Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Βασικό μέλημα μας η προστασία της αποταμίευσης και της παρακαταθήκης.

Άρθρο του Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. 
Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη.

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της Τράπεζας Κρήτης, αποφασίζεται από Κρητική Πολιτεία η ίδρυση ενός ακόμα πιστωτικού ιδρύματος στο νησί. Στις 10 Δεκεμβρίου 1900 υπογράφεται από τον Ύπατο Αρμοστή της Κρητικής Πολιτείας, ο νόμος περί ίδρυσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Έτσι το 1902 έχουμε την επίσημη έναρξη των εργασιών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το 1909 επεκτείνει τις δραστηριότητες και στην υπόλοιπη Ελλάδα και το 1914-1915 μεταφέρει την έδρα του στην Αθήνα. Στην συνέχεια το 2002 η εταιρική μορφή του μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία, το 2006 του χορηγείται άδεια λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος και εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έπαιξε σημαντικό ρόλο την περίοδο του μεσοπολέμου στην χρηματοδότηση δημοσίων έργων και προσπάθησε να εμπεδώσει την έννοια αποταμίευση στου έλληνες.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συλλήψεις για μαστροπεία και πορνεία στα Χανιά

Στη σύλληψη 25χρονης γυναίκας από τα Χανιά, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της μαστροπείας, καθώς και έξι γυναικών από τη... Ρουμανία για παράβαση νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων, κλοπή, άγρα πελατών και παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων, κατά περίπτωση προχώρησε σήμερα η αστυνομία στα Χανιά.
Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε ύστερα από πληροφορίες, ότι σε κατάστημα «καφέ - μπαρ» ιδιοκτησίας 39χρονου, αλλοδαπές εργαζόμενες εκδίδονται έναντι χρημάτων σε θαμώνες του καταστήματος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι τρεις αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 20, 27 και 25 ετών, παρέμεναν έξω από το κατάστημα και παρενοχλούσαν διερχόμενους άντρες με σκοπό αυτοί να εισέλθουν στο κατάστημα και να δεχθούν υπηρεσίες εστίασης (κατανάλωση ποτών) και ερωτικές υπηρεσίες.

Επιπλέον προέκυψε, ότι άλλες τρεις αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 24, 21 και 21 ετών, εργαζόμενες στο κατάστημα «καφέ - μπαρ», νωρίτερα είχαν προσεγγίσει 78χρονο πελάτη του καταστήματος στον οποίο πρότειναν ερωτική συνεύρεση έναντι χρηματικής αμοιβής και αφού του απέσπασαν την προσοχή, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ που είχε μαζί του.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν, στην κατοχή της 21χρονης το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ και στο ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των διακοσίων ογδόντα ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι η 25χρονη από τα Χανιά, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και ο 39χρονος ιδιοκτήτης, κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία, προήγαγαν στην πορνεία τις συλληφθείσες αλλοδαπές έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες είχαν προσλάβει και απασχολούσαν σαν σερβιτόρες, στερούμενες βιβλιαρίων υγείας και άδειας αρμόδιας αρχής.

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Στην Κρήτη για... πολιτική αποτοξίνωση

Φωτογραφίες από τις διακοπές του στην Κρήτη ανέβασε στο facebook ο βουλευτής ο οποίος επισκέφτηκε τη γενέτειρά του για τις καλοκαιρινές του διακοπές.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόζαρε στο Φαράγγι της Σαμαριάς και από ότι φαίνεται από την αμφίεση... έριξε περπάτημα.

Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε τη φωτογραφία του τονίζοντας ότι πρόκειται για την "καλύτερη πολιτική αποτοξίνωση".

Κρήτη: 34χρονη «Έφυγε» στο ταξίδι του μέλιτος

Φρικτό τέλος βρήκε μια Βρετανίδα που είχε έρθει με το σύζυγό της στην Κρήτη για μήνα του μέλιτος, αφού πριν κάνει αιμοκάθαρση έχασε τις αισθήσεις της.

Η 34χρονη Ρούμπι Λούις βρισκόταν στο πανέμορφο νησί με τον σύζυγο της, ο οποίος όμως έπρεπε να κάνει αιμοκάθαρση λόγω προβλήματος υγείας.

Η Ρούμπι επισκέφτηκε κοντινό χωριό, από όπου προμηθεύτηκε δύο μπουκάλια ούζο και φαγητό, ενώ νωρίτερα είχε πιει και ένα κρασί στο μπαρ.

Επέστρεψε από την βόλτα της και ενημέρωσε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ότι θα κάνει μια βουτιά στην πισίνα.

Είκοσι λεπτά αργότερα βρέθηκε από γιατρούς του νοσοκομείου σε άσχημη κατάσταση. Είχε χάσει τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον εγκέφαλο της.

Λίγες μέρες μετά άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Βρετανίας, όπου παρέμενε στην ζωή με την βοήθεια μηχανημάτων.

Το πιο ειρωνικό είναι πώς το ζευγάρι είχε παντρευτεί περίπου ένα χρόνο πριν το ταξίδι του μέλιτος και μάζευε χρήματα, για να καταφέρει να… ζήσει μια εβδομάδα χλιδής στο πανέμορφο νησί.
star.gr

Όλες τις τηλεφωνικές γραμμές ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Ο τηλεφωνικός αριθμός 184 για τα ραντεβού αλλά και πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ, άλλαξε. Πλέον υπάρχει πληθώρα από τηλεφωνικά νούμερα που μπορείτε να κλείσετε τα ραντεβού σας, με χρέωση αυτή τη φορά. Δείτε σε ποια νούμερα μπορείτε να καλείτε τις υπηρεσίες ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, και δείτε επίσης και τις αντίστοιχες χρεώσεις.  

- τηλεφωνική γραμμή 14554 της BPO HELLAS-VODAFONE: 0,98Euro/ κλήση (από σταθερό και κινητό Vodafone) και 1,86Euro/ κλήση (από άλλα κινητά).
- τηλεφωνική γραμμή 14784 του OTE A.E- E-VALUE A.E: 1,07Euro/ κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
- τηλεφωνική γραμμή 14884 της CALL CENTER HELLAS: 0,99Euro/κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
- τηλεφωνική γραμμή 14900 της NEWSPHONE HELLAS: 1,08Euro/ κλήση (από σταθερό) και 1,18Euro/ λεπτό (από κινητό).
Σημειώνεται ότι οι χρεώσεις συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ, ενώ από σταθερό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά κλήση, και από κινητό τηλέφωνο η χρέωση γίνεται ανά λεπτό. Εξαιρείται η εταιρεία BPOHELLAS-VODAFONE όπου η χρέωση είναι ανά κλήση σε όλες τις περιπτώσεις.
Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα αυτό και από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr.

