Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

"Έβαλαν στο μάτι" ακόμα και τα σχολικά κυλικεία

Ακόμα και τα σχολικά κυλικεία "έβαλαν στο μάτι" διαρρήκτες στην περιοχή του Κρουσώνα στο Ηράκλειο...Το περιστατικό σημειώθηκε σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του σχολείου το βράδυ της 05/06-11-2010 όταν άγνωστος δράστης εισήλθε εντός του εσωτερικού χώρου του Σχολείου και αφού προξένησε φθορές σε αυτό, αφαίρεσε διάφορα αναψυκτικά αξίας περίπου 150 ευρώ. Κατά την προανάκριση που διενήργησε το Α.Τ. Αγίου Μύρωνα προέκυψε ότι δράστης της κλοπής και των φθορών, είναι 29χρονος ημεδαπός ο οποίος δεν συνελήφθει λόγω παρέλευση του αυτοφώρου.


http://www.flashnews.gr

Το επόμενο 10ημερο θα βρίσκεται στην Κρήτη το 1ο Πυροσβεστικό Ελικόπτερο

Εντός του προσεχούς δεκαημέρου θα βρίσκεται στην Κρήτη το πρώτο από τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερά που θα παραμείνουν στο νησί καθ όλη την φετινή αντιπυρική περίοδο...
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανόλης Όθωνας, " το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής απόφασης για την παράταση της ισχύος της σύμβασης μισθωμένων ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης , και η σχετική πίστωση, ο αριθμός , ο τύπος και η χωροταξική κατανομή των εναέριων μέσων θα είναι ακριβός ο ίδιος με το σχεδιασμό του 2010". Επομένως, όπως επεσήμανε ο κ. Όθωνας," και για την Κρήτη προβλέπεται η παρουσία δύο ελικοπτέρων με έδρα το ένα στο Ηράκλειο και άλλο στα Χανιά".

Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, "οι κλιματολογικές συνθήκες αλλά και οι πρόσφατες βροχοπτώσεις, επέτρεψαν τη μετάθεση του χρόνου έναρξης της περιόδου μίσθωσης προκειμένου οι διαδικασίες που τώρα ολοκληρώνονται να μας βοηθήσουν στο να κερδίσουμε χρόνο σε ότι αφορά την παράταση της παραμονής τους πέραν της ημερομηνίας αναχώρησης των ελικοπτέρων η οποία ίσχυε κατά την περσινή περίοδο". Σε ότι αφορά το δεύτερο ελικόπτερο όπως δήλωσε ο κ. Όθωνας θα βρίσκεται στην Κρήτη μέχρι το τέλος του μήνα .
flashnews.gr

Το ταξίδι της φλόγας ξεκινά από τα Χανιά

Το ταξίδι της φλόγας ξεκινά από τα ΧανιάΤο πρωί της Δευτέρας ξεκινά στην Κρήτη η πορεία για την λαμπαδηδρομία της φλόγας της ελπίδας των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, που θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου....
Το ταξίδι στην Κρήτη θα ξεκινήσει από τα Χανιά, όπου η Φλόγα θα φτάσει με το πλοίο "Έλυρος", ενώ η έναρξη της
λαμπαδηδρομίας θα γίνει από το Καστέλι Κισάμου, στις 10 το πρωί.
Τη Φλόγα θα μεταφέρουν 46 άτομα, τρία παιδιά-αθλητές των Special Olympics και 43 αστυνομικοί από διάφορες χώρες του κόσμου.Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι ομιλητές στάθηκαν στη σημασία που έχει η διοργάνωση των Special Olympics για τη σημερινή κοινωνία.
«Αγωνιζόμαστε όλοι για μια κοινωνία που δημιουργείται από αυτούς που εντάσσονται και όχι από αυτούς που αποκλείονται», είπε η πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής και περιφερειακή σύμβουλος, Μαρία Τζανακάκη, ενώ πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις απηύθυναν ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, η πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων Αμαλία Μπασιά, οι αντιδήμαρχοι Χανίων Δημήτρης Λειψάκης και Χρυσούλα Χατζηδάκη, Κισάμου Μιχάλης Μουντάκης και ο Αποκορώνου Μανώλης Νικολούδης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Χανίων Λευτέρης Παπαδερός.

