Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

49 ανασφάλιστοι στους 51 εργαζόμενους σε ξενοδοχείο της Κρήτης

Στο όλα ή τίποτα, διάλεξε το τίποτα ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη, που όπως αποδείχτηκε είχε το 96% του προσωπικού του, ανασφάλιστο.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μάλλον δεν είχε ακουστά τη λέξη ΙΚΑ.

Το ξενοχοδοχείο στην Κρήτη έχει μετατραπεί σε παράδειγμα προς αποφυγή και ενδεικτικό του υψηλού ποσοστού αδήλωτης εργασίας.

Και αυτό γιατί σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων, ήταν στα χαρτιά «ανύπαρκτο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα η Οικονομική Αστυνομία σε περιοχή της Κρήτης,  εντοπίσθηκαν 49 ανασφάλιστοι σε σύνολο 51 εργαζομένων!

Στο 38,4% η αδήλωτη εργασία το πρώτο εξάμηνο του 2013

Σύφμωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, μόνο για περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας, κατά το α” εξάμηνο του 2013, έχουν επιβληθεί 6.074 πράξεις επιβολής προστίμου συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι 4.538 πράξεων επιβολής προστίμου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, ενώ 28 επιχειρήσεις έχουν κλείσει για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Η αδήλωτη εργασία αυξάνεται συνεχώς από την αρχή της κρίσης, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο υπουργός Εργασίας.

Από 25% το 2010 και 30% το 2011, έφθασε στα 38,2 το 2012 και 38,4% το πρώτο εξάμηνο του 2013 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ.

Τα στοιχεία αυτά είναι απλά ενδεικτικά αφού οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένοι σε χώρους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή καταγγελίες.

http://rethemnosnews.gr

Χανιά: Συναυλία με άρωμα Κρήτης

Μια βραδιά με Αρωμα Κρήτης θα είναι η 4η Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Φεστιβάλ στο Λόφο της Λίμνης, στη 'Λιμνούπολη'.  

Η μουσική σύμπραξη της Γεωργίας Νταγάκη και του Στέργιου Τσιρλιάγκου, του Γιώργου και του Χάρη Παντερμάκη και των  Γιάννη Χίνου και Στέργιου
Τσιρλιάγκου υπόσχεται μια ανεπανάληπτη βραδιά. Νέοι, καλλιτεχνικά ανήσυχοι και κυρίως ελπιδοφόροι δημιουργοί όλοι τους. Με κοινή καταγωγή την Κρήτη και μοναδική αγάπη για την μουσική συνθέτουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό καμβά. Η Κρήτη και η μουσική της έχουν χαράξει την πορεία καθενός από τους συμπράττοντες στην βραδιά αλλά και καθένας δημιουργεί πλέον συνθέτοντας την παράδοση και με σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Είσοδος  10 ευρώ.

Επίσης, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου με τίτλο 'Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...' στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Λόφο της Λίμνης, στη Λιμνούπολη (Βαρύπετρο).

«Πρεμιέρα» για το Μουσείο Ηρακλείου την Πέμπτη

Με μοναδικά ευρήματα από όλη την πορεία των ιστορικών χρόνων ανοίγει την Πέμπτη 1 Αυγούστου ο όροφος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Μετά από από πολύχρονη προσπάθεια, για να τηρηθούν,  όπως κι έγινε όλα τα χρονοδιαγράμματα, το μουσείο ανοίγει τις πύλες του.

