Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γιάννης Λιαπάκης: Ο μικρότερος «σεφ» της Ελλάδας!

Σαρώνει τα βραβεία στους διαγωνισμούς μαγειρικής ο μικρός Γιάννης Λιαπάκης, αφήνοντας άφωνους κριτές και κοινό με τις γνώσεις του και την τεχνική του. Τελευταία του κατάκτηση, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο στο 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής που πραγματοποιήθηκε από 15-17 Νοεμβρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.  

Ο εντεκάχρονος σήμερα Γιάννης, σε ηλικία μόλις 2 ετών άρχισε να δείχνει το ενδιαφέρον του στη μαγειρική. Δίπλα στη γιαγιά του κυρίως, αλλά και στη μητέρα του, μυήθηκε στα μυστικά της κουζίνας ξεδιπλώνοντας το μοναδικό για την ηλικία ταλέντο του.


Από ηλικία 6,5 ετών ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς μαγειρικής, έχοντας να συναγωνιστεί έμπειρους επαγγελματίες του είδους και όχι μόνο.

Μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει 9 μετάλλια (τα περισσότερα χρυσά) και μια αναγνώριση από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης ως ο μικρότερος ηλικιακά μάγειρας στην Ελλάδα!

Στο Ρέθυμνο την π. εβδομάδα διαγωνίστηκε στην παραδοσιακή κουζίνα και το πιάτο που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο ήταν το «ψάρι με χόρτα». Το ασημένιο το κέρδισε στο ίδιο διαγωνισμό όπου με άγνωστο θέμα και με 7 υλικά βραβεύονταν οι τρεις καλύτεροι συνδυασμοί.

Ο μικρός Γιάννης που τα καταφέρνει το ίδιο καλά και στη ζαχαροπλαστική ζει με την οικογένειά του στο Ηράκλειο κι έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό που μετά τις επιτυχίες του μικρότερου άρχισε κι εκείνος ν’ ασχολείται με τη μαγειρική τέχνη βοηθώντας το μικρό «σεφ» του σπιτιού.

Πρόκειται για άριστο μαθητή που δεν έχει ακόμη αποφασίσει, αν το σημερινό του χόμπι θα γίνει και το μελλοντικό του επάγγελμα.

Οι γονείς του Αντώνηs και Ελένη είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν το μικρό ταλαντούχο σε όποια απόφαση κι αν πάρει για το μέλλον.


ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ  http://rethemnosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...