Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Iδιαίτερη αισθητή στον Νομό Χανίων η σεισμική δόνηση

Iδιαίτερη αισθητή στον Νομό Χανίων ήταν η σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στις 8.25 χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Αντικύθηρα και Κίσαμο.
Δεκάδες πολίτες βγήκαν ανήσυχοι στους δρόμους. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 244 χιλιόμετρα Νότια των Αθηνών ή 25 χιλιόμετρα Ανατολικά - Νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων και είχε βάθος περίπου 20 χιλιόμετρα.
Διαφορετική μέτρηση δίνει το ΤΕΙ Κρήτης, το Σεισμολογικό Δίκτυο του οποίου κατέγραψε 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα και επίκεντρο γύρω στα 30 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τον Πλάτανο της Κισάμου.

'Η δόνηση δεν ήταν ισχυρή, ήταν όμως κοντά στη στεριά, γι’ αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητή', λένε οι σεισμολόγοι.
Από τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
'Στην Υπηρεσία μας δεν έγινε καμία κλήση', μας ενημέρωσε ο αξιωματικός υπηρεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου, ο οποίος σημείωσε πως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή ωστόσο δεν διήρκεσε πολύ. Κάτοικοι και στην πόλη του Καστελλίου, πάντως, βγήκαν στους δρόμους ανήσυχοι και για τον φόβο μετασεισμού.
Ο δήμαρχος Κισάμου, Γ. Μυλωνάκης, μιλώντας στα 'Χ.Ν.' σημείωσε πως 'αντιληφθήκαμε τον σεισμό, ωστόσο, ευτυχώς, δεν αναφέρθηκε καμία ζημιά'.

Αναδημοσιευση Απο Χανιωτικα Νεα

Ηράκλειο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ : Μεγαλειώδες συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας

Μεγαλειώδες συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας του Ηρακλείου αυτή την ώρα
Το Ηράκλειο δίνει σήμερα βροντερό παρόν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ. 
Πληθος κοσμου, οικογενειες, ηλικιωμενοι, ανδρες γυναικες και παιδια είναι συγκεντρωμένοι και μαχητικοί... 
Δείτε τις φωτό που "μιλούν" μόνες τους









http://heraklion1.blogspot.com

Κέντρο Καινοτομίας Κρήτης

Το Κέντρο Καινοτομίας Κρήτης (ΚΚΚ) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που δημιουργήθηκε το 2011, με σκοπό την προώθηση και τη διαχείριση καινοτόμων αποτελεσμάτων των ερευνητικών φορέων της Κρήτης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

Η δημιουργία της έγινε στα πλαίσια του έργου «Κέντρο Καινοτομίας Κρήτης, με έμφαση στη διαχείριση Φυσικών Πόρων», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και εθνικούς πόρους (50-50%).

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
- Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ίδρυση ιδιωτικών εταιριών που θα φέρνουν στην αγορά καινοτόμες λύσεις που διαχειρίζεται το ΚΚΚ.
- Η ουσιαστική μείωση της υποβάθμισης του Περιβάλλοντος λόγω ανθρωπογενών δράσεων στον πρωτογενή τομέα με την υιοθέτηση καινοτόμων και οικονομικών βιώσιμων λύσεων που διαχειρίζεται το ΚΚΚ.
- Η επίδειξη μιας σειράς καινοτόμων λύσεων σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και αξιοποίησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, καθώς επίσης και καινοτόμων υπηρεσιών που αυξάνουν και διαφυλάττουν την ποιότητα των τοπικών προϊόντων.

Η ίδρυση του ΚΚΚ στα Χανιά είναι το πρώτο βήμα και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη δημιουργία ενός Ερευνητικού Τεχνολογικού Πάρκου στα Χανιά σε έκταση της Πολυτεχνειούπολης που έχει ήδη οριοθετηθεί.


Περισσότερα

"Τσακωτός" νεαρός τσαντάκιας στο Ηράκλειο


Nεαρός τσαντάκιας έγινε "τσακωτός" το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο, κρατώντας παραμάσχαλα τη τσάντα που είχε κλέψει νωρίτερα από ανυποψίαστη γυναίκα....
Άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή, κατόρθωσαν να συλλάβουν τον επίδοξο ληστή ο οποίος κατάφερε να πάρει προσωρινά τη τσάντα νεαρής γυναίκας με λεία ένα πορτοφόλι που είχε μέσα 28ευρώ και δύο πιστωτικές κάρτες τραπεζών με διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Ο 32χρονος αναγνωρίστηκε από το θύμα του και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου για να απολογηθεί για την πράξη του
http://www.flashnews.gr

ΧΑΝΙΑ: Ράλι Σπριντ Στύλου - Μαλάξα

LEXINGTON, OH - AUGUST 07:  Patrick Long drive...Image by Getty Images via @daylifeΗ Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Χανίων ύστερα από έγκριση της ΕΛΠΑ, της ΟΜΑΕ-ΕΘΕΠΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διοργανώνει την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 11:00 αγώνα Rally Sprint στη διαδρομή Στύλος – Μαλάξα.

