Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Κύπελλο Rally Sprint Κρήτης: Αυλαία στο Κολένι…

Στη διαδρομή Κολένι – Καλυδωνία, στην περιοχή Κισσάμου στα Χανιά, θα παιχτεί ο επίλογος του Κυπέλλου οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης για το 2012, την ερχόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Τον αγώνα διοργανώνει η Α.Λ.Α. Χανίων, έχοντας συνδιοργανωτή το Δήμο Κισσάμου και υποστηρικτή το Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου.

Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή μόλις 15 πληρώματα από όλη την Κρήτη, όμως αναμένεται δυνατός αφού θα κρίνει κάποιες θέσεις στη βαθμολογία όλων των κατηγοριών.

Η διαδρομή έχει μήκος 8 χιλιόμετρα, είναι πολύ τεχνική και θα πραγματοποιηθεί τρεις φορές. Η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου θα δοθεί στις 11:00 το πρωί, ενώ η διαδρομή για τους θεατές θα κλείσει μια ώρα νωρίτερα.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι: “Aglopoulos Racing” επίσημος έμπορος Sparco, “Α. ΜΑΝΙΝΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ” συνεργείο αυτοκινήτων στο Κολυμπάρι, “ΜΠΑΤΖΑΚΑΚΗΣ ” ανταλλακτικά αυτοκινήτων στα Χανιά και “ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ Sport” λιπαντικά – αξεσουάρ στα Χανιά.


 http://rethemnos.gr

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνο για τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στις 19:00 στην Πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων, με στόχο την καταγγελία των πρόσφατων μέτρων και του κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΡ, Γιώργο Νικολιδάκη, τα μέτρα και ο προϋπολογισμός οδηγούν την κοινωνία σε διάλυση και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα. Όπως επισημαίνει η διοίκηση του συνδικάτου:

«Τα μέτρα που ψηφίστηκαν για το Δημόσιο και που θα έρθουν και στον ιδιωτικό τομέα, υλοποιούν τις βάρβαρες μνημονιακές δεσμεύσεις για απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και έξοδο στην ανεργία. Θέλουν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και να βάλουν αλυσίδες με μπάλες στον ιδιωτικό, να υποβαθμίσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία η παιδεία η κοινωνική πρόνοια. Θέλουν να παραχωρήσουν αυτούς τους τομείς σε ιδιώτες, υποχρεώνοντας οι πολίτες που σήμερα δεν τα βγάζουν πέρα, να πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν αυτές τις υπηρεσίες».

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου εκτιμά ότι: «Η μάχη κατά των απολύσεων, είτε αυτών που προωθούνται τώρα για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, είτε αυτών που ακολουθούν μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης υπηρεσιών και της αξιολόγησης προσωπικού, είτε αυτών που αντιστοιχούν στις εκβιαστικές αποχωρήσεις χιλιάδων εργαζομένων μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων είναι η κορυφαία για το συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο».

Η ζωοκλοπή ταλανίζει την Κρητική ύπαιθρο

Σε μάστιγα για τα χωριά της ενδοχώρας της Κρήτης εξελίσσεται το φαινόμενο της ζωοκλοπής που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Περιστατικά ζωοκλοπής βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο αστυνομικό δελτίο προκαλώντας προβληματισμό στην τοπική ΕΛΑΣ και ανησυχία και οργή στις τοπικές κοινωνίες. Ένα ακόμη περιστατικό έρχονται στο φως στο νησί.

Άγνωστοι δράστες, δεν δίστασαν να βάλουν στο στόχαστρο περιφραγμένο ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παναγιάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και να αρπάξουν 83 πρόβατα. Τα ζώα ανήκαν σε 79χρονο κτηνοτρόφο και οι δράστες τον κατέστρεψαν οικονομικά αφού η αξία των προβάτων είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ.
prismanews.gr

Χανιά: Έκτακτη γενική συνέλευση του δικηγορικού συλλόγου

Έκτακτη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πρωτοδικείου την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 21.00.

