Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πρόστιμα φωτιά σε 29 κρητικές επιχειρήσεις για μαύρη εργασία

Το ποσό των 651.795 ευρώ καλούνται να πληρώσουν 29 επιχειρήσεις στην Κρήτη, στο πλαίσιο προστίμων που επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία, η οποία πανελλαδικά εμφανίζεται μειωμένη σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες. 

Συγκεκριμένα, στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου Aρτεμις διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 3.931 επιχειρήσεις σ'όλη τη χώρα. Mέσα από αυτή τη διαδικασία 371 επιχειρήσεις, βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζομένους (ποσοστό 9,44%).

Γιάννης Λιαπάκης: Ο μικρότερος «σεφ» της Ελλάδας!

Σαρώνει τα βραβεία στους διαγωνισμούς μαγειρικής ο μικρός Γιάννης Λιαπάκης, αφήνοντας άφωνους κριτές και κοινό με τις γνώσεις του και την τεχνική του. Τελευταία του κατάκτηση, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο στο 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής που πραγματοποιήθηκε από 15-17 Νοεμβρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.  

Ο εντεκάχρονος σήμερα Γιάννης, σε ηλικία μόλις 2 ετών άρχισε να δείχνει το ενδιαφέρον του στη μαγειρική. Δίπλα στη γιαγιά του κυρίως, αλλά και στη μητέρα του, μυήθηκε στα μυστικά της κουζίνας ξεδιπλώνοντας το μοναδικό για την ηλικία ταλέντο του.

Εκπαιδευτικοί έδιωξαν τους αξιολογητές στην Κρήτη

Εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Ηρακλείου, στο οποίο θα προσέρχονταν οι σχολικοί σύμβουλοι της Κρήτης για να παρακολουθήσουν σεμινάριο με βάση το οποίο θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τους σχολικούς συμβούλους να μη συμμετάσχουν σ” αυτή τη διαδικασία επειδή αποτελεί προάγγελο για διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Στα Χανιά ο πρωθυπουργός

Στα Χανιά αναμένεται την ερχόμενη Κυριακή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης, ο κ. Σαμαράς θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις αντί του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ μαζί του θα έχει και σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, ύψους 200.000 ευρώ.

Λιμνούπολη Χανίων: Ένα σύγχρονο «υποβρύχιο» στο οπλοστάσιο του Κρητικού τουρισμού για το 2014

Οι αναπτυσσόμενοι ρυθμοί του τουρισμού στην Κρήτη, η πλούσια και ποικίλη τουριστική υποδομή του νομού Χανίων και η αυξανόμενη ανάγκη για εναλλακτικές μορφές τουριστικής δράσης αποτελούν τους πυλώνες στους οποίους εδράζεται η πορεία και η στρατηγική της Λιμνούπολης Χανίων, θεωρώντας αυτά ως εγγυητικούς παράγοντες ευρωστίας και ανάπτυξης της εταιρίας στο μέλλον.

Η ΜΕΤΕ Α.Ε. η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεγάλη αυτή τουριστική επένδυση, συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με γνώμονα την υψηλή συνεισφορά στην τουριστική αναβάθμιση της Κρήτης και ειδικότερα του νομού Χανίων, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στο φυσικό τους περιβάλλον δύο χελώνες Caretta-Caretta, από το Ενυδρείο της Κρήτης

Δύο μικρές θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta, οι οποίες είχαν βρεθεί τραυματισμένες, πριν από 17 μήνες η μία και επτά μήνες η άλλη, και είχαν μεταφερθεί στον χώρο του Ενυδρείου Κρήτης, επέστρεψαν σήμερα υγιείς και μαρκαρισμένες στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά τη φροντίδα και την περίθαλψη των ενυδρειολόγων.

Η απελευθέρωση και το «βάπτισμα» των δύο χελωνών, που πήραν τα ονόματα «Ηλιόχαρη» και «Καλλιόπη» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο, παρουσία του διευθυντή, των επιστημόνων και του προσωπικού του Cretaquarium, εκατοντάδων μαθητών και πλήθους κόσμου.

Κριτσά Λασιθίου: Γέννησε στο αυτοκίνητο

Μέσα στο αυτοκίνητο έγινε μητέρα ενός υγιέστατου αγοριού, μία νεαρή από την Κριτσά Λασιθίου, η οποία κατευθυνόταν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου για να γεννήσει.


Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο την περίμεναν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και έκοψαν τον ομφάλιο λώρο

Άλλες 476 επιπλέον θέσεις εργασίας στην Κρήτη

Την ώρα που εκατοντάδες άνεργοι στο νησί ξεκινούν να πιάνουν δουλειά και χιλιάδες άλλοι που κατέθεσαν προ λίγων ημερών τα δικαιολογητικά αναμένουν στο ακουστικό τους για την έκδοση των αποτελεσμάτων, κάποιοι άλλοι θα πρέπει να είναι επί ποδός... αφού σε μερικές μέρες βγαίνει και η τρίτη και τελευταία προκήρυξη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, μέσω της οποίας θα έρθουν άλλες 476 προσλήψεις στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που δίνει "ανάσα" σε χιλιάδες ανέργους πανελλαδικά, όπως και στο νησί μας, έστω βεβαίως για μερικούς μήνες και με μισθολογικές συνθήκες ημι-απασχόλησης, περνά πλέον στην τελική του ευθεία, με την αυλαία να πέφτει στις αρχές Δεκεμβρίου. Τότε θα ανοίξουν συνολικά 7.400 θέσεις εργασίας για ανέργους σε όλη τη χώρα. Προσλήψεις που αφορούν όλες στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...