Μεγάλη απάτη με προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά όπου καταστηματάρχες εξαπατώνται και αγοράζουν κάρτες κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας και προπληρωμένες κάρτες τύπου «paysafe», που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Όπως κάνει γνωστό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι μεγάλος ο αριθμός των καταγγελιών που ερευνάται και αφορούν τέτοια περιστατικά. Ειδικότερα, οι καταγγελίες των ιδιοκτητών των καταστημάτων (ψιλικών, mini market και περιπτέρων) αφορούν περιπτώσεις, στις οποίες άγνωστα άτομα τούς έχουν τηλεφωνήσει και προσποιούμενοι ότι είναι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός τους ή τεχνικοί της εταιρείας που τους έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα έκδοσης των προπληρωμένων καρτών ή τακτικοί πελάτες τους ή ακόμη και συνεργάτες τους (λογιστές, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κ.ά.), τούς έχουν πείσει να προβούν στην έκδοση των συγκεκριμένων προπληρωμένων καρτών, ζητώντας τους τον κωδικό.

Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούνται τους πελάτες και αφού ζητήσουν την έκδοση προπληρωμένης κάρτας, τεχνηέντως φωτογραφίζουν με κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό έκδοσης που αναγράφεται σε αυτήν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια, προφασιζόμενοι την έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν τους είναι τελικά απαραίτητη, την επιστρέφουν, ενώ τελικά προβαίνουν στη χρήση της, αφού έχουν ήδη καταγράψει με το κινητό τους τηλέφωνο τον αριθμό έκδοσής της, μέσω τού οποίου γίνεται η χρέωση.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων από την επικοινωνία με τις εταιρείες έκδοσης των προπληρωμένων καρτών, διαπιστώνουν τελικά ότι αυτές χρησιμοποιούνται άμεσα, κυρίως σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες, με αφορμή τέτοιου είδους περιστατικά, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης. Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θα πρέπει να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες, μέσω τηλεφώνου, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασταυρώσει την ταυτότητα τού ατόμου. Επίσης, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διαδικασία των συναλλαγών τους με πελάτες.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr ή στα τηλέφωνα 11012 και 210-6476464.

Αλλαγή κλίματος; Πάνω από 3 ώρες έμεινε ο Α. Σαμαράς στην Καγκελαρία! - Μέρκελ: Σου δίνω χρόνο - Έχω πειστεί ότι προσπαθείτε!

Η πολύωρη παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην Καγκελαρία δείχνει πολλά πράγματα. Κατ' αρχήν, δείχνει ότι η συνάντηση αυτή δεν έγινε για τα μάτια του κόσμου αλλά γιατί και οι δυο πλευρές πήγαν προετοιμασμένες να κλείσουν παλαιούς λογαριασμούς. Αυτό φάνηκε και από την υποδοχή που επεφύλαξε η γερμανίδα Καγκελάριος στον Έλληνας πρωθυπουργό αλλά και από το κλίμα που υπήρξε στις δηλώσεις στην συνέντευξη Τύπου.

Η Μέρκελ είπε

Με πολύ καλά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και τονίζοντας πολλές φορές ότι η χώρα μας παραμένει αναξιόπιστη, η Άνγκελα Μέρκελ ξεδίπλωσε τις θέσεις της Γερμανίας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αντώνη Σαμαρά.  Η Γερμανίδα Καγκελάριος δίνοντας "προσωρινή χάρη" στην Ελλάδα είπε ότι πληροφορήθηκε τι κάνει ακριβώς η νεα ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η νεα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση.

"Θα κρίνουμε την Ελλάδα από τις πράξεις της. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας. Το ίδιο και ο Γάλλος πρόεδρος. Πέντε χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν οι Ελληνες, χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από νόμισμα είναι μια ιδέα", είπε χαρακτηριστικά.

H Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε πολλές φορές στην έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους της Ελλάδας και όχι μόνο λέγοντας ότι "Η ευρωκρίση έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε χάσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει ό,τι έχει δεσμευθεί. Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει από την Γερμανία ότι δεν θα φτάσουμε σε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας. Περιμένουμε δηλαδή την έκθεση της τρόικας."

Και συνέχισε: "Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα, χρειάζεται όμως δουλειά και προσπάθεια."

Τον είδε και μετά το γεύμα


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε είναι ότι, μετά το τέλος της επίσημης συνάντησης και του γεύματος εργασίας, η κ. Μέρκελ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό που διήρκεσε άλλα 40 λεπτά.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε σε όλους του τόνους, όπως άλλωστε δήλωσε και επισήμως, ότι «η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της».

Η ελληνική αντιπροσωπεία θεωρεί ότι έγινε το πρώτο, σημαντικό όμως, βήμα όχι απλώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας αλλά και για την άρση της δυσπιστίας στις σχέσεις των δύο χωρών που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.
Εκτιμούν δε στην ελληνική κυβέρνηση ότι αυτό με την σειρά του θα συμβάλλει στην αλλαγή της ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές για την χώρα μας. Η αίσθηση αυτή μεταφέρθηκε και στην Αθήνα με το Χρηματιστήριο να κλείνει με άνοδο

«Ο στόχος της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών επετεύχθη», έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της ελληνικής αποστολής.

Τι συζήτησαν


Στις συναντήσεις συζητήθηκαν όλα τα θέματα σε βάθος και οι Έλληνες αρμόδιοι παρουσίασαν εκτεταμένα τις απόψεις της ελληνικής πλευράς ακόμη και για το πως η ύφεση επιβαρύνει το έλλειμμα σε έναν φαύλο κύκλο που μπορεί να σπάσει μόνο με την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Φυσικά συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, ζητήματα που οι παράγοντες της γερμανικής κυβέρνησης έθεταν το ερώτημα γιατί δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα και δεν καλύπτονται τα χρονοδιαγράμματα.

