Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αυτές είναι οι Κρητικές επιχειρήσεις με τις «χρυσές» συμφωνίες στην Κίνα!


Για τις συμφωνίες που έκλεισαν Κρητικές επιχειρήσεις κατά την πρόσφατη επίσκεψη πολυμελούς αποστολής στην αχανή αγορά της Κίνας, μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ Ηρακλείου ο Δ/νων σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, που συνόδευε τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του.

Όπως είπε, λοιπόν, η Ένωση Πεζών, που πάλευε εδώ και 1 χρόνο μία συμφωνία με τους Κινέζους, τα κατέφερε κι έτσι κοντέινερ με κρασί και λάδι θα πάρουν το δρόμο για την αχανή αγορά τους!

Επίσης, η "Μποτζάκης Α.Ε" έκλεισε συμφωνία για 80-100 τόνους τυποποιημένου λαδιού, η Creta Farm έκανε διερευνητικές επαφές για το πώς θα μπορούσε να διαθέσει τα δικά της προϊόντα.

Ακόμη, εκπρόσωποι της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη - τόσο από το Aldemar όσο και από τη Grecotel- ερεύνησαν τον τρόπο με τον οποίο η Κινεζική αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει και τουριστικά...

Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά κατάφερε να πετύχει μείωση- στον ένα χρόνο από τρία που είναι σήμερα- για τη μεταφορά φρούτων και λαχανικών στην ασιατική αγορά.

cretalive.gr

Ποιος είναι ο Γερμανός Μπερν Μπρινκ που εγκαταστάθηκε στο Ρέθυμνο και φτιάχνει τη συγκλονιστικότερη μπίρα της Ελλάδας [εικόνες]


Οι μπίρες που φτιάχνει δεν θυμίζουν σε τίποτα τις μπίρες του κιλού που ξέρουμε. Η συνταγή εδώ είναι γερμανική: μπίρες αφιλτράριστες και απαστερίωτες με 4.8% αλκοόλ, η ξανθιά και η μαύρη Brink's συγκλονίζουν με τη γεύση και το άρωμά τους. Οι πρώτες ύλες (βύνη κριθαριού, λυκίσκος και μαγιά, όλα βιολογικής καλλιέργειας) εισάγονται από τη Γερμανία με πίστη στο γερμανικό νόμο του 1516, περί «καθαρότητας της μπίρας».

Η ξανθιά Brink's είναι μπίρα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα: πλούσια σε γεύση και θολή -επειδή είναι απαστερίωτη- σε στέλνει απευθείας σε βέλγικη παμπ, σε ιρλανδέζικο μπαρ ή σε γερμανικό σπίτι με οικιακή ζυθοποιία. Δεν έχει καμία σχέση με τις «ψημένες» μπίρες του εμπορίου, είναι πραγματική μπίρα.

Ενας Γερμανός μαθηματικός την έφτιαξε

Ιδρυτής της ζυθοποιίας είναι ένας Γερμανός, ο δρ. Μπερν Μπρινκ, ο οποίος μάλιστα εκτός από λάτρης του ζύθου δεν είχε καμία σχέση με αυτό, όντας μαθηματικός και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο της Σκωτίας!

Ομως τον χτύπησε κεραυνοβόλος έρως και... αυτό ήταν, όπως αποκαλύπτει το madeinCrete!

Τη σύζυγό του, Ευαγγελία Παπαδάκη, θα τη δει πρώτη φορά τυχαία στη Σκωτία. Μετά ο ίδιος θα έρθει στο Ρέθυμνο για να τη βρει και να κάνει και διακοπές.

Οι καλές όμως αποφάσεις πολλές φορές είναι της στιγμής - δεν θέλουν πολλή σκέψη. Μια στιγμή αρκεί για να τα αλλάξεις όλα.

Aρχισε με μπίρα σπιτική

Αυτό έκανε και ο δρ. Μπρινκ, άλλαξε πολλά όχι όμως και την μπίρα. Στην αρχή ξεκίνησε να τη φτιάχνει για δική του χρήση.

Ως φοιτητής εργαζόταν σε μια μπιραρία και σε μικρές επιχειρήσεις ζυθοποιίας, ενώ έφτιαχνε μπίρα στο σπίτι του.