Στη συνέλευση θα γίνει ενημέρωση για το σχέδιο του Κώδικα περί δικηγόρων και για την πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος του συλλόγου θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Τα χρέη ..."έδεσαν" το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι

Το ταξίδι τελείωσε στη… Σούδα για το υπό σημαία Πορτογαλίας κρουαζιερόπλοιο 'Daphne', το οποίο έχει δεσμευτεί από τις 2 Οκτωβρίου και έως σήμερα παραμένουν στο… κατάστρωμά του μέλη του πληρώματος, που καθημερινώς αναχωρούν από τα Χανιά για τις πατρίδες τους.

Το 'Δάφνη' κατασχέθηκε κατά τον κατάπλου του στη Σούδα, μετά από αίτηση πιστωτών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στο πλοίο επέβαιναν 174 επιβάτες, οι οποίοι άμεσα αναχώρησαν αεροπορικώς για τις πατρίδες τους και 200 μέλη πληρώματος από τα οποία χθες παρέμεναν στη Σούδα τα 114. Τα υπόλοιπα είχαν ήδη αναχωρήσει.

Οσοι έχουν παραμείνει περιμένουν τις τυπικές εγκρίσεις από την Αστυνομία προκειμένου να μπορέσουν και εκείνοι να αναχωρήσουν προς τους τόπους προέλευσής τους.

Χθες, τα 'Χανιώτικα νέα' έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τα εναπομείναντα μέλη του πληρώματος του πλοίου, τα οποία ζητούν να λάβουν άμεσα τις εγκρίσεις με τις οποίες θα μπορούν τα ταξιδέψουν, αφού τους τελειώνουν και τα χρήματα. Οπως σημειώνουν:

«Στις 2 Οκτωβρίου φτάσαμε στο λιμάνι της Σούδας με 170 επιβάτες, όπου επιδόθηκαν στο πλοίο πολλά εντάλματα σύλληψης, εξαιτίας απλήρωτων τιμολογίων από προμηθευτές, εδώ και πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια. Αυτό σήμαινε ότι το πλοίο δεν μπορούσε να συνεχίσει την κρουαζιέρα.

Στο σημείο εκείνο, το πλοίο ήταν ναυλωμένο από γερμανική εταιρεία, που αποφάσισε μετά από 2 μέρες να επαναπατρίσει τους επιβάτες και να τερματίσει τη ναύλωση. Ολοι οι επιβάτες και το προσωπικό της γερμανικής εταιρείας αποχώρησαν. Οταν φτάσαμε είχαμε 170 μέλη πληρώματος και αυτή τη στιγμή 114 άτομα περιμένουν να επαναπατριστούν, μετά από σχεδόν δύο μήνες αναμονής.
Το πλήρωμα αποτελείται από πολλές εθνικότητες, οι περισσότεροι χρειάζονται βίζα Σένγκεν για να επαναπατριστούν. Το πλήρωμα πληρώθηκε τον μισθό του μόνο μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και είναι ακόμη στο καράβι, πολλοί από αυτούς χωρίς χρήματα και χωρίς καμία εγγύηση ότι θα λάβουν τους μισθούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Κάποια από τα μέλη του πληρώματος αποφάσισαν να αποβιβαστούν με δικά τους μέσα και πλήρωσαν οι ίδιοι για τα εισιτήρια και τη βίζα τους. Κάποια μέλη από την Ευρώπη αποβιβάστηκαν πριν από λίγες μέρες.

"Εχουμε μόνο λίγα χρήματα στο καράβι, από τα οποία πληρώνουμε για το φρέσκο νερό, το φαγητό και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Εχουμε επίσης ένα ιατρικό περιστατικό ενός μέλους που δεν προέρχεται από την Ευρώπη και τα έξοδα νοσηλείας του καλύφθηκαν από τα χρήματα του καραβιού. Οπως καταλαβαίνετε, με τον αριθμό των ατόμων που παραμένουν στο καράβι, τα χρήματα αυτά δεν θα κρατήσουν για πολύ. Η εταιρεία αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς και τώρα μια πορτογαλέζικη τράπεζα αρχίζει να καλύπτει τα έξοδα επαναπατρισμού του πληρώματος. Από το Τμήμα Αλλοδαπών στα Χανιά δήλωσαν ότι εκδίδουν μόνο εφτά βίζες την ημέρα. Εχουμε περίπου 80 μέλη πληρώματος που χρειάζονται βίζα και με αυτόν τον ρυθμό θα είμαστε εδώ για περισσότερο από δύο εβδομάδες καθώς δεν δουλεύουν Σαββατοκύριακα».