Ωστόσο το ιστορικό και διατηρητέο κτήριο, έργο που ξεκίνησε το1937 σε σχέδια του μεγάλου ανανεωτή της σύγχρονης ελληνικής αρχιτετονικής Πάτροκλου Καραντινού, (του οποίου δυστχώς κάποια  έργα γκρεμίστηκαν π.χ. τουριστικό περίπτερο στον Ενετικό λιμένα Χανίων) θα είναι πλήρως έτοιμο το τέλος του 2013 με όλα τα εκθέματά του κι από την Μινωική εποχή το τέλος του 2013.Από την Πέμπτη, πάντως, αντικείμενα από τους ιστορικούς χρόνους στην αρχαία Κρήτη από την Γεωμετρική, την Αρχαϊκή, την Κλασική, Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή εκτίθενται και πάλι σε ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Ελλάδας, που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Όπως σημειώνει το Βήμα και η Μαρία Θέρμου,   η απεμπλοκή της ανακαίνισης - επέκτασης του μουσείου άρχισε το 2010, όταν η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ κυρία Λίνα Μενδώνη, σε συνεργασία με τον κ.Σ. Αρναουτάκη προώθησαν το έργο με τα αμέσως απαιτούμενα 250.000 ευρώ για την μουσειογραφική μελέτη, ενώ το 2011 το Μουσείο Ηρακλείου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ.

Η πλήρης ολοκλήρωση του μουσείου έτσι αναμένεται να γίνει στο τέλος του 2013 με Στο όροφο του μουσείου, που θα είναι πλέον διαθέσιμος για το κοινό αναδεικνύονται σημαντικά έργα τέχνης, που απεικονίζουν και αποτυπώνουν μορφές και όψεις από την επίσημη και ιδιωτική ζωή, τους θεσμούς, τη λατρεία και τις ταφικές πρακτικές από τη δωρική κοινωνία των πρώιμων ιστορικών χρόνων ως τον πολιτισμικά σύνθετο ελληνορωμαϊκό κόσμο της ύστερης αρχαιότητας. Παράλληλα εκτίθενται και επιλεγμένα αντικείμενα από τις πρώην ιδιωτικές συλλογές Στυλιανού Γιαμαλάκη και Νικολάου Μεταξά τα οποία προέρχονται όχι μόνο από την Κρήτη αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ανατολή και χρονολογούνται από τα μινωικά έως τα νεώτερα χρόνια.

Όσον αφορά εξάλλου την προσωρινή έκθεση του μουσείου θα κλείσει άμεσα για το κοινό ενώ τα πιο σημαντικά και εμβληματικά εκθέματα της Μινωικής εποχής θα εκτεθούν προσωρινά σε αίθουσα του ορόφου.


Πηγή:www.reporter.gr

Κοπάδι φάλαινες στη Νότια Κρήτη! - Μοναδικό βίντεο

Ένα μοναδικό τράβηξε πριν λίγες ημέρες ο δύτης, Νταμουλής Τσιριντάνης, ιδιοκτήτης Καταδυτικού Κέντρου στη Χώρα Σφακίων.

Ένα  κοπάδι  φάλαινες από το είδος "Μεσογειακός Φυσητήρας", όπως τον αναφέρει η σχετική βιβλιογραφία, ο οποίος ζει και αναπαράγεται στα νερά της Μεσογείου και συναντάται στην Νότια Κρήτη, θέμα το οποίο παρουσίασε το flashnews.gr.

Η ιστοσελίδα www.thalassa-project.gr αναφέρει σχετικά: "Πρόκειται για το ζώο με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο που έχει καταγραφεί ποτέ στο ζωϊκό βασίλειο, o οποίος ζυγίζει κατά μέσο όρο 8 κιλά. Ο μεσογειακός πληθυσμός των φυσητήρων θεωρείται απομονωμένος. Το μέγιστο μήκος που έχει καταγραφεί για αρσενικά και θηλυκά στη Μεσόγειο είναι γύρω στα 17,3 μ. και 10,5 μ. αντίστοιχα. Ο φυσητήρας καταδύεται σε βάθος 500-1.000 μ. προκειμένου να τραφεί με καλαμάρια, που είναι και η βασική του τροφή. Ο μέσος όρος κατάδυσης είναι 25-60 λεπτά για τους αρσενικούς και 20-24 λεπτά για τους θηλυκούς, αν και οι βαθύτερες καταγεγραμμένες καταδύσεις πλησιάζουν τα 2.000 μ. και τις 2 ώρες. Η εποχή της αναπαραγωγής είναι από τα μέσα Ιουνίου ως τα τέλη Αυγούστου και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 70 χρόνια (ίσως και περισσότερο)".