Λόγω του επαγγέλματός του, πηγαινοερχόταν στην αρχή στη Σκωτία. Οταν ερχόταν στο Ρέθυμνο, έφτιαχνε την μπίρα του και έφευγε ξανά. Αυτό όμως δεν μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.

Επρεπε να λάβει άλλη μια απόφαση, δεν είχε έρθει όμως ακόμα η ώρα - έπρεπε πρώτα το «πείραμα» να πετύχει.

Εχοντας την παραδοσιακή ευχή από έναν φίλο: «Και ο Θεός ας δώσει τον πλούτο Του και την ευλογία Του!», η πρώτη παραγωγή έγινε τον Αύγουστο του 2001 και σύντομα η πρώτη βιολογική μπίρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, ύστερα από πολλές περιπέτειες.

Τα μηχανήματα ζυθοποιίας έφτασαν πριν ολοκληρωθεί το κτίριο και εγκαταστάθηκαν σ' ένα ζυθοποιείο χωρίς κουφώματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (με μία παλιά και μικρή γεννήτρια) και χωρίς τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό (η δεξαμενή ψύχθηκε με παγάκια).

Δύσκολος χειμώνας, οι πωλήσεις τους πρώτους μήνες του χρόνου κατά μέσο όρο ήταν λιγότερο από 100 λίτρα! (για σύγκριση: τον Ιανουάριο 2010 οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 6.000 λίτρα).

Ευτυχώς, ο ζυθοποιός δεν έχει ακόμη αφήσει τη δουλειά του στη Σκωτία, θα ταξιδεύει κάθε μήνα για τα επόμενα τρία χρόνια. Η εμφιάλωση γίνεται με ένα ημι-αυτόματο εμφιαλωτήριο και τα μπουκάλια κλείνονταν με το χέρι. Με το χέρι και κόλλα ταπετσαρίας και οι ετικέτες στα μπουκάλια!

Ξεκίνησε με την ονομασία Ρεθυμνιακή

Το 2003 η Ρεθυμνιακή μπίρα θα γίνει γνωστή ανά την Ελλάδα και και το 2005 σερβίρεται στη βρετανική πρεσβεία όπου γιορτάζονται τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το ταξίδι έχει αρχίσει...

Η Ρεθυμνιακή μπίρα θα κυκλοφορήσει σε «ξανθιά» και «μαύρη» για να καλύπτει όλα τα γούστα. Είναι προϊόν βιολογικής γεωργίας πιστοποιημένο από τη ΔΗΩ.

Η γραφειοκρατία έφαγε τη «Ρεθυμνιακή»

Στο εμπόριο το τελευταίο διάστημα η μπίρα σερβίρεται με την επωνυμία Brink's, και με ζωγραφιά την Κρήτη.

Ο νόμος περί ζύθου είναι ακόμη στα χαρτιά και δεν προβλέπει μπίρα με ονομασία προέλευσης!

Ετσι μια μεγάλη παύλα (-) υπάρχει στη θέση του ονόματος «Ρεθυμνιακή» και με αυτήν την ετικέτα και με την επωνυμία Brink's κυκλοφορεί στο εμπόριο μέχρι να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο. Όταν αλλάξει και ο νόμος, την παύλα (-), θα αντικαταστήσει και πάλι η «Ρεθυμνιακή».

Πήρε βραβείο ποιότητας και ήθους

Η «Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία» τον Αύγουστο του 2001 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα την πρώτη βιολογική μπίρα. Δέκα χρόνια αργότερα, στα θετικά της έχει (μεταξύ άλλων) ένα βραβείο ποιότητας και ήθους (Καθημερινή, 2008), μια εγκατάσταση που ολοκληρώθηκε μόλις το 2010 και μια σταθερά ανοδική πορεία. Εναντίον της, έχει την ελληνική γραφειοκρατία που της απαγόρευσε να ονομάζεται «Ρεθυμνιακή μπίρα» γιατί «δεν υπάρχει σχετικό νομοθετικό πλαίσιο» έτσι, η (Γερμανική) οικογένεια Brink, ιδιοκτήτρια της «Ρεθυμνιακής Ζυθοποιίας», αποφάσισε να λύσει το θέμα βάζοντας το όνομα της επάνω στην ετικέτα της μπίρας που παράγει στο Ρέθυμνο: Brink'sBeer.

