Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Μάλια: "Πλήρωσε" το τροχαίο... με άγριο ξύλο!

Στο νοσοκομείο κατέληξε, προχθές, ένας νεαρός Βρετανός και δύο ακόμη άτομα, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, που σε φυσιολογικές συνθήκες δε θα είχε προεκτάσεις.

Όλα ξεκίνησαν προχθες το βράδυ, στα Μάλια, όταν ένας νεαρός Βρετανός ενώ οδηγούσε μια "γουρούνα" συγκρούστηκε με το δίκυκλο που οδηγούσε ένας 19χρονος από την περιοχή.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα το τροχαίο δε φάνηκε να είναι κάτι σοβαρό. Ο νεαρός ειδοποίησε τον πατέρα του ο οποίος κατέφθασε και τον παρέλαβε.

Λίγο αργότερα ο νεαρός Έλληνας επέστρεψε στο σημείο του τροχαίου και διαπληκτίστηκε με το Βρετανό για τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκυκλό του. Μαζεύτηκε κόσμος, ενώ ο "πρωταγωνιστής" Βρετανός και οι φίλοι του, φοβήθηκαν από την αντίδραση και τράπηκαν σε φυγή.

Τη σκυτάλη φέρεται να πήρε μετά ο 48χρονος πατέρας του 19χρονου ο οποίος έφθασε με το αυτοκίνητο και παρέσυρε με φόρα το Βρετανό, και ... από σπόντα έναν Έλληνα, ο οποίος εκείνη την ώρα, για κακή του τύχη, βρέθηκε στο σημείο, καθώς έβγαζε τα σκουπίδια από ξενοδοχείο. Ο 48χρονος όμως δε σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα βγήκε από το αυτοκίνητο και μαζί με κάποια ακόμη άτομα άρχισαν να χτυπούν το νεαρό τουρίστα.

Εκτός από το Βρετανό, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη με σοβαρά τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του, τραυματίστηκε ακόμη ένας Βρετανός που εμφανίστηκε σήμερα στο Δικαστήριο με τυλιγμένο με γάζες χέρι, καθώς και ο άτυχος Έλληνας που χτυπήθηκε κατά λάθος στο πόδι ενώ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο συκώτι.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
cretalive.gr

Σαρώνει η μαύρη εργασία σε τουριστικές περιοχές

Ανασφάλιστο είναι το 46% των εργαζομένων στις τουριστικές περιοχές, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων του ΙΚΑ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο η εισφοροδιαφυγή κινείται σε επίπεδα ρεκόρ στις περιοχές Κέρκυρας, Ρόδου και Κρήτης.

Ειδικότερα, από τους ελέγχους προέκυψε ότι:

Στην Κέρκυρα το ποσοστό ανασφάλιστων απασχολούμενων φτάνει το 46% (ελέγχθηκαν 50 επιχειρήσεις με 191 εργαζόμενους από τους οποίους οι 87 ήταν ανασφάλιστοι, δηλ. ποσοστό 46%).Στην Κρήτη το 43% είναι ανασφάλιστοι (ελέγχθηκαν 350 επιχειρήσεις, με 1.643 εργαζόμενους και ανασφάλιστους τους 713).Στη Ρόδο το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας είναι 29% (ελέγχθηκαν 207 επιχειρήσεις που απασχολούσαν 1.418 εργαζόμενους από τους οποίους οι 407 ήταν ανασφάλιστοι). Για τις παραπάνω παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 653.000 ευρώ, ενώ συνολικά για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2012 τα πρόστιμα που επέβαλε η Ε.ΥΠ.Ε.Α. του ΙΚΑ έφτασαν τα 2.128.500 ευρώ.

Ποσοστά

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι εστιάζονται στις τουριστικές περιοχές και ειδικά στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού όπου, στατιστικά, καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής. Στους συγκεκριμένους κλάδους οι έλεγχοι έχουν δείξει ποσοστό ανασφάλιστων πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο του 35,9% στο οποίο έφτασε, κατά μέσο όρο, η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία στο πρώτο εξάμηνο. Το ποσοστό ανασφάλιστων ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 29,9%, ενώ του 2010 26,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εισφοροδιαφυγή η απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται ότι φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
newsnow.gr

Καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών

Ο ήλιος, η ζέστη, η θάλασσα ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η αντιαισθητική ψαλίδα.