«Από την πλευρά μας πέρασε η αποφασιστικότητα ότι θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα προκειμένου να δοθεί προοπτική στην χώρα», τόνιζε συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι το κυρίαρχο για εμάς είναι η έλλειψη ανάκαμψης».

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιχειρηματολόγησε ότι ήδη στα πέντε χρόνια της ύφεσης αθροιστικά το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 20% και ότι καθώς προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2015 θα φθάσει στο 30%.

Η κυβέρνηση θεωρεί ζωτικής σημασίας να σταματήσει η ασφυξία από την έλλειψη ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων και επιδεινώνει την ύφεση.

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ενδιαφέρθηκε για το αν το χρέος της χώρας θα είναι βιώσιμο το 2020.

Συμφώνησαν πάντως να δημιουργηθεί ένα Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης στο οποίο θα συμμετέχουν και γερμανική τράπεζα αλλά και ιδιώτες προκειμένου να διατεθούν πόροι για την ανάπτυξη.
Με τους Γερμανούς αρμοδίους συζητήθηκε και το θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης θα συναντηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την αρμόδια υπουργό της Ελβετίας προκειμένου να εφαρμοστεί μία συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων ανάλογη με εκείνη που έχει γίνει με την Αγγλία και την Γερμανία.

Επίσης ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου θα συζητήσει με τους Γερμανούς αρμοδίους το ξεπάγωμα του Μνημονίου συνεργασίας που είχαν συμφωνήσει παλαιότερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Συμφωνήθηκε εξάλλου η γερμανική κυβέρνηση να παράσχει τεχνογνωσία και να βοηθήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις όπως στον τομέα της υγείας.

Kατάληψη στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Σε κατάληψη των γραφείων του διοικητή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου προχώρησαν σήμερα, από τις 8 έως τις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι του ιδρύματος στα πλαίσια κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας, που έχουν αποφασίσει. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων, η κινητοποίηση εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων για τα προβλήματα που καθιστούν τη λειτουργία του νοσοκομείου προβληματική.

Οι περικοπές στους μισθούς, οι απλήρωτες εφημερίες, οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε αναλώσιμα υλικά είναι τα θέματα αιχμής που θέτουν οι εργαζόμενοι.

«Όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουμε την αγανάκτηση, απογοήτευση και την οργή μας για τις απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες μας (νυκτερινά, αργίες) από τον Ιανουάριο του 2012 δηλαδή επί 7 (επτά) μήνες, την ώρα που οι μισθοί μας έχουν περικοπεί δραματικά», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Όπως ακόμα τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται όχι μόνο για να παραμείνει ανοικτό το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Λασίθι: Κάνουν το σταυρό τους, να μην χρειαστούν ασθενοφόρο μετά το μεσημέρι!

Με την ελπίδα να μη χρειαστεί κάποιος ασθενής διακομιδή με ασθενοφόρο μετά τις 14.30 το μεσημέρι ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής του Τζερμιάδου, αλλά και η γιατροί του Κέντρου Υγείας της περιοχής, που εδώ και 2,5 χρόνια περιμένουν δύο άτομα να μετακινηθούν στην περιοχή για να καλύψουν τη βάρδια από τις 14.30 ως τις 22.00.

Μάλλον μάταια περιμένουν, όμως, με αποτέλεσμα όποτε παραστεί ανάγκη, οι γιατροί να επιστρατεύουν ακόμη και τα ιδιωτικά τους οχήματα προκειμένου να σώσουν τους ασθενείς τους!

Έτσι ακριβώς συνέβη και χθες, με την 7χρονη από τη Ρουμανία που έπεσε από ύψος 4-5 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων με ανησυχητικά συμπτώματα, που δεν άφηναν πολλά περιθώρια καθυστέρησης στους γιατρούς. Ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ από το Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, ενώ για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, το "ραντεβού" δόθηκε στα μέσα της διαδρομής.

Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας πήρε στα χέρια του το 7χρονο και με αυτοκίνητο συναδέλφου του γιατρού, το οποίο οδηγούσε τρίτο άτομο, το μετέφερε και το παρέδωσε στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Όπως είναι φυσικά κατανοητό, το Ι.Χ. δεν έχει κανένα ειδικό εξοπλισμό για τη μεταφορά ασθενών, με ότι κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία του ασθενούς που - αναγκαστικά - μεταφέρεται με τον τρόπο αυτό.

Εκεί στα ορεινά του Λασιθίου, καλύπτονται οι δύο από τις τρεις βάρδιες του ΕΚΑΒ: από τις 22.00 το βράδυ ως τις 07.00 το άλλο πρωί και από τις 07.00 το πρωί ως τις 14.30 το μεσημέρι. Από εκεί και μετά ... το χάος! Αν κάποιος έχει την ατυχία να αρρωστήσει και να χρειαστεί να διακομισθεί σε νοσοκομείο, μάλλον παίζει ... με τις πιθανότητες...

Η Bild έφτιαξε εγγυητική επιστολή και ζητά από τον Σαμαρά να την υπογράψει

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που συνεχίζουν ακάθεκτα να προκαλούν με τα δημοσίευμα τους για την Ελλάδα σήμερα έβαλαν στο στόχαστρο τους τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η εφημερίδα Bild έφτιαξε μια εγγυητική επιστολή με αρχαιοελληνική γραμματοσειρά και βάζοντας ως πλαίσιο τον μαίανδρο και του ζητάει να την υπογράψει.

Η εφημερίδα που δεν σταμάτησε καθ' όλη της διάρκεια της κρίσης να προκαλεί τη χώρα μας, σήμερα αποφάσισε να εξευτελίσει τον Ελληνα πρωθυπουργό, με αφορμή την προσωπική υπόσχεση και εγγύηση που έδωσε ο κ.Σαμαράς σε συνεντεύξεις του σε γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά.

