Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ταλαιπωρία και ουρές από καραμπόλα στη λεωφόρο Κνωσού

Μία καραμπόλα περισσοτέρων των 4 αυτοκινήτων, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ήταν ικανή για να προκαλέσει απόψε κυκλοφοριακό κομφούζιο στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο

Για αρκετή ώρα, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που αναγνώστες του Cretalive έστειλαν την ώρα του περιστατικού, επικράτησε πανδαιμόνιο... με ατελείωτα αυτοκίνητα να στοιβάζονται το ένα πίσω από το άλλο..

Ευτυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν τραυματίστηκε κανείς
 
 
 
 Cretalive.gr

Τελευταία πρόβα του Φώτη και της Μαρίας

Η τελευταία πρόβα της ημέρας (Παρασκευή 14/9) και τελευταία πρόβα της εκπομπής «ΦΜ Live», αργά το βράδυ. Το στούντιο του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Μαρίας Μπακοδήμου φωτίζεται από δυνατούς προβολείς. Η πρόβα ξεκινάει, το σήμα αρχής «πέφτει» με δυνατή ποπ μουσική. Όλοι, στο πλατό και στο κοντρόλ, στις θέσεις τους.

Η Μαρία, κομψή όπως πάντα και ο Φώτης με γκρι t – shirt, που γράφει Dragon Ball, από το γνωστό καρτούν. Οι δυο φίλοι και συνεργάτες από χρόνια, με την ιδιαίτερη χημεία, που τους συνδέει, παρασύρουν και το τηλεοπτικό τους παρεάκι δημιουργώντας την κεφάτη ατμόσφαιρα, γεμάτη σάτιρα και χιούμορ, που αποτελεί την ταυτότητα της εκπομπής.

Το σκηνικό του Μιχάλη Αθανασιάδη ενισχύει τη νεανική, χαρούμενη ατμόσφαιρα, που επικρατεί στην εκπομπή. Χρώματα φωτεινά και μοντέρνα, πορτοκαλί, πράσινο σε άσπρο φόντο, δίνουν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

«ΦΜ Live» μας υποδέχονται για τέταρτη χρονιά, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 17:50, στο γνώριμο, πια για αυτούς, στούντιο του Star.

Το χρέος των 18.000 ευρώ τον έστειλε στα κρατητήρια

Για οφειλές προς το Δημόσιο συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, ένας 37χρονος  επιχειρηματίας.

Το ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 17.931,38 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Τέλος δεν έχουν οι πνιγμοί στις Κρητικές θάλασσες

Μία 70χρονη γυναίκα είναι το νέο θύμα στις θάλασσες της Κρήτης, με τη σχετική λίστα να μεγαλώνει δραματικά , παρά το γεγονός ότι μπήκαμε ήδη στο Σεπτέμβριο

Η άτυχη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα, από την θαλάσσια περιοχή του Τσόυτσουρα, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

 cretalive.gr

Τώρα-Συμπλοκή αλλοδαπών στο Ηράκλειο

"Άναψαν" τα αίματα πριν από λίγο στη Θερίσσου στο Ηράκλειο, όταν για άγνωστο λόγο μία παρέα αλλοδαπών ενεπλάκη σε καβγά με αποτέλεσμα ένα άτομο να χρήζει άμεσης μεταφοράς στο νοσοκομείο!

Πιθανότατα να πρόκειται για Πακιστανούς που διαπληκτίστηκαν για οικονομικές διαφορές και η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε από τον έλεγχο.

Ο τραυματίας αναμένεται εντός ολίγου να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και για τις απαραίτητες εξετάσεις.


Πηγή: cretalive.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κλείνουν το στόμα του Ρακιντζή

Κλείνουν το στόμα του Ρακιντζή, αποκαλύπτει η εφημερίδα Press Time στο αυριανό της φύλλο. Στη συγκλονιστική συνέντευξη του ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής στην “PRESS Time”, μιλάει για τις ποινές-χάδια που επιβάλλονται στους επίορκους δημοσίους λειτουργούς, για την έκταση της διαφθοράς στην Ελλάδα και προχωρά σε μια καταγγελία-φωτιά.

