανθρώπινης ύπαρξης, η οποία καθημερινά ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου, δεν μπορεί παρά να σε γοητεύσει και να σε συγκινήσει. Το θέατρο, ως μία τέχνη, που αρέσκεται στις «καταδύσεις», είναι το μόνο μέσο που είχαμε εμείς, ώστε να βγάλουμε ξανά στο φως αυτή τη γυναίκα και δίνοντάς της λίγη από την τέχνη του θεάτρου, να πάρουμε από εκείνη όλη την τέχνη της ζωής. Της αληθινής ζωής, αυτής που κάποιοι «εκλεκτοί» την βιώνουν πληρώνοντας με σάρκα και αίμα, για να μπορούμε εμείς από τον καναπέ μας να μορφωνόμαστε και να λεγόμαστε καμιά φορά και καλλιτέχνες. Η Πανωραία δεν ζει μία δυστυχισμένη ζωή, παρ' όλες τις δυστυχίες. Ζει μια ζωή που τη γεύεται ολόκληρη, την τραγουδάει, τη χορεύει, τη θρηνεί και την εξυμνεί, την εξαντλεί με όλη της την ύπαρξη και μέσα από το σκοτάδι ξαναβγαίνει στο φως με το χαμόγελο του νικητή. Ζει, ευγνωμονώντας τη ζωή που της χαρίστηκε, με μια ανάταση ανθρώπινη ( ή θεϊκή ) που ακυρώνει την οποιαδήποτε μιζέρια.

Εμείς, έπρεπε από το μηδέν, όχι να μεταφέρουμε το βιβλίο στη σκηνή, αλλά να δημιουργήσουμε από την αρχή την ιστορία, με τον δικό μας θεατρικό κώδικα, και πάνω από όλα με το σώμα και την φωνή της ηθοποιού, προσθέτοντας στην Πανωραία τα χαρακτηρίστηκα και την ψυχή της Ελένης Κοκκίδου, το γέλιο το δικό της, την ομιλία της, την εμπειρία της. Ακριβώς επειδή κάνουμε θέατρο -και αυτό σημαίνει ότι μεταγράφουμε τις ιστορίες, τις σχολιάζουμε, επιλέγουμε σε πιο σημείο θα βάλουμε τον μεγεθυντικό μας φακό και για πόση ώρα-, κάνουμε δικό μας μοντάζ, φτιάχνουμε την δική μας παρτιτούρα, μιλάμε με την δική μας γλώσσα. Το ζητούμενο για μας στο θέατρο είναι η ελευθερία του ανθρώπου που βρίσκεται στο φως και ερμηνεύει. Να οδηγείται από την παράσταση σ' αυτό που εκείνος ευχαριστιέται να λέει και να κάνει. Στην παράσταση μας, θέλουμε αυτή η γυναίκα να υπάρξει πάνω στη σκηνή, όχι μόνο να αφηγηθεί την ζωή της, αλλά να ζωντανέψει στο τώρα, σαν να μπήκε για μία ώρα μέσα στο θέατρο, σαν να μπήκε από τον δρόμο μέσα στο θέατρο για να μιλήσει στο κοινό, και να βιώσει ξανά κάποιες μνήμες της μπροστά στα μάτια μας.

Η Πανωραία δεν είναι πουτάνα, είναι πάνω απ όλα γυναίκα, άνθρωπος. Έχει ερωτευτεί κι έχει πονέσει όπως όλοι μας, μας διδάσκει ότι πουτάνες είμαστε κι εμείς που είμαστε «καθώς πρέπει». Το επάγγελμα σου το αγαπάς και πολύ συχνά το «πουλάς'» είτε για να επιβιώσεις, είτε για να αναγνωριστείς, ακριβώς όπως κάνουμε κι εμείς στην δουλειά μας. Προσπαθούμε στην παράστασή μας να μιλήσουμε για τους εαυτούς μας, όπως άλλωστε σε κάθε παράσταση. Έχουμε στα χέρια μας ένα κείμενο που μας επιτρέπει να μπούμε μέσα σ' αυτό το σπίτι με το κόκκινο φως, που πάντα για κάποιο λόγο μας γοητεύει και μας κινεί την περιέργεια, αλλά ποτέ δεν μπαίνουμε.

Ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Γιώργος Χρονάς
Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου
Ερμηνεύει η Ελένη Κοκκίδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες:Γιώργος Καβαλλιεράκης
Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ : 12 ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ : 10 ΕΥΡΩ

Διάρκεια: 80’
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:  6933 413 060

Κλειστό λόγω διάρρηξης το... Δικταίο Άντρο

Κλειστό για τους επισκέπτες θα μείνει την Δευτέρα (02/07) το Δικταίο Άντρο στην Κρήτη, αφού μπήκε στο στόχαστρο κλεφτών, οι οποίοι διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο του.

Άγνωστοι έσπασαν την πόρτα του φυλακίου, που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του σπηλαίου και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, στο οποίο φυλάσσονταν τα χρήματα από τα εισιτήρια. Στάθηκαν άτυχοι όμως, αφού έφυγαν όπως πήγαν, με άδειες τσέπες δηλαδή, λόγω του ότι το χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο.

Η αστυνομία και η Αρχαιολογική υπηρεσία κάνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες πήραν κάτι άλλο από τον χώρο ή προκάλεσαν ζημιές.

Να σημειωθεί ότι το Δικταίο Άντρο είναι από τα σημαντικότερα σπήλαια διεθνώς. Βρίσκεται στο βουνό Δίκτη σε υψόμετρο 1.020μ. και έχει μήκος 2.200μ. Ανοικτά στους επισκέπτες είναι όμως μόνο τα 250μ.

Πηγή: cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...