Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Χανιά: Σε ρόλο barwoman η Μαριάντα Πιερίδη

Για τις φετινές της διακοπές η Μαριάντα Πιερίδη επέλεξε τα Χανιά, όπου καλοπερνάει παρέα με τις φίλες της.  

 

Για να ξεφύγει από τη «ρουτίνα» των διακοπών μάλιστα, ένα μεσημέρι άφησε την παραλία και ανέλαβε χρέη barwoman…

fthis.gr

Επιστρέφουν χρήματα αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Ηρακλείου

Να επιστρέψουν πάνω από 200.000 ευρώ καλούνται πέντε αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Ηρακλείου που εκτελούσαν τα καθήκοντα τους το 2000, σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Πατρίς", το προαναφερόμενο ποσό αφορά δαπάνες που έγιναν, όπως για τα χριστουγεννιάτικα δώρα των παιδιών των δημοτικών υπαλλήλων και για τα...τσιγάρα που συνήθιζε να κάνει δώρο ο δήμος στους κρατούμενους των φυλακών Αλικαρνασσού.

Όσον αφορά τους πέντε πρώην αντιδημάρχους, καλούνται να επιστρέψουν έξοδα παράστασης, τα οποία το Ελεγκτικό Συμβούλιο έκρινε ότι δεν διατέθηκαν νόμιμα. Ευθύνες καταλογίζονται, επίσης, και στους δημοτικούς υπαλλήλους που έδωσαν τα σχετικά εντάλματα.

Πιο συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συμβούλιο αποφάσισε:

“Το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλογίζει υπέρ του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, τον Ιωάννη Δουλουφάκη με το ποσό των 43.748,99 ευρώ, εις ολόκληρον, τον Ιωάννη Σερπετσιδάκη ευθυνόμενο μέχρι του ποσού των 5.840,65 ευρώ, το Δημήτριο Καρατζάνη ευθυνόμενο μέχρι του ποσού των 18.839,96 ευρώ, τους Γεώργιο Βασιλειάδη και Ιωάννη Δροσίτη ευθυνόμενους μέχρι του ποσού των 3.690,36 ευρώ τον καθένα, τη Μαρία Ανδρουλάκη-Σκραφνάκη ευθυνόμενη μέχρι του ποσού των 5.746,55 ευρώ, τους Εμμανουήλ Παγωμένο, Νικόλαο Ζερβάκη και Γεώργιο Μποτζώρη ευθυνόμενους μέχρι του ποσού των 3.035,66 ευρώ τον καθένα, τους Φαίδωνα Βαρδαβά, Ανδρέα Γαλανάκη, Κωνσταντίνο Μαμουλάκη και Στυλιανό Ορφανό, ευθυνόμενους μέχρι του ποσού των 15.052,33 ευρώ τον καθένα και τους Εμμανουήλ Αναγνωστάκη, Γεώργιο Βαρούχα, Εμμανουήλ Βασιλάκη, Γεώργιο Βασιλείου, Δημήτριο Βεργάκη, Νικόλαο Δημόπουλο, Μιχαήλ Εργαζάκη, Ελένη Κλειδά-Διακάκη, Γρηγόριο Μακαρώνα, Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, Εμμανουήλ Παπαχατζάκη, Επαμεινώνδα Σαρρή, Δέσποινα Σκαλοχωρίτη, Νικόλαο Σμαραγδάκη, Παναγιώτη Σπαθαράκη, Ιωάννη Σταθόπουλο, Κωνσταντίνο Σχιζάκη, Νικόλαο Τζωρακολευθεράκη, Αναστάσιο Τσατσάκη, Μιχαήλ Τσιχλάκη, Κωνσταντίνο Χατζάκη και Κωνσταντίνο Χατζάκη, ευθυνόμενους μέχρι του ποσού των 979,46 ευρώ τον καθένα”.

"Δασκαλογιάννης": "Έπιασε" λιμάνι με καθυστέρηση 3,5 ωρών

Ξαφνικό μπουρίνι καθυστέρησε κατά τρισήμισι περίπου ώρες τον κατάπλου του πλοίου "Δασκαλογιάννης" στο Λουτρό Σφακίων.

Το πλοίο αναχώρησε με 18 επιβάτες στις 6.40 περίπου το απόγευμα από τη Χώρα Σφακίων για το Λουτρό, στο οποίο τελικώς έδεσε αντί για τις 7 το απόγευμα, γύρω στις 10.20 χθες το βράδυ.

Ο λόγος ήταν ότι λίγο μετά τον απόπλου ξέσπασε αιφνιδίως μπουρίνι με θυελλώδεις βόρειους ανέμους, οι οποίοι έφτασαν τοπικά τα 10 Μποφόρ.

Έτσι, το πλοίο δεν μπορούσε να δέσει ούτε στο Λουτρό ούτε όμως πίσω στη Χώρα Σφακίων. Ηταν εν πλω όλες αυτές τις ώρες χωρίς, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, να υπάρχει κίνδυνος για το πλοίο ή τους επιβάτες.

Η περιπέτεια των επιβατών και του πληρώματος τελείωσε γύρω στις 10.20 το βράδυ καθώς οι άνεμοι κόπασαν και το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στο Λουτρό.

