Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την πιστοποίηση ξένων γλωσσών

Το ζήτημα της πιστοποίησης των ξένων γλωσσών θέτει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης προς τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών (PALSO)  με την αριθ. 35326-13/23.9.2013 επιστολή της προς το σύνολο τστο εμπλεκομένων στο ζήτημα του θέματος για πολλοστή φορά ζητά και διαμαρτύρεται για τη μη επίλυση του θέματος πιστοποίησης ξένων γλωσσών στην Ελλάδα.

Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν αναγνωρίσει από ετών ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο (πλην του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας) αφήνει το πεδίο ανεξέλεγκτο σε ποικιλώνυμους φορείς του εξωτερικού και εσωτερικού να χορηγούν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας κατά βούληση

Δέκα χρόνια μετά τη δημοσίευση του π.δ 347/2003 οι προβλεπόμενες από αυτό διαδικασίες πιστοποίησης των  φορέων αναγνώρισης γλωσσομάθειας παραμένει γράμμα κενό, όπως διαπίστωσε και ο Συνήγορος του Πολίτη με την αριθ. 155588/22-11-2012 έκθεση του. Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι σύμφωνα και με την από 28-1-2011 έκθεση της συσταθείσας ομάδας εργασίας "η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου διευκολύνει τη παραπλανητική ενημέρωση και διαφήμιση, διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων και διαρκή αμφισβήτηση του ΑΣΕΠ".

Ερωτασθε ποιοί  λόγοι εμποδίζουν τη συντεταγμένη πολιτεία να επιλύσει το ζήτημα αυτό επί δεκαετίες?

Σε καθεστώς shut-down και η Βάση των ΗΠΑ στην Σούδα

Σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας έχει τεθεί πολιτικό προσωπικό και στην Αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη, καθώς το περιβόητο shut-down αφορούσε και το πολιτικό προσωπικού του αμυντικού τομέα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr , από τα περίπου 900 άτομα που απασχολούνται συνολικά στις εγκαταστάσεις της Βάσης (στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό), οι πολιτικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών, είναι λίγες δεκάδες.

Όμως χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βάσης της Σούδας στο οποίο ο κ. W.French προειδοποιεί πως λόγω του κυβερνητικού shut-down η σελίδα δεν θα επικαιροποιείται και μάλιστα παρέχονται συγκεκριμένες υπηρεσίες σε υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Επιπλέον ο κ.French εκφράζει την ελπίδα να επιστρέψουν όλοι στις εργασίες τους.

Φαίνεται πως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε όλον τον στρατιωτικό τομέα των ΗΠΑ και στις δεκάδες Βάσεις που έχουν ανα τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και στην Βάση της Σούδας, από την υποχρεωτική άδεια του πολιτικού προσωπικού, ήταν και ο λόγος που οδήγησε τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ. Χέιγκελ να ανακοινώσει ότι από την ερχόμενη εβδομάδα κάποιοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αν και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Αμύνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εκδοθεί μια μαζική διαταγή ανάκλησης στην υπηρεσία όλων των πολιτικών του υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι μπορεί να δοθεί τέτοια εντολή για τους υπαλλήλους οι ευθύνες των οποίων συμβάλλουν στο ηθικό, στην ευημερία και στην ετοιμότητα των στρατιωτικών, ανέφερε ο Χέιγκελ.

Ο ίδιος έδωσε εντολή να προχωρήσει το ταχύτερο η διαδικασία για να κριθεί ποιοι υπάλληλοι υπάγονται στις κατηγορίες αυτές.

Ο Χέιγκελ δεν αναφέρθηκε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που αφορά η πρόνοια αυτή, αλλά τόνισε πως αναμένει πως έτσι θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας που έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών λόγω της παράλυσης μεγάλων τμημάτων του ομοσπονδιακού κράτους.