Καταλήγοντας, σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Εχουμε επικοινωνήσει με τις Πρεσβείες, τις Λιμενικές Αρχές, την Ενωση των Ναυτικών που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να μας βοηθήσουν, όμως κανείς δεν φαίνεται να μπορεί -ή να θέλει- να αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα. Σήμερα, τα 114 μέλη πληρώματος που περιμένουμε τον επαναπατρισμό αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι όχι μόνο από την εταιρεία μας, αλλά και από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Η κατάσταση στο καράβι γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη καθώς τα χρήματα λιγοστεύουν και το πλήρωμα -απελπισμένο- δουλεύει όλο και λιγότερο. Το θέμα σύντομα θα εξελιχθεί σε ανθρωπιστική κρίση, την οποία παραγνώριζαν πολλοί άνθρωποι. Η μοναδική διέξοδος που μας έχει απομείνει είναι να εμπλέξουμε τον Τύπο για να δούμε μήπως μπορεί να μας βοηθήσει».
Ο λιμενάρχης Χανίων, Αντ. Δασκαλάκης, είπε ότι «το πλοίο, στο οποίο έχουν γίνει κατασχέσεις από τρίτους, παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σούδας. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι πορτογαλική, ελληνικών συμφερόντων. Το πλοίο, στο πλαίσιο διενεργούμενης κρουαζιέρας, είχε περάσει από το λιμάνι της Σούδας, αλλά απαγορεύτηκε ο απόπλους λόγω των οφειλών που είχε προς τρίτους. Οι 174 επιβάτες αναχώρησαν με αεροπλάνο για τον προορισμό τους. Το δε πλήρωμα σταδιακά αποχωρεί με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Το πλήρωμα αρχικά ήταν 200 άτομα. Τώρα, έχουν μείνει 113 άτομα».

Πηγή : Χανιώτικα Νέα

Απόλυτα ασφαλής προορισμός η Κρήτη, δηλώνει στο BBC ο δήμαρχος Χερσονήσου

Ο δήμος Χερσονήσου και ολόκληρη η Κρήτη είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός, τόνισε σήμερα -σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC- ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων, που ενισχύουν την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων τής περιοχής.

Ο κ. Δοξαστάκης -στο Δήμο τού οποίου βρίσκονται και τα Μάλια- τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Αστυνομία, το Βρετανικό Προξενείο, ακόμη και την Scotland Yard, έχει προβεί σε μια σειρά μέτρων, που ενισχύουν την ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό να αποτρέπονται ακραίες και βίαιες συμπεριφορές, κυρίως, νεαρών τουριστών.

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι τα Μάλια είναι ένας υπέροχος τόπος διακοπών, φιλόξενος, με φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διασκεδάσει και να χαρεί τις διακοπές του. Όμως, είπε, η Δημοτική Αρχή, αλλά και η τοπική κοινωνία, ενώ καλωσορίζουν όλους τους επισκέπτες του Δήμου, καταδικάζουν απερίφραστα τις ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές νεαρών τουριστών, οι οποίες σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και τη χρήση τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων σε κατάσταση μέθης, δημιουργώντας ατυχήματα και διακινδυνεύοντας τη δημόσια ασφάλεια.

Τέλος, ο κ. Δοξαστάκης τόνισε ότι υπάρχουν επαγγελματίες τού τουρισμού στο εξωτερικό, οι οποίοι εξωθούν κυριολεκτικά τους νέους σε παρόμοιες συμπεριφορές, προβάλλοντας τις επικίνδυνες αυτές δραστηριότητες στα πακέτα διακοπών, ούτως ώστε οι νέοι τουρίστες να θεωρούν ότι στα Μάλια δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί, όπως στις χώρες τους. Αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές πρέπει να σταματήσουν και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλει όλες τις προσπάθειες και το σχεδιασμό της η Δημοτική Αρχή, κατέληξε ο δήμαρχος Χερσονήσου.