Το μήκος της διαδρομής είναι 9 χλμ σε ασφάλτινο οδόστρωμα και θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη. Ο αγώνας προσμετρά στο Κρητικό Έπαθλο Rally και Rally Sprint Κρήτης 2011. Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και ώρα 22:00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της Λέσχης.

Νωρίτερα, η Πανελλήνια Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Λ.Μ.Α.) με έγκριση της ΕΘΕΠΑ και σχετική άδεια από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη, διοργανώνει στις 28 και 29 Μαΐου το Ράλι Σπριντ «Νέο Λουτράκι», που προσμετρά στο προκυρηχθέν από την ΕΠΑ/ΕΘΕΑ Κύπελλο Χώματος για το 2011. Η Ε.Δ. Νέο Λουτράκι εχει μήκος 14.60 χιλιομέτρων και έχει σχεδιασθεί πάνω στην νέα Ακροπολική Ε.Δ. Νέα Πολιτεία. Είναι κοινά τα πρώτα 6.43 χλμ. και τα τελευταία 4.88 χλμ. με την ίδια φορά.
Enhanced by Zemanta

Η συμμορία των 8 σε σχέδιο διαφυγής από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ολόκληρη κομπίνα στήθηκε στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου, για να φύγουν παράνομα από τη χώρα τέσσερις αλλοδαποί που δεν διέθεταν νόμιμα χαρτιά...

Στη κομπίνα συμμετείχαν συνολικά 4 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί που αποτέλεσαν τους βασικούς συνεργούς στην προσπάθεια διαφυγής των ξένων.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Περίπου στις 8:30 το βράδυ, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, οι τέσσερις Ηρακλειώτες, και τσέκαραν τα εισιτήρια των πτήσεων με γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα που είχαν εκδοθεί στο όνομά τους.
Αφού παρέλαβαν τις κάρτες επιβίβασής τους, τις έδωσαν στους αλλοδαπούς για να ταξιδέψουν στη θέση τους, ενώ τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που ανέγραφαν τα δικά τους φυσικά στοιχεία.
Και ενώ όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά, οι αλλοδαποί ηλικίας 21, 25, 28 και 33 ετών αντίστοιχα έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν ενώ παραδέχτηκαν το σχέδιο απόδρασής τους.
Η Αστυνομία αναζητά τους άλλους τέσσερις της ομάδας για να τους συλλάβει.
http://www.flashnews.gr

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης μέσα στην αγροτική φυλακή!!!

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε μέσα στην Αγροτική φυλακή Αγυιάς Χανιών ένας 56χρονος απο την Μεσσηνία ο οποίος συνελήφθη...
Το απίστευτο αυτό περιστατικό αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής (27/5), όταν σωφρονιστικός υπάλληλος έκανε τσακωτό τον 56χρονο να "περιποιείται¨τα δενδρύλλιά του, που προφανώς και δεν τα είχε για λόγους "καλλωπισμού"..
Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και αστυνομικοί του ΑΤ Νέας Κυδωνίας συνέλαβαν τον....καλλιεργητή. ο οποίος πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και της....ανανέωσης της παραμονής του στις φυλακές. Να σημειωθεί πως ο 56χρονος εξέτιε ποινή φυλάκισης....για καλλιέργεια κάνναβης.
flashnews.gr

Ματωμένος γάμος στα Λιβάδια Μυλοποτάμου!

Παρ ' ολίγον τραγωδία σε γάμο στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, με μπαλωθιές που λίγο έλειψε να στοιχίσουν τη ζωή ενός 20χρονου... Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, όταν κάποιος από τους καλεσμένους, άγνωστος ποιός. άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με πυροβόλο όπλο.
Δυστυχώς, τα πυρά βρήκαν τον άτυχο νεαρό ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.
Ο 20χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Περάματος και στην συνέχεια, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου νοσηλεύτηκε με διαμπερές τραύμα στο δεξί γόνατο και στην συνέχεια πήρε εξιτήριο.
Ο δράστης μετά το συμβάν εξαφανίστηκε ενώ για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνο
http://www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...