Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ελπίδα των φτωχών η δράση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

 Ιωάννα Μελάκη
Η Ελπίδα του αδύναμου πολίτη οδηγεί πολλούς στην Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για διάφορα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που αδυνατούν όσο βαθαίνει η κρίση να ανταπεξέλθουν στις δυσβάσταχτες πια οικονομικές απαιτήσεις του νοικοκυριού τους. Από την πρόσφατη επίσκεψη στα γραφεία που στεγάζεται η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών συναντήσαμε αρκετό κόσμο για τον οποίο η πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννα Μελάκη, υπογράμμισε τα εξής: “Ανθρωποι που τον τελευταίο καιρό είδαν τα όνειρα του να ισοπεδόνωνται, είδαν τον προγραμματισμό της ζωής τους να καταρρέει, ανθρωποι, που είχαν απασχόληση και σήμερα ούτε ένα μεροκάματο, μπορούν να στεριώσουν προσφεύγοντας εδώ για να ζητήσουν συμπαράσταση από εμάς τους «αφανείς κοινωνικούς ήρωες» της Κρήτης που προσφέρουμε υποστήριξη ηθική, ψυχολογική και τεχνοοικοκονομική. Στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αναζητούν να βρουν απαντήσεις για το πώς θα καταφέρουν και οι ίδιοι να ενταχθούν στο νόμο 3869/2010, τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, που έδωσε μία σοβαρή διέξοδο σε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οι «επιτυχίες» που έχουν πετύχει δεκάδες πολίτες της Κρήτης, με τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία να τους «κουρεύουν» σημαντικά τμήμα των καταναλωτικών ή στεγαστικών τους δανείων, φέρνει καθημερινά στην πόρτα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών όλο και περισσότερο κόσμο.
Όλοι μας με την ουσιαστική εθελοντική εργασία, υποδεχόμαστε τους πολίτες, τους ενημερώνουμε για τις διατάξεις του νόμου, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν προκειμένου να προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη συγκυρία και για να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου. Είναι πολλές οι επιτυχίες στην Κρήτη. Τα ειρηνοδικεία έχουν δώσει πολλές θετικές αποφάσεις στο νησί. Οι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, πολύχρωμοι φάκελοι στα ράφια του γραφείου αποδεικνύουν την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πια και οι κρητικοί. Φυσικά, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δεν ασχολείται μόνο με τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τα δάνεια των τραπεζών. Δέχεται καταγγελίες για όλες τις υποθέσεις που αφορούν καταναλωτές και έχει ως μοναδικό στόχο να συμβάλει στην πάταξη των αδικιών και των παρατυπιών στην αγορά.
Ο φορέας έχει πιστοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις γίνονται σεβαστές. Στην Ένωση μπορεί να καταφύγει ο οποιοσδήποτε καταναλωτής θεωρεί ότι βάλλεται από την τακτική ορισμένων παραγόντων της αγοράς, Η ΄Ενωση, διαθέτει και Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας με 70 πιστοποιημένους εθελοντές, που είναι έτοιμοι να παρέμβουν και να ενισχύσουν την λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών ανά πάσα στιγμή.
Είναι πάρα πολλοί αυτοί και μάλιστα από όλη την Ελλάδα που ζητούν την συμβουλή και τη συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σε όλα τα προβλήματα τους «ειδικότερα» για τον δανεισμό”.


Επιμέλεια :Γιάννης Κάκανος δημοσιογράφος΄ρεπόρτερ

ΚΡΗΤΗ: Τράκαραν την ταχυδρόμο ... και τη λήστεψαν!

Ληστεία σημειώθηκε περίπου στις 09.00 το πρωί σε βάρος της πράκτορος που συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ..


Άγνωστοι δράστες άρπαξαν από τη γυναίκα το σάκο που κρατούσε, ο οποίος περιείχε χρήματα και επιταγές με παραλήπτες συνταξιούχους σε Νιπιδιτό, Παναγιά, Έμπαρο και άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΚ LINES

Η ΑΝΕΚ LINES προγραμματίζει έκτακτα δρομολόγια για την περίοδο του Πάσχα προς και από τα Χανιά, προσφέροντας έκπτωση 25%, σε όλες τις θέσεις επιβατών & ΙΧ οχημάτων, παραμένοντας συνεπής στη δέσμευσή της για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού όλο τον χρόνο.

Τα “Πασχαλινά Ημερήσια Δρομολόγια” αποτελούν πλέον θεσμό δεκαετιών για την ΑΝΕΚ, που σταθερά εμπλουτίζει τη γραμμή των Χανίων τις ημέρες αυξημένης ζήτησης.

Πέραν των τακτικών νυχτερινών δρομολογίων, τα συμπληρωματικά δρομολόγια έχουν ως εξής:

Παρασκευή 6 /4/2012
  • Αναχώρηση από Πειραιά στις 10:00
  • Αναχώρηση από Χανιά στις 10:00
Μεγάλη Τετάρτη 11/4/2012
  • Αναχώρηση από Πειραιά στις 10:00
  • Αναχώρηση από Χανιά στις 09:00
Μεγάλη Πέμπτη 12/4/2012
  • Αναχώρηση από Πειραιά στις 10:00
  • Αναχώρηση από Χανιά στις 09:00
Μεγάλο Σάββατο 14/4/2012 
  • Αναχώρηση από Πειραιά στις 12:30
  • Αναχώρηση από Χανιά στις 12:30
Προσοχή: Το Μ. Σάββατο δεν θα πραγματοποιηθούν τα βραδινά δρομολόγια των 21.00

Τρίτη του Πάσχα 17/4/2012
  • Αναχώρηση από Πειραιά στις 09:00
  • Αναχώρηση από Χανιά στις 10:00
Η ANEK LINES, όπως όλο το χρόνο, ακόμα περισσότερο την περίοδο εορτασμού του Πάσχα, προσκαλεί Έλληνες και ξένους επισκέπτες να ταξιδέψουν μαζί της στο όμορφο νησί της Κρήτης, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τον ελληνικό τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Η ANEK LINES πιστή στο ραντεβού της με το επιβατικό κοινό, προσφέρει πολλές και ενδιαφέρουσες ταξιδιωτικές επιλογές, με γνώμονα πάντα την άνεση και την υψηλής ποιότητας φιλοξενία των πλοίων της που εγγυώνται το όνομα και η εμπειρία της εταιρείας.

Σε απεργία πείνας οι ιδιοκτήτες ταξί στην Κρήτη

Με απεργία πείνας απαντούν στις ρυθμίσεις Βορίδη, οι ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί στήνοντας παράλληλα σκηνές έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δακτύλιος από τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο

Ξεκινάει από τη Δευτέρα δύο Απριλίου η εφαρμογή του μέτρου του δακτυλίου στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου.


Συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 τα ξημερώματα θα απαγορεύεται σε όσους δεν διαθέτουν τη σχετική άδεια η διέλευση με τα οχήματα τους προκειμένου να γίνεται πιο άνετα η μετακίνηση των πεζών επισκεπτών και κατοίκων.

Ηλεκτρονικές μπάρες θα υπάρχουν στις εισόδους των οδών Βάρδα Καλλέργη, Πάνου Κορωναίου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου. Στις υπόλοιπες 23 εισόδους δεν θα τοποθετηθούν μπάρες παρά μόνο προειδοποιητικές πινακίδες, προκειμένου να ενημερώνουν για το μέτρο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...