Το δημοσίευμα στον τίτλο λέει «Κύριε Σαμαρά το θέλουμε υπογεγραμμένο» και στη συνέχεια αναγράφονται οι όροι, τους οποίους θα πρέπει να τηρήσει ο πρωθυπουργός της χώρας. Συγκεκριμένα αναφέρει:
  • «Από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί στο Γερμανό φορολογούμενο καμία ζημιά»
  • «Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο»
  • «Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει»
Enhanced by Zemanta

4.500 οικογένειες στην Κρήτη σιτίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία της αντιπεριφερειάρχου Θ. Βρέντζου, σε σχέση με τις οικογένειες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 4.500 οικογένειες σε όλη την Κρήτη σιτίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ εξ αυτών οι 850 είναι οι δικαιούχοι από την Π.Ε. Ηρακλείου.

Είναι οι άνθρωπου που καρτερικά περιμένουν στην "ουρά" για μια σακούλα με τρόφιμα, τα οποία η ένδεια δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν. Το πρόβλημα είναι οξύτατο στην περιοχή των Μοιρών, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη κ.Βρέντζου. Διανομή τροφίμων στις Μοίρες θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου.

Πηγή: www.cretalive.gr

Φορέστε ροζ

Είναι girly και ταυτόχρονα θηλυκό, κομψό και trendy, sexy και ρομαντικό. Σίγουρα θα υπάρχει μία απόχρωση που θα σας ταιριάζει. Είναι το αγαπημένο χρώμα των περισσότερων κοριτσιών στην παιδική τους ηλικία. Στην εφηβεία το ξεχνάνε αλλά μετά συνήθως το θυμούνται και το τιμούν! Το ροζ χρώμα είναι ένα χρώμα συνδεδεμένο με την κοριτσίστικη αθωότητα που ανάλογα με το συνδυασμό μπορεί να παραπέμπει σε μυστηριώδη γυναικεία φύση. Αν πιστεύετε ότι πλέον δεν σας ταιριάζει γιατί μεγαλώσατε ή γιατί πολύ απλά δεν πάει με τα φυσικά σας χρώματα μάλλον κάνετε λάθος.

Styling tips:
• Υπάρχει η σωστή απόχρωση για σας και πρέπει να βρείτε αυτή που ταιριάζει στα φυσικά σας χρώματα. Για παράδειγμα αν είστε αρκετά ανοιχτόχρωμη στο δέρμα και στα μαλλιά, τότε ένα πολύ ανοιχτό ροζ , σχεδόν ξεθωριασμένο μάλλον δεν θα ήταν ότι καλύτερο για σας. Αν σας αρέσει πολύ επιλέξτε το σε αξεσουάρ και πετύχετε μία ωραία αντίθεση χωρίς να σας δείχνει άτονη.

• Μη φοβηθείτε να κάνετε total ροζ συνδυασμούς. Μπορείτε να παίξετε με τους τόνους και το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.

• Το ροζ κάνει υπέροχη αντίθεση με το μαύρο. Επίσης, τώρα που οι πασαρέλες έχουν γεμίσει με χρώματα φθινοπωρινά, όπως μωβ, μπορντώ, κυπαρισσί, μπλε και ταμπά, το ροζ είναι ένα ωραίο χρώμα που συνδυάζεται με όλα.

• Για να πετύχετε μία chic εμφάνιση το ροζ συνδυασμένο με άσπρο ή ιβουάρ είναι ο κατάλληλος συνδυασμός.
jenny.gr

Τα Χανιά στηρίζουν τον ποδηλατικό τουρισμό που προωθεί το Eurovelo

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκαν σήμερα, αθλητές ποδηλάτες, μέλη και εθνικοί συντονιστές του... Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών «EuroVelo». Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι Ποδηλατικών Συλλόγων, ο κ. Γιάννης Κοπανάκης, του Ποδηλατικού Ομίλου Χανίων, «Ο ΤΑΛΩΣ» και ο κ. Μανώλης Χατζάκης του Ποδηλατικού Συλλόγου «ΚΥΔΩΝ», καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων, κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης, η υπεύθυνη της Π.Ε. Χανίων σε θέματα Αθλητισμού, κ. Αικατερίνη Ζομπανάκη και η υπεύθυνη της Π.Ε. Χανίων σε θέματα Τουρισμού, κ. Αικατερίνη Βασιλάκη.

Η πρωτοβουλία «EuroVelo», που ξεκίνησε το 1995, έχει σκοπό την ανάπτυξη ενός δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που να συνδέει όλη την Ευρώπη. Σήμερα, το δίκτυο αυτό αποτελείται από 14 διαδρομές, ενώ την Ελλάδα διασχίζουν 3 ποδηλατικές θεωρητικές διαδρομές «EuroVelo».

Ποδηλάτες από την Ελλάδα και την Τουρκία, μέλη των Εθνικών Συντονιστικών Κέντρων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών Eurovelo, ξεκίνησαν να ποδηλατήσουν την Μεσογειακή Οδό EV8. Η διαδρομή, που ξεκίνησε από την Πάτρα στις 20 Αυγούστου 2012 και ολοκληρώνεται στη Ρόδο στις 26 Αυγούστου 2012, γίνεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης και καταγραφής των δυνατοτήτων επέκτασης της Μεσογειακής Οδού EV8 από τον Πειραιά, την Κρήτη και τη Ρόδο έως τα παράλια της Τουρκίας, στην Μαρμαρίδα. Στην διαδρομή αυτή συμμετέχει ήδη η Κύπρος.

Η ευρωπαϊκή διαδρομή ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και από τα παράλια της Γαλλίας και το Μονακό, διασχίζει κάθετα την Ιταλία και μέσω Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβούνιου και Αλβανίας συνεχίζει νότια, στο ελληνικό τμήμα, μέσω Ηγουμενίτσας και Πάτρας, για να καταλήξει στην Αθήνα.

