Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Χανιά: Τον Οκτώβριο θα δεχθεί τους πρώτους κρατούμενους η νέα φυλακή της Αγιάς

Μέσα στον Οκτώβριο θα δεχτεί τους πρώτους κρατουμένους στις νέες εγκαταστάσεις της, στην Αγιά, η δικαστική φυλακή των Χανίων. Το κοινοποίησε από τα Χανιά, όπου βρίσκεται, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος τόνισε πως ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούσαν τη μετεγκατάσταση της φυλακής, υπογραμμίζοντας πως βρέθηκε λύση ακόμη και στο βασικότερο πρόβλημα, εκείνο της σύνδεσης του καταστήματος με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Η μεταφορά της δικαστικής φυλακής Χανίων στο νέο κατάστημα της Αγιάς αποτελεί πάγιο αίτημα, καθώς ο χώρος που φιλοξενεί σήμερα τις δικαστικές φυλακές είναι περιορισμένος και ενίοτε κρατούμενοι κοιμούνται ακόμα και σε διαδρόμους του καταστήματος με αποτέλεσμα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της φυλακής και απειλή στην υγειονομική της ασφάλεια.

Όπως και ο υφυπουργός παραδέχτηκε, το υπάρχον κατάστημα κράτησης στα Χανιά, όπως και όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, έχει κορεστεί από τον μεγάλο αριθμό των κρατουμένων. «Θα ανοίξουμε τις πρώτες πτέρυγες της φυλακής Αγιάς και παράλληλα έχουμε ζητήσει να γίνουν προσλήψεις 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα Χανιά -να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες- στις νέες φυλακές Σερρών και στη Δράμα. Αντιμετωπίζουμε εκρηκτικό πρόβλημα στις φυλακές. Ο αριθμός κρατουμένων είναι τεράστιος, αγγίζει τα 13.000 άτομα, ενώ το σωφρονιστικό μας σύστημα αντέχει 9.300» σημείωσε και ο κ. Καραγκούνης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες για αναμόρφωση των δομών του σωφρονιστικού συστήματος με κύριο γνώμονα την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Το υπουργείο από την πρώτη στιγμή έχει προχωρήσει σε θεσμικές, και όχι μόνον, παρεμβάσεις. Μεταφέρουμε αυτή τη στιγμή με τροποποίηση και αλλαγές του νόμου 500 κρατουμένους σε αγροτικές φυλακές, έχουμε ετοιμάσει και θα φέρουμε στη Βουλή νομοσχέδιο στη λογική της αποσυμφόρησης, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε ανάσα και λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα». Αύριο, Σάββατο, το πρωί κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα επισκεφθεί τη νέα δικαστική φυλακή στην Αγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...