Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μάλια Ηρακλείου: Πακιστανός προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Στη σύλληψη ενός 26χρονου Πακιστανού, ο οποίος επιχείρησε να βιάσει 20χρονη Βρετανίδα, προχώρησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στα Μάλια Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης, ο 26χρονος αποπειράθηκε να τη βιάσει την ώρα που διερχόταν από απομονωμένο σημείο στην παραλία των Μαλίων. 
 
 Προανάκριση για το περιστατικό ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
pro.com

Δείτε φωτογραφίες από την φωτιά σε κτίριο στο Βιοτεχνιικό Πάρκο Χανίων

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα στο ΒΙΟΠΑ στα Χανιά με... αποτέλεσμα ένα κτίριο με ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο του παρκινγκ της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) και επεκτάθηκε γρήγορα μέσα στο πάρκο.

Ευτυχώς την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς δεν υπήρχαν άτομα εντός του κτιρίου ή πέριξ αυτού και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις με 6 οχήματα από την πυροσβεστική υπηρεσία, 1 υδροφόρο όχημα του Δήμου Χανίων και 1 όχημα από το ναύσταθμο στις Βρύσσες, δίνοντας πραγματική μάχη με το χρόνο και τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά

Οι καπνοί από την πυρκαγιά στο ΒΙΟΠΑ


Την ανάκληση απόφασης για αύξηση του κόστους τηλεφωνικών ραντεβού ζητά το Επιμελητήριο Ρεθύμνου

Ανάκληση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ, με την οποία αυξάνεται το κόστος τηλεφωνικών ραντεβού των ασφαλισμένων με τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ ζητάει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης καλώντας τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να παρέμβει.

To Επιμελητήριο θεωρεί πως «στις σημερινές δύσκολες και πρωτόγνωρες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, τη δραματική κατάσταση με τα λουκέτα στην αγορά, την ανεργία να ξεπερνά το 23,1%, είναι επιπροσθέτως βάναυση και η αύξηση κατά 36 φορές του κόστους τηλεφωνικών ραντεβού των ασφαλισμένων με τα συμβεβλημένα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ».

Το επιμελητήριο Ρεθύμνου στο έγγραφο του προς τον κ. Λυκουρέντζο τονίζει πως «με την αλλαγή αυτή του κόστους κλήσης, επωφελούνται οι εταιρείες τηλεφωνίας, ενώ, συγχρόνως, οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται δυσβάστακτα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες είναι αναγκασμένοι να κλείνουν διαφορετικά ραντεβού. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση του ΕΟΠΥΥ για την ελάφρυνση των ασφαλισμένων που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση».

Ηράκλειο: Πέθανε και δεν είχαν ... πού να την κηδεύσουν!

Η ανθρωπιά πάει περίπατο - Απίστευτη ιστορία στην Κρήτη.

Βιώνουν πένθος για το χαμό του δικού τους ανθρώπου... κι επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν έναν σπιτονοικοκύρη που ... στέλνει εξώδικα! Ο λόγος για την οικογένεια μιας 47χρονης γυναίκας από το Ηράκλειο, που δεν μπορεί ούτε μετά θάνατον να ησυχάσει...


Η 47χρονη γυναίκα τον Απρίλιο του 2011 ενοικίασε μαζί με το γιος της ένα σπίτι στο Ηράκλειο, έναντι του ποσού των 190 ευρώ μηνιαίως. Όλα πήγαιναν καλά ως το Μάΐο του 2012. Η γυναίκα καθυστέρησε να πληρώσει τα ενοίκια του Μαΐου και του Ιουνίου, ενώ εν τω μεταξύ αρρώστησε βαριά και εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς η εγχείρηση δεν πήγε καλά και η 47χρονη εισήχθη στη ΜΕΘ.

Εκεί ξεκινάει το δράμα... Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ενοικίαζε η 47χρονη γνώριζε την κατάσταση της υγείας της γυναίκας. Παρ'όλ'αυτά δε δίστασε να της κοινοποιήσει εξώδικο, όσο εκείνη ήταν στο νοσοκομείο. Δύο μέρες μετά τη θυροκόλληση του εξώδικου, η γυναίκα πέθανε, όμως ο ιδιοκτήτης, μη χάνοντας καιρό, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατό της, έβγαλε έξω από το σπίτι ρούχα και προσωπικά αντικείμενα της 47χρονης και του γιου της, άλλαξε την κλειδαριά και κλείδωσε την πόρτα.

