Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Γιατί έκαψαν τα σπίτια του Μπόμπολα στα Σφακιά

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οικίες που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα στο Ασφένδου Σφακίων, καθώς και το σπίτι του αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πρόκειται για καθαρά εμπρηστική επίθεση, κατά την οποία οι δράστες άφησαν τα ίχνη τους, καθώς στους τοίχους των σπιτιών του εκδότη έγραψαν τη λέξη "Γερμανοπροδότη", ενώ στις πόρτες υπάρχουν σημάδια από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, αφού πυροβόλησαν στις πόρτες των σπιτιών, εισέβαλαν στις οικίες, στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές και τέλος έβαλαν φωτιά, προκαλώντας ολική καταστροφή στα δύο σπίτια.

Η σήμανση, που διενεργεί έρευνες στα σπίτια, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, έχει περισυλλέξει πέντε κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.

Να σημειωθεί ότι ο εκδότης και μέλη της οικογένειάς του διέμεναν στις συγκεκριμένες παλαιές οικίες, τις οποίες μάλιστα είχε αναπαλαιώσει.

Μάλιστα, στο Ασφένδου Σφακίων, ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας το Σεπτέμβριο του 2011 βάφτισε την κόρη του Γεωργιάννα, από το γάμο του με την Ειρήνη Μανουσάκη.

Μέσω του Mega, μέρος του οποίου ελέγχει μετοχικά η οικογένειά του, ο Φ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι «η επίθεση αυτή έχει προφανή στόχο την ελευθερία του Τύπου και την επιχειρηματικότητα», ενώ συμπληρώνει ότι «η εκτός ορίων βία εκτιμάται ότι στοχεύει στην κατατρομοκράτησή του και στη φίμωση των εντύπων της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε., που εκδίδει το "ΕΘΝΟΣ", το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" και την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"».

Γερμανοί εθελοντές ραβδίζουν ελιές στην Κρήτη!


Ακόμη και σε λίστες αναμονής εγγράφονται Γερμανοί εθελοντές για να πάρουν μέρος στο ετήσιο λιομάζωμα στην Κρήτη, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλία που "τρέχει" από το 1999. 

Φέτος, 30 κάτοικοι Ρηνανίας - Βεστφαλίας - σταλμένοι από την Ακαδημία Thomas More - ράβδισαν ελιές στο δήμο Μίνωα Ηρακλείου, δίνοντας ένα χεράκι στους τοπικούς παραγωγούς.

Μιλώντας στο Greek Reporter ο εμπνευστής του προγράμματος, Σταμάτης Λυμπερόπουλος, λέει ότι ο μικρότερος γερμανός εργάτης της ελιάς φέτος είναι μόνο 14 χρόνων.

Ο κ. Λυμπερόπουλος υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με έρευνα γερμανικού καναλιού, κάθε ξένος που έρχεται στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει - θετικά ή αρνητικά για τη χώρα μας- άλλους 97 συμπολίτες τους και σημειώνει ότι μέσω του προγράμματος αυξάνονται οι παραγγελίες λαδιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίδα" οι 30 Γερμανοί που ήρθαν φέτος για το λιομάζωμα γνώρισαν τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Κρήτης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, οπότε η διαφήμιση που θα κάνουν αναμένεται να είναι ακόμη... θερμότερη.

Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Καρέ καρέ η ληστεία σε κοσμηματοπωλείο


Με πολύ γρήγορες κινήσεις μέσα σε λίγα λεπτά τέσσερις άνδρες με κουκούλες και ένας τσιλιαδόρος «χτύπησαν» τα ξημερώματα κοσμηματοπωλείο που είχαν βάλει στο «μάτι», στο κέντρο του Ηρακλείου.

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε καρέ- καρέ τη ληστεία. Περίπου στις 04.25 το πρωί έσπασαν την τζαμαρία του μαγαζιού και άδειασαν τις προθήκες με τα ρολόγια.

Οι άγνωστοι δράστες δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, καθώς αμέσως χτύπησε ο συναγερμός.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, Βασίλη Καμαράτο κλάπηκαν περίπου 15 επώνυμα ρολόγια, αξίας από 400 - 1500 ευρώ το καθένα. Όπως υποστήριξε, οι δράστες σήκωσαν κατά 20-30 εκατοστά το ρολό του καταστήματος, έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα, και βάζοντας τα χέρια τους μέσα, άρπαξαν ... ό,τι έφταναν.

