Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αναστολή των Μαθημάτων, έως την Πέμπτη στο ΤΕΙ Κρήτης


Την Αναστολή των Μαθημάτων, εώς την Πέμπτη 6/10 αποφάσισαν οι συνελεύσεις των τμημάτων στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ , εκφράζοντας την αντίθεση τους στην μείωση του διδακτικού προσωπικού του ιδρύματος.

Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί όπου θα αποφασισθούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις .

Σημείωση : Οι Γραμματείες των σχολών θα λειτουργούν κανονικά για την εξυπηρέτηση των φοιτητών . foititaria.gr

Στις 24/10 η δίκη του βοσκού που έβγαλε τα μάτια του σκύλου

Στις 24 Οκτωβρίου θα δικαστεί, οριστικά καθώς δε δικαιούται άλλη αναβολή, ο βοσκός από την Ελούντα που κατηγορείται ότι τον περασμένο Νοέμβριο έβγαλε τα μάτια του σκύλου του.

Οι φιλόζωοι θα συγκεντρωθούν και πάλι στο δικαστήριο του Αγ. Νικολάου για να διεκδικήσουν την αυστηρή τιμωρία του θρασύτατου δολοφόνου που όχι μόνο έβγαλε τα μάτια του σκύλου του αλλά και έσπευσε να αλυσοδέσει άμεσα νέο κουτάβι στη θέση του παλιού...
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αναζήτηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έργο της παραλιακής του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Τη διερεύνηση εάν υπάρχουν «πέραν από τις όποιες διοικητικές ευθύνες, πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην πολύκροτη υπόθεση του έργου της παραλιακής Αλικαρνασσού από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ι. Ραγκούση.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης στο έγγραφό του αναφέρει ότι «η πολύκροτη υπόθεση του έργου της παραλιακής Αλικαρνασσού εξελίσσεται πλέον σε ένα από τα μεγαλύτερα νομικά, οικονομικά και πολεοδομικά σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων στην Κρήτη» και τονίζει ότι «μετά τις αλλεπάλληλες διοικητικές κυρώσεις, τις εκθέσεις των επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και Δημόσιας Διοίκησης, το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 2717/2011 απόφασή του ακυρώνει το έργο!».

Προσθέτει δε πως «το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφασή του ακυρώνει τις αποφάσεις τής Περιφέρειας Κρήτης, του ΟΛΗ και αναπέμπει την υπόθεση στη διοίκηση την οποία καλεί να εφαρμόσει τους νόμους, το καταστρατηγημένο Σχέδιο Πόλης και την αποκατάσταση όλων των παρανομιών που έγιναν στη διάνοιξη αυτού του δρόμου». Μάλιστα, αναφέρει ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας και οι δικαστές επισημαίνουν ότι το έργο που έγινε δεν είναι σύμφωνο προς τις πολεοδομικές ρυθμίσεις που προβλέπει η πολεοδομική μελέτη της περιοχής που εμπίπτουν στα ακίνητά τους, ενώ δεν είχαν καν ειδοποιηθεί οι ενδιαφερόμενοι εγκαίρως», αναφέροντας μάλιστα ακόμα και ότι «η οδός κατασκευάζεται εντός ιδιωτικών ακινήτων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν «πέραν από τις όποιες διοικητικές ευθύνες, υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην υπόθεση ή αυτοί που αποφάσισαν –με όποιο αποτέλεσμα και όποιο τελικά κόστος για το δημόσιο- είναι άμοιροι ευθυνών;»
Επιπλέον, ερωτά εάν «υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στην πολύκροτη αυτή υπόθεση», ενώ ζητά ενημέρωση «εάν εξετάστηκε εάν είχαν ενημερωθεί οι πολιτικοί προϊστάμενοι από τη διορισμένη διοίκηση του ΟΛΗ για τα νομικά και ουσιαστικά προβλήματα του έργου της παραλιακής». Τέλος, ερωτά «ποιος θα χρεωθεί το κόστος την αποκατάσταση όλων των παρανομιών που έγιναν στη διάνοιξη και κατασκευή αυτού του δρόμου», καθώς και «ποιος θα αναλάβει το κόστος της αποκατάστασης και αποζημίωσης των θιγμένων πολιτών».  

Επικήρυξαν τους ληστές της χρηματαποστολής

Με το ποσό των 100.000 ευρώ επικήρυξε σύμφωνα με τη η εταιρεία security τους δράστες της απίστευτης ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις Βασιλειές. Οι αρχές καλούν όποιον γνωρίζει το οποιοδήποτε στοιχείο, σύμφωνα με την neakriti.gr , να καταθέσει ενώ οι έρευνες συνεχίζονται....

Ειδικότερα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόπλων – αγνώστων μέχρι στιγμής – ληστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, βαριοπούλας, τροχού κοπής μετάλλων και δύο κλεμμένων Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων λήστεψαν όχημα χρηματαποστολής με λεία 1.060.000 ευρώ.

Οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, δράστες φορώντας κουκούλες και χρησιμοποιώντας τα δύο κλεμμένα φορτηγά συγκρούσθηκαν, σε βοηθητική οδό της διαδρομής, με το όχημα της χρηματαποστολής, μπροστά και πίσω, και το ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια, με βαριοπούλα έσπασαν το μπροστινό υαλοπίνακα (παρμπρίζ) και με την χρήση πυροβόλου όπλου ακινητοποίησαν τους δύο υπαλλήλους – προσωπικό ασφαλείας της χρηματαποστολής.

Αμέσως μετά και με αστραπιαίες κινήσεις, με αυτοτροφοδοτούμενο τροχό κοπής μετάλλων, έκοψαν τη πίσω πόρτα του οχήματος και αφαίρεσαν δέκα τέσσερα (14) σακίδια που περιείχαν το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου εξήντα χιλιάδων (1.060.000) ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν το ένα από τα κλεμμένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, το οποίο εγκατέλειψαν σε αγροτεμάχιο της ίδιας περιοχής, κοντά στο χωριό Βασιλειές, μαζί με ένα ασφαλισμένο σακίδιο της εταιρείας που περιείχε συσκευή δορυφορικού εντοπισμού (GPS) σε λειτουργία.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει στις αστυνομικές αρχές ουσιαστικές υποψίες πως οι ληστές είχαν πληροφόρηση για την ύπαρξη του παγιδευμένου σάκου και έτσι φρόντισαν να τον ξεφορτωθούν.

Για τα δυο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, έχει δηλωθεί κλοπή την 06/09/2011 και 30/09/2011, ενώ ήδη απο χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να γίνουν "φύλλο και φτερό" απο τους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
http://www.flashnews.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...