Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μια Κρητικιά στη γερμανική TV

Μπορεί το όνομα Λίντα Ζερβάκη να μην σας λέει τίποτα, αλλά στους Γερμανούς τηλεθεατές θα λέει τα νέα των 20:00 στο μακροβιότερο δελτίο ειδήσεων...

Η καταγωγή της είναι από την Κρήτη. Οι γονείς της αποφάσισαν τη δεκαετία του '60 να μεταναστεύσουν στη Γερμανία και να ανοίξουν εκεί ένα περίπτερο.

Όταν η Λίντα πήγαινε σχολείο βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο δρόμος, όμως, την οδήγησε στη δημοσιογραφία!

Αυτό το μονοπάτι την έχρισε και την πρώτη αλλοδαπή παρουσιάστρια του πιο αγαπητού δελτίου ειδήσεων της Γερμανίας, το "Tagesschaou" στο κανάλι ARD.

Ηράκλειο: Τίτλοι τέλους στο σήριαλ του μουσείου – Ανοίγει ξανά την Άνοιξη

Το 2013 θα λειτουργήσει και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αφού στο μεταξύ θα έχουν περάσει εφτά χρόνια από τότε που έκλεισε προκειμένου να ανακαινισθεί.
Το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας προσδιορίζεται πριν ανοίξει η αυλαία της επόμενης τουριστικής περιόδου, βάζοντας έτσι τους τίτλους τέλους σε ένα σήριαλ που σημαδεύτηκε από πολλές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, διαμαρτυρίες από τοπικούς φορείς και φυσικά από τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι μία μικρή μόνον γεύση από τον Μινωικό πολιτισμό μπορούν να πάρουν σήμερα, όση χωράει σε μία αίθουσα των υπογείων του μουσείου όπου λειτουργεί προσωρινή έκθεση. Το στίγμα των εξελίξεων έδωσε σήμερα η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία επισκέφθηκε το πρωί τους χώρους του μουσείου.

Παράλληλα, η αίθουσα των τοιχογραφιών θα ανοίξει για το κοινό τον ερχόμενο Οκτώβριο.
prismanews.gr

Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου: Τον σκότωσε διερχόμενο ΙΧ

Ένας 54χρονος πεζός τραυματίστηκε θανάσιμα στα Χανιά όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 37χρονος Χανιώτης.

Το δυστύχημα συνέβη στις 5 τα ξημερώματα στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Ο Ψαραντώνης γέμισε τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαλεβιζίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Ψαραντώνη στο μικρό θεατράκι στην πλ. Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι, ένα θεατράκι που αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που επιθυμούσε να ακούσει τον αγαπημένο καλλιτέχνη.

Η συναυλία διοργανώθηκε από το Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. με σκοπό να ενισχυθεί η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαλεβιζίου και το κοινό ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα, φέρνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας αντί εισιτηρίου, τα οποία και θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Μαλεβιζίου

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Το μόνο ίσως θετικό στοιχείο της οικονομικής κρίσης που μας ταλανίζει, είναι ότι έβγαλε ξανά στην επιφάνεια, τα αισθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης που κρύβαμε μέσα μας. Προσωπικά, με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε όλες τις δράσεις που κάνουμε για να στηρίξουμε τις κοινωνικές μας δομές, η βοήθεια του κόσμου ξεπερνάει διαρκώς τις προσδοκίες μας. Αυτό μας δίνει άλλωστε και τη δύναμη να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, για ακόμα ουσιαστικότερη κοινωνική παρέμβαση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον Ψαραντώνη και όλους τους συνεργάτες του, τον Γιάννη Παξιμαδάκη το Βασίλη, το Γιώργη και το Βασίλη Σαλούστρο, το Μανόλη Μιχαλάκη και το Βασίλη Χαιρέτη, αλλά και τους αδερφούς Αθανασάκη που υποστηρίζουν τεχνικά τη συναυλία, για την ευγενική προσφορά τους να συμβάλλουν αφιλοκερδώς σε αυτή την προσπάθεια. Να ευχαριστήσω επίσης όλα τα μέσα ενημέρωσης που διαφήμισαν την εκδήλωση, αλλά και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε και στο αποψινό μας κάλεσμα! Είστε η ψυχή των δράσεων κοινωνικής στήριξης που διοργανώνουμε και εύχομαι να συνεχίσετε να υποστηρίζετε ανάλογες εκδηλώσεις».

Συναγερμός στο λιμενικό για κύμα μεταναστών νότια της Κρήτης

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το λιμενικό της Κρήτης στον απόηχο του χθεσινού θρίλερ στη θάλασσα της Ιεράπετρας, με δουλεμπορικό σκάφος, αλλά και της εκτίμησης για αύξηση του κύματος των λαθρομεταναστών με αφορμή και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία αλλά και σε άλλες χώρες. Οι λιμενικές αρχές έχουν λάβει σήμα από τα κεντρικά για αυξημένες περιπολίες και αυξημένη ετοιμότητα, ενώ η Κρήτη, ειδικά οι απόμακρες ακτές στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού βρίσκονται στην ... κόκκινη ζώνη.

Χθες τα ξημερώματα, η κινητοποίηση του λιμενικού είχε σαν αποτέλεσμα την αποτροπή δουλεμπορικού να "πιάσει λιμάνι" στην Κρήτη, ωστόσο οι δουλέμποροι κατάφεραν να ξεφύγουν, ρίχνοντας στην θάλασσα έναν άνθρωπο. Το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε στο λιμάνι της Ιεράπετρας όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον αλλοδαπό και τον μετέφερε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δώσει κατάθεση στο Λιμενικό, το οποίο διενεργεί και την σχετική προανάκριση.