Πάντως οι Αμερικανοί εργαζόμενοι στην Βάση της Σούδας που έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αργία, περιμένουν με αγωνία το αν και πότε θα συμπεριληφθούν στην σχετική απόφαση προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η πορεία προς την Ένωση θέμα έκθεσης στη Βασιλική

Άνοιξε τις πύλες της και λειτουργεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, η Παγκρήτια  έκθεση ιστορικού υλικού με θέμα «1770-1913: Πορεία προς την Ένωση», στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Την έκθεση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου - Βικελαία Βιβλιοθήκη, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Ηρακλείου, η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών - Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η Έκθεση από το Ηράκλειο, τους επόμενους μήνες, θα μεταφερθεί στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης αλλά και στην Αθήνα. Σκοπός της είναι να ιστορήσει ενδεικτικά το πέρασμα του χρόνου, με σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη μια συνολική εικόνα των επαναστατικών και πολιτικών γεγονότων που οδήγησαν στην Ένωση.

Η έκθεση παρουσιάζει-εξιστορεί την πρώτη μεγάλη επανάσταση των χρόνων της Οθωμανικής κυριαρχίας και, χαράσσοντας μια χρονογραμμή, στέκεται στα κινήματα, τις επαναστάσεις, την διπλωματία και την πολιτική, που κοινό στόχο είχαν την απελευθέρωση της Κρήτης και την Ένωσή της με την Ελλάδα σύμφωνα με το σύνθημα των Επαναστάσεων «Ένωσις ή Θάνατος». Στη συνέχεια παρουσιάζεται η περίοδος της Κρητικής Πολιτείας (1898-1913) που αναδεικνύει το κλίμα ενός κόσμου που αλλάζει, ενώ η αφήγηση ολοκληρώνεται με την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα στο φρούριο του Φιρκά, στα Χανιά, την 1η Δεκεμβρίου 1913.

Ξεχωριστά προβάλλονται οι πόλεις της Κρήτης και η μορφή τους που αλλάζει με τον χρόνο και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Η σχηματική αυτή προσέγγιση στην ιστορία της Κρήτης συμπληρώνεται από το πρωτότυπο υλικό που εκτίθεται, το οποίο μέσα από τη μοναδικότητά του οδηγεί τον επισκέπτη σε έναν περίπατο στη μνήμη του τόπου και της ιστορίας του.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης και πιο συγκεκριμένα από τις 23 έως και τις 26 Οκτωβρίου οργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Βικελαία Βιβλιοθήκη Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Το Ηράκλειο και η Κρήτη από την τελευταία περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας ως την ένωση με την Ελλάδα (1866-1913)».prismanews.gr

Κρήτη: "Νταλαβέρι" με πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας;

Ποινικές διώξεις εναντίον ενός πανεπιστημιακού, ενός δικηγόρου και ενός υπαλλήλου του ΠΑΓΝΗ για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της ψευδούς ανωμοτί γνωμοδότησης πραγματογνώμονα ανά περίπτωση "εβγαλε" το σχετικό πόρισμα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την διερεύνηση του καθεστώτος χορήγησης πιστοποιητικών τοξικομανίας με αφορμή τα όσα είχαν αναφερθεί στις καταγεγραμμένες από την ΕΛ.ΑΣ συνομιλίες εμπλεκομένων στο αποκαλούμενο κύκλωμα της «μαφίας των ναρκωτικών», το οποίο εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η προκαταρκτική έρευνα ολοκληρώθηκε και με βάση το πόρισμά της προέκυψε η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τριών προσώπων για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της ψευδούς ανωμοτί γνωμοδότησης πραγματογνώμονα ανά περίπτωση. Η ποινική δίωξη στρέφεται εναντίον ενός πανεπιστημιακού, ενός δικηγόρου και ενός υπαλλήλου του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφερθεί την περίοδο εκείνη από την Αστυνομία, στις μεταξύ τους συνομιλίες, εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση συζητούν για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό τοξικομανίας έναντι χρημάτων προκειμένου να έχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση στο δικαστήριο. Η ογκώδης δικογραφία για την πολυμελή εγκληματική οργάνωση διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ για το επίμαχο σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή σε σχέση με τα πιστοποιητικά τοξικομανίας, η υπόθεση διαχωρίζεται καθώς δίνεται παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία αναλαμβάνει ο αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Νίκος Μαρκάκης.