Χανιώτικα Νέα

Οι φαρμακοποιοί της Κρήτης κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Φρένο στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να βάλουν οι φαρμακοποιοί από την 1η Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία του οργανισμού να εξοφλήσει τις εκτελεσθείσες συνταγές του Μαΐου. Όπως καταγγέλλουν τα χρέη τους διογκώνονται και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε νέες παραγγελίες φαρμάκων. Έως σήμερα, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει 90 από τα 207 εκατομμύρια του Μαϊου και εκκρεμεί και ο Ιούνιος.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε τη διακοπή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Οι φαρμακοποιοί της Εύβοιας, από αύριο Πέμπτη (8 Αυγούστου) δεν θα εκτελούν συνταγές επί πιστώσει ενώ το ίδιο θα κάνουν από την ερχόμενη Πέμπτη (16 Αυγούστου) οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας και του Ηρακλείου Κρήτης.

Όσο για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αυτός ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου. Αν δεν γίνουν οι πληρωμέες τότε αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα με αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ απειλούν και οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι από την Δευτέρα 20 Αυγούστου ζητώντας και αυτοί όλα τα οφειλόμενα τα οποία φτάνουν τα 230 εκατομμύρια ευρώ για το 2012. Ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τους γιατρούς οφείλει άλλα 570 εκατομμύρια ευρώ από οφειλές των δύο προηγούμενων ετών (2010 και 2011).

Προσλήψεις συμβασιούχων καθαριότητας σε Δήμους της Κρήτης

Πράσινο φως για τη σύναψη εξακοσίων σαράντα συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού, δίνει κοινή απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στους δήμους για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.


Οι 640 θέσεις που εγκρίθηκαν κατανέμονται σε 38 δήμους ως εξής : Άργους-Μυκηνών 13 θέσεις, Γορτυνίας 9, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος 8, Αγίων Αναργύρων – Καματερού 8, Περιστερίου 20, Μεταμορφώσεως 28, Κερατσινίου-Δραπετσώνας 22, Διονύσου 35, Παιανίας 16, Σπάτων-Αρτέμιδος 18, Σαρωνικού 25, Θηβαίων 8, Προσοτσάνης 8, Κύμης-Αλιβερίου 19, Χαλκιδέων 60, Ανδραβίδας – Κυλλήνης 6, Ηρακλείου 60, Φαιστού 11, Αμπελοκήπων – Μενεμένης 5, Παύλου Μελά 27, Ιωαννιτών 15, Ιθάκης 1, Παιονίας 20, Βέλου – Βόχας 5, Κορινθίων 42, Θήρας 39, Κιμώλου 1, Σπάρτης 10, Αγίου Νικολάου 6, Οροπεδίου Λασιθίου 2, Τριφυλίας 21, Ξάνθης 20, Αγίου Βασιλείου 7, Ιάσμου 7, Δομοκού 6, Λοκρών 7, Μακρακώμης 10 και Κισσάμου 15
Βάση της συγκεκριμένης κατανομής, κάθε δήμος θα προχωρήσει στην έκδοση προκήρυξης ανά ειδικότητα, με την οποία θα εξειδικεύονται και τα απαιτούμενα προσόντα. Εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Η όλη διαδικασία ως γνωστό τελεί υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

"Έφυγε" η 7χρονη Στέλλα Νικολιδάκη...

Το μεγαλύτερο δράμα που μπορεί να ζήσει ένας πατέρας βιώνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της Κρήτης.

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας αρτοποιείων - ζαχαροπλαστείων (πρόσφατα και cafe-spots) Δημήτρης Νικολιδάκης έχασε το 7χρονο κοριτσάκι του, το οποίο το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το τελευταίο αντίο στη μικρή Στέλλα θα πουν, αύριο, συγγενείς και φίλοι, στις 11.00 το πρωί, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Κνωσού.

ΧΑΝΙΑ: Δύο ευρώ το μπουκαλάκι το νερό, εκτός αν... διαμαρτυρηθείς

Τιμές-"φωτιά" ισχύουν στο κυλικείο του αεροδρομίου Χανίων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ένα μπουκαλάκι νερό κοστίζει 2 ευρώ αλλά αν κάποιος, που μιλάει ελληνικά διαμαρτυρηθεί, τότε θα του δώσουν άλλο αντί 70 λεπτών, λέγοντας πως δεν έχει προλάβει να κρυώσει!

"Λόγω του ότι το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται εταιρείες χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο των Χανίων, που δεν προσφέρουν δωρεάν φαγητό στους επιβάτες, πολλοί είναι εκείνοι που, αφού περάσουν τον έλεγχο, κατευθύνονται στο κυλικείο της αίθουσας αναμονής για να αγοράσουν ένα αναψυκτικό ή κάτι φαγώσιμο. Παθαίνουν σοκ όμως από τις τιμές, αφού ακόμα και ένα μπουκαλάκι νερό κοστίζει 2 ευρώ. Βέβαια, εάν κάποιος μιλά ελληνικά και διαμαρτυρηθεί, θα του δώσουν ένα μικρότερο μπουκαλάκι κρυμμένο αντί 0,70 λεπτά, λέγοντάς του αν το θέλει γιατί δεν έχει προλάβει να κρυώσει ακόμα. Ο τιμοκατάλογος θα πρέπει να είναι με μεγάλα γράμματα αναρτημένος σε εμφανές σημείο" αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Χανίων.