Λαλίστατοι οι Βουλευτές της Κρήτης-Δείτε την "απόδοσή" τους σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής

Λαλίστατοι και αρκετά «εργατικοί» αποδεικνύονται οι Βουλευτές της Κρήτης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής των Ελλήνων.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρέχουσα σύνοδος της IE Κοινοβουλευτικής Περιόδου που ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου 2012, το Flashnews.gr, συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα στοιχεία της Βουλής για την κοινοβουλευτική παρουσία των βουλευτών που εκλέχθηκαν στην Κρήτη.

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε, πως «πρωταθλητής» στις ομιλίες στην ολομέλεια αναδεικνύεται ο Νότης Μαριάς, κάτι που δικαιολογείται επειδή είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Όμως το σημαντικό είναι πως όλοι οι βουλευτές της Κρήτης «ακούστηκαν» σε συζητήσεις στην ολομέλεια της Βουλής, άλλοι πολύ και άλλοι λιγότερο.

Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον αποτελεί η περίπτωση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος – αν και «κυβερνητικός» βουλευτής - αναδεικνύεται «πρωταθλητής» στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ «ξεχωρίζει» ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Να σημειωθεί πως δεν έχει παρουσία στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ο Μανούσος Βολουδάκης, καθώς καθόλη την διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου συμμετέχει στην κυβέρνηση ως υφυπουργός.

Το ίδιο ισχύει και από τις αρχές του έτους για τον Κυριάκο Βιρβιδάκη, που επίσης ορίστηκε ως υφυπουργός, αλλά έχει καταγραφεί η έως τότε παρουσία του.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Ανακούφιση για οικογένεια υπερχρεωμένων δανειοληπτών στα Χανιά


Μια ακόμη οικογένεια υπερχρεωμένων δανειοληπτών, ανακουφίστηκε απο την Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγε βάση του "Νόμου Κατσέλη".

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης την οποία υπογράφει η πρόεδρος της Ένωσης κα Ιωάννα Μελάκη "σε χρεωμένη τρίτεκνη οικογένεια από τα Χανιά, ξανάφερε το χαμόγελο στα χείλη ,η υπαρ 301/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, που ο πατέρας στο άκουσμα της ανακοίνωσης, δεν άντεξε "δάκρυσε" ευχαριστώντας με λόγια ουσίας την ΄Ενωση, λέγοντας επακριβώς "η Ελπίδα μου ήταν σε σας, γιαυτό και το επεχείρησα".λόγια που πραγματικά πέρασαν στους συνεργάτες της ΄Ενωσης και όλοι μαζί χάρηκαν για την δικαίωση της οικογένειας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για ζευγάρι με τρία παιδιά , τα δύο ανήλικα το ένα ενήλικο αλλά άνεργο, ο πατέρας είναι Δημοτικός υπάλληλος 49 ετών, η μητέρα Ιδιωτ.υπάλληλος 43 ετών,οι οποίοι λόγω της μείωσης των μισθών τους, των υψηλών επιτοκίων και της γενικότερης ύφεσης ,ένιωσαν πραγματική και μόνιμη αδυναμία, όχι μόνο να εξυπηρετούν τις δόσεις των δανείων τους αλλά και δυσκολία για την αντιμετώπιση των δαπανών διαβίωσης τους.Τα εισοδήματα τους είναι ο μισθός του πατέρα 978,02/μηνιαίως , και της μητέρας 376,40 επίσης υπάρχει ένα ποσό ετησίως από γεωργικό εισόδημα 109,91Ευρώ και το επίδομα τριτεκνίας 262,5 Ευρώ μηνιαίως.Το μόνο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο του πατέρα είναι ένα αγροτεμάχιο 1.126,65 τ.μ κυριότητα που του ανήκει κατά 50%, η δε σύζυγος ένα οικόπεδο 637,06 τ.μ.Στο οικόπεδο του πρώτου έχει κτιστεί μία κατοικία,χωρίς άδεια οικοδομής και επί πλέον διαθέτουν και δύο Ι.Χ.