Γι’ αυτό μπορεί να είμαστε σε διακοπές, αλλά καλό είναι στην καθημερινή μας φροντίδα να αφιερώνουμε και λίγο χρόνο για τα μαλλιά μας.

Δεν ξεχνάμε την χρήση του μαλακτικού μετά από κάθε λούσιμο καθώς επίσης και την εφαρμογής μιας ενυδατικής μάσκας.

Με το τακτικό κόψιμο των μαλλιών λίγα χιλιοστά, θα εμποδίσουμε την εμφάνιση της ψαλίδα και θα διατηρήσουμε το κουπ μας.

Τέλος μη ξεχνάτε: χαρείτε το καλοκαίρι σας, αλλά μην αμελείτε και την προσωπική σας φροντίδα.
myworld.gr

Πολίτες του Ηρακλείου και μετανάστες διαδήλωσαν κατά της Χρυσής Αυγής

Ένταση επικράτησε στο Ηράκλειο όταν πολίτες διαδήλωσαν κατά της ίδρυσης γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Η πορεία διαμαρτυρίας σύμφωνα με το prismanews.gr, διοργανώθηκε από την λαϊκή συνέλευση της περιοχής του Αγίου Δημητρίου και ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Λιοντάρια ενώ συμμετέχουν τουλάχιστον 300 άτομα.

Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και μετανάστες. Το πανό τους έγραφε «Όχι στο άνοιγμα γραφείων των οπαδών του Χίτλερ και της Χρυσής Αυγής στην πόλη».

«Ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Νέο πύρινο μέτωπο στο Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλέιου στο Ρέθυμνο

Πριν ακόμα μπορέσουν να περιορίσουν την καταστροφική μανία της φωτιάς στην περιοχή της Ιεράπετρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα μέτωπο, αυτή την φορά στο Ροδάκινο του Δήμου Αγίου Βασιλέιου στο Ρέθυμνο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα και για την κατάσβεση της έσπευσαν στο σημείο 10 πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά και το Ρέθυμνο με 20 άνδρες της Πυροσβεστικής.

Σημειώνουμε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά σε παραλία όπου βρίσκονται εξοχικές κατοικίες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
cretalive.gr

Βρέθηκε ο καλλιεργητής των 315 δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της... Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ένας 30χρονος που κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, σχετικά με την ανεύρεση καλλιέργειας 315 δενδρυλλίων κάνναβης, στην Καρωτή Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 30χρονος, ήταν αυτός που είχε προχωρήσει στην καλλιέργεια της φυτείας,

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Ρεθύμνου βάση του οποίου αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ανοιχτοί κλιματιζόμενοι χώροι εν’ όψει του καύσωνα από το Δ. Χανίων

Ο Δήμος Χανίων, έπειτα από το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας ότι υψηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν από την 7η έως και 9η Αυγούστου, διαθέτει για το κοινό, τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα:

1. την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (οδ. Κυδωνίας 29, Χανιά) (από ώρα 07.30 – 19.30)
2. τα αποκεντρωμένα δημοτικά καταστήματα (πρ. Δημαρχεία) στις Ενότητες: Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμιών, Ν. Κυδωνίας, Σούδας (από ώρα 07.30 – 15.30)
3. τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων (οδ. Υψηλαντών 29) (από ώρα 08.00 – 15.00)
4. Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (από ώρα 08.00 – 15.00)
5. το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων (από ώρα 08.00 – 15.00)

Παράλληλα ο Δήμος Χανίων καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

• Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
• Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
• Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.
• Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
• Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα. Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
• Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.
• Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΓΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ

• Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.
• Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.
• Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.
• Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

• Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό αν ο δροσισμός του διαμερίσματος στην μεγάλη ζέστη είναι δύσκολος, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε δροσερότερες περιοχές της χώρας, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.
• Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους σtα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση.
• Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.
• Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.

Ρουκάνι Ηρακλείου: Εργάτης καταπλακώθηκε από χώματα κατά τη διάρκεια εργασιών

Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εργάτης που καταπλακώθηκε από χώματα κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στην περιοχή Ρουκάνι στο Ηράκλειο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο νεαρός εργάτης με καταγωγή από το Ηράκλειο.

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την ανάσυρση του άψυχου σώματος του άτυχου άντρα, καθώς επίσης και αστυνομικές αρχές.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα διερευνώνται.