Και συνεχίζει: "Σίγουρα η τελευταία εντύπωση που αποκομίζουν φεύγοντας από τον τόπο μας οι τουρίστες δεν είναι ευχάριστη και καλό θα ήταν να υπάρξει παρέμβαση προς τον εκμεταλλευτή του κυλικείου να μειώσει τις τιμές για να μην κατηγορείται ο τόπος για αισχροκέρδεια εν μέσω τουριστικής κρίσης. Εάν έχουμε τα αεροδρόμια με τα πιο ακριβά τέλη και φόρους στην Ευρώπη, με τον πιο ακριβό καφέ, την πιο ακριβή βενζίνα κ.λπ., ε τότε δεν πρέπει να παραπονιόμαστε που οι τουρίστες δεν προτιμούν τη χώρα μας. Επίσης επιβεβλημένο είναι οι αίθουσες αναμονής μετά τον έλεγχο να καθορίζονται συχνότερα καθώς υπάρχει σε ώρες αιχμής μεγάλη χρήση αυτών με χυμένους καφέδες, κουτιά και απορρίμματα στο πάτωμα. Επίσης καλό είναι όσον αφορά τα νερά να προτιμάμε τα δικά μας και όχι τα ξένα".

Πηγή: haniotika-nea.gr

«Αύγουστος 2012 - Καλοκαίρι του Ανεμόμυλου»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του  Πολιτιστικού Συλλόγου Γωνιών Μαλεβιζίου, θα πραγματοποιηθούν από 10 έως 15 Αυγούστου οι εκδηλώσεις με τίτλο «Αύγουστος 2012 - Καλοκαίρι του Ανεμόμυλου». 
 
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, μουσική και χορό, ενώ στις 15 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Ανεμόμυλου με παραδοσιακό άλεσμα, ζύμωμα, και δρώμενα στην αυλή του Ανεμόμυλου της περιοχής. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Αγγλος πρέσβης πιέζει για την επένδυση στα 26.000 στρέμματα της Μονής Τοπλού

Διάβημα έκανε χθες ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν για την απεμπλοκή δύο τεράστιων επενδύσεων που ενδιαφέρουν βρετανικές επιχειρήσεις, στην Ελλάδα. Η μία αφορά την έκταση 26.000 στρεμμάτων της Παναγιάς Ακρωτηριανής της Μονής Τοπλού, στην Κρήτη και η άλλη αφορά έκταση 12.500 στρεμμάτων στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Πρόκειται για δύο επενδυτικά σχέδια ύψους 3,2 δισ. ευρώ τα οποία έχουν κολλήσει εδώ και χρόνια στη γραφειοκρατία αλλά και σε ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Το ένα πρόκειται να αναπτυχθεί από τη βρετανικών συμφερόντων εταιρεία LoyalWard στην περιοχή της Μονής Τοπλού όπου σχεδιάζεται να γίνουν έξι τουριστικά χωριά, εκ των οποίων τα πέντε δίπλα στη θάλασσα, συνολικής δυναμικότητας 7.000 κλινών καθώς και να κατασκευαστούν τρία γήπεδα γκολφ.

Η επένδυση αυτή είχε ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2010 μετά από προσφυγή τοπικών φορέων. Η πολυεθνική πρόσφατα είχε υποβάλλει αίτηση στην Invest in Greece για υπαγωγή της επένδυσης στη διαδικασία του φαστ τρακ.

Ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας είχε συνάντηση χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, καθώς και για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Η δεύτερη επένδυση είναι ύψους 2 δισ. ευρώ και πρόκειται να υλοποιηθεί από βρετανικές εταιρείες στην Αταλάντη ενώ οι επενδυτές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν πρότυπο τουριστικό προορισμό στην περιοχή. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, 5.000 τουριστικές κατοικίες, 13 γήπεδα τένις, δύο spa, θεματικό πάρκο και βιολογικές καλλιέργειες 1.000 στρεμμάτων, τρία γήπεδα γκολφ.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας, αναβαθμίζοντας σημαντικά την περιοχή.

Mεγάλη φωτιά στις Μοίρες του δήμου Φαιστού.

"Συναγερμός" έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία, λόγω μίας μεγάλης φωτιάς στις Μοίρες του δήμου Φαιστού. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχει ζητηθεί η αποδέσμευση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου από την Ιεράπετρα, προκειμένου να επιχειρήσει στη νέα φωτιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και οι φλόγες καίνε γεωργικές εκτάσεις.

Δεύτερο μέτωπο φωτιάς έχει εκδηλωθεί κοντά στο φαράγγι, ανάμεσα στη Σύλλαμο και τις Αρχάνες. Η φωτιά ξέσπασε στις 16.55 αλλά φαίνεται να μην εμπνέει ανησυχία στην πυροσβεστική υπηρεσία.

πηγή: cretalive.gr

Απεργία της ΔΟΕ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σε απεργιακή κινητοποίηση, με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς, κατέρχονται οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 του ίδιου μήνα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και με πολιτικά κόμματα και παράλληλα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ 15/06/2012) να καταργηθεί η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητάει την ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασης.

Αγρότης από το Ρέθυμνο «έκοψε» το 2009 εικονικά τιμολόγια ύψους 4,8 εκατ. ευρώ!

Στα χέρια της Αστυνομίας «έπεσε» αγρότης από το Πέραμα Ρεθύμνου με την κατηγορία ότι κατά τη διάρκεια του 2009 εξέδωσε 181 εικονικά τιμολόγια προς τρίτους που ανέρχονται συνολικά στο ασύλληπτο ποσό των 4,8 εκατ. ευρώ.

