Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κρήτη: "Νταλαβέρι" με πλαστά πιστοποιητικά τοξικομανίας;

Ποινικές διώξεις εναντίον ενός πανεπιστημιακού, ενός δικηγόρου και ενός υπαλλήλου του ΠΑΓΝΗ για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της ψευδούς ανωμοτί γνωμοδότησης πραγματογνώμονα ανά περίπτωση "εβγαλε" το σχετικό πόρισμα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την διερεύνηση του καθεστώτος χορήγησης πιστοποιητικών τοξικομανίας με αφορμή τα όσα είχαν αναφερθεί στις καταγεγραμμένες από την ΕΛ.ΑΣ συνομιλίες εμπλεκομένων στο αποκαλούμενο κύκλωμα της «μαφίας των ναρκωτικών», το οποίο εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 μετά από πολύμηνη έρευνα των διωκτικών Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η προκαταρκτική έρευνα ολοκληρώθηκε και με βάση το πόρισμά της προέκυψε η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τριών προσώπων για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της ψευδούς ανωμοτί γνωμοδότησης πραγματογνώμονα ανά περίπτωση. Η ποινική δίωξη στρέφεται εναντίον ενός πανεπιστημιακού, ενός δικηγόρου και ενός υπαλλήλου του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφερθεί την περίοδο εκείνη από την Αστυνομία, στις μεταξύ τους συνομιλίες, εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση συζητούν για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό τοξικομανίας έναντι χρημάτων προκειμένου να έχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση στο δικαστήριο. Η ογκώδης δικογραφία για την πολυμελή εγκληματική οργάνωση διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ για το επίμαχο σκέλος της υπόθεσης, δηλαδή σε σχέση με τα πιστοποιητικά τοξικομανίας, η υπόθεση διαχωρίζεται καθώς δίνεται παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία αναλαμβάνει ο αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Νίκος Μαρκάκης.

Ο παραπάνω εισαγγελικός λειτουργός προχωρά σε στοχευμένες έρευνες με στόχο την άμεση κατάσχεση δειγμάτων ούρων και σάλιου εμπλεκόμενου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Η πρώτη έρευνα γίνεται στο εργαστήριο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ στην συνέχεια επισκέπτεται φυλακές για την λήψη βιολογικού υλικού και από άλλους κρατούμενους.

Τα δείγματα αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για ανάλυση προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν πράγματι πρόκειται για χρήστες. Το πρώτο αποτέλεσμα που διαβιβάζεται στην διάθεση της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης αφορά σε κρατούμενο, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί χρήστης κοκαίνης. Ωστόσο το αποτέλεσμα της ΕΛ.ΑΣ τον βγάζει «καθαρό», δηλαδή αρνητικό.

Πάντως οι ελεγχόμενοι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες και εκφράζουν την βεβαιότητα τους ότι θα καταρριφθούν πανηγυρικά στην πορεία της ποινικής προδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...