Στις φλόγες η Κρήτη, απειλήθηκαν σπίτια σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Στις φλόγες είναι για άλλη μια φορά το νησί καθώς σε εξέλιξη είναι δύο μεγάλες πυρκαγιές στην Ιεράπετρα και στο Ρέθυμνο.

Η πρώτη αφορά συνέχεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ιεράπετρα το απόγευμα της Δευτέρας και η οποία, χάρη στο έργο εμπηρστών και ενώ είχε τεθεί το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο, συνεχίζει να κατακαίει.

Οι διωκτικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούν ένα άτομο που εθεάθη να κινείται ύποπτα κοντά στις νέες εστίες που ξέσπασαν λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι και ενώ η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Δευτέρας στην ίδια περιοχή, είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ο ασυνείδητος που "παίζει" με τη φωτιά και με τις περιουσίες των κατοίκων έχει δημιουργήσει ένα νέο πύρινο μέτωπο που καταστρέφει χορτολιβαδικές, δασικές και γεωργικές εκτάσεις ενώ απειλεί και το χωριό Μυρτός.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ και οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα προτού φτάσει στις αυλές των σπιτιών τους.

Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβεστικά οχήματα με 40 υπαλλήλους καθώς και ισχυρές εναέριες δυνάμεις με 2 καναντέρ και ένα ελικόπτερο Ericson.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, απειλούνται σπίτια

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο χωριό Ροδάκινο στα όρια των νομών Χανίων - Ρεθύμνου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στην παραλία Κόρακα με αποτέλεσμα να απειλούνται εξοχικές κατοικίες.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά και Ρέθυμνο με συνολικά 10 οχήματα με 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Δυστυχώς τις δυνάμεις πυρόσβεσης δεν συνδράμουν μέχρι στιγμής εναέριες δυνάμεις καθώς επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα.

Τύχη "βουνό" είχε έμβρυο - Σε τροχαίο ενεπλάκη μητέρα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το πρωί, στη λ. 62 Μαρτύρων, στο Ηράκλειο, με μία εγκυμονούσα να παραλαμβάνεται από το ΕΚΑΒ.

Η 41χρονη γυναίκα που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ανησύχησε καθώς δεν"άκουγε" το μωρό, ωστόσο σύντομα η αγωνία της καθησυχάστηκε, όταν οι γιατροί διαβεβαίωσαν ότι τόσο η μέλλουσα μητέρα όσο και το έμβρυο είναι καλά.

Η 41χρονη νοσηλεύεται προληπτικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.


cretalive.gr

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει φέτος 3.900 θέσεις σε έξι τομείς

Σε 3.900 θα ανέρχονται φέτος οι θέσεις για τα προπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν έναν αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό τίτλο.

Από τις αρχές του 2000 έχει αποφοιτήσει από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ο αριθμός-ρεκόρ των 30.000 φοιτητών. Τη φετινή χρονιά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα έξι προπτυχιακά προγράμματα που παρέχει το Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα θα υπάρξουν 200 θέσεις στις Φυσικές Επιστήμες, 1.000 θέσεις στην Πληροφορική, 1.000 θέσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, 800 θέσεις στις Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και 100 θέσεις στην Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό.

Για να ενταχθεί κάποιος σε προπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου πρέπει να έχει απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμο ή αντίστοιχο τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Πλεονέκτημα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους. Αν οι θέσεις δεν επαρκούν τότε διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων. Σε περίπτωση που απομένουν θέσεις, οι υπόλοιποι υποψήφιοι επιλέγονται με νέα διαδικασία κλήρωσης.

Στα προγράμματα εισάγονται ακόμη φοιτητές με ειδικές ανάγκες σε ποσοστό 3% επιπλέον των καθορισμένων θέσεων για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Οπως κάθε χρόνο η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων και γι'αυτό το λόγο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει καθιερώσει την ηλεκτρονική κλήρωση των υποψηφίων φοιτητών, με την παρουσία εισαγγελέα, η οποία πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προκηρύσσει και μεταπτυχιακά προγράμματα, στα οποία μπορούν να ενταχθούν όσοι διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ συγγενούς γνωστικού αντικειμένου. Οι ακριβείς πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά θα ανακοινωθούν αργότερα από το υπουργείο Παιδείας. Για περισσότερες πληροφορίες το Ανοικτό Πανεπιστήμιο διαθέτει ιστοσελίδα www.eap.gr

XANIA: Εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα σε ένα αυτοκίνητο

Εκατοντάδες αξεσουάρ "μαϊμού" κουβαλούσε στο ΙΧ αυτοκίνητό του ένας 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Χανιά, από αστυνομικούς του ΤΑΕ Χανίων για πλαστογραφία, αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ο 36χρονος από τη Σενεγάλη είχε στο αυτοκίνητό του, χωρίς τιμολόγια:

596 ρολόγια,
35 ζεύγη γυαλιά ηλίου,
60 πορτοφόλια,
14 τσάντες γυναικείες,
17 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια.