Αυτό το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα κυκλοφορεί η Press Time  με σημαντικές αποκαλύψεις. θα διαβάσετε:

- Συγκλονιστική αποκάλυψη Τουρκάλας Ιστορικού. Ο Κεμάλ απολάμβανε τη σφαγή της Σμύρνης.

- Επίδομα 5.600 ευρώ το μήνα για εκλεκτούς υπαλλήλους. Η απόφαση για το «bonus» με το επίδομα Αλλοδαπής. Το ποσό αυτό που είναι πέρα του μισθού είναι και αφορολόγητο.

- Οι Τούρκοι πουλάνε τα νησιά μας. Πόσο τα αποτιμούν.

- Ανδρέας Λοβέρδος: Ένας αναλώσιμος ηγέτης ακόμα; Είναι ο άνθρωπος που θα αναγεννήσει τον κεντρώο χώρο ή ένας εκλεκτός της διαπλοκής;

- Το δράμα των δανείων. Σώστε τα σπίτια σας από τις τράπεζες. Δεδικασμένο για την 1η κατοικία.

- Το «πάρτι» των ΜΚΟ είναι ακόμα εδώ.

- Κίνημα για να «σβήσουν» οι μεσάζοντες.

- Ανθελληνικό μένος. Μαρκάρουν τα σπίτια των Ελλήνων στην Πόλη.

-Γεμίζει το ταμείο. Πλήρης επιβεβαίωση της “PRESS Time” για τα οικονομικά του ΠΑΟ.

-«Πρεμιέρα» με μουρμούρες για τον Ολυμπιακό στο Champion League.

Ηράκλειο: Χασισοφυτεία και συλλήψεις στο Αστρίτσι

Νέα χασισοφυτεία εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο Αστρίτσι του Ν. Ηρακλείου. Η συγκεκριμένη περιοχή είχε τεθεί σε στενή παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα, με τους άνδρες της ΟΕΑ Κρήτης να δρουν αστραπιαία και να εντοπίζουν τη φυτεία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κατά την παρακολούθησαν είδαν δύο άνδρες να μεταφέρουν τη... σοδειά χασίς με τσουβάλια. Η έφοδος δεν άργησε, όπως και η σύλληψη και τρίτου ατόμου, που ήταν μέσα στο χώρο της φυτείας.

Τα χασισόδεντρα φτάνουν τα 3 μέτρα και είναι περίπου 150.

flashnews.gr

Χανιά: Τον Οκτώβριο θα δεχθεί τους πρώτους κρατούμενους η νέα φυλακή της Αγιάς

Μέσα στον Οκτώβριο θα δεχτεί τους πρώτους κρατουμένους στις νέες εγκαταστάσεις της, στην Αγιά, η δικαστική φυλακή των Χανίων. Το κοινοποίησε από τα Χανιά, όπου βρίσκεται, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος τόνισε πως ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούσαν τη μετεγκατάσταση της φυλακής, υπογραμμίζοντας πως βρέθηκε λύση ακόμη και στο βασικότερο πρόβλημα, εκείνο της σύνδεσης του καταστήματος με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Η μεταφορά της δικαστικής φυλακής Χανίων στο νέο κατάστημα της Αγιάς αποτελεί πάγιο αίτημα, καθώς ο χώρος που φιλοξενεί σήμερα τις δικαστικές φυλακές είναι περιορισμένος και ενίοτε κρατούμενοι κοιμούνται ακόμα και σε διαδρόμους του καταστήματος με αποτέλεσμα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της φυλακής και απειλή στην υγειονομική της ασφάλεια.