Όπως ανέφερε Ντ. Τσιριντάνης "η θαλάσσια περιοχή των Σφακίων προσφέρει ομορφιές που μόνο όσοι ξέρουν, επισκέπτονται την περιοχή για να τις γνωρίσουν. Φάλαινες, δελφίνια, χελώνες αλλά και ένας μοναδικός βυθός με απίστευτες ομορφιές, που εμείς προσκαλούμε τον κόσμο να τις ανακαλύψει".

Το κοπάδι που αποτελούταν απο 10-12 φάλαινες, χωρίς να ενοχληθεί από την παρουσία του σκάφους, συνέχισε την πορεία του σε απόσταση όχι πάνω από 3-4 ναυτικά μίλια Νότια από τα Σφακιά.

Χανιά: Τα πρώτα ιατρεία για ενήλικες αλκοολικούς αλλά και για εφήβους με εξαρτήσεις

Μαθητές μεταξύ 12-15 χρόνων, παραδέχονται ότι πίνουν ποτά μια με δυο φορές την εβδομάδα θεωρώντας το μάλιστα φυσιολογικό για τη διασκέδασή τους.

Μαθητές κάνουν χρήση κάνναβης ακόμα και στα 10 τους χρόνια!

Ενήλικες της διπλανής πόρτας "γκρεμίζουν" τη ζωή τους μέσα από την κατάχρηση του αλκοόλ. Θα παραδεχτούν τα πάντα, εκτός από το ότι είναι αλκοολικοί.

Αν όλα αυτά σας μοιάζουν μονο αριθμοί και λόγια τότε το πρώτο αλκοολογικό ιατρείο και το πρώτο ιατρείο εφήβων στα Χανιά, δεν θα ήταν γεμάτα από ανθρώπους που ζητούν βοήθεια μέσα στον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας τους.

Ιατρείο εφήβων που έχουν πρόβλημα με εξαρτησιογόνες ουσίες

Κάνναβη, χάπια, ηρωίνη

Η χρήση κάνναβης είναι τόσο διαδεδομένη που γίνεται ακόμα και στα σχολεία αντικαθιστώντας το "τσιγάρο στις τουαλέτες".

Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει η ψυχίατρος Ν. Σκουλάκη: "Στα ελληνικά σχολεία, πάνω από το 30% των μαθητών, θεωρεί ότι η χρήση κάνναβης δεν είναι επικίνδυνη και ότι είναι φυσικό προϊόν. Η κατάσταση στα σχολεία έχει ξεφύγει. Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις ακόμα και πιο μικρών παιδιών, ηλικίας 10 χρόνων που κάνουν κάνναβη."



Σύμφωνα με την παιδοψυχίατρο, αν ψάχνεται ένα παιδί είναι εξαιρετικά εύκολο να βρει κάνναβη, χάπια και όποια άλλη ουσία θελήσει

Τα παιδιά έχουν την εντύπωση ότι η κάνναβη και το τσιγάρο είναι το ίδιο. "Δεν έχουν καταλάβει ότι το 90% των χρηστών ναρκωτικών, έχει αρχίσει τη χρήση με κάνναβη. Δεν ξέρουν ότι είναι συνθετικό προϊόν ότι παρασκευάζεται στο εργαστήριο και περιέχει ένα σωρό άλλες ουσίες μέσα", συμπληρώνει η κα Σκουλάκη.

Αλκοόλ

Κάθε εδβομάδα υπάρχουν παιδιά που τα πάνε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις τους και έχοντας πάθει τοξίκωση από το υπερβολικό αλκοόλ.

"Η κατάχρηση αλκοόλ έχει αυξηθεί σε μαθητές γυμνασίου, μεταξύ 12-15 χρόνων, οι οποίοι θα πιούν ποτέ 1-2 φορές κάθε εβδομάδα κατά τη βραδυνή του έξοδο και το θεωρούν φυσιολογικό στο πλαίσιο της διασκέδασης. Έχουμε πάρα πολλά περιστατικά και δεν κοινοποιούνται όλα " τονίζει η κα Σκουλάκη.