Ποιες παραλίες της Κρήτης "έχασαν" τη γαλάζια σημαία;

Υποστολή Γαλάζιας Σημαίας σε 11 ακτές της Κρήτης και 19 σε ολόκληρη τη χώρα, που δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του σχετικού Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. 

 Όπως γράφει το prismanews.gr πρόκειται για ακτές που στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου είχαν βραβευθεί με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», ωστόσο στην πορεία του καλοκαιριού, κρίθηκε ότι το ... προνόμιο αυτό έπρεπε να τους αφαιρεθεί.

Το χειρότερα μάλιστα είναι πως σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση ούτε τη επόμενη χρονιά.

Ο κατάλογος των 19 ακτών -έντεκα εκ των οποίων είναι στην Κρήτη- από τις οποίες αφαιρέθηκε η "Γαλάζια Σημαία" περιλαμβάνει:

• Ακτή Βίγλα – Δήμος Ρόδου – Δωδεκάνησα

• Ακτή Τραουνού Σπηλιές – Δήμος Ρόδου – Δωδεκάνησα

• Ακτή Αγ. Βαρβάρα/Κατελιός – Δήμος Κεφαλλονιάς – Κεφαλληνία

• Ακτή Ξι – Δήμος Κεφαλλονιάς – Κεφαλληνία

• Ακτή Αγ. Πέτρος – Δήμος Άνδρου – Κυκλάδες

• Ακτή Μπατσί – Δήμος Άνδρου – Κυκλάδες

• Ακτή Χρυσή Άμμος – Δήμος Άνδρου – Κυκλάδες

• Ακτή Σητεία 2/Πέτρα – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Σητεία 3/Καραβόπετρα – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Βουρλιά – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Λιμανάκι – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Ανάληψη – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Καλά Νερά – Δήμος Νοτίου Πηλίου – Μαγνησία

• Ακτή Αλμυρίδα – Δήμος Αποκορώνου – Χανιά

• Ακτή Βουλισμένη – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

• Ακτή Γραμμένο – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

• Ακτή Λιμνάκι – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

• Ακτή Παχειά Άμμος – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

• Ακτή Χαλίκια – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις συγκεκριμένες ακτές. Ωστόσο διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες όπως: η τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» που αναφέρονται σε καθαριότητα, η ορθή πληροφόρηση και ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και οι δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

"Πόλεμος" για τα φάρμακα στο Ηράκλειο

Εμφύλιος στον φαρμακευτικό σύλλογο Ηρακλείου με σημείο αναφοράς τις κινητοποιήσεις του κλάδου, σε τοπικό επίπεδο, για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους χωρίς πίστωση.

 Η χθεσινή γενική συνέλευση του οργάνου, χαρακτηρίστηκε από ένταση και διαφωνίες για το αν θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους. Το τοπικό όργανο όπως αναφέρει το prismanews.gr "διχάστηκε" και χωρίστηκε σε δύο τάσεις. Από τη μία οι μετριοπαθείς που υποστήριξαν την άποψη αναστολής των κινητοποιήσεων, μετά από 1,5 μήνα ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων και από την άλλη το ... μπλοκ των φαρμακοποιών που επέμειναν σε τακτική ολομέτωπης σύγκρουσης με την πολιτεία.

Η συνεδρίαση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο όταν η πρόταση του προέδρου του οργάνου για αναστολή της κινητοποίησης, απορρίφθηκε.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου υπέβαλε την παραίτησή του και πλέον η επόμενη ημέρα είναι στον ... αέρα. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, η ηγεσία του οργάνου είναι στον αέρα ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η απόφαση για χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς θα ... σπάσει εκ των έσω.

Στην Τουρκία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Για την Τουρκία αναχώρησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, όπου το Σάββατο στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κεφαλογιάννης θα μεταβεί στην Άγκυρα, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της κ. Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο του Α.Κ.Ρ. του κόμματος του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ξινά αποδείχτηκαν τα "φρουτάκια' για τρία άτομα στα Χανιά

Ξινά αποδείχτηκαν τα "Φρουτάκια" για τρία άτομα στα Χανιά που συνελήφθησαν για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια σε καφενείο - ίντερνετ καφέ.

Η έρευνα - επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που συνέλαβαν συνολικά τρία άτομα, ένα 58χρονο συνιδιοκτήτη καταστήματος, «Καφενείο - ιντερνετ καφέ», μια 32χρονη γυναίκα, υπήκοος Ρουμανίας, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και ένα 52χρονο πελάτη του καταστήματος, ενώ αναζητείται ο 60χρονος συνιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα «Καφενείο – ιντερνετ καφέ», ιδιοκτησίας του 60χρονου και του 58χρονου όπου κατελήφθη, η 32χρονη να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία σε χώρο του καταστήματος επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνιδιών «Φρουτάκια» σε διάφορες παραλλαγές, επιτρέποντας τη συμμετοχή στο εν λόγω τυχερό παίγνιο, στον 52χρονο πελάτη του καταστήματος.

Από τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε επιπλέον ότι, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος είχαν θέσει σε λειτουργία αυτό, στερούμενοι άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Επτά (7) Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές,
• Μία πρόχειρη χειρόγραφη σημείωση, όπου αναγράφονταν τα διακινούμενα χρηματικά ποσά από τους παίκτες και
• Μία σημείωση με τον κωδικό ενεργοποίησης των τυχερών παιγνίων.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...