Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Αεροδρόμιο Σητείας -το νέο "γιοφύρι της Άρτας"

To αεροδρόμιο Σητείας  είναι το  νέο "γιοφύρι της Άρτας" αναφέρει σε επιστολή του προς τους αρμόδιους ο Δήμαρχος Σητείας και ζητά την επιτάχυνση της αποπεράτωσης του επιβατικού σταθμού του δημοτικού αερολιμένα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Υπουργέ,
Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που πολλοί φορείς της Ανατολικής Κρήτης είχαν ζητήσει να υλοποιηθεί, ήταν η λειτουργία διεθνούς αερολιμένα στη Σητεία με δυνατότητα προσέγγισης τουριστικών πτήσεων charter, το οποίο θα συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής .
Το έργο ξεκίνησε το 1991 με την κατασκευή του αεροδιαδρόμου μήκους 2200μ η οποία και ολοκληρώθηκε το 2001. Όμως, δεν προβλεπόταν ο σχεδιασμός για την κατασκευή κτιρίου, που θα εξυπηρετούσε τις πτήσεις charter παρά μόνο ένα μικρό προκάτ για πτήσεις εσωτερικού 550τμ.
H κατασκευή του νέου κτιρίου 7000τμ ξεκίνησε με άλλη εργολαβία το 2006 και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος και υποκαταστάθηκε από άλλον εργολάβο, ο οποίος εγκαταστάθηκε πρόσφατα.
Βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2013 με δυνατότητα παράτασης 6 μηνών. Άρα, χάνεται και το 2013 για την πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που περιμένει ήδη 21 χρόνια για να παραδοθεί και να αποδώσει το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την οικονομική ανόρθωση της τοπικής οικονομίας, που, μην έχοντας άλλες διεξόδους ανάπτυξης χειμάζεται από την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφόρησή μας από τον εργολάβο του έργου υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να παραδοθεί το έργο τμηματικά (α΄ φάση τον Απρίλιο του 2013 ) για την εξυπηρέτηση πτήσεων charter, εφόσον υπάρχει η ανάλογη ροή των χρηματοδοτήσεων του έργου.
Φυσικά, η δυνατότητα τμηματικού χρονοδιαγράμματος θα πρέπει να επιβεβαιωθεί τεχνικά και από την ΕΥΔΕ αεροδρομίων νοτίου Ελλάδος, που είναι και ο επιβλέπων φορέας του έργου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δοθεί πρώτη προτεραιότητα στη χρηματοδότηση του έργου αυτού από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν ένα αναπτυξιακό έργο που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια, προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς και η ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της Ανατολικής Κρήτης.
Παρακαλούμε θερμά να δοθεί άμεσα η ανάλογη ρευστότητα, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση και παράδοση του νέου επιβατικού σταθμού του δημοτικού αερολιμένα Σητείας, έργο κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και να εξεταστεί η δυνατότητα τμηματικής του παράδοσης τον Απρίλιο του 2013.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις ενέργειες σας.
Μετά τιμής ,
Ο Δήμαρχος Σητείας
Θοδωρής Πατεράκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...