Σκοπός της επίσκεψης των αθλητών και εθνικών συντονιστών της πρωτοβουλίας «Eurovelo» ήταν η ενημέρωση της Π.Ε. Χανίων σχετικά με την ανάπτυξη του βιώσιμου θεματικού ποδηλατικού τουρισμού και η εξασφάλιση της στήριξης των Τοπικών Αρχών στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, επεσήμανε στους ξένους και Έλληνες εκπροσώπους, ότι η Κρήτη, και ιδιαίτερα τα Χανιά έχουν μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία, και ότι όποια πρωτοβουλία που σχετίζεται με το άθλημα αυτό θα αγκαλιαστεί από τους πολίτες και τους ντόπιους αθλητές. Επιβεβαίωσε δε τη στήριξη και συμμετοχή της Π.Ε. Χανίων στην πρωτοβουλία «EuroVelo», και τόνισε ότι αυτό θα είναι εφικτό δεδομένου και της σημαντικής δράσης και στήριξης των Ποδηλατικών Συλλόγων των Χανίων, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να υλοποιηθεί καμία παρόμοια δράση. Υπογράμμισε, ότι είναι υποστηρικτής του εναλλακτικού τουρισμού στο οποίο πρέπει να στραφούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, και ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί στα Χανιά 2 σημαντικές ποδηλατικές διαδρομές οι οποίες θα έχουν συνολικό μήκος 16 χιλιόμετρα. Τέλος επεσήμανε, ότι ετοιμάζεται από την Π.Ε. Χανίων πολύγλωσση ιστοσελίδα που θα περιλαμβάνει κάθε είδους πληροφορία τόσο για τις Αθλητικές υποδομές και τα Αθλητικά γεγονότα που υλοποιούνται στον τόπο μας, όσο και για τις «πολιτιστικές διαδρομές» των Χανίων, και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 10 μήνες.

Στη συνεχεία, οι εκπρόσωποι των Ποδηλατικών Συλλόγων των Χανίων επιβεβαίωσαν με τη σειρά τους την στήριξή τους στην πρωτοβουλία, και δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην υλοποίησή της.

Χανιά: Νοίκιαζε καταλύματα παράνομα

Για παραβάσεις του νόμου περί τουριστικής νομοθεσίας συνελήφθη στα Χανιά ένας 65 χρόνος από τη Δανία. Αστυνομικοί του τμήματος τουριστικής αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων και διαπίστωσαν, ότι ο 65χρόνος μίσθωνε παράνομα σε Έλληνες και αλλοδαπούς για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, κατοικίες- βίλες.
Συνολικά βεβαιώθηκαν σε βάρος του 17 παραβάσεις της τουριστικής νομοθεσίας καθώς διαχειριζόταν συνολικά 17 συγκροτήματα κατοικιών (βίλλες), αποτελούμενες από 124 κλίνες.

Χανιά: “ Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ”

Για λίγες ακόμα ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, θα έχουν τη δυνατότητα όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση εξωφύλλων της ATHENS VOICE  ¨Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ”, στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, στο παλιό λιμάνι Χανίων. 

Μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μουσείου Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα.

Το Μουσείο Τυπογραφίας, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, έγινε το όχημα μεταφοράς της έκθεσης εξωφύλλων της πρώτης free press εφημερίδας ATHENS VOICE στο παρθενικό της ταξίδι εκτός Αθηνών.

Δυναμικοί και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της Ελλάδας και ορισμένοι διάσημοι ξένοι μετατρέπουν τα εξώφυλλα της εβδομαδιαίας εφημερίδας πόλης σε άμεσο επικοινωνιακό μήνυμα και έργο τέχνης. Ζωγράφοι, illustrators, γραφίστες, καρτουνίστες, γελοιογράφοι, φωτογράφοι, graffiti artists έγιναν μέλη της ομάδας «A.V.» και συνδιαμορφωτές της εικόνας της.

Στην έκθεση “Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ” συμμετέχουν 62 καλλιτέχνες με έργα που έχουν ήδη εκτεθεί στην Αθήνα αλλά και πολύ σημαντικά έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά από τους δημιουργούς τους.

Οι 62 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι :
Αδαμάκης Γιάννης , Αϊδίνης Διαμαντής  , Αρβανίτης Δημήτρης , Αρμενιάκος Σπύρος , Αυγέρος Γιώργος  , Βαρβιτσιώτης Κωνσταντίνος , Βασμουλάκης Αλέξανδρος , Beetroot, Βρεττός Τάσος , Γεωργιοπούλου Βίκυ , Γούσης Γιώργος , Γούτσιας Γιάννης , Γρυπάρης  Billy , Γωνιωτάκης Γιάννης , Δάρρα Χριστίνα , Ζήκος Λάζαρος , Ιωάννου Γιάννης , Κάια Ντέμη , Κακανιάς Κωνσταντίνος , Κεχαγιόγλου Χρήστος , Κλιντ Νικήτας , Κουρούδης Γιάννης , Κουρούδης Μενέλαος , Κούτσικος Πάρις , Κυριακούλης  Αντώνης , Λαγός Νίκος , Λαζόπουλος Λάκης , Λάμπερτ Χάρης , ΛοΓό (Γιάννης Λογοθέτης), Μανουσάκης Μιχάλης , Moby, McLaren Malcolm , Μπαργιώτας Θοδωρής , Νταγαδάκης Αντώνης  , Παπαδάτος Αλέκος , Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη Μίνα , Παπανικολάου Ηλίας , Παρλιάρος Στέλιος , Παυλόπουλος Τάσος , Poka-Yio, Περάκης Νίκος , Περρής Βαγγέλης , Πετρουλάκης  Ανδρέας , Ραζής Αχιλλέας , Ρόκος Στέφανος, Sonke (Αλέξανδρος Σκουταριώτης), Σκάμη Εύα , Σπαθάρης Ευγένιος , Σπανάκης Κώστας , Σταθόπουλος Γιώργος , Σταματόπουλος Νεκτάριος , Στεφανάκις Γιάννης  , Τρανός Νίκος, Τσέβης Άκης, Τσουκάτου Καλλιόπη , Φιλοπούλου Μαρία , Φωτιάδης Φίλιππος , Χαμπίδης Πάβλος , Χάρος Μανόλης , Χριστούλιας Πέτρος , Jejek Mojmir , Walker Paul

Το Μουσείο Τυπογραφίας, η εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και η ATHENS VOICE  προσκαλούν το κοινό σε μια δράση τέχνης, όπου εκτός από την κύρια έκθεση, ο επισκέπτης θα μπορέσει να κάνει μια εικονική περιήγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας και να ανατρέξει στην ιστορία της τυπογραφίας.

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο, στο ενετικό λιμάνι μέχρι και τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, όπου ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πρωτότυπα έργα τέχνης και να ανακαλύψουν πόση τέχνη μπορεί να χωρά στο εξώφυλλο μιας εφημερίδας!
Την ασφάλιση των εκθεμάτων της έκθεσης προσέφερε χορηγικά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της υποστήριξης του Πολιτισμού και των Τεχνών.