Όταν φτάσει ένα παιδί με τοξίκωση στο νοσοκομείο, η οικογένεια, σύμφωνα με την κα Σκουλάκη δεν πρέπει να το θεωρήσει απλό περιστατικό ή να το προσπεράσει.

Αλκοολογικό ιατρείο

Δεκάδες Χανιώτες και όχι μόνο έχουν ζητήσει αυτό τον πρώτο μήνα λειτουργίας, βοήθεια στο αλκοολογικό ιατρείο.

Άνθρωποι που έχουν αρχίσει να καταστρέφουν ένα, ένα τα κομμάτια της ζωής τους, λόγω της κατάχρησης αλκοόλ.

Είναι αυτοί που πίνουν επειδή το χρειάζονται, το έχουν ανάγκη δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς. Στην πλειοψηφία τους είναι άντρες.

Σύμφωνα με την ψυχίατρο Χρυσούλα Λούπη, πίσω από την ασθένεια του αλκοολισμού κρύβεται κάτι άλλο πχ. κατάθλιψη, μια αγχώδης διαταραχή, της οποίας τα συμπτώματα προσπαθεί ο άνθρωπος να καταλαγιάσει με το αλκοόλ.

"Η διάγνωση του αλκοολισμού, είναι δεύτερη. Η πρώτη είναι κάποια άλλη που δεν φαίνεται γιατί την πνίγουν στο αλκοόλ. Ο ίδιος ο αλκοολικός δέχεται πιο εύκολα ότι έχει πρόβλημα κατάθλιψης παρά ότι έχει πρόβλημα αλκοολισμού" τονίζει η κα. Λούπη.



Οι περισσότεροι βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία και όλοι πλέον ανασφάλιστοι, άνεργοι.

"Ένας άνεργος, σχεδόν άστεγος, με χρέη, που δεν μπορεί να ταϊσει τα παιδιά του, το τελευταίο που το νοιάζει είναι να κόψει το αλκοόλ, γιατί μόνο με αυτό ησυχάζει λιγάκι για να κοιμηθεί. Δεν σκέφτεται. Δηλαδή, από τη μια δουλεύουμε ενάντια στην αρρώστια αυτή, από την άλλη οι συνθήκες δουλεύουν ενάντια σε εμάς".

Στο δρομο για τη λύση

Τόσο το ιατρείο εφήβων με πρόβλημα οποιασδήποτε εξάρτησης, όσο και το αλκοολογικό ιατρείο για ενήλικες, λειτουργούν μόλις ένα μήνα στα Χανιά, στο πλαίσιο των δομών του ΟΚΑΝΑ.

Χανιώτες και όχι μόνο έχουν απευθυνθεί στα ιατρεία, ανακαλύπτοντας ότι η λύση είναι εκεί, αρκεί να δεχτούν το πρόβλημα και να κάνουν κάτι γι' αυτό.

Αρχικά γίνεται κλινική εξέταση για να διαπιστωθεί τι βλάβες έχει προκαλέσει οργανικά η εξάρτηση και στη συνέχεια με την κατάλληλη αγωγή, τη σωστή αντιμετώπιση και την ψυχολογική υποστήριξη, δίνεται διέξοδος.

Τα δυο ιατρεία λειτουργούν κάθε Τρίτη και Τετάρτη και τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά στον αριθμό 2821344225.
flashnews.gr

Κρήτη: Η διαθήκη του πλούσιου επιχειρηματία έκρυβε εκπλήξεις...

Η διαθήκη του πλούσιου επιχειρηματία δεν έκρυβε αυτά που περίμεναν οι συγγενείς του - Τα χρήματά του δεν κατέληξαν μόνο στους νόμιμους κληρονόμους...