 * Τη συνέντευξη έδωσε ο κ. Δοξαστάκης στο δημοσιογράφο, Jeremy Stern, ο οποίος εργάζεται στο BBC και βρισκόταν στην Κρήτη για να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για τον τουρισμό στα Μάλια, με αφορμή τη δίκη που έγινε στο Ηράκλειο για τον ξυλοδαρμό Βρετανού από συμπατριώτες του, πριν από τέσσερα χρόνια.
Enhanced by Zemanta

Αιχμαλωτίζουν γύπες στο Ηράκλειο;

Σε ορεινή περιοχή εντοπίστηκαν την Τετάρτη αιχμάλωτοι μέσα σ’ έναν κλωβό, που ιδιοκτησιακά ανήκει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηρακλείου Κρήτης, πέντε νεαροί γύπες, σύμφωνα με το Flashnews.gr

Σύμφωνα με το Flashnews.gr η καταγγελία έφτασε στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Κρήτης και οι εθελοντές του έσπευσαν επί τόπου για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηρακλείου Κρήτης, όπως αναφέρει η Γεωργία Στεφανάκη - εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. - αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και δήλωσε, ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αιχμαλωσία των πτωματοφάγων πτηνών και ουδέποτε έδωσε άδεια για να χρησιμοποιηθεί το συρμάτινο κλουβί, το οποίο βλέπετε στη φωτογραφία.

Όπως αναφέρεται στο zoosos.gr, η Δασική Υπηρεσία, που κλήθηκε την Τετάρτη από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για έλεγχο, αδιαφόρησε παντελώς και αναφέρθηκε σε κάποιο πρόγραμμα, που γίνεται νόμιμα.

Την Πέμπτη εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ηρακλείου κατά παντός υπευθύνου. Τα πουλιά, σύμφωνα με την κα Στεφανάκη, είναι και παραμένουν (αφού δεν κατασχέθηκαν) απολύτως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, σε αυτό τον μικρό χώρο.

Οι γύπες εκεί μέσα όχι μόνο αδυνατούν να πετάξουν και πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο – αφού χρειάζονται πολύ μεγάλη έκταση, για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί – αλλά χθες δεν είχαν ούτε τροφή και φυσικά εν μέσω καταρρακτώδους βροχής ήταν βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο.

Ο χώρος ήταν χωρίς φύλαξη και τα σπάνια πουλιά, που είναι είδος υπό εξαφάνιση, παραμένουν εκτεθειμένα και στις ορέξεις οποιουδήποτε οπλοφόρου.

Ποιός νομιμοποιείται να συμπεριφέρεται έτσι σε αυτά τα πλάσματα, που ανήκουν στην πανίδα της Κρήτης; Ποιος έχει άδεια γι’ αυτό; Ποια πρωτόκολλα τηρούνται; Ποιοι επιστήμονες έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτές τις μελέτες; Ποιος εγκλώβισε αυτά τα πουλιά; Πότε; Την εποχή που ήταν ακόμα νεοσσοί;

Όλα αυτά τα ερωτήματα χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις αν θέλουμε να μιλάμε για ένα επιστημονικό πρόγραμμα και όχι για αγυρτεία που στοχεύει στο κέρδος εις βάρος των ζώων και της φύσης.

Ηράκλειο: Σύλληψη 25χρονου για παράνομη οπλοκατοχή

Ετοιμοπόλεμος ήταν ο 25χρονος που συνελήφθη στο Ηράκλειο, για παράνομη οπλοκατοχή.


Σύμφωνα με το cretalive, ο νεαρός συνελήφθη χθες το πρωί στους Αγίους Δέκα του δήμου Φαιστού από άνδρες του ΤΑΕ Μεσσαράς για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 25χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, χωρίς άδεια κατοχής, ένας μηχανισμός σκανδάλης, μία ξιφολόγχη, τέσσερις κροτίδες, 10 κάλυκες φυσιγγίων κρότου, τέσσερα μαχαίρια, δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες, μία βαλλίστρα, ένα πτυσσόμενο στιλέτο και ένα πλήρες φυσίγγιο κρότου.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Φάρμακα με πίστωση… τέλος στο Ηράκλειο