Τα χρέη και των δύο φθάνουν τις 193.043,65 Ευρώ ο πρώτος ως οφειλέτης η δεύτερη ως εγγυήτρια συγκεκριμένα ο πρώτος οφείλει 134.263,88 σε τέσσερις Τράπεζες η δε δεύτερη συμμετέχει ως εγγυήτρια στο 58.779,77,

Το Ειρηνοδικείο Χανίων , διαπιστώνοντας την αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων οι οποίες ωστόσο παλαιότερα εξυπηρετούντο κανονικά, την αύξηση του κόστους διαβίωσης σε περίοδο πρωτόγνωρης ύφεσης, αναγνωρίζοντας ότι οι δανειολήπτες δεν είχαν δόλο κατά τον δανεισμό τους και τα όσα άλλα αναφέρονται και τεκμηριώνονται στις αιτήσεις των οφειλετών, εξέδωσε την υπαρ. 301/2013 απόφαση ,ορόσημο για τα ελληνικά χρονικά υιοθετώντας ουσιαστικά την πρόταση της Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αλλά και της συνεργάτιδας της ΄Ενωσης δικηγόρου των Χανίων κ.Ράνιας Μπουρδάκη η οποία ανέλαβε την νομική τους καθοδήγηση

Επί του αποτελέσματος το ¨δικαστήριο

1)Εξαιρεί από την εκποίηση την "κύρια κατοικία" 145 τ.μ κυριότητας του πατέρα

2)Χορηγεί περίοδο Χάριτος τεσσάρων ετών

3)Κανονίζει μέχρι του ποσού των 62.951,56 δόσεις των 291,44 για 18 χρόνια (216) δόσεις
4)Κανονίζει δόσεις τετραετίας στον πατέρα 166,63 Ευρώ/μήνα και στην μητέρα 60,61 Ευρώ/μήνα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΆ θα πληρώσουν συνολικά ΜΟΝΌ 73.859,08 από τις 193.043,65 "κουρεύεται " το χρέος κατά 119.184,57 Ευρώ δηλ "κούρεμα" του χρέους κατά 62%

Έπειτα από τα παραπάνω η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, "δεν 'εχει λόγια" εκείνο όμως που θέλει να επαναλάβει είναι ότι ,αφενός οι δικαστές ορθώς κάνουν το λειτούργημα τους και ότι για μια ακόμα φορά ο ν.3869/2010 λειτούργησε ως σανίδα Σωτηρίας για την τρίτεκνη οικογένεια."

Επισκέψεις του Γιάννη Μιχελογιαννάκη στα χωριά του νομού Ηρακλείου


Ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σήμερα, στη συνέχεια των εξορμήσεών του για συλλογή υπογραφών  κατά του «χαρατσιού» και του  φόρου στα αγροτεμάχια, επισκέφθηκε  Δαφνές, Βενεράτο, Αυγενική, Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Δέκα, Βώρους, Τυμπάκι, Μοίρες, Ζαρό, Γέργερη, Γκαγκάλες, Ασήμι, Χάρακα, Πύργο, Έμπαρο, Μάρθα, Άνω Βιάννο, Αμιρά, Άγ. Βασίλειο, Κεφαλοβρύσι, Συκολόγο, Καραβάδω, Κασάνους, Αρκαλοχώρι, Πάρτιρα, Δραπέτι, Πάρτιρα, Σκοινιά, Δεμάτι, Νεοχώρι.

Επίσης, συνεργάτες του επισκέφθηκαν Ασίτες, Άγ. Μύρο, Βούτες, Κρουσώνα, Τύλισσο, Μονή, Γάζι, Αηδονοχώρι, Αγ. Παρασκιές, Πεζά, Ζωφόρους, Βόνη, Θραψανό, Ευαγγελισμό, Αποστόλους, Παναγιά, Αυλή, Νιπιδιτό, Καστέλι, Χερσόνησο, Μάλια, Μοχό, Αϊτάνια, Σγουροκεφάλι, Επισκοπή,  καθώς περιοχές μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...