Ο 44χρονος αγρότης, σύμφωνα με το goodnews.gr, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Υπάλληλοι της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και συγκεκριμένα του τμήματος Κώδικα βιβλίων και στοιχείων, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2011 στα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία του 2009, δεν βρήκαν παραστατικά και δελτία αποστολής και έκριναν πως τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αλλά ότι ήταν εικονικά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ρεθύμνου, έκανε μήνυση σε βάρος του 44χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.

Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι η έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων, που υπερβαίνουν το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ και από το απόγευμα της Δευτέρας κρατείται για να οδηγηθεί την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου, όπου και θα απολογηθεί.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 44χρονος εξέδωσε από την 1η Ιανουαρίου ως την 31 Δεκεμβρίου 2009 181 εικονικά τιμολόγια σε τρίτους αγρότες, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στη Θήβα.

Το ύψος των τιμολογίων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.807.428,42 ευρώ, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει εάν οι ιδιώτες στο όνομα των οποίων εκδίδονταν τα τιμολόγια ήταν ενήμερα για την όλη διαδικασία. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να αρνείται ότι πρόκειται για εικονικά τιμολόγια.

Χανιά: Προβληματισμός στους δήμους για τις περικοπές πόρων

Η οικονομική κατάσταση στην οποία θα περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση, μετά την απόφαση για περικοπές πόρων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα τέλη Αυγούστου, με θέμα τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Κρήτης και ολομέλεια δημάρχων, ώστε το νησί να εμφανιστεί με ενιαία πρόταση στο συνέδριο.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση, με την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει οικονομικούς πόρους προς τους δήμους, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία τους καθώς και η λειτουργία δομών που αφορούν κοινωνικές δράσεις και παροχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τους δημάρχους για τις τελευταίες εξελίξεις, τις απόψεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, γύρω από το θέμα αυτό και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται άμεσα να προβεί, όπως συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και τον πρωθυπουργό.

Ηράκλειο: Πακιστανός τραυμάτισε με μαχαίρι έμπορο στη λαϊκή!

Το αιματηρό επεισόδιο έγινε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή των Δειλινών.


Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, το συμβάν έγινε στο χώρο της λαϊκής αγοράς όταν ένας Πακιστανός διαπληκτίστηκε αρχικά λεκτικά με έμπορο της αγοράς.

Τα αίματα δεν άργησαν να "ανάψουν" και ο αλλοδαπός τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφριά στο χέρι τον άντρα, ηλικίας περίπου 45 ετών!

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση καθώς περαστικοί όρμησαν να πιάσουν τον Πακιστανό, ακινητοποιώντας τον ενώ στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί του Α' Τμήματος συνέλαβαν τον αλλοδαπό και τον οδήγησαν στο Τμήμα ενώ την ίδια ώρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο ΠΑΓΝΗ.

Προσοχή! Νέα μέθοδος κλοπής στα μαγαζιά των Χανίων!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων έπειτα από σχετικές καταγγελίες από μέλη του, εφιστά την προσοχή των καταστηματαρχών!

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, μάλλον πρόκειται για μέλη σπείρας, τα οποία μπαίνουν στα καταστήματα των Χανίων, διαλέγουν ένα φτηνό αντικείμενο των 5-6 ευρω και πληρώνουν δίνοντας ένα μεγάλο χαρτονόμισμα των 50-100 ευρώ.

Έπειτα, την ώρα που ο έμπορος δίνει τα ρέστα, αρπάζουν μέσα απο τα χέρια του καταστηματάρχη το χαρτονόμισμα που έδωσαν μαζί με τα ρέστα και φεύγουν τρέχοντας!

Ο Εμπορικός σύλλογος συνιστά στους εμπόρους των Χανίων, πρώτα να βάζουν το χαρτονόμισμα που παίρνουν σε ασφαλές μέρος και έπειτα να δίνουν τα ρέστα ενώ ήδη έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες και στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ο Μάριος Φραγκούλης, στη Κρήτη για 5 παραστάσεις

Ο Μάριος Φραγκούλης, επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα για μία σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα ελληνικό. Ο δημοφιλής ερμηνευτής Με Aνοιχτά Φτερά και ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης.

Στη Κρήτη έρχεται σε λίγες μέρες. Αναλυτικά:

• 21/8 Σητεία, 3ο Δημοτικό Σχολείο, Κόκκινα
• 22/8 Ιεράπετρα, 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας,
• 24/8 Ρέθυμνο, Φρούριο Φορτέτζας
• 25/8 Χανιά, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
• 26/8 Ηράκλειο Κρήτης, Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Με το δικό του μοναδικό τρόπο, θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει τη νεώτερη ελληνική μουσική και έχουν ταυτιστεί με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Ο κόσμος θα σιγοτραγουδήσει μαζί του μερικά από τα ομορφότερα κομμάτια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου. Από το πρόγραμμα της συναυλίας δεν θα λείπουν και πιο σύγχρονοι συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στέφανος Κορκολής καθώς και δημιουργοί της νέας γενιάς.  