Δείτε καρέ- καρέ τη ληστεία στο βίντεο ντοκουμέντο...



Star.gr

Έκαψαν δύο σπίτια του Φ. Μπόμπολα στα Σφακιά


Τρεις εξοχικές κατοικίες, από τις οποίες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δυο ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα και η τρίτη στον αντιδήμαρχο Σφακίων Μανούσο Χιωτάκη, τυλίχθηκαν στις φλόγες στην περιοχή Ασφένδου Σφακίων.

To περιστατικο συνέβη πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο, έγινε αντιληπτό σήμερα δεδομένου ότι και τα τρία σπίτια βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο τις εισόδους των σπιτιών μπήκαν στο εσωτερικό και κατέστρεψαν ότι υπήρχε μέσα.
Στη συνέχεια περιέλουσαν με βενζίνη τα σπίτια και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των δυο σπιτιών , ενώ το τρίτο σπίτι υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της ΕΛΑΣ

Το περιστατικό καταδίκασε ο δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιες πράξεις είναι αντίθετες με την παράδοση και την κουλτούρα των Σφακίων.

Ο κ Πολάκης ζήτησε από τις αρχές να εντοπίσουν άμεσα τους δράστες.

ΤΩΡΑ: Θρίλερ με πτώμα στα Χανιά


Ένα μακάβριο θέαμα αντίκρισε σήμερα το πρωί ένας βοσκός στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια των Χανίων, όταν σε ρέμα κοντά στην θάλασσα είδε ένα πτώμα σε αποσύνθεση.

Αμέσως ενημέρωσε τις αρχές και αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο αστυνομικοί και πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούν να ανασύρουν το πτώμα το οποίο βρίσκεται σε απόκρημνο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του flashnews.gr, η σορός εκτιμάται πως ανήκει σε αλλοδαπό ο θάνατος του οποίου επήλθε πριν απο αρκετούς μήνες, αλλά περισσότερα στοιχεία θα δοθούν από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης, καθώς στο σημείο βρίσκεται και ιατροδικαστής για να διενεργήσει αυτοψία, ενώ θα ακολουθήσει νεκροψία και νεκροτομή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προς το παρόν, εκτιμάται πως δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αλλά για άτυχο μετανάστη ο οποίος πιθανόν να πνίγηκε στην θάλασσα και τα κύματα να τον "έβγαλαν" στην στεριά.

Μπαράζ ελέγχων τις γιορτές σε μικροπωλητές στα Χανιά


Ένα ακόμα «χτύπημα» στο παραεμπόριο επέφερε η Δημοτική Αστυνομία των Χανίων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αστυνομία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα, σε κατασχέσεις περισσοτέρων από 400 τεμαχίων παραεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων όπως η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, η πλατεία 1866, η οδός Μουσούρων, η οδός Γιαμπουδάκη, η οδός Εφ. Πολεμιστών κ.α.

Τα περισσότερα είδη που κατασχέθηκαν ήταν γυαλιά ηλίου και οράσεως, αναπτήρες, ρολόγια χειρός, παιχνίδια, διάφορα μικροαντικείμενα (φορτιστές- θήκες κινητών, μαντήλια, μπρελόκ, διακοσμητικά, είδη ένδυσης κ.α.) καθώς και ορειβατικά μπαστούνια.

Η πώληση των εν λόγω προϊόντων παραεμπορίου, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τις νόμιμες εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα του τόπου μας, αποτελεί «πληγή» για την τοπική οικονομία και για το σκοπό αυτό ο δήμος Χανίων μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά τους συνεχείς ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου αυτού, το οποίο απειλεί τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του Δήμου μας και στερεί από το ελληνικό κράτος σημαντικά έσοδα.

Θέλουν να δώσουν ζωή στους συμπολίτες τους

Οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν...ζωή!

Περίπου σαράντα ομάδες εθελοντών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αιμοδοσία αύριο το πρωί στο αίθριο της Λότζιας στο κέντρο της πόλης κάνοντας με αυτή τους την κίνηση σαφές ότι δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από το αίμα.

