Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο Αγγλος πρέσβης πιέζει για την επένδυση στα 26.000 στρέμματα της Μονής Τοπλού

Διάβημα έκανε χθες ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν για την απεμπλοκή δύο τεράστιων επενδύσεων που ενδιαφέρουν βρετανικές επιχειρήσεις, στην Ελλάδα. Η μία αφορά την έκταση 26.000 στρεμμάτων της Παναγιάς Ακρωτηριανής της Μονής Τοπλού, στην Κρήτη και η άλλη αφορά έκταση 12.500 στρεμμάτων στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Πρόκειται για δύο επενδυτικά σχέδια ύψους 3,2 δισ. ευρώ τα οποία έχουν κολλήσει εδώ και χρόνια στη γραφειοκρατία αλλά και σε ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Το ένα πρόκειται να αναπτυχθεί από τη βρετανικών συμφερόντων εταιρεία LoyalWard στην περιοχή της Μονής Τοπλού όπου σχεδιάζεται να γίνουν έξι τουριστικά χωριά, εκ των οποίων τα πέντε δίπλα στη θάλασσα, συνολικής δυναμικότητας 7.000 κλινών καθώς και να κατασκευαστούν τρία γήπεδα γκολφ.

Η επένδυση αυτή είχε ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2010 μετά από προσφυγή τοπικών φορέων. Η πολυεθνική πρόσφατα είχε υποβάλλει αίτηση στην Invest in Greece για υπαγωγή της επένδυσης στη διαδικασία του φαστ τρακ.

Ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας είχε συνάντηση χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, καθώς και για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Η δεύτερη επένδυση είναι ύψους 2 δισ. ευρώ και πρόκειται να υλοποιηθεί από βρετανικές εταιρείες στην Αταλάντη ενώ οι επενδυτές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν πρότυπο τουριστικό προορισμό στην περιοχή. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, 5.000 τουριστικές κατοικίες, 13 γήπεδα τένις, δύο spa, θεματικό πάρκο και βιολογικές καλλιέργειες 1.000 στρεμμάτων, τρία γήπεδα γκολφ.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 8.000 θέσεις εργασίας, αναβαθμίζοντας σημαντικά την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...