Πρόγραμμα λειτουργίας  έκθεσης

Δευτέρα – Κυριακή 10.00-22.00

Εκλεισε ,τα δύο χρόνια εφαρμογής , ο Νόμος, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Κλείνει πλέον, δύο χρόνια εφαρμογής, ο Νόμος 3869/2010. "Περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και Επιχειρήσεων.. και άλλες διατάξεις " ένας νόμος που καθιερώθηκε ως ο Νόμος. που προσφέρει την "ανάσα" στους χρεωμένους στις Τράπεζες, Έλληνες πολίτες, ο γνωστός ευρύτερα Νόμος ,για τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και εμείς ως νόμιμος εξουσιοδοτημένος Φορέας εφαρμογής αυτού, ως ΄Ενωση Καταναλωτών ¨Κρήτης , να δηλώνουμε παρόντες, θέλοντας να μιλήσουμε γιαυτόν , χωρίς περιστολές και ευχολόγια, καθαρά και δημόσια και να αποτυπώσουμε τα συν και τα μείον αυτού . με την μέχρι σήμερα εμπειρία μας αλλά και ευλάβια και να καλέσουμε τους δανειολήπτες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας τον άφοβα, καθώς οι Τράπεζες ελάχιστες φορές χρησιμοποιούν ανθρώπινη γλώσσα και την συμπεριφορά που επιβάλλεται στους ανθρώπους και όχι σε μηχανές..Εκείνο που με "το χέρι στην καρδιά" λέμε , είναι ότι ο εν λόγο νόμος, ήρθε στην κατάλληλη χρονική στιγμή, ήρθε όχι για να επιβάλλει την πτώχευση στους ήδη υπερχρεωμένους πολίτες σε διάφορες Τράπεζες, όπως συνηθίζουν να μονολογούν οι Τράπεζες στους πελάτες τους, αλλά ήρθε αφού πέρασε από " σαρράντα κύματα" του Οικονομικού, ντόπιου και ξένου εταιρικού συστήματος, να δώσει την ζητούμενη "ανάσα" σε κάτι πρωτόγνωρο (όρια πτώχευσης) που συνέβη στους ΄Ελληνες πολίτες, στην Ελληνική κοινωνία. ΄Ηρθε, την εποχή που η Χώρα μας, βυθίστηκε επίσημα στην ύφεση, μ ε τους πολίτες της να βιώνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, ακρίβεια, πολιτική αστάθεια, με τα πιστωτικά Ιδρύματα, να απαιτούν την χθεσινή πίστωση πίσω, εκβιαστικά, μονόπλευρα ετσιθελικά ,επιστρατεύοντας "εφιαλτικές μεθόδους" ανεπίτρεπτα τεχνάσματα ,ήρθε την εποχή που η θηλιά του χρέους , πίεζε ασφυκτικά τους δανειζομένους από τους πιστωτές τους. .Εμείς λέμε : Ευτυχώς που θεσμοθετήθηκε ¨αυτός ο Νόμος, ευτυχώς που ερμηνεύτει ως πρέπει, από τους ΄Ελληνες δικαστές, ευτυχώς που υπάρχει στα χέρια της κοινωνίας σήμερα , για το καλό της.Η δική μας εμπειρία ,μας λέει ότι Ο νόμος "για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δίνει τη δυνατότητα κυρίως σε όσους έχουν υψηλά χρέη, χαμηλά εισοδήματα και δε διαθέτουν ακίνητη περιουσία, να "κερδίσουν" τις τράπεζες, σβήνοντας μάλιστα έως και το 100% της οφειλής τους".
Επίσης, λέμε ότι, είναι σωτήριο εργαλείο στους άνεργους, στους συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, στους ανάπηρους ,στους νέους , και γενικά σε εκείνους που οδηγήθηκαν στην υπερχρέωση, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, να ξεχρεώσουν έστω και μερικώς, αλλά και να βιώσουν ακόμα,αλλά και εξυπηρετεί και εκείνους, που είδαν να μειώνεται ή να ισοπεδώνεται το εισόδημά τους, που χθες είχαν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους , και σήμερα βρίσκονται είτε σε μερική είτε σε ολική αδυναμία εξυπηρέτησης αυτού, βρισκόμενοι σε πραγματική και όχι εικονική αδυναμία.Ο εν λόγω νόμος τους αφήνει ελεύθερους προτάσσοντας το οικονομικό τους "προφίλ" με στοιχεία να αιτήσουν την ρύθμιση που θα ικανοποιεί το δικό τους "μπορώ" και όχι το "θέλω" των Πιστωτών.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προσπαθεί να κρατήσει την Οικονομική Ισορροπία στην Αγορά, δεν έχει αντίπαλο τα διάφορα Πιστωτικά ιδρύματα, που πράττουν νόμιμα , δεν παράγει αντιδικία , στρέφοντας αδίκως βέλη μένους σαυτά, ικανοποιώντας άδικα αιτήματα των καταναλωτών, συμμετέχει ως μεσολαβών Φορέας για την εύρεση βατούς αμφίρροπης δίκαιης λύσης, και πάντα για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών μελών της.
Είναι αυστηρή και προς τα μέλη της (Καταναλωτές- Δανειολήπτες) ζητώντας τους να είναι ειλικρινείς με αποτυπωμένα στοιχεία δικαιωμάτων διεκδίκησης μα προπάντων:
α}Να εμπιστευτούν το Νόμο 3869/2010 "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά"
β)Να στραφούν σε ένα Εξουσιοδοτημένο από τον ίδιο το Νόμο Φορέα , και να αιτήσουν την συνδρομή του, για την ένταξή τους στον Νόμο και
γ)Να κλείσουν τα αυτιά τους στους "επιτήδειους' που προσφέρουν εξυπηρέτηση, με το "αζημίωτο"

Ιωάννα Μελάκη
¨Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Να χαρακτεί εθνική στρατηγική για τον ελαιοκομικό τομέα

Την πιστοποίηση της ανώτερης ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου και την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα ζητούν από την Κυβέρνηση ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης (φωτό) και 19 βουλευτές της ΝΔ..

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον Αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Πιστοποίηση της ανώτερης ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου και ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τον ελαιοκομικό τομέα.

Η ανώτερη ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου είναι αναμφισβήτητη και προσδίδει το συγκριτικό πλεονέκτημα στο προϊόν της πατρίδας μας έναντι άλλων ανταγωνιστριών χωρών στην παγκόσμια αγορά του ελαιολάδου.