Όπως και ο υφυπουργός παραδέχτηκε, το υπάρχον κατάστημα κράτησης στα Χανιά, όπως και όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, έχει κορεστεί από τον μεγάλο αριθμό των κρατουμένων. «Θα ανοίξουμε τις πρώτες πτέρυγες της φυλακής Αγιάς και παράλληλα έχουμε ζητήσει να γίνουν προσλήψεις 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα Χανιά -να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες- στις νέες φυλακές Σερρών και στη Δράμα. Αντιμετωπίζουμε εκρηκτικό πρόβλημα στις φυλακές. Ο αριθμός κρατουμένων είναι τεράστιος, αγγίζει τα 13.000 άτομα, ενώ το σωφρονιστικό μας σύστημα αντέχει 9.300» σημείωσε και ο κ. Καραγκούνης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες για αναμόρφωση των δομών του σωφρονιστικού συστήματος με κύριο γνώμονα την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Το υπουργείο από την πρώτη στιγμή έχει προχωρήσει σε θεσμικές, και όχι μόνον, παρεμβάσεις. Μεταφέρουμε αυτή τη στιγμή με τροποποίηση και αλλαγές του νόμου 500 κρατουμένους σε αγροτικές φυλακές, έχουμε ετοιμάσει και θα φέρουμε στη Βουλή νομοσχέδιο στη λογική της αποσυμφόρησης, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ανάσα και λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα». Αύριο, Σάββατο, το πρωί κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα επισκεφθεί τη νέα δικαστική φυλακή στην Αγιά.

Ηράκλειο: Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν, μέσα στο σπίτι του, 18χρονο

Έναν 18χρονο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν, δύο άγνωστοι, μέσα στο σπίτι του, στην Επισκοπή Ηρακλείου. 

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού όπου ο 18χρονος μένει με τους γονείς του, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον νεαρό και τη μητέρα του.

Ακινητοποίησαν τη γυναίκα ασκώντας σωματική βία και πυροβόλησαν δύο φορές τον γιο στο κεφάλι και το σώμα.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και του αφαιρέθηκε μια σφαίρα από το έντερο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πυρκαγιά στο Καλαμίτσι του Αποκόρωνα Χανίων

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα και είναι σε εξέλιξη...


Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ξέσπασε σε δασική περιοχή και είναι μεγάλη σε έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν οι δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου των Βρυσών ενώ έχουν πάει ήδη οχήματα απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων αλλά και του Ρεθύμνου.

Συνολικά στην περιοχή βρίσκονται 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.

Κρήτη: Δήμαρχος και 20 δημοτικοί σύμβουλοι θα επιστρέψουν τεράστια ποσά για παράνομες δαπάνες

Τεράστια ποσά που έχουν δαπανήσει παράνομα καλούνται να επιστρέψουν ένας πρώην δήμαρχος, 20 πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, δύο ελεγκτές της εφορίας και τρεις δικηγόροι σε καποδιστριακό δήμο του Ηρακλείου το 2000.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δώδεκα χρόνια μετά την παρανομία έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς κάποιοι από αυτούς κατέχουν ακόμα και σήμερα δημόσια αξιώματα και εξακολουθούν να διαχειρίζονται υποθέσεις του δημοσίου.

Μεταξύ αυτών που είχαν χρεώσει τον παραλιακό δήμο του Ηρακλείου ήταν Χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων, τεράστια ποσά σε τρία κινητά τηλέφωνα, χρηματικά βραβεία σε εισακτέους πανελλαδικών, τεράστιες αμοιβές δικηγόρων και επιδόματα ειδικής απασχόλησης στο προσωπικό του δήμου

Τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε σε καμία περίπτωση αυτές τις δαπάνες και έρχεται δώδεκα χρόνια μετά να ζητά πίσω τα χρήματα από όλους εκείνους που ψήφισαν θετικά γι' αυτές κρίνοντας ότι η διαχείριση των χρημάτων του δήμου δεν ήταν ορθή.

Πηγή: | iefimerida.gr

Πανεπιστημιακή μελέτη: Ποια εκπληκτικά «πράγματα» μπορεί να κάνει μία ερεθισμένη γυναίκα!

Μπόλικα σάλια, κουβάδες ιδρώτα, ανυπόφορες σωματικές οσμές, ποτάμια προσπερματικών και κολπικών υγρών, δάκρυα με το τσουβάλι, ενίοτε αίμα (όλων των αποχρώσεων), ζωώδεις βρυχηθμοί και πνιχτές κραυγές, πόνος και «βρώμικα» λόγια, κοκκινίλες και σημάδια... Μήπως τελικά υπάρχει πράγματι λόγος που ο πολιτισμός το αποστρέφεται, περιβάλλοντάς το με κάθε λογής ωραία slick ενδύματα και εξευγενισμένα Βερθερικά παραληρήματα; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτιά στο Ρέθυμνο

Υπό έλεγχο φαίνεται ότι τέθηκε η  φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στο Ρέθυμνο.


Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν οι κάτοικοι της πόλης που είδαν τον καπνό σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει έξι πυροσβεστικά οχήματα, ενώ έτοιμο να συνδράμει στην κατάσβεση είναι και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Τα νησιά της Σητείας, η ενοικίαση και οι "δουλειές του ποδαριού"

Για προχειρότητα στις κινήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κάνει λόγο ο Δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, εκ των οποίων τα δύο στην Κρήτη.

Με δηλώσεις του στο Cretalive, o κ. Πατεράκης αναφέρει ότι δεν μπήκε κανένας στον κόπο να ελέγξει ούτε καν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων νησιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μόνο για την Ελάσα, ο Δήμος έχει στην κατοχή του συμβόλαια από το 1960, της τότε Κοινότητας Παλαικάστρου, που δείχνουν ότι ενοικίαζε την νησίδα σε κτηνοτρόφους.

Επίσης, τα νησάκια Γράντες, εκτός του ότι είναι πολύ μικρά για να αξιοποιηθούν, βρίσκονται σε περιοχή NATURA, ενώ το μικρότερο έχει κυρηχθεί αρχαιολογική ζώνη.

Παράλληλα, δίπλα, στο Κάβο Σίδερο, βρίσκεται μία σημαντική βάση του Πολεμικού Ναυτικού...

"Δεν έχουμε αντίρρηση στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση της περιοχής, αλλά με σωστούς όρους και στην σωστή τους βάση" ανέφερε ο κ. Πατεράκης. Ο Δήμος Σητείας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο σκοπεύει να συλλέξει όλες τις σχετικές πληροφορίες. Θα επιδιώξει συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να εκφράσει όλες τις αντιρρήσεις του για το θέμα.
cretalive.gr

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση της Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο!

Υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης την ένταξη του έργου της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης και αναμενόταν αυτή η ένταξη στο Π.Δ.Ε. για να μπορέσει να δημοπρατηθεί.
Η Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο, θα φιλοξενεί 250 περίπου έργα που έχει δωρίσει ο γνωστός καλλιτέχνης Μπότης Θαλασσινός στο δήμο Μαλεβιζίου, σε ένα χώρο 1200 τ.μ., ο οποίος βρίσκεται σε μια έκταση 3000 μέτρων, στην αρχή του οικισμού. Στο συγκεκριμένο χώρο, προβλεπόταν να κατασκευαστεί το δημαρχείο Τυλίσου, με τις αλλαγές όμως που επέφερε ο «Καλλικράτης», η νέα δημοτική αρχή Μαλεβιζίου άλλαξε τη χρήση του έτσι ώστε να λειτουργήσει ως πινακοθήκη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά του για την εξέλιξη αυτή και τονίζει: «Έπειτα από αρκετούς μήνες, πήραμε επιτέλους την τελική έγκριση δημοπράτησης ενός σπουδαίου έργου του δήμου μας: Της Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο! Μιας πινακοθήκης που θα φιλοξενεί τα σπουδαία έργα του συντοπίτη μας Μπότη Θαλασσινού και που θα αναβαθμίσει αισθητά ολόκληρο το δήμο Μαλεβζιζίου στον πολιτιστικό τομέα. Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, για τις ενέργειές τους και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την καθοριστική στήριξη που παρέχει στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη που υπέγραψε την τελική έγκριση δημοπράτησης και φυσικά να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον καλό μου φίλο Μπότη Θαλασσινό για τη σημαντικότατη δωρεά του στο δήμο μας. Σύντομα, αυτά τα σπουδαία έργα του, θα βρίσκονται σε ένα λειτουργικό χώρο, ικανό να τα φιλοξενεί με άνεση και ασφάλεια, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να τα θαυμάζουν».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...