Τη διοργάνωση της περιοδείας έχει αναλάβει η Half Note Productions, η οποία κατέχει κυρίαρχη θέση στο χώρο της διοργάνωσης και παραγωγής μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και η οποία συνεργάζεται επί σειρά ετών με τον διακεκριμένο Έλληνα καλλιτέχνη Μάριο Φραγκούλη. Στα τριάντα τρία χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης δραστηριότητας της έχει συνδέσει τη δημιουργική της πορεία με τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις και καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης όπως οι: Elton John, Bob Dylan, Eric Clapton, Sting, José Carreras, Diana Ross, Tina Turner, Peter Gabriel, Μίκης Θεοδωράκης Νάνα Μούσχουρη, κ.α.

Με Ανοιχτά Φτερά ο Μάριος Φραγκούλης, με έντονη διάθεση για ψυχική ανάταση, εύχεται χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και όμορφα συναισθήματα, όπως μόνο τέχνη μπορεί να προσφέρει.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση το 7,13% των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Σημαντικό ποσοστό συνταξιούχων του ΟΑΕΕ (περίπου το 7,13%), αλλά και άλλοι συνταξιούχοι άλλων Ταμείων που δεν υπέβαλλαν καθόλου φορολογική δήλωση, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΠΣ μετά από ενδελεχείς ελέγχους διασταυρώσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εργασίας (δράση «Ηλεκτρονικό Δίχτυ») για την συστηματική διασύνδεση των βάσεων δεδομένων όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται στις εφορίες.

Σήμερα, παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τα αναλυτικά αποτελέσματα των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ.

ΣΔΟΕ: 2010 παραβάσεις σε τουριστικές περιοχές, κατά 4ήμερο έλεγχο - Χανιά και Ρέθυμνο στους "πρωταθλητές"

Κατά τη διάρκεια τετραήμερων ελέγχων του ΣΔΟΕ και συγκεκριμένα από 3 έως 6 Αυγούστου σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, διαπιστώθηκαν συνολικά 2010 φορολογικές παραβάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν 604 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 356 παραβάτες. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 58,94%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας εμφανίζουν ο Αρχάγγελος και το Φαληράκι Ρόδου (100%), η Σαντορίνη (89,65%), η Κέρκυρα (81%), τα Χανιά (78%), το Ρέθυμνο (75%) και η Σκύρος (75%).

Χανιά: Έκλεισε το φαράγγι της Σαμαριάς για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων αποφάσισε, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, να διακόψει για σήμερα τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς από τη βόρεια και νότια είσοδό του για λόγους προστασίας των επισκεπτών, καθώς σε κάποια σημεία αναφέρθηκε ότι έπεσαν πέτρες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι -αν και μικρότερης έντασης- θα πνέουν όλη την εβδομάδα, με παροδικά έντονες ριπές.

Για τον λόγο αυτόν, από την Διεύθυνση Δασών συνιστάται στους επισκέπτες που έχουν σκοπό να περάσουν προσεχώς το φαράγγι της Σαμαριάς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως στα σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί για πτώσεις βράχων, να τηρούν τις προτροπές των φυλάκων και να φέρουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για την προσωπική τους ασφάλεια.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία θα πρέπει να ενημερώνουν συνεχώς τους επισκέπτες και να τους παροτρύνουν να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας.

Ο Κατσιφάρας πέθανε - Ο πιό πιστός στον Ανδρέα Παπανδρέου

Πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 77 ετών ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Κατσιφάρας. 
 
«Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης. Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γ. Κατσιφάρας είναι αυτός που είχε πει την φράση: "Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερ ούτε ο θυρωρός μας" και αποκαλούσε τον Πρόεδρο τοΥ ΠΑΣΟΚ "Αρχηγό"


Ο Γιώργος Κατσιφάρας γεννήθηκε στο Καλέντζι το 1935. Στην περίοδο της χούντας ήταν εξόριστος στο χωριό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρισκόταν απομονωμένος και υπό διαρκή επιτήρηση.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο πρώτος υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Κινήματος.

Από το 1954 εργαζόταν στο πολιτικό γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου. Το 1964 συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ελάμβανε μέρος για πρώτη φορά στις εκλογές στην περιφέρεια Αχαΐας, και όταν εκείνος ανέλαβε το υπουργείο Προεδρίας και Συντονισμού, έγινε ιδιαίτερος γραμματέας του.

Την περίοδο της δικτατορίας συνελήφθη, εκδιώχτηκε από την ΕΤΒΑ και στη συνέχεια από τον Αύγουστο του 1968 έως τον Μάιο του 1971 εξορίστηκε.

Το 1972 διέφυγε στον Καναδά, όπου συναντήθηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, οργανώθηκε στο ΠΑΚ και επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1974 μετά την πτώση της δικτατορίας.

Την ίδια χρονιά επανήρθε στην Τράπεζα από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1981.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδρυση του. Το 1981 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε στη πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Προεδρίας επί θεμάτων Αθλητισμού.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο δεύτερο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 17 Απριλίου 1994, στο τρίτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και εξελέγη εκ νέου τον Ιούνιο του 1996 και τον Μάρτιο του 1999, στο 4ο και 5ο Συνέδριο.

Ο Γιώργος Κατσιφάρας διετέλεσε:

Υφυπουργός Προεδρίας 21/10/1981 05/07/1982
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 05/07/1982 05/06/1985
Υφυπουργός Εμπορίου 26/07/1985 25/04/1986
Υπουργός Εμπορίου 25/04/1986 31/10/1986
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 13/10/1993 08/07/1994
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 08/07/1994 15/09/1995
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας 15/09/1995 22/01/1996

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

«Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης. Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον A.Παπανδρέου.

» Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη.»

O Βύρων Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στη Βουλή την ημέρα που έγινε πρόεδρος

Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου διόρισε την κόρη του στη Βουλή ο Βύρων Πολύδωρας. Ο διορισμός έγινε στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του ιδίου του Βύρωνα Πολύδωρα, όταν ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα τα Νέα, η οποία τιτλοφορεί το θέμα «Πώς ο Πρόεδρος της μιας μέρας διόρισε την κόρη του». Ο κ. Πολύδωρας έμεινε μόνο μια ημέρα Πρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή αφού προκηρύχθηκαν εκ νέου οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Καραμανλή. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Πολύδωρας είχε υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει και τις δύο κόρες του στο υπουργείο και είχε αρνηθεί ότι πρόκειται περί ευνοιοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Ταχυδρόμος :

«Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Οχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός».

Ηράκλειο: "Φόρτωσαν" 1.500 κιλά αλουμίνιο

Συνελήφθησαν από τις διωκτικές αρχές δύο Ηρακλειώτες που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπής 1.500 κιλών αλουμινίου από τη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία ο ένας εκ των δύο συνελήφθη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

ΠΗΓΗ: Cretalive.gr

Βίντεο-Οι καλύτερες παραλίες μας

Κάντε μια "βόλτα" στις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας...

 

Δείτε το Βίντεο:

Συνελήφθησαν 937 άτομα σε ένα μήνα στη Κρήτη

Στη σύλληψη 937 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Κρήτη το μήνα Ιούλιου, για ποικίλα αδικήματα, από ανθρωποκτονία μέχρι πορνογραφία ανηλίκων... κατοχή όπλων και ναρκωτικών αλλά και πιο πλημμελείς παραβάσεις, ενώ εξιχνιάστηκαν σειρά αδικημάτων ύστερα από συστηματική έρευνα των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων του νησιού
Πιο συγκεκριμένα

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και ΥΠ.ΑΣ.Ε. Κρήτης, συνελήφθησαν συνολικά -937- άτομα και ειδικότερα:

 Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -68-
 Για απόπειρα ανθρωποκτονίας : -1-
 Για ληστείες: -4-
 Για κλοπές-διαρρήξεις: -100-
 Για απάτες-πλαστογραφίες: -36-
 Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -41-
 Για πορνογραφία ανηλίκων: -1-
 Για βιασμό: -6-
 Για σωματεμπορία- μαστροπεία: -2-
 Για παραβάσεις του Ν. «περί Ηθών»: -2-
 Για αρπαγή: -6-
 Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -2-
 Για παραβάσεις περί φωτοβολίδων-πυροτεχνημάτων: -1-
 Για παραβάσεις Ε.Π.Ν.: -11-
 Για απείθεια: -2-
 Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -62-
 Για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα: -2-
 Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -329-
 Για παραβάσεις του Ν. «περί Παιγνίων»: -24-
 Για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημ/τος κ.λπ.): -10-
 Για παραβάσεις υγειονομικού κανονισμού: -122-
 Για παραβάσεις του Ν. «Περί Αρχαιοτήτων»: -1-
 Για εκβίαση- απειλή: -1-
 Περί πνευματικής ιδιοκτησίας: -20-
 Για παραβίαση δικαστικής απόφασης: -11-
 Για αποσφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος:-26-
 Για παραβάσεις Ν. «περί Ζωοκλοπής» : -5-
 Για παραβάσεις Αστυν. Διάταξης «Περί ζωοκλοπής»: -9-
 Για άγρα πελατών: -2-
 Για παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.: -1-
 Για παραβάσεις περί Γ.Ο.Κ.: -1-
 Για παραβάσεις ενδοοικογενειακής βίας: -1-
 Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -2-
 Για διάφορα αδικήματα ύστερα από έγκληση: -18-
 Για διάφορα αδικήματα του Π. Κ.: -7-

Εξιχνιάστηκαν:
 Υποθέσεις N. «περί Όπλων»: -13-
 Υποθέσεις ληστειών σε βάρος ατόμων: -2-
 Υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονιών: -1-
 Υποθέσεις βιασμού: -4-
 Υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων: -1-
 Υποθέσεις N. «περί Ναρκωτικών» : -37-
 Υποθέσεις εκβίασης: -1-
 Υποθέσεις σωματεμπορίας- μαστροπείας: -1-
 Υποθέσεις κλοπών τροχοφόρων: -5-
 Υποθέσεις περί παιγνίων: -2-
 Υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
 Υποθέσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας: -3-
 Κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες -καταστήματα- ξενοδοχεία: -107-
 Υποθέσεις Α.Δ. περί ζωοκλοπής: -3-
 Υποθέσεις πλαστογραφίας: -7-
 Υποθέσεις ζωοκλοπής: -3-
 Υποθέσεις αρπαγής:-1-
 Υποθέσεις για λοιπά αδικήματα Π.Κ.: -16-


Εξαρθρώθηκαν:
 Ομάδα αποτελούμενη από -4- άτομα τα οποία διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.
 Ομάδα αποτελούμενη από -7- άτομα τα οποία διέπρατταν κλοπές- διαρρήξεις.


