Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνο για τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στις 19:00 στην Πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων, με στόχο την καταγγελία των πρόσφατων μέτρων και του κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΡ, Γιώργο Νικολιδάκη, τα μέτρα και ο προϋπολογισμός οδηγούν την κοινωνία σε διάλυση και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα. Όπως επισημαίνει η διοίκηση του συνδικάτου:

«Τα μέτρα που ψηφίστηκαν για το Δημόσιο και που θα έρθουν και στον ιδιωτικό τομέα, υλοποιούν τις βάρβαρες μνημονιακές δεσμεύσεις για απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και έξοδο στην ανεργία. Θέλουν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και να βάλουν αλυσίδες με μπάλες στον ιδιωτικό, να υποβαθμίσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία η παιδεία η κοινωνική πρόνοια. Θέλουν να παραχωρήσουν αυτούς τους τομείς σε ιδιώτες, υποχρεώνοντας οι πολίτες που σήμερα δεν τα βγάζουν πέρα, να πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν αυτές τις υπηρεσίες».

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου εκτιμά ότι: «Η μάχη κατά των απολύσεων, είτε αυτών που προωθούνται τώρα για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, είτε αυτών που ακολουθούν μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης υπηρεσιών και της αξιολόγησης προσωπικού, είτε αυτών που αντιστοιχούν στις εκβιαστικές αποχωρήσεις χιλιάδων εργαζομένων μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων είναι η κορυφαία για το συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...