Ο λόγος για έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο επιχειρηματία ο οποίος αν και δεν ήταν Ηρακλειώτης δραστηριοποιήθηκε όλα τα χρόνια της ζωής του στο Ηράκλειο και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή έχοντας δημιουργήσει μια σημαντική περιουσία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας "Πατρίς", ο γαλαντόμος άνδρας είχε σε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 15 εκ. ευρώ. Έτσι λίγο πριν φύγει από τη ζωή έδωσε (μέσω του δικηγόρου του) ένα χρυσό φακελάκι στην αποκλειστική νοσοκόμα που τον φρόντισε το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα της παρέδωσε σε επιταγή 55.000 ευρώ, κάτι που δεν πίστευε ούτε η ίδια. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό.  Μέσω της διαθήκης του, τακτοποίησε οικονομικά και ανθρώπους του περιβάλλοντος του, που δεν ήταν συγγενείς του και έτσι δεν είχαν δικαίωμα στην κληρονομιά.

Άφησε μόνο σε μετρητά, στην τελευταία του σύντροφο περίπου 800.000 ευρώ, ενώ της αγόρασε και ένα ακριβό διαμέρισμα σε καλή περιοχή του Ηρακλείου. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή περίπου στα 80 του χρόνια, όμως πολλοί θα τον θυμούνται για πάντα...

Σεισμός ανατολικά της Γαύδου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:41 μετά τα μεσάνυχτα στο Λιβυκό Πέλαγος.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 60χλμ. νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου και 9χλμ. βορειοανατολικά από το Καστρί Γαύδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ.

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Μιχελάκη και Δένδια για τις πυρκαγιές

Άμεση αντίδραση της Πολιτείας για τις φωτιές που έπληξαν τη Μεσσαρά, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ.κ. Ιωάννη Μιχελάκη και Νίκο Δένδια. 

Το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Μεσσαράς. Η φωτιά ξέσπασε πάνω από το χωριό Αληθινή και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην Πόμπια, τα Πηγαϊδάκια και το Αντισκάρι. Από την φωτιά που ξέσπασε και η οποία αναζωπηρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 28 Ιουλίου στην περιοχή Πηγαϊδάκια και Τρυπητή, κάηκαν μεγάλες εκτάσεις, καλλιέργειες, θερμοκήπια, μελίσσια, ελαιόδενδρα, ποιμνιοστάσια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν και ζώα.

Όπως υπογραμμίζει ο Μεσσαρίτης Βουλευτής, «δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή, η οικονομία της οποίας στηρίζεται κυρίως στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, είναι αναγκαία η άμεση αντίδραση της Πολιτείας τόσο στην αποκατάσταση των ζημιών σε δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και ηλεκτροδότησης, όσο και η άμεση καταγραφή – αποτίμηση των ζημιών και η αποζημίωσή τους, προκειμένου οι πληγέντες να επανέλθουν το συντομότερο στις δραστηριότητές τους.»

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκη ερωτά τους αρμοδίους Υπουργούς ποιος έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις, τις οληγορίες και την αναζωπύρωση των πυρκαγιών και ζητά την κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν ως πυρόπληκτες. Μάλιστα ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την καταγραφή-αποτίμηση των ζημιών και την όσο το δυνατό ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες.

Αποκατάσταση των ζημιών από την μεγάλη πυρκαιά στη Μεσαρά ζήτησε ο Κεφαλογιάννης

Το ζήτημα της μεγάλης καταστροφής από την φωτιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς έθεσε αμέσως μετά την επίσκεψη του στον τόπο της καταστροφής ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης σε επικοινωνία που είχε παρουσία της δημάρχου του Δήμου Φαιστού Μαρίας Πετρακογιώργη  στους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κκ. Μιχελάκη και Τσαυτάρη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε την άμεση αντίδραση της Πολιτείας για την αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων και ιδιαίτερα των περιοχών  Πόμπιας, Πηγαϊδάκιων Αντισκάριου. και Τρυπητής στις οποίες κάηκαν μεγάλες εκτάσεις, καλλιέργειες, θερμοκήπια, μελίσσια, ελαιόδενδρα, ποιμνιοστάσια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...