Τα εν λόγω προϊόντα ήταν απομίμηση, διαφόρων επώνυμων εταιρειών (είδη ένδυσης - υπόδησης και αξεσουάρ). Ο 36χρονος θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ο Τσίπρας χτίζει κάστρα στην άμμο με τον 2χρονο γιο του και τρώει στην ταβέρνα του Μανώλη[εικόνες]

Ηρεμα κυλούν οι διακοπές του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Ροδάκινο του νότιου Ρεθύμνου. Με μια μικρή διακοπή χθες όταν επανήλθε για λίγες ώρες στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, οι ημέρες του περνούν οικογενειακά, μεταξύ παραλίας και ξενοδοχείου.

Οπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ρεθυμνιώτικα Νέα, όλη την ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να την περνά σε μια κοντινή στο ξενοδοχείο παραλία, στον Περιστερέ, όπου φτάνει στις 12:00 περίπου κάθε μεσημέρι με το αυτοκίνητό του, ένα τζιπ Wolkswagen, που οδηγεί ο ίδιος, όπως και ο ίδιος μεταφέρει τα πράγματα της οικογένειάς του στην αμμουδιά.

Πολύ τρυφερός μπαμπάς, όπως διαπιστώσαμε, κάνει βουτιές με τον 2χρονο Παύλο, παίζουν στην παραλία φτιάχνοντας σπιτάκια και πύργους, τον παίρνει αγκαλιά όταν γκρινιάζει. Ο Παύλος, παίζει με τα παιδιά των υπόλοιπων λουομένων χωρίς ο πατέρας του να ενοχλείται καθόλου, αντίθετα τον παροτρύνει να τα κάνει παρέα. Ο ίδιος εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός αντιμετωπίζει όλους όσους τον χαιρετούν και ανταλλάσει μεταξύ τους λίγες κουβέντες.

Ο κ. Τσίπρας με την παρέα του, έχει σαν στέκι του την καντίνα του Μανώλη που βρίσκεται στην παραλία, ο ιδιοκτήτης της οποίας τον γνωρίζει και τον έχει πελάτη όλα τα χρόνια που έρχεται διακοπές στο Ροδάκινο. Στον ίσκιο της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκουράζεται, εκεί ανοίγει και τον φορητό υπολογιστή του (τύπου tablet) και μπαίνει στο ίντερνετ, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, συζητά με τους φίλους του αλλά και γευματίζει τρώγοντας τα φαγητά της καντίνας.

Ως το Σεπτέμβρη οι αποζημιώσεις στη Βιάννο για το ζωικό κεφάλαιο

Ως το Σεπτέμβριο θα έχουν αποζημιωθεί οι Βιαννίτες για τις ζημιές που υπέστησαν στο ζωικό κεφάλαιο από τη μεγάλη φωτιά πριν μία εβδομάδα στην περιοχή. Λίγο πριν τις 13.30 ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση με τον υπουργό και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Τσαυτάρη και Χαρακόπουλο. Όπως είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπου του ΕΛΓΑ και διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

Όπως προέκυψε, ως το Σεπτέμβριο θα έχουν πιστωθεί οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο ενώ αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες για το φυτικό κεφάλαιο, υποχρεωτικά, όμως, μέσω ΠΣΕΑ.

Ζητήθηκαν επίσης χρηματοδοτήσεις για τα αρδευτικά δίκτυα, η έγκριση των οποίων σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, βρίσκεται σε καλό δρόμο. "Οι υπουργοί έδειξαν τη διάθεση να συνεργαστούν" - είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Συναντήσεις με Καλογιάννη και Στυλιανίδη

Οι κρίσιμες συναντήσεις που έχει σήμερα ο δήμαρχος Βιάννου Π. Μπαριτάκης που βρίσκεται στην Αθήνα μαζί με Ηρακλειώτες βουλευτές και τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη συνεχίζονται με τους κ.κ. Καλογιάννη και Στυλιανίδη.