Κατασχέθηκαν:
 Κάνναβη: 514,6 γραμμάρια
 Φυτά κάνναβης: -3.307-
 Ηρωίνη: 240 γραμμάρια
 Κοκαΐνη: 89,6 γραμμάρια
 Τσιγάρα που περιείχαν κάνναβη (τσιγαριλίκια): -1-
 Ναρκωτικά Χάπια: -39-
 Πιστόλια: -7-
 Καλάσνικοφ: -1-
 Υποπολυβόλα: -1-
 Γεμιστήρες: -8-
 Κυνηγετικά Όπλα: -8-
 Πολεμικά Όπλα: -4-
 Μαχαίρια: -4-
 Βεγγαλικά –κροτίδες: -11-
 Πιστόλια Κρότου-αερίου : -7-
 Φυσίγγια: -2.600-
 Φυσίγγια κρότου- αερίου: -402-
 Κενά φυσίγγια: -27-
 Βλήματα- οβίδες: -2-
 Χειροβομβίδες: -1-
 Ράβδοι: -1-
 Ζυγαριές ακριβείας: -2-
 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές: -10-
 Χρηματικό ποσό: 3.749,1 ευρώ
 Πλαστά χαρτονομίσματα: -8-
 Κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι: -852-
 Διάφορα πλαστά έγγραφα: -11-
 Κατασχεθέντα οχήματα: -2-
 Κινητά τηλέφωνα: -13-
 Κλαπέντα-Ανευρεθέντα οχήματα και μοτ/τες: 61
flashnews.gr

Ανεβαίνουν οι νομικές σχολές, πέφτουν οι πολυτεχνικές!

Οι διαφορετικές επιδόσεις των υποψηφίων σε Θεωρητική, Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση και η ζήτηση σχολών που χρωματίστηκε από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης "κατασκεύασαν" φέτος βάσεις πολλών ταχυτήτων όπως γράφει στα ΝΕΑ ο Χρ.Κάτσικας.

Με μια πρώτη ανάγνωση, ανεβαίνουν οι νομικές σχολές, ακλόνητες παραμένουν οι ιατρικές, πέφτουν οι πολυτεχνικές. Ανοδος καταγράφεται σε αστυνομικά και στρατιωτικά τμήματα.
Οι βάσεις σε 39 Σχολές

Οι ζωοκλοπές του... Δεκαπενταύγουστου

Μια ακόμη ζωοκλοπή καταγγέλθηκε, χθες το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, από 28χρονη ημεδαπή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από την 20:40 ώρα της 04-08-2012 έως την 17:00 ώρα της 05-08-2012, αφαιρεσαν από αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Σκουρβούλων του Δήμου Φαιστού, εβδομήντα δύο (72) πρόβατα, η αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των εννέα χιλιάδων τριακοσίων (9.300) ευρώ περίπου.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο παρατηρείται έξαρση των ζωοκλοπών πριν απο μεγάλες θρησκευτικές εορτές, όταν σε πολλά χωριά διοργανώνονται πανηγύρια, όπως για παράδειγμα είναι η εορτή του δεκαπενταύγουστου.

Οι λόγοι είναι ευνόητοι....
flashnews.gr

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ιεράπετρα

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα της Δευτέρας στην Ιεράπετρα έχοντας προκαλέσει τεράστια ζωική και οικολογική καταστροφή. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μια ακόμη νύχταέδωσαν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά.

Στο σημείο επιχειρούν, 19 οχήματα με 46 πυροσβέστες, δύο ελικόπτερα και επίσης δύο πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδική, γεωργική και δασική έκταση, ενώ ακριβείς εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Τέλος χθες πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Ροδάκινο στο Ρέθυμνο που ευτυχώς τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο πολύ γρήγορα χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές
flashnews.gr

Αυτόφωρο για όσους δεν κόβουν αποδείξεις στις παραλίες

Με αυτόφωρο κινδυνεύουν όσοι δεν κόβουν αποδείξεις για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίες αλλά και για την ενοικίαση δωματίων.
Το εισαγγελικό-τελεσίγραφο αναφέρεται σε «όργιο» παρανομιών για τα όσα συμβαίνουν στα νησιά μας τη θερινή περίοδο, σε απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος αλλά και ζημία στο εισόδημα των πολιτών.

Ειδικότερα, στη σχετική παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, σημειώνει:

«Οι εν λόγω αξιόποινες πράξεις συνίστανται πρωτίστως στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση των προβλεπόμενων ΚΒΣ στοιχείων κατά την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση και διακίνηση αγαθών στους αιγιαλούς και τις παραλίες, αλλά και σε παράνομη κατάληψη και μεταβολή αιγιαλού δια της κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων, ως και εγκαταστάσεως ομπρελών σε σημεία αιγιαλού μη προβλεπόμενα στις συμβάσεις μισθώσεως, σε λειτουργία εντός των ορίων του αιγιαλού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος άνευ αδείας, σε λειτουργία και εκμίσθωση δωματίων χωρίς άδεια, σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων στους μισθωτές των ενοικιαζόμενων δωματίων, σε ρύπανση του περιβάλλοντος, σε είσπραξη υπερβολικών τιμών κατά την παροχή υπηρεσιών, την εκμίσθωση δωματίων για τα οποία ορισμένοι εκμισθωτές απαιτούν μίσθωμα κατ' άτομο, καθώς και σε απασχόληση αλλοδαπών χωρίς άδεια».