Ο παραπάνω εισαγγελικός λειτουργός προχωρά σε στοχευμένες έρευνες με στόχο την άμεση κατάσχεση δειγμάτων ούρων και σάλιου εμπλεκόμενου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Η πρώτη έρευνα γίνεται στο εργαστήριο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ στην συνέχεια επισκέπτεται φυλακές για την λήψη βιολογικού υλικού και από άλλους κρατούμενους.

Τα δείγματα αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για ανάλυση προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν πράγματι πρόκειται για χρήστες. Το πρώτο αποτέλεσμα που διαβιβάζεται στην διάθεση της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης αφορά σε κρατούμενο, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί χρήστης κοκαίνης. Ωστόσο το αποτέλεσμα της ΕΛ.ΑΣ τον βγάζει «καθαρό», δηλαδή αρνητικό.

Πάντως οι ελεγχόμενοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και εκφράζουν την βεβαιότητα τους ότι θα καταρριφθούν πανηγυρικά στην πορεία της ποινικής προδικασίας.

Η έλλειψη ρευστού φρενάρει (και στην Κρήτη) επενδυτικά σχέδια του fast track

Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής. Κάπως έτσι μοιάζει η κατάσταση πολλών εκ των επίδοξων επενδυτών, καθώς αν και τα σχέδιά τους, συχνά μεγαλόπνοα, έλαβαν εδώ και μία διετία την πολυπόθητη έγκριση ένταξης στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης –γνωστό ως fast track– για τις στρατηγικές επενδύσεις, δεν έχουν καν ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να λάβουν τις άδειες και να προχωρήσει η κατασκευή των έργων.

Ο λόγος; Η έλλειψη κεφαλαίων, κάτι που αναδεικνύει ώς ένα βαθμό και τις ευθύνες όσων έδωσαν το «πράσινο φως», καθώς οι αιτήσεις στηρίχθηκαν μάλλον σε ανύπαρκτες ή τουλάχιστον αβέβαιες πηγές χρηματοδότησης.

Από την άλλη, η μη ικανοποιητική προσέλκυση ξένων επενδυτών, οι οποίοι πιθανώς έχουν και τα επαρκή κεφάλαια, αποδίδεται στο γεγονός, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή, ότι «περιμένουν να υπάρξει περαιτέρω εσωτερική υποτίμηση, ειδικά σε ό,τι αφορά μισθούς και τιμές γης».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μόλις τέσσερα από τα εννέα συνολικά έργα που έχουν ενταχθεί στο fast track βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, υπό την έννοια όχι ότι έχουν «μπει μπουλντόζες στα εργοτάξια», αλλά ότι έχουν ήδη δαπανήσει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για τις μελέτες και έχουν εισέλθει στη διαδικασία λήψης των αδειών.

Πρόκειται για τα ακόλουθα έργα:

- Τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο στην Κρήτη υπό τον διακριτικό τίτλο «Ιτανός Γαία» της βρετανικής εταιρείας Loyalward, που περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε πολυτελών ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, γήπεδο γκολφ 18 οπών και σπα. Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 267,7 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 1.200 θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Loyalward είναι 100% θυγατρική του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Minoan Group Plc., κάτι που, αν μη τι άλλο, αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την ύπαρξη των κεφαλαίων που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ζητηθεί μια ειδική ρύθμιση που θα καλύπτει συνολικά τις όποιες χωροταξικές και πολεοδομικές παρεκκλίσεις απαιτούνται. Πριν από μερικούς μήνες, πάντως, οι προσφυγές εναντίον της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής, οι οποίες είχαν κατατεθεί από οικολογικές οργανώσεις και κατοίκους της περιοχής, αποσύρθηκαν ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ να μη δεχθεί αναβολή της εκδίκασής τους. Η απόφαση της ΔΕΣΕ για την υπαγωγή της επένδυσης στο fast track ελήφθη στις 20/9/2012.

- Ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 126,82 MW και προϋπολογισμού 248,23 εκατ. ευρώ. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΣΙΛΣΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε., του ομίλου Κοπελούζου. Η αρχική έγκριση είχε δοθεί τον Νοέμβριο του 2011, όμως στη συνέχεια τροποποιήθηκε το αίτημα του επενδυτή και εντάχθηκε με άλλη απόφαση της ΔΕΣΕ στις 28 Μαΐου 2012.

- Αιολικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προϋπολογισμού 2,46 δισ. ευρώ το οποίο αφορά στην ανάπτυξη 33 συστοιχιών αιολικών σταθμών ισχύος 1.077 MW στην Κρήτη και τη διασύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου. Εντάχθηκε στο fast track στις 28/5/2012.

- Κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 166 MW, προϋπολογισμού 332,28 εκατ. ευρώ, στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία Spes Solaris-Solar Concept Α.Ε., συμφερόντων Δημήτρη Παναγάκου. Είναι από τα πρώτα έργα που είχαν ενταχθεί στο fast track ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 και τροποποιήθηκε στη συνέχεια με απόφαση του Μαΐου του 2012.

Στο fast track έχει υπαχθεί ήδη από πέρυσι η επένδυση της «Χρυσωρυχεία Θράκης» (θυγατρική 100% της Eldorado Gold) για την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα Εβρου. Στην περίπτωση αυτή ο επενδυτής έχει «παγώσει» το έργο, όχι, βεβαίως, λόγω της απουσίας των κεφαλαίων, αλλά διότι υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Τα υπόλοιπα έργα που έχουν εγκριθεί αλλά δεν προχωρούν αφορούν όλα την ανάπτυξη σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Το ενδιαφέρον της ολλανδικής Vopak

Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον της ολλανδικής Vopak να επενδύσει στην Ελλάδα, κατασκευάζοντας αποθήκες καυσίμων στην περιοχή Δέρματος στην Κρήτη. Πρόκειται για επένδυση η οποία εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα, οι Ολλανδοί όχι μόνο δεν έχουν εγκαταλείψει το σχέδιό τους, αλλά συνεχίζουν εντατικά τις επαφές με την ελληνική πλευρά και ήδη έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα για μελέτες και αναλύσεις.

Μάλιστα, ακόμη και κάποια δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τη Vopak να επιλέγει τελικά την Κύπρο (στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη άλλο σχέδιο της ίδιας εταιρείας) αντί της Κρήτης θεωρούνται πιθανώς και ένα μέσο πίεσης του ολλανδικού ομίλου προς την ελληνική κυβέρνηση.
goodnet.gr

ΓΚΑΛΟΠ Δευτέρας: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από ΝΔ

Εντυπωσιακά ευρήματα για το πολιτικό σκηνικό, την στάση των πολιτών απέναντι στην ΧΑ αλλά και τις συλλήψεις στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis για το Tvxs.gr. 

Η μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων, ενώ η ΝΔ δεν φαίνεται να ευνοείται ιδιαίτερα από το μέτωπο κατά της ΧΑ: στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται .

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

Το Ηράκλειο επισκέπτονται 170 Ιταλοί τουριστικοί πράκτορες

Αύξηση των Ιταλών τουριστών αναμένεται το καλοκαίρι του 2014.


Στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, από την Ιταλία, προς την Κρήτη, αλλά και τη χώρα μας γενικότερα, στοχεύει η επίσκεψη 170 Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, που εκπροσωπούν πάνω από 3.500 τουριστικά γραφεία και έφθασαν στο Ηράκλειο, προκειμένου να προετοιμάσουν τα προγράμματά τους για την τουριστική περίοδο του 2014.

Τους Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο εκπρόσωπός τους στο νησί, Τάσος Πατελάρος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πιτσούλης, ενώ τους προσφέρθηκε κέρασμα με τοπικά εδέσματα. Παράλληλα, επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας τους ξενάγησαν στα διαδραστικά συστήματα προβολής του νησιού, που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης στο αεροδρόμιο.