Οι συγγενείς της 47χρονης που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή δεν έχουν που να μεταφέρουν το άψυχο κορμί της, κι έτσι αναγκάστηκαν να την αφήσουν στο ψυγείο του νεκροτομείου κι από εκεί να τη μεταφέρουν απευθείας στην εκκλησία για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Όσο για το σπιτονοικοκύρη... Σύμφωνα με πληροφορίες ως και απειλητικά μηνύματα στέλνει στους συγγενείς της εκλιπούσας, απειλώντας ακόμη και ... να τους κάψει ζωντανούς αν δεν πάνε να πάρουν τα πράγματα από το σπίτι (προφανώς και να αποπληρώσουν το χρέος των δύο ενοικίων). Οι συγγενείς σηκώνουν τα χέρια ψηλά και ετοιμάζονται ... να υποβάλλουν μηνύσεις.

Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί και ένας Ναξιώτης ως ύποπτοι για το φονικό της Πάρου

O άτυχος ταξιτζής
Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα -τρεις Αλβανούς και έναν Ναξιώτη- που προσπαθούσαν να φύγουν με ένα φουσκωτό από την Πάρο, ως δράστες της αιματηρής ληστείας νωρίς σήμερα το πρωί σε τράπεζα του νησιού και είχε ως αποτέλεσμα την εκτέλεση ενός 45χρονου ταξιτζή. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


3ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Φόδελε

Παραδοσιακό 3ήμερο φεστιβάλ, διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (ΔΟΠΠΑΜ) σε συνεργασία με... τον πολιτιστικό σύλλογο Φόδελε, την Κυριακή 12, τη Δευτέρα 13 και τη Τρίτη 14 Αυγούστου, στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό.

Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:

Κυριακή 12/8 – πλατεία Φόδελε

20:30 – Έναρξη του Φεστιβάλ

21:30 – Γιώργος Βιτώρος, Σόρδινα και Αθιβολές

23:00 – Μουσικό πρόγραμμα από το Μανόλη και το Δημήτρη Σπυριδάκη

Δευτέρα 13/8 – Μουσείο Δομίνικου Θεοτοκόπουλου

16:00 – Ζωγραφική από ζωγράφους και αγιογράφους

20:30 – Μουσικό πρόγραμμα από το Νίκο και το Γιώργο Στρατάκη, καθώς και

το Γιάννη βαμβουκάκη

23:00 – Μουσικό πρόγραμμα από τον Αντώνη Μαρτσάκη και χορευτικά από το συγκρότημα του Νίκου Μαρή

Τρίτη 14/8 – Μουσείο Δομίνικου Θεοτοκόπουλου

16:00 – Ζωγραφική από ζωγράφους και αγιογράφους

20:30 – Απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες και ειδικής τιμητικής

διάκρισης στον καταξιωμένο καλλιτέχνη Μπότη Θαλασσινό

21:00 – Μουσικό πρόγραμμα από το Δημήτρη και τον Αντώνη Αποστολάκη

23:00 – Μουσικό πρόγραμμα από τον Ανδρέα και το Νίκο Φλαμουράκη

23:30 – Μουσικό πρόγραμμα από το Λουδοβίκο των Ανωγείων

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, εντάσσετε στο ευρύτερο πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνει ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. με τους πολιτιστικούς συλλόγους των οικισμών του Μαλεβιζίου, με στόχο τη ψυχαγωγία και τη διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Χανιά: Έκοψαν και κρέμασαν κεφάλι σκύλου σε τουριστική περιοχή

Από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» δόθηκαν στην δημοσιότητα δύο ακόμα φριχτά εγκλήματα εις βάρος σκυλιών, που έγιναν στον νομό Χανίων.

Το πρώτο έγινε στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων.


Εκεί περαστικοί, λουόμενοι, παιδιά, τουρίστες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου είδαν με τα μάτια τους το κομμένο κεφάλι του σκύλου, το οποίο κάποιος ολοκληρωτικά ανισόρροπος κρέμασε από έναν ευκάλυπτο!

Το αδέσποτο ημίαιμο Μπόξερ, που αποκεφαλίστηκε, και του οποίου το κρανίο εκτέθηκε με τέτοιο τρόπο, όπως είπε η πρόεδρος του Φ.Σ.Χ. Νατάσα Μπομπολάκη, ήταν ένα από τα περίπου 70 αδέσποτα, που οι φιλόζωοι εθελοντές φροντίζουν στην περιοχή.