Στην ίδια παραγγελία ο κ. Μουζακίτης ζητά από το ΣΔΟΕ να εφαρμόζει την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των παραβατών αλλά και να στέλνει και στον ίδιο αντίγραφα των δικογραφιών που διαβιβάζονται στις Εισαγγελίες.

Αφορμή για το… τελεσίγραφο του οικονομικού εισαγγελέα στάθηκαν οι δεκάδες καταγγελίες που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολίτες, οι οποίοι έγιναν δέκτες της παραβατικής συμπεριφοράς των καταστηματαρχών που νοικιάζουν δωμάτια ή εκμεταλλεύονται τις παραλίες βάσει σύμβασης από τους οικείους δήμους.

Mίνα Ορφανού: «Το θέμα δεν είναι να γεννηθείς, αλλά να γίνεις γυναίκα»

Καλεσμένη της εκπομπής «FTHIS TV» και της Σταματίνας Τσιμτσιλή ήταν η Μίνα Ορφανού. Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με τους άνδρες, αποκάλυψε άγνωστα ταλέντα της και έδωσε τη δική της εκδοχή για το τι σημαίνει γυναίκα σήμερα.

Παραδέχτηκε πως είναι μόνη, ότι οι άντρες δεν τη φλερτάρουν, ενώ για την προσωπική της ζωή πρόσθεσε: «Δεν έχω ερωτευτεί, έχω αγαπήσει. Είναι πολύ πιο σημαντικό αυτό. Όλα, βέβαια, κάποια στιγμή τελειώνουν. Μου αρέσουν οι κανονικοί άντρες, όχι αυτός που καλλωπίζεται περισσότερο από εμένα. Εγώ μέσα σε 10 λεπτά έχω φτιαχτεί, έχω κάνει μαλλιά, έχω μακιγιαριστεί, είμαι έτοιμη. Μια μερίδα ανδρών ξέρουν ότι είναι ωραίοι και το παίζουν ιστορία. Πλέον ζούμε σε μια ουτοπία. Δεν υπάρχει συναίσθημα και ανθρωπιά, κρίνεις τον άλλον μόνο από την εμφάνιση. Είχα μια γνωστή που έλεγε “ας είναι κούκλος και ας είναι βούρλο”.  Εγώ δεν θα ήθελα ένα βούρλο δίπλα μου. Δεν θα ήθελα να είναι όμορφος, θέλω να είναι καθημερινός».

Όσο για την κρίση που πέρασε η σχέση της με τη μητέρα της, η Μίνα Ορφανού διευκρίνισε πως όλα έγιναν επειδή ήθελε να κάνει την προσωπική της επανάσταση, να φύγει από το νησί και να πραγματοποιήσει  τα όνειρα της. «Με το δικό μου σκεπτικό, το θέμα δεν είναι να γεννηθείς γυναίκα, αλλά να γίνεις. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άσχημη γυναίκα, απλά με κάποιες ατέλειες. Και πρέπει να τις διορθώνουμε. Προσωπικά φοβάμαι τα γεράματα. Είναι άσχημο να σκέπτεσαι πως μετά από χρόνια θα έχεις αλλάξει στην εμφάνιση».

Ιερέας σκότωσε 40χρονο γιατί υποπτευόταν πως έκανε χρήση ναρκωτικών! [video]

Ιερέας, διευθυντής κέντρου απεξάρτησης από ναρκωτικά στη Λόζνιτσα της Σερβίας, τραυμάτισε χθες θανάσιμα μέλος θεραπευτικής ομάδας χτυπώντας το με σιδερένια ράβδο στο κεφάλι, επειδή υποπτευόταν ότι  έκανε χρήση ναρκωτικών.

Θύμα της δολοφονίας είναι ο 40χρονος Νεμπόισα Ζαρούμπατς που συμμετείχε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο δράστης, ιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς, 54 ετών, συνελήφθη.

Ο πρωθιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς έγινε γνωστός το 2009, όταν δημοσιοποιήθηκαν βίντεο στα οποία εμφανιζόταν να χτυπάει με φτυάρι τους έγκλειστους στο κέντρο αποκατάστασης πνευματικής υγείας της μονής Τσρνα Ρέκα, του οποίου ήταν διευθυντής.

Αρχικά, ο ιερέας είχε αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί βία, αλλά όταν ο τηλεοπτικός σταθμός TV B92 δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν να χτυπά έναν νεαρό, προσπάθησε να δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για θεραπευτική μέθοδο προς όφελος των έγκλειστων.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του Μπράνισλαβ Περάνοβιτς είχαν δηλώσει ότι δεν λαμβάνουν φάρμακα και ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ.

Η Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καταδίκασε τη συμπεριφορά και τις βίαιες μεθόδους του ιερέα και ζήτησε την αντικατάστασή του. Η εισαγγελία του Τούτιν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του για βασανισμό και βία. Το δικαστήριο όμως αποφάσισε ότι δεν είναι αναγκαία η φυλάκισή του.

Τελικά, ο ιερέας εγκατέλειψε τη μονή Τσρνα Ρέκα και στη συνέχεια το 2010 ανέλαβε τη διεύθυνση του κέντρου απεξάρτησης από εθισμούς και καταχρήσεις στο χωριό Γιάντρανσκα Λέσνιτσα, στη Λόζνιτσα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...