Από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου θα φιλοξενηθούν στα Χανιά περίπου 500 αθλητές των Special Olympics για ξεκούραση και προετοιμασία για τους αγώνες.

 Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας στο νομό Χανίων έχει ως εξής:
10: 00 : Έναρξη τελετής λαμπαδηδρομίας στο Καστέλι Κισάμου (κεντρική πλατεία Ελ.Βενιζέλου)
11:45: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στην Ελιά των Βουβών
13:00 : Έναρξη λαμπαδηδρομίας από το δημαρχείο Πλατανιά προς την κεντρική πλατεία Πλατανιά
16:15: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στις Βρύσες
17:45: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στην Γεωργιούπολη
19:00: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στις Καλύβες
20:15: Έναρξη λαμπαδηδρομίας στα Χανιά

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: Οι καταναλωτές της Κρήτης .στηρίζουν τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών ,εξαιτίας του "διατροφικού σκανδάλου Ε.coli"

Οι καταναλωτές της Κρήτης, μέσω της Οργάνωσης τους, (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), στηρίζουν τους αγρότες οπωροκηπευτικών της Κρήτης, όχι μόνο επειδή επανειλημμένα, κλιμάκιο της ΄Ενωσης, βρέθηκε στο χώρο τους, για να δει από κοντά τα προβλήματα τους, συνεχίζει να στηρίζει με υπομνήματα στους αρμόδιους Υπουργούς μεταφέροντας τις θέσεις των παραγωγών, τον αγώνα που δίνουν για επιβίωση λόγω των " μεσολαβούντων "των μεταξύ αυτών και του καταναλωτή, το διαμορφωθέν υψηλό κοστολόγιο παραγωγής, τις υπερχρεώσεις τους στα Τραπεζικά Ιδρύματα,, αλλά και τώρα είναι παρούσα στην συνδρομή και ενημέρωση των καταναλωτών, εξαιτίας του "διατροφικού σκανδάλου Ε.coli" και συμμετέχει ενεργά και στην ψυχολογική στήριξη των παραγωγών των Οπωροκηπευτικών της Κρήτης, που βλέπουν εξαιτίας του "διατροφικού σκανδάλου Ε.coli" να πλήττεται η παραγωγή τους, να ισοπεδώνονται τα όνειρά τους, να πνίγονται από την μη απορρόφηση των προϊόντων της.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, Θέλοντας να δώσει σαφή ενημέρωση στους καταναλωτές ,αλλά και στους παραγωγούς της Κρήτης, παραθέτει την ενημέρωση που δόθηκε , από τον εκπρόσωπο της Γ.Δ. Υγείας και Καταναλωτών στα πλαίσια της συνεδρίασης της ΕΣΟΚ σήμερα στις Βρυξέλλες, ύστερα από σχετική αίτηση του μέλους .Ε.Κεκελέκη της Ε.Ο.Κ.Ε

Σύμφωνα με την παρακάτω ενημέρωση ,πουθενά δεν αναφέρεται η ύπαρξη μόλυνσης σε οπωροκηπευτικά προέλευσης Κρήτης,,και είναι "μέγα λάθος" των αρμοδίων Υπουργείων ,να μην στηρίξουν τις Κρητικές Εξαγωγές, τις Ελληνικές Εξαγωγές.

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καλεί τους καταναλωτές , να καταναλώνουν, χωρίς καμία επιφύλαξη Κρητικά Οπωρολαχανικά, καμία επιστημονική αναφορά, δεν μας αποτρέπει .Ας συνεχίσουμε λοιπόν την κατανάλωση ομαλά, στηρίζοντας τους παραγωγούς μας.

"Ενημέρωση για τη διατροφική κρίση με τα e.coli


Ο εκπρόσωπος της επιτροπής μας ενημέρωσε:

2.900 οι ασθενείς 700 από αυτούς με σοβαρά προβλήματα 30 θάνατοι στη Γερμανία 1 στη Σουηδία. Όλα τα κρούσματα συνδέονται με τη Γερμανία. Στις 26 Μαΐου η Γερμανία απέκλεισε το γάλα και το κρέας ως πηγή της μόλυνσης και έστρεψε την προσοχή της στα λαχανικά. Βρήκε σε 2 αγγουράκια το βακτήριο και ζήτησε από τους καταναλωτές να σταματήσουν να καταναλώνουν αγγουράκια, ντομάτες και μαρούλι. Όμως, η έρευνα τελικά έδειξε ότι το βακτήριο που βρέθηκε δεν ήταν αυτό που προκάλεσε τη λοίμωξη σε ανθρώπους. Στις 5 Ιουνίου η Γερμανία είπε ότι είχε ενδείξεις για φύτρες φασολιών που γίνονται σαλάτα από μια φάρμα στα νότια του Αμβούργου. Σήμερα, 10 Ιουνίου τελικά σχεδόν επιβεβαιώθηκε, η φάρμα έκλεισε, τα προϊόντα της δεσμεύτηκαν, γίνεται απόσυρση των φυτρών και ανακαλείται η προειδοποίηση για αγγουράκια, ντομάτες και μαρούλι. Τουλάχιστον το 50% των κρουσμάτων είχαν φάει σε εστιατόρια που είχαν προμηθευτεί τις φύτρες από τη συγκεκριμένη φάρμα. Η Επιτροπή ζήτησε από την EFSA συμβουλές για τον καλύτερο χειρισμό των λαχανικών και την αντιμετώπιση των κρίσεων που μπορεί να προκύψουν από τα λαχανικά. Επίσης ζήτησε να εκδώσει η EFSA οδηγό για τους καταναλωτές για τη διασφάλιση της υγιεινής κατά το χειρισμό των τροφίμων στο σπίτι. Το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας στις 7 Ιουνίου αποφάσισε την αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν ζημία. Η έρευνα συνεχίζεται και ελπίζουν σύντομα να είναι βέβαιοι. Η επιτροπή δε γνωρίζει πως επιμολύνθηκαν οι φύτρες από το βακτήριο και το ερευνά. Έθεσα τα ερωτήματα:
Γιατί, ενώ έχουν περάσει 2 και πλέον εβδομάδες ακόμα δεν έχουμε σίγουρα στοιχεία;
Γιατί η Επιτροπή δεν ανέλαβε το χειρισμό της κρίσης η ίδια και άφησε το κράτος μέλος να κάνει δηλώσεις που δεν είχαν επιβεβαιωθεί και να δημιουργεί προβλήματα σε καταναλωτές και αγρότες;
Το βακτήριο που ανιχνεύτηκε είναι νέο, μήπως μεταλλαγμένο, σύμφωνα με φήμες που ακούγονται;
Μετά από αυτήν την κρίση η Επιτροπή θα βελτιώσει τη νομοθεσία για την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων;

Η επιτροπή απάντησε ότι ο χρόνος που χρειάστηκε είναι φυσιολογικός για τη συγκεκριμένη έρευνα γιατί αυτές οι περιπτώσεις είναι δύσκολες, αλλά η επιτροπή θα διδαχτεί από την εμπειρία αυτή και μετά το τέλος της κρίσης θα προσπαθήσει να εξετάσει αν υπάρχουν τρόποι, για να βελτιώσει την ασφάλεια των τροφίμων. Το βακτήριο ήταν ιδιαίτερα ισχυρό αλλά όχι νέο ή μεταλλαγμένο".

Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συμπληρώνει ότι η ενημέρωση αυτή ζητήθηκε από την Ε.Κεκελέκη Γ.Γ. ΚΕ.Π.ΚΑ.

Αντιπρόεδρο του Παρατηρητηρίου Εσωτερικής Αγοράς Μέλος της Ε.Σ.Ο.Κ. Μέλος της Ε.Ο.Κ.Ε η οποία εκπροσωπεί τους ΄Ελληνες Καταναλωτές στις Βρυξέλλες και σαυτό το σημαντικό όργανο.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ)

Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...