«Η Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με το Επιμελητήριο, τους φορείς του τουρισμού και τον αερολιμενάρχη, με χαρά υποδεχόμαστε την αποστολή των τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι εκπροσωπούν 3.500 τουριστικά γραφεία και είναι καλοί πρεσβευτές του νησιού μας διεθνώς» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την τουριστική αύξηση που παρατηρείται στο νησί και ευχαρίστησε για τη συνεργασία και συμπόρευση όλους τους φορείς.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την αποστολή των συνεργατών μας, των ανθρώπων του τουρισμού, που φέρνουν τουρίστες και αγαπούν το νησί μας» δήλωσε ο Τάσος Πατελάρος, ο οποίος επισήμανε ότι, ήδη, υπάρχει αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία άνω του 7% σε σχέση με το 2012 και ότι με την προετοιμασία που γίνεται, η αύξηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη την επόμενη περίοδο.

Τέλος, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων, Ντάβιντε Παβαρίνα, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη, που, όπως είπε, είναι ένας όμορφος και αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ιταλών και πρόσθεσε ότι «με τις επαφές και την προετοιμασία που θα κάνουμε αυτές τις μέρες στην Κρήτη η αύξηση των τουριστών την επόμενη περίοδο θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με την φετινή».

“Βροχή” κατασχέσεων για χρέη στο δημόσιο - “Πρωταθλήτρια” η ΔΟΥ Χανίων

Περισσότερα από 122.000 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος όσων χρωστούν στην Εφορία ασκήθηκαν μέχρι τον Αύγουστο ενώ το υπουργείο οικονομικών απειλεί με φυλάκιση άλλους 18.300 οφειλέτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Πρώτο Θέμα, έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000 οι οφειλέτες που θα τους ασκηθούν διώξεις και κατασχέσεις.

Οι έφοροι, με βάση τις εντολές που τους έχουν δοθεί, κυνηγούν κατά προτεραιότητα όσους εισπράττουν ενοίκια, έχουν πολυτελή αυτοκίνητα, είναι δικαιούχοι απαιτήσεων από άλλα πρόσωπα ή οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ και έχουν ακίνητη περιουσία.

Η Εφορία σπεύδει να πάρει τα χρήματα πριν καν οι οφειλέτες τα πάρουν στα χέρια τους, παίρνοντάς τα απευθείας από πελάτες, εργοδότες ή και ενοικιαστές.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου, οι 132 Εφορίες της χώρας είχαν διατάξει 72.505 κατασχέσεις “εις χείρας τρίτων “. Το ρεκόρ κατέχει η ΔΟΥ Χανίων η οποία μόνο τον Ιούλιο εξέδωσε 1.524 διαταγές και συνολικά 3.354 στο 8μηνο.

Η ΦΑΕ Πειραιά κατάφερε να κατασχέσει τις εισπράξεις 3.329 επιχειρήσεων κατευθείαν από τους πελάτες και να της “σπρώξει” προς τα κρατικά ταμεία.

Πρωϊνή σεισμική δόνηση στη Σητεία

Σεισμική δόνηση 3,2 R σημειώθηκε το πρωί στην Κρήτη, σε περιοχή ανατολικά της Σητείας.

Σύμφωνα με το εργαστήριο φυσικών καταστροφών του ΤΕΙ Κρήτης, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Σητείας, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

ΓΚΑΛΟΠ Κυριακής: Νέα πτώση της Χρυσής Αυγής - Τα ποσοστά των κομμάτων

Νέα δημοσκοπική βουτιά για τη Χρυσή Αυγή δείχνει έρευνα της εταιρείας Αlco που διενεργήθηκε τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου (1-3/10). Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 10,8% το περασμένο Ιούνιο, το ποσοστό του νεοναζιστικού κόμματος πέφτει στο 6,7% τον Σεπτέμβριο και στο 6,4% τον Οκτώβριο.

Συντριπτικά εν τω μεταξύ είναι το ποσοστό όσων χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση καθώς το 68% των ερωτηθέντων απαντούν θετικά στο σχετικό ερώτημα, έναντι μόλις 22% που θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% που απαντά «δεν γνωρίζω».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...