Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ρέθυμνο: Αντί για πενταήμερη βρέθηκαν στα κρατητήρια

Και την πενταήμερη έχασαν και στα κρατητήρια βρέθηκαν δύο μαθητές λυκείου στο Ρέθυμνο, οι οποίοι επιχείρησαν να αρπάξουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για την εκδρομή. 
 
Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, οι δύο μαθητές της β’ και γ’ τάξης του σχολείου προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο του λυκειάρχη προκειμένου να αφαιρέσουν τα χρήματα της εκδρομής, τα οποία όπως υπολόγιζαν ήταν 14.000 ευρώ. 
 
Για κακή τους τύχη όμως, στις 4.00 τα ξημερώματα αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας σε δρόμους της πόλης εντόπισαν τους μαθητές να κινούνται ύποπτα εντός του σχολείου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΥΟ ΣΕΙΣΜΟΙ το πρωί στη Γαύδο

Ξύπνησε νωρίς σήμερα το πρωί ο εγκέλαδος με δυο σεισμικές δονήσεις στο νησί τη Γαύδου.

Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν αρχικά στις 09:00 τον πρώτο σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

O Μιχελογιαννάκης για την κατασκευή φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου.

Αναφορά κατέθεσε  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, την επιστολή του Δημάρχου Βιάννου κ. Μπαριτάκη σχετικά με την κατασκευή φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου.
Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Βιάννου:
«Κύριε Υπουργέ,
Θέλω με την επιστολή αυτή να σας υπενθυμίσω την κατασκευή ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την περιοχή του Δήμου Βιάννου. Αφορά την κατασκευή του φράγματος Αμιρών Άγιου Βασιλείου που η κατασκευή θα ανατρέψει τα δεδομένα του πρωτογενή τομέα στην περιοχή αναπτύσσοντας περισσότερο τις καλλιέργειες βοηθώντας έτσι την τοπική αλλά και εθνική μας οικονομία σε πραγματικά δύσκολες εποχές.
Σας γνωρίζω επίσης ότι οι  ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να διαθέσουν τις ιδιοκτησίες τους σύμφωνα με τις τιμές εκτίμησης χωρίς διεκδίκηση  παραπάνω αξιώσεων
Η Τεχνική Μελέτη του Φράγματος έχει εγκριθεί με την υπ΄αρ. πρωτ. ΔΒ 1 FA/74.2/6-7-1995 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας. Η μελέτη ωφέλιμου όγκου 740.000 μ3, έχει αναμορφωθεί και επικαιροποιηθεί το έτος 2003 και προβλέπει προϋπολογισμό κατασκευής 17.500.000,00 € και το 2009 και προβλέπει προϋπολογισμό κατασκευής 11.500.000,00 €. Επειδή δεν έχει μελετηθεί το αρδευτικό δίκτυο για την αξιοποίηση του φράγματος, με χρήση αναλογικών πινάκων υπολογίζεται το κόστος των δικτύων σε 3.700.000,00 €, και των υπολοίπων υποέργων(απαλλοτριώσεις, Ηρτημένης εσοδείας κ.λ.π.), σε 2.650.000,00 €.
Έχουν συνταχθεί τα κτηματολογικά Διαγράμματα και οι κτηματολογικοί πίνακες, χωρίς να έχουν κηρυχθεί οι απαλλοτριώσεις.
Το έργο είναι ώριμο για δημοπράτηση, εφόσον εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις και επικαιροποιηθούν οι τιμές του προϋπολογισμού. Το τμήμα εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας Κρήτης συνέταξε συνοπτικό Τεχνικό Δελτίο Πρότασης για το ΕΣΠΑ, το οποίο στάλθηκε στις 29-10-2008 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...