Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Χανιά: «Χτύπημα» στην πειρατεία ήχου και εικόνας, από τη δημοτική αστυνομία

Τα αποτελέσματα των δράσεων της δημοτικής αστυνομίας στα Χανιά με στόχο την πάταξη του φαινομένου της πειρατείας cd και dvd και την καταπολέμηση της παραοικονομίας σε τοπικό επίπεδο, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το 2012 η δημοτική αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις 6.049 παράνομων ψηφιακών δίσκων ήχου και εικόνας.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 29 επιχειρήσεις- έλεγχοι και τα κλιμάκια των ελέγχων προχώρησαν σε κατάσχεση 2.812 cd και 3.237 dvd, τα οποία είχαν προς πώληση πλανόδιοι μικροπωλητές.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων όπως στο ενετικό λιμάνι, την παλιά πόλη και την πλατεία δημοτικής αγοράς, καθώς και σε παραλίες του δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αστυνομίας, το 2011, πραγματοποιήθηκαν 23 επιχειρήσεις και κατασχέθηκαν συνολικά 1.830 cd και 2.195 dvd, ενώ το 2010 πραγματοποιήθηκαν 19 επιχειρήσεις και κατασχέθηκαν 3.982 πειρατικά cd και 2.422 πειρατικά dvd.

Πηγή: iefimerida.gr

Η προϊσταμένη... έκανε διακοπές και πληρωνόταν κανονικά-Ένα χρόνο είχε να πατήσει!

Είναι από τις ιστορίες ... δημοσιοϋπαλληλικής τρέλας που σε οδηγούν στην… «τρέλα»!

Μια διευθύντρια Κέντρου Υγείας του νομού Ηρακλείου, δεν πάταγε στη δουλειά της αλλά πληρωνόταν κανονικά και με το νόμο!

Επί ένα χρόνο ακολουθούσε αυτή την τακτική η εν λόγω κυρία και ισχυριζόταν ότι είχε πολλές πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες!

Τί κι αν ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει πως δεν επιτρέπεται να απουσιάζεις από την εργασία σου για διάστημα μεγαλύτερο των 22 ημερών; Η εν λόγω εργαζόμενη δεν εμφανιζόταν στο πόστο της και χωρίς μάλιστα να ενημερώνει κανέναν!

Το θέμα πληροφορήθηκε το Δ.Σ. του ΠΑΓΝΗ που παρέπεμψε τη διευθύντρια στη ΔΥΠΕ προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.



Πηγή: cretalive

Το ξέσπασμα του Κουράκη μετά την καταδικαστική απόφαση - Θα ασκήσει έφεση

Στο Εφετείο προσφεύγει ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μετά την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών, με τριετή αναστολή του από το δικαστήριο του Ηρακλείου για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Τόσο ο κ. Κουράκης, όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Περυσινάκης, (ο οποίος καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος), αλλά και ένας επιχειρηματίας του Ηρακλείου, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά άλλου επιχειρηματία για διακριτική μεταχείριση στην υπογραφή αδειών που αφορούν χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου συναθροίζεται κοινό (κινηματογράφους).

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο κ. Κουράκης ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ, με βάση τη χρήση γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια. Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον δήμαρχο Ηρακλείου ισχυριζόμενος ότι είχε συμφέρον να λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Σήμερα ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι πρόκειται να προσφύγει στο Εφετείο, «επιζητώντας την τελική δικαίωση» όπως τόνισε, όταν η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. «Θα λάμψει το φως απ' το σκοτάδι, θα λάμψει η αλήθεια από το ψέμα και στο τέλος θα επικρατήσει το καλό» είπε δήμαρχος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι σέβεται τη Δικαιοσύνη.

Ακόμη, ο κ. Κουράκης μίλησε για «πόλεμο κινηματογραφικών εταιρειών» στη μέση του οποίου βρέθηκε ο δήμος. Για το θέμα της αδειοδότησης συγκεκριμένου κινηματογράφου ανέφερε, ότι εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα πρωτοβάθμια συμβούλια θεάτρων και κινηματογράφων, στα οποία παραπέμφθηκε.

Τέλος, με αφορμή σχόλια και πληροφορίες περί έκπτωσής του από το αξίωμα, ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι δεν τίθεται ούτε θέμα έκπτωσης, ούτε αργίας, ούτε πιθανού προσκόμματος σε ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητά του, καθώς ο σχετικός νόμος του Καλλικράτη αναφέρει πως έκπτωση από το αξίωμα του δημάρχου προκύπτει μόνο όταν υπάρξει βλάβη για το Δημόσιο.

Πηγή: iefimerida.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...