Πρόσφατη έρευνα του επίκουρου καθηγητή κ. Προκόπη Μαγιάτη του Τμήματος Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το λάδι της κορωνέϊκης ελιάς, που καλλιεργείται σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, περιέχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες σε πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα από το μέσο όρο. Η ίδια έρευνα ανέδειξε ότι η ποιότητα και η ποσότητα δραστικών ουσιών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως οι κλιματολογικές συνθήκες, τα εδαφολογικά στοιχεία, ο τρόπος έκθλιψης του καρπού, η εποχή συγκομιδής του καρπού, η φροντίδα των καλλιεργητών κ.α. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι ίδια όλα τα λάδια όσον αφορά σε συγκεκριμένα δραστικά συστατικά, ακόμα και σε κοντινές γεωγραφικά περιοχές.

Από τα προαναφερόμενα αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι από τον ελαιοκομικό τομέα (ελιά και λάδι) αντλούν το εισόδημά τους, κύριο ή συμπληρωματικό, περίπου 600 χιλιάδες οικογένειες σε 46 νομούς σ’ ολόκληρη τη χώρα, προκύπτει αβίαστα η ανάγκη χάραξης εθνικής ελαϊκής πολιτικής στην πατρίδα μας.

Επειδή με μελέτη σε βάθος των παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου δύναται αυτή να βελτιωθεί περαιτέρω,

Επειδή η προοπτική του εν λόγω προϊόντος στις παγκόσμιες αγορές είναι ευοίωνη με δεδομένα, τόσο τη στροφή των καταναλωτών του δυτικού κόσμου σε ποιοτικά προϊόντα, όσο και τη θωράκιση της υγείας που αυτό προσφέρει,

Επειδή σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ισχύσει ο νέος ευρωπαϊκός Κανονισμός που θα επιβάλει την αναγραφή των συστατικών του ελαιολάδου στη συσκευασία,

Επειδή από την έρευνα της Φαρμακευτικής Αθηνών αποκαλύπτεται γι’ ακόμα μία φορά η εντυπωσιακή σε παγκόσμιο επίπεδο ανωτερότητα ελληνικών ελαιολάδων με βάση την περιεκτικότητά τους σε συγκεκριμένες ουσίες,

Επειδή η ανωτερότητα αυτή οφείλεται στο γενετικό υλικό, τη γεωγραφική περιοχή, τον τρόπο έκθλιψης και επεξεργασίας και στον τρόπο καλλιέργειας και συγκομιδής,

Επειδή το διεθνούς κύρους Κέντρο Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α. εξεδήλωσε ενδιαφέρον συνεργασίας για πρώτη φόρα με τη χώρα μας μέσω της Φαρμακευτικής Αθηνών,

Επειδή από την ταυτοποίηση, πιστοποίηση και συσκευασία ποσοτήτων ανώτερης ποιότητας με τα νέα κριτήρια ελληνικού ελαιολάδου, η προστιθέμενη αξία του προϊόντος μπορεί να αυξηθεί έως και 50% από τη σημερινή του αξία,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη χάραξη εθνικής στρατηγικής στον ελαιοκομικό τομέα;

2. Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο για την πιστοποίηση και ταυτοποίηση των ελληνικών ελαιολάδων αναφορικά με τις ιδιότητές τους και τα νέα δεδομένα και για την αναγραφή των συστατικών τους στη συσκευασία ως πρόσθετα κριτήρια ποιότητας;

3. Πώς σκοπεύει το Υπουργείο να αξιοποιήσει τα συμπεράσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που προσδίδουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο εθνικό μας προϊόν, προς όφελος του προϊόντος, της αλυσίδας παραγωγής και της εθνικής οικονομίας;

4. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η υποστήριξη μελέτης και έρευνας που θα αποκαλύψουν όλους τους πιθανούς παράγοντες επιρροής της ποιότητας του ελαιολάδου με στόχο την περαιτέρω βελτίωσή του;

5. Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η συνεργασία με το Κέντρο Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α.;

6. Πώς προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει φαινόμενα νοθείας που ταλανίζουν επί χρόνια το υπέροχο αυτό ελληνικό προϊόν;

7. Πως προτίθεται η Κυβέρνηση να στηρίξει την τυποποίηση και συσκευασία του ελληνικού ελαιολάδου με βάση την ποικιλία, τη γεωγραφική περιοχή και τον τρόπο έκθλιψης για την προώθησή του στο εξωτερικό με ελληνική ταυτότητα και επωνυμία, εν αντιθέσει με ότι κατά κύριο λόγω γίνεται εδώ και χρόνια μέχρι σήμερα με την πώληση χύμα ποσοτήτων σε εμπόρους άλλων χωρών;

8. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η θέσπιση της ψυχρής έκθλιψης ως το μόνο τρόπο έκθλιψης του ελαιοκάρπου που διασφαλίζει την ακεραιότητα των πολύτιμων για την ανθρώπινη υγεία δραστικών συστατικών του ελαιολάδου, που με την σειρά τους προσδιορίζουν καθοριστικά την ανώτερη ποιότητα του;

9. Τι συνέργειες προτίθεται το Υπουργείο να εξετάσει και με ποια προϊόντα μεταξύ του αγροτικού τομέα και άλλων τομέων της εθνικής μας οικονομίας;

10. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί σε διαφημιστικά (τηλεοπτικά, έντυπα, ραδιοφωνικά κ.α.) μηνύματα προς ενημέρωση και διαφώτιση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού για τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού ελαιολάδου και τις ευεργετικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία;

Ελένη Πετρουλάκη: Χαλαρώνει στην Κρήτη και προετοιμάζει το.. yobo!

Η Ελένη Πετρουλάκη κάνει επαγγελματικά άλματα στο εξωτερικό και συστήνει το yobo σε όλη την Ευρώπη.