Το δεύτερο έγκλημα συνέβη μέσα στην κατοικημένη περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Ταυρωνίτης. Από ένα δέντρο κάποιος κρέμασε έναν σκύλο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν από τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», έσπευσε επί τόπου, το ζώο ξεκρεμάστηκε από δημοτικούς υπαλλήλους.
flashnews.gr

Η κρίση φέρνει βάσεις πολλών ταχυτήτων!

Βάσεις πολλών ταχυτήτων δημιουργήθηκαν φέτος ως συνέπεια τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και των διαφορετικών επιδόσεων των υποψηφίων στη Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση.
Οι χιλιάδες υποψήφιοι ωστόσο περιμένουν με μεγάλη αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας στο διάστημα 20-24 Αυγούστου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως δείχνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών τμημάτων και των τμημάτων ΤΕΙ θα κινηθούν σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Θα έχουμε διαφορετικές κατευθύνσεις ανάμεσα στα επιστημονικά Πεδία καθώς άλλα τμήματα θα μειώνουν τις απαιτήσεις τους και άλλα θα τις αυξάνουν.

Ειδικότερα, για φέτος αναμένεται να είναι πιο απαιτητικά τα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, ακλόνητες θα παραμείνουν οι σχολές Ιατρικής και Φαρμακευτικής ενώ θα πέσουν τα περισσότερα τμήματα του 2ου και 4ου Πεδίου. Ανοδος αναμένεται και στα περισσότερα οικονομικά τμήματα.

Στις ειδικές κατηγορίες η άνοδος των βάσεων οφείλεται στο γεγονός ότι από φέτος καταργήθηκε ο περιορισμός για τους συγκεκριμένους υποψηφίους να διεκδικούν θέσεις σχολών μόνο της περιφέρειάς τους.

Γαμπρός της Β. Μοσχολιού ήταν ο άτυχος ταξιτζής που σκοτώθηκε στη ληστεία στην Πάρο!

Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, η Πάρος γίνεται το επίκεντρο της επικαιρότητας. Και πάλι, με αφορμή μια τραγωδία.
Ένας αθώος άνθρωπος, ένας απλός πολίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ληστές ενός υποκαταστήματος τράπεζας. Αποφάσισε να τους καταδιώξει και το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του.
08:20 το πρωί της Παρασκευής, τρεις ληστές εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Alpha Bank. Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους εργαζόμενους και τους ανάγκασαν αν τους δώσουν όσα λεφτά είχαν.
 
Βγαίνοντας από την τράπεζα, έγινε το κακό. Το περιστατικό είδε ένας οδηγός ταξί. Και αποφάσισε να κυνηγήσει τους ληστές. Αλλά εκείνοι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Και αδίστακτοι. Τον πυροβόλησαν τρεις φορές και τον σκότωσαν.
Όπως διαβάζουμε στο newsit, o άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας του νησιού, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το θύμα ήταν πολύ αγαπητός στην Πάρο. Ήταν παντρεμένος με τη μια από τις κόρες της Βίκυς Μοσχολιού.

Τους διέγραψαν από το twitter για παιδική πορνογραφία

Image representing Twitter as depicted in Crun...
Image via CrunchBase
Δύο προφίλ χρηστών, οι οποίοι κατείχαν και διαμοίραζαν φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας, διεγράφησαν από το twitter, έπειτα από σχετική παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από σωρεία χθεσινών καταγγελιών, διενήργησαν ψηφιακή διαδικτυακή ανάλυση - αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι χρήστες του Twitter με ονόματα «@many501611» και «@BBen1998» διαμοίραζαν φωτογραφικό υλικό παιδικής πορνογραφίας σε άλλους χρήστες.

Αμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια εταιρεία «Twitter», ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αστυνομικές Αρχές των χωρών απ' όπου προέρχονται οι συγκεκριμένοι χρήστες.
Enhanced by Zemanta

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος για την χασισοφυτεία στην Καρωτή

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα,μετά την απολογία του,ο 30χρονος κτηνοτρόφος... από την Καρωτή της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων,κατηγορούμενος για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης.

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα,αφέθηκε μετά την απολογία του ο αδελφός του 30χρονου που κατηγορείται για συνέργεια στην παράνομη καλλιέργεια.

Ο 30 χρονος είχε συλληφθεί πριν δυο μέρες ως ο δράστης της χασισοφυτείας 315 δενδρυλλίων που είχαν εντοπίσει αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου, το απόγευμα της Κυριακής σε δασώδη περιοχή της Καρωτής.

Μέσα στον χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί που βρισκόταν καλυμμένοι και περίμεναν μήπως εμφανιστούν οι καλλιεργητές,είχαν σταθεί τυχεροί διότι ο 30χρονος προσήλθε να ποτίσει τα δενδρύλλια ,κατάφερε όμως να τους διαφύγει όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν.

Η μαρτυρία των αστυνομικών που τον αναγνώρισαν αποτέλεσε καταπέλτη για την κατηγορία εις βάρος του με αποτέλεσμα να εκδοθεί εναντίον του ανακριτικό ένταλμα σύλληψης και ο ίδιος παραδόθηκε την επόμενη μέρα. Ταυτόχρονα είχε συλληφθεί και ο αδελφός του, ως συνεργός,καθώς κατά την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι το λάστιχο ποτίσματος της φυτείας ήταν συνδεδεμένο με την βρύση του σπιτιού του 30χρονου όπου διέμενε και ο ίδιος.

Ωστόσο,στην απολογία του σήμερα υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για την δραστηριότητα του αδελφού του καθώς είναι ναυτικός και δεν διαμένει στην Καρωτή αλλά εκείνη την ημέρα πήγε στο χωριό για να επισκεφθεί τον ασθενή πατέρα του.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση προσφέρει 5.000 θέσεις εργασίας

Η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαικής Επιτροπής «Your First EURES Job» στοχεύει να καλύψει 5.000 θέσεις εργασίας δίνοντας σε πολίτες από 18 ως 30 ετών την ευκαιρία να βρουν την πρώτη τους δουλειά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό.

Στους υποψηφίους προσφέρονται τα ταξιδιωτικά έξοδα για την συνέντευξη ενώ στους επιχειρηματίες προσφέρεται η συμβουλευτική υποστήριξη όσον αφορά την αναζήτηση των σωστών υποψηφίων, καθώς και χρηματοδότηση για την αρχική εκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων.

Οι επιχειρηματίες υποχρεούνται από το πρόγραμμα να προσφέρουν δουλειά τουλάχιστον έξι μηνών και συνθήκες σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία του κάθε κράτους.

Η Ελλάδα δεν προσφέρει ακόμη την υπηρεσία (!), ωστόσο οι Ελληνες μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μέσω των ειδικών γραφείων σε Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία αλλά και μέσω του http://ec.europa.eu/social/yourfirsteuresjob

Χερσόνησος: Έβαλαν στο μάτι το πορτοφόλι Γερμανού!

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Χερσόνησο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, ένας Έλληνας και ένας... Γάλλος 27 και 37 ετών αντίστοιχα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 32χρονου αλλοδαπού υπηκόου Γερμανίας, ανωτέρω συλληφθέντες αφαίρεσαν το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των διακοσίων εβδομήντα (270) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον παθόντα και αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και προέβησαν στη σύλληψή τους.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
flashnews.gr

Ε. Παπαρίζου: Δείτε πώς έχασε 4 κιλά σε μία εβδομάδα!

Όλοι απόρησαν όταν είδαν την Έλενα Παπαρίζου εμφανώς πιο αδυνατισμένη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Πώς το κατάφερε αυτό; Με τη νέα επαναστατική Leptin Diet (Δίαιτα της λεπτίνης), που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ.

Tη δίαιτα της τραγουδίστριας αποκάλυψε το "Λοιπόν" της Πέμπτης: Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που βοηθάει στη ρύθμιση της όρεξης και του μεταβολισμού και παράγεται από τα λιποκύτταρα. Ανάλογα λοιπόν με τις τροφές που θα καταναλώσουμε, θα τη διατηρήσουμε στα σωστά επίπεδα, ώστε να μην πεινάμε αλλά και να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας.

Η δίαιτα βασίζεται σε κάποιες σούπερ τροφές, όπως: γκρέιπφρουτ, αμύγδαλα, σπανάκι, ντομάτα, αβγά, γιαούρτι, κεράσι, μήλο, ρόκα, μπρόκολο, λάχανο, πράσινο, τσάι, καρότο, πιπεριά, λιναρόσπορος, βατόμουρο, μαρούλι, δημητριακά ολικής άλεσης, χυμός λεμονιού, πορτοκάλι. Μάλιστα το χυμό λεμονιού επιβάλλεται να τον πίνετε όλη μέρα όταν διψάτε ή πεινάτε.

Απαγορεύονται: Τα αναψυκτικά, τα ποτά, ο καφές, οι χυμοί με ζάχαρη, η ζάχαρη, τα λιπαρά τρόφιμα, τα γλυκά και το junk food. Επίσης, δεν πρέπει να φάτε μπουκιά μετά το βραδινό γεύμα - που θα είναι το αργότερο στις 8 το βράδυ - ενώ το πρωινό με το βραδινό πρέπει να απέχουν ένα 12ωρο και να τα καταναλώνετε αυστηρά τις ίδιες ώρες, γιατί έτσι ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

Έρευνες για τον εντοπισμό ηλικιωμένου που αγνοείται στη Σητεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την εξαφάνιση ενός 90χρονου άνδρα από το χωριό Σφάκα στη Σητεία.

Ο ηλικιωμένος άντρας έφυγε από το σπίτι του το μεσημέρι της Τετάρτης και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Από το βράδυ της ίδιας ημέρας ξεκίνησαν έρευνες οι οποίες συνεχίστηκαν από σήμερα το πρωί ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αποτελέσματα.

Στις έρευνες μετέχουν αστυνομικοί από το τμήμα Σητείας καθώς και δύο άντρες της ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο που χτενίζουν στην κυριολεξία την περιοχή.

Αφρικανός έκλεψε τη τσάντα ανήλικης στο Ηράκλειο

Συνελήφθη, χθες, το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 21χρονος αλλοδαπός... υπήκοος Νιγηρίας για κλοπή και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 17χρονης, ενώ βρισκόταν στη πόλη του Ηρακλείου, ο 21χρονος τη πλησίασε και με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσε τη τσάντα της.

Η πράξη του αυτή έγινε αντιληπτή από τη παθούσα και αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, έφτασαν άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, προκειμένου εξακριβωθεί το νόμιμο της διαμονής του στη χώρα, ο 21χρονος επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

«Γιορτή Εφτάζυμου στην Κασταμονίτσα»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η... «Γιορτή Εφτάζυμου» στην Κασταμονίτσα το Σάββατο 11 Αυγούστου. Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κασταμονίτσας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την «Βραδιά εφτάζυμου» στην περιοχή. Η ομόθυμη συγκινητική και εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων του χωριού στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η περηφάνια, η αίσθηση φιλοξενίας είναι ακόμη βαθιά ριζωμένη στον τρόπο ζωής και επικοινωνίας ειδικά στους ανθρώπους της Κρητικής υπαίθρου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του μορφωτικού εξωραϊστικού συλλόγου Κασταμονίτσας Άννα Ανδριανάκη, πρόκειται για μια γιορτή που αποτελεί θεσμό εδώ και πολλά χρόνια η οποία είναι αφιερωμένη στη κορυφαία στιγμή δημιουργίας και μόχθου της Κρητικιάς νοικοκυράς, της γιαγιάς, της μάνας, της αδελφής, της θυγατέρας, που με την εφευρετικότητα και την επίπονη προσπάθειά της αξιοποιούσε τα προϊόντα της Κρητικής γης, για να θρέψει την οικογένεια της, να φιλοξενήσει τους φίλους, και να γιορτάσει όλα τα χαρούμενα γεγονότα.

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς θα επιμεληθεί ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης Νεκτάριος Σαμόλης.

Ψήφισμα για την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης, να θέσει σε εκκαθάριση την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ)... μεταβιβάζοντας το υγιές ενεργητικό αυτής στην Τράπεζα Πειραιώς, εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράστασή του προς τους εργαζομένους στην Τράπεζα, ενέκρινε με την υπ΄αριθμ. 750/2012 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, κατά τη συνεδρίαση της 8ης Αυγούστου 2012.

Το ψήφισμα ήρθε προς έγκριση από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής «Χανιά ο Δήμος μας Αλλάζει» και έγινε αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της παράταξης του κ. Βιρβιδάκη, που απείχε της ψηφοφορίας.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος, έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με αφορμή την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης να θέσει σε εκκαθάριση την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (ΑΤΕ), μεταβιβάζοντας το υγιές ενεργητικό αυτής στην Τράπεζα Πειραιώς, επισημαίνει τα εξής:

1. Η εν λόγω απόφαση, διαμορφώνει ένα δυσμενές τοπίο για τον αγροτικό τομέα, δεδομένου ότι η ΑΤΕ αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, αναγνωρίζοντας όχι μόνο τις ιδιαιτερότητες της αγροτικής οικονομίας, αλλά κυρίως τη συνεισφορά των αγροτών και των συνεταιρισμών στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, ικανών να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό την αυτάρκεια της χώρας σε τρόφιμα εγχώριας παραγωγής.

2. Δεν πρέπει να αγνοείται ότι η ΑΤΕ ιδρύθηκε για να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και ως τέτοιο θα έπρεπε να είναι μέρος ενός ισχυρού δημόσιου πιστωτικού πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της.

3. Για την λήψη της παραπάνω απόφασης, αγνοήθηκαν πλήρως οι προτάσεις τοπικών αγροτικών συνεταιρισμών και οι κατά καιρούς δεσμεύσεις έναντι των επαγγελματιών αγροτών.

4. Προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά, αφού τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και μετεκλογικά υπήρχαν διαβεβαιώσεις για διατήρηση και την εξυγίανση της ΑΤΕ, με την εξαγγελία μάλιστα της δημιουργίας ενός ισχυρού κρατικού πυλώνα για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

Κατόπιν των ανωτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:

Α. καταδικάζει την κυβερνητική αυτή επιλογή ζητώντας τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα της χώρας, που αποτελεί έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης.

Β. καλεί την Κυβέρνηση να εξηγήσει για πιο λόγο το υγιές μέρος της ΑΤΕ δεν επελέγη να αποτελέσει μέρος ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού πυλώνα δημοσίου συμφέροντος στο τραπεζικό σύστημα συμβάλλοντας έτσι στην αναγκαία αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και στη διαφύλαξη της αγροτικής παραγωγής από την πλατιά μάζα των αγροτών.

Γ. εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους εργαζόμενους της ΑΤΕ, των οποίων οι θέσεις εργασίας απειλούνται και ζητά από τους αρμοδίους, την προστασία των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων της τράπεζας».

Άλλαξε όψη η είσοδος των Γωνιών Μαλεβιζίου

Άλλαξε ριζικά η όψη της εισόδου του πανέμορφου οικισμού των Γωνιών Μαλεβιζίου με τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, ηλεκτροφωτίστηκε η είσοδος των Γωνιών με υπογειοποιημένο δίκτυο καλωδίων, ενώ παράλληλα διαμορφώθηκε κατάλληλα και ο δρόμος πρόσβασης προς το νεκροταφείο του οικισμού. Ο επισκέπτης πλέον, τόσο την ημέρα όσο και τη νύκτα, αντικρίζει μια πολύ όμορφη εικόνα, παραδοσιακή αλλά και λειτουργική, που αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα στοχευμένη παρέμβαση που υλοποιήθηκε από ίδιους πόρους του δήμου μας, ολοκληρώθηκε. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, πραγματικά αλλάζει όψη η είσοδος του οικισμού, ενώ και με τις υπόλοιπες προγραμματισμένες παρεμβάσεις μας, οι Γωνιές αποκτούν εικόνα αντάξια της πλούσιας ιστορίας τους. Όλες αυτές οι δράσεις στοχευμένης παρέμβασης που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των οικισμών του Μαλεβιζίου, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν την επισκεψημότητα των περιοχών της ενδοχώρας, να τονώσουν τις τοπικές οικονομίες αλλά και να αναδείξουν τον πολυποίκιλο πλούτο που ο τόπος μας διαθέτει. Παρά τις πολλές και ιδιαίτερα σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως δημοτική αρχή, συνεχίζουμε με μεθοδικότητα την προσπάθεια ανάπτυξης του Μαλεβιζίου».

Χείλη σε nude απόχρωση

Αν επιλέξετε τη nude απόχρωση για τα χείλη, φροντίστε να κάνετε τη σωστή επιλογή του κραγιόν, έτσι ώστε το χρώμα των χειλιών να ταιριάζει με την επιδερμίδα σας.

Αν είστε ανοιχτόχρωμη, επιλέγετε κάποιο με ελαφρώς χρυσή ή ροδακινή απόχρωση.

Εάν η επιδερμίδα σας είναι σκούρα, τα nude κραγιόν στους τόνους της καραμέλας και του χρυσού-μπρονζέ αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή.

Αν πάλι δεν ανήκετε σε καμιά από της δύο κατηγορίες, επιλέξτε κάποιο με ελαφρώς ροζ για να φωτιστεί το πρόσωπό σας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...