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι φαρμακοποιοί στο Ηράκλειο ακολουθώντας έτσι τη «γραμμή» του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Αυτό σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί θα κατεβάσουν ρολά για 48 ώρες στα καταστήματά τους, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ προχωρούν και σε νέα επ’ αόριστον διακοπή στην πίστωση των φαρμάκων. Η «πέτρα του σκανδάλου» αυτή τη φορά, δεν είναι μονάχα οι καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο, αλλά και η νέα ρύθμιση του υπουργείου περί αναδρομικού από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate (έκπτωση), ύψους 5% για τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι της πόλης που βρέθηκαν στη δίνη των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών για 1,5 μήνα, θα βρεθούν ξανά στο ίδιο έργο θεατές, καθώς από τη Δευτέρα δεν θα μπορούν να αγοράζουν φάρμακα, με την κάλυψη του ασφαλιστικού τους φορέα και θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Πηγή: prismanews.gr

Μπαράζ διαρρήξεων στο Ηράκλειο - "Χτύπησαν" έξι σπίτια και μια εκκλησία

Ανησυχία στην περιοχή του Γαζίου από τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων

Όπως γράφει το cretalive.gr οι διαρρήκτες που το τελευταίο διάστημα δρουν στην περιοχή του Γαζίου, χτυπούν κυρίως μονοκατοικίες, με πανομοιότυπο τρόπο.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί έξι διαρρήξεις σε σπίτια και μια εκκλησία, ενώ οι δράστες δε δίστασαν στη μία περίπτωση να πάρουν μαζί τους το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού! Οι διαρρήκτες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία της οικογένειας, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού, μπήκαν μέσα και έκαναν τα πάντα άνω κάτω, ώσπου βρήκαν το χρηματοκιβώτιο βάρους 50 κιλών, το οποίο πήραν μαζί τους, φεύγοντας - μαζί και τις επιταγές, τα κοσμήματα και τα μετρητά που περιείχε.

Από την εκκλησία στην περιοχή του Γαζίου, οι διαρρήκτες έκλεψαν τα τάματα.

Οι υποψίες των αστυνομικών στρέφονται σε σπείρα αλλοδαπών.

Τα Κρητικά κρασιά ταξιδεύουν για Βρυξέλλες...


Τα κρασιά της Κρήτης παρουσιάζονται στις Βρυξέλλες, το ερχόμενο τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου, από τα μέλη του Wines of Crete, που ως προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη, συμμετέχουν σε μια σειρά από προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Η εν λόγω δράση ξεκίνησε στην αρχή του μήνα Νοεμβρίου 2012, οπότε τα οινοποιεία του νησιού απέστειλαν και στους 750 ευρωβουλευτές από μια φιάλη κρητικό κρασί μαζί με την πρόσκληση στις εκδηλώσεις του τριημέρου.

Τη Δευτέρα 26.11 το απόγευμα θα συναντηθεί η αποστολή με τους Έλληνες ευρωβουλευτές και το βράδυ προγραμματίζεται οινογνωσία 25 διαφορετικών ετικετών με την παρουσία Βέλγων δημοσιογράφων, εμπόρων και εστιατόρων σε κεντρικό εστιατόριο των Βρυξελλών.Η Τρίτη 27.11 περιλαμβάνει δραστηριότητες εντός της έδρας της ΕΕ: Αρχικά συνάντηση της αποστολής με μέλη του Τμήματος Γεωργίας της ΕΕ για θέματα που απασχολούν τον κλάδο, τόσο νομοθετικά όσο και εμπορικά-προωθητικά.

Η μέρα θα κλείσει με την παρουσίαση του Κρητικού Αμπελώνα σε επίσημους της Ε.Ε., ευρωβουλευτές και καλεσμένους της ομάδας οργάνωσης μαζί με την παρουσίαση της επίσημης ταινίας των Κρητικών κρασιών η οποία όπως και πολλά άλλα έχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από κοινοτικά κονδύλια.

Πρόκειται για μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δείξουμε, μέσα στα άλλα, πως υπάρχει και η Ελλάδα που δουλεύει και αξιοποιεί τις χρηματοδοτήσεις που της παρέχουν. Η εκδήλωση θα κλείσει φυσικά με ένα ποτήρι Κρητικό κρασί...

rethymnoguide.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...