Η όμορφη γυμνάστρια ήδη παρουσίασε το πρόγραμμά της σε διαδικτυακό κανάλι του Λονδίνου, ενώ όπως μας αποκάλυψε βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η ωραία Ελένη αυτό το διάστημα χαλαρώνει στην Κρήτη μαζί με την οικογένειά της, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει τα νέα επαγγελματικά της σχέδια για τον χειμώνα:

«Εχουμε ξεκινήσει μια καμπάνια προώθησης του yobo στο εξωτερικό και ήδη τα μηνύματα που πήραμε ήταν αρκετά θετικά. Είμαι της άποψης πως η κρίση βοηθάει τους τολμηρούς» λέει η Ελένη Πετρουλάκη στην «Εspresso» και εξηγεί τι ακριβώς είναι το yobo:

«Πρόκειται για συνδυασμό ασκήσεων yoga και box. Είναι ένα δικό μου πρόγραμμα που απευθύνεται σε κάθε φύλο και ηλικία, συνδυάζοντας μοναδικά τη δυναμική και την ταχύτητα του boxing με την ευλυγισία και την ισορροπία της πρακτικής yoga. Στόχος του yobo είναι η ευελιξία, η απώλεια βάρους, η γενικότερη ευεξία και η αντιμετώπιση του καθημερινού στρες. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να σας δώσει το αποτέλεσμα που θέλετε, όποιος κι αν είναι ο στόχος σας».

Οσον αφορά την Ελλάδα, η Ελένη Πετρουλάκη ασχολείται με το γυμναστήριό της, ενώ αφιερώνει αρκετές ώρες και στο διαδικτυακό της κανάλι, asanatv.


ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΔΗΜΑΡ - Μιχελογιαννάκης: Τα προβλήματα αθλητισμού, αθλητών, ΣΕΓΑΣ και σωματείων στη Βουλή .

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού, κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, την επιστολή αθλητών, σωματείων, προπονητών και κριτών, σχετικά με προβλήματα αθλητισμού, αθλητών, ΣΕΓΑΣ και σωματείων. 

«Σε μια χρονική περίοδο όπου η χώρα προχωρά σε περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων πολυτέκνων, δεν μπορεί οι επιχορηγήσεις προς την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, να σπαταλούνται χωρίς διαφάνεια, σε “παρελάσεις παραγόντων”, φιέστες και λοιπές αδιαφανείς δαπάνες και να μην καταλήγουν στον πραγματικό σκοπό, να μην δίδονται για την πραγματική σωστή προετοιμασία των Αθλητών, ώστε Αθλητές, Προπονητές και Σωματεία, να ανταποκριθούν επαρκώς στις υποχρεώσεις τους.» Τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που κατέθεσε ο Βουλευτής.

Μ’ εντυπωσιακούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής του Λυκείου Γαζίου

Την ικανοποίησή τους για τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η κατασκευή του Λυκείου Γαζίου, το οποίο θα στεγάσει περισσότερους από 400 μαθητές, λύνοντας το οξύ στεγαστικό πρόβλημα της περιοχής, εξέφρασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, που επισκέφτηκαν το εργοτάξιο, που βρίσκεται στην περιοχή «Μεγάλος Λάκκος», νότια του Γαζίου.

Το έργο που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης από την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 6,1 εκατομμύρια ευρώ, ξεκίνησε πριν από δύο μήνες και οι εργασίες που έχουν σημειωθεί παραπέμπουν σε δουλειά πέντε μηνών. Το γεγονός αυτό κάνει τόσο τον κ. Αρναουτάκη όσο και τον κ. Μαμουλάκη, να προσδοκούν ολοκλήρωση του έργου σε χρόνο μικρότερο των 17 μηνών, που αναφέρεται στη σύμβαση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους ταχύτατους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου και τόνισε: «Εμείς εντάσσουμε έργα στο ΕΣΠΑ, αλλά προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ώριμων μελετών και ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει να επιδείξει τέτοιο έργο, με αποτέλεσμα να ικανοποιήσουμε ένα χρόνιο αίτημα των φορέων της περιοχής. Τώρα σε συνεργασία με το Δήμο πρέπει να βρούμε ένα όμορο χώρο για τις ανάγκες του σχολείου σε αυλές και υποδομή αθλοπαιδιών και να τον χρηματοδοτήσουμε».

Από την πλευρά του ο Κ. Μαμουλάκης, επεσήμανε: «Η τοπική κοινωνία και η δημοτική αρχή δεν θα πάψουν να ευχαριστούν τον Περιφερειάρχη για την ένταξη του έργου που προχώρα με ρυθμούς εξπρές. Το Λύκειο θα στεγάσει ενδεχομένως και σ’ ένα χρόνο 400 μαθητές, οι οποίοι θα φύγουν από τις άθλιες εγκαταστάσεις στις οποίες φοιτούν σήμερα στοιβαγμένοι.»

Το νέο Λύκειο Γαζίου, που θα είναι βιοκλιματικό, θα διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια φυσικών επιστημών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών, πολλούς χώρους εξυπηρέτησης μαθητών και καθηγητών, ιατρείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενημέρωσης γονέων και ψυχολόγου, κλειστό γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων, θέατρο, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, εργαστήριο σχεδίων και αισθητικής αγωγής, καθώς και αναγνωστήριο, ενώ όλοι οι χώροι του, θα είναι απόλυτα προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου θα γίνει βάση αρχιτεκτονικής μελέτης, με πολλά γήπεδα, χώρους συγκέντρωσης των μαθητών και χώρους πρασίνου, που θα στολίζουν και θα δίνουν πνοή στο σχολείο.

Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα του Ιδρύματος τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α, τιμώντας "το πολυσχιδές κοινωνικό, ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και πνευματικό του έργο".
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

α. Είσοδος Παναγιότατου, Πρυτανικών Αρχών & Προέδρων Τμημάτων
β. Έναρξη τελετής
γ. Προσφώνηση του Πρύτανη Ιωάννη Α. Φίλη
δ. Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α’ σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης
ε. Ανάγνωση του ψηφίσματος της Συγκλήτου από τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ιωάννη Σαριδάκη
στ. Ανάγνωση της αναγόρευσης από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Θεόδωρο Μαρκόπουλο
ζ. Ανάγνωση του διδακτορικού τίτλου από τον Πρύτανη Ιωάννη Α. Φίλη
η. Περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο και το επιτηβέννιο και επίδοση των τίτλων
θ. Αντιφώνηση του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α’
ι. Αποχώρηση Παναγιότατου, Πρυτανικών Αρχών και Προέδρων Τμημάτων
κ. Λήξη τελετής

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...