«Η ιδέα για την ομαδική αιμοδοσία γεννήθηκε ένα μήνα πριν, όταν συναντήθηκαν οι ομάδες στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς με τη φροντίδα του δήμου Ηρακλείου και θελήσαμε όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε στους ανθρώπους και στην πόλη μας. Τότε σκεφτήκαμε με τον ερχομό του νέου έτους να μυήσουμε τους πολίτες στην αιμοδοσία. Βλέπετε στη χώρα μας δεν υπάρχει- δυστυχώς- η νοοτροπία στο θέμα της προσφοράς αίματος. Αν οι μισοί υγιείς σε αυτόν τον τόπο έδιναν αίμα, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ηρακλείου, Νίκος Γιαλυτάκης.

Έτσι αποφασίστηκε να οργανωθεί μία ομαδική αιμοδοσία με τη συνδρομή του Αιματοκρήτη αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της κινητής μονάδας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 13:30 στη Λότζια. Τα μέλη των σαράντα εθελοντικών ομάδων θα μπορέσουν να περάσουν και να δώσουν αίμα, αίμα θα μπορέσουν να δώσουν επίσης και όσοι διαθέτουν κάρτα αιμοδότη αλλά και όλοι όσοι δεν έχουν δώσει αίμα ποτέ στο παρελθόν.

Το εκπαιδευμένο προσωπικό του Βενιζέλειου νοσοκομείου θα παίρνει ένα μικρό ιστορικό από εκείνους που θέλουν να δώσουν αίμα, οι οποίοι με τη σειρά τους θα υπογράφουν μία υπεύθυνη δήλωση και στη συνέχεια θα γίνεται η αιμοληψία που διαρκεί λίγα λεπτά. Αρκεί ο αιμοδότης να μην έχει καταναλώσει το προηγούμενο βράδυ οινόπνευμα και μεγάλες ποσότητες φαγητού.

«Δεν κάνουμε τράπεζα αίματος. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες. Ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο, που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους. Όποιος έρθει να δώσει αίμα και δεν το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν θα δει ότι το... αντίδωρο αυτής της σημαντικής προσφοράς είναι η ηθική και ψυχολογική ανάταση που νοιώθει μετά,» κατέληξε ο αντιδήμαρχος όντας και ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης.

Πηγή: prismanews.gr

Σύλληψη 30χρονου "νταή" από τα ΤΑΕ στο Ηράκλειο

Στα χέρια των αστυνομικών του ΤΑΕ Ηρακλείου, έπεσε το πρωί, ένας 30χρονος κτηνοτρόφος από χωριό του δήμου Αστερουσίων στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα εύχρηστο όπλο και ένα κουτί σφαίρες.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr τους τελευταίους μήνες είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από νυχτερινά κέντρα του Ηρακλείου, ενώ δεν ήταν λίγες και οι φορές που είχε σκορπίσει τον φόβο και τον πανικό σε θαμώνες νυχτερινών κέντρων της πόλης, αλλά και της υπαίθρου, καθώς δεν δίσταζε να βγάζει χωρίς λόγο το όπλο και να πυροβολεί ανεξέλεγκτα.

Αστυνομικές πηγές τον χαρακτήριζαν ως ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο, το οποίο έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αξιόποινες πράξεις.

Ο 30χρονος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στις Αρχάνες Ηρακλείου, που σημειώθηκαν στα τέλη του Νοέμβρη του 2009. Δύο περιστατικά, που προβλημάτισαν έντονα την ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ.

Ο νεαρός εντοπίστηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, με το 4x4 ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητό του, από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου, οι οποίοι αν και γνώριζαν την επικινδυνότητα του εν λόγω ατόμου, δεν δίστασαν να το ακινητοποιήσουν, αιφνιδιάζοντάς τον.

Στο αγροτικό όχημα του 30χρονου εντοπίστηκε ένα εύχρηστο πιστόλι και ένα κουτί σφαίρες.

Η σύλληψη του 30χρονου κτηνοτρόφου θεωρείται επιτυχία από τους αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου, καθώς το εν λόγω άτομο είχε γίνει ο τρόμος κ ο φόβος των κατοίκων της περιοχής του αλλά και του νυχτερινού Ηράκλειου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...