Ο δήμαρχος Βιάννου είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για την περιοχή του προκειμένου να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση της περιοχής ... κυριολεκτικά από τις στάχτες...

Από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη θα ζητηθεί η κήρυξη του δήμου Βιάννου σε πυρόπληκτη περιοχή. Το αίτημα αυτό είναι καθοριστικό διότι μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις διευκολύνσεις που ο νόμος παρέχει στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν άτοκα δάνεια με μεγάλη περίοδο αποπληρωμής, να "παγώσουν" οι δανειακές υποχρεώσεις τους και οι οφειλές στο δήμο και το Δημόσιο.

Ένα ακόμα στρατηγικής σημασίας ζήτημα το οποίο θα θέσει ο κ. Μπαριτάκης στον κ. Στυλιανίδη, είναι να γίνει ρύθμιση χρεών του δήμου Βιάννου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να μπορέσει να στοιχειωδώς να λειτουργήσει, καθώς βουλιάζει στα χρέη και τις οικονομικές υποχρεώσεις.

Θα προηγηθεί ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών κ. Καλογιάννη. Εδώ θα τεθεί το κρίσιμο θέμα των υποδομών που έχουν καταστραφεί, για την αποκατάσταση των οποίων ο δήμος διεκδικεί ένα ποσό της τάξεως των 500 χιλ. ευρώ καθώς τουλάχιστον 45 χιλιόμετρα δικτύoυ άρδευσης έγιναν στάχτη, όπως επίσης και τρεις γεωτρήσεις που κάλυπταν τις περιοχές του Χόνδρου της Βιάννου και της Κάτω Βιάννου.

Παράλληλα θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα προβλήματα πρόσβασης που έχουν δημιουργηθεί στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής, προκειμένου οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειες τους. Επίσης στο ποσό των 60 χιλ. ευρώ κοστολογείται η αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού στον Κερατόκαμπο, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς αλλά και η κατασκευή υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, ενόψει του χειμώνα.


 cretalive.gr

Milliyet: Αυτή είναι η Eλλάδα που πληρώνει 4.000 ευρώ για να δει τον Ρουβά στη Μύκονο

Τα προκλητικά καμώματα της κοσμικής Αθήνας, ο αστακοπόλεμος, το μπάνιο με τις τρίλιτρες βότκες και η καταβολή 4.000 ευρώ για την κατοχύρωση ενός καναπέ στη συναυλία του Σάκη Ρουβά στη Μύκονο αποτελούν από σήμερα θέμα συζήτησης και στην Τουρκία καθώς ένα καυστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Milliyet συνδέει ευθέως την οικονομική κρίση της Ελλάδας με τη μερίδα αυτή του πληθυσμού που δεν... καταλαβαίνει τίποτε καθώς δείχνει ότι η κρίση αυτή δεν την αφορά για διάφορους λόγους.

Η αποκάλυψη ξεκίνησε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η οποία στο τελευταίο της φύλλο είχε αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφικό ρεπορτάζ από το... οργιώδες Σαββατοκύριακο στο νησί των Ανέμων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρώτο επεισοδιακό event ήταν στο γνωστό μπαρ εστιατόριο Nammos σε πάρτι που είχαν διοργανώσει ο Αλκης και η Μαρία Βατοπούλου με dj τον Βασίλη Τσιλιχρήστο.

Αρχικά το κέφι και η σαμπάνια έφεραν καπνογόνα και χορούς πάνω στη μπάρα αλλά στη συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε πλήρως. Ειδικά όταν κάποιος από τους θαμώνες πέταξε τον πρώτο αστακό στους συγκεντρωμένους. Ακολούθησε πραγματική επιδρομή στα ψυγεία του μαγαζιού και αστακοπόλεμος.

Ανάμεσα εκατοντάδες στους παρευρισκόμενους ξεχώρισαν ο επιχειρηματίας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie,η Ελίνα Αναγνωστοπούλου, η Χριστίνα Παπαέλληνα, ο Γιάννης Λάτσιος και η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Αυτή ήταν μόνον η προθέρμανση πάντως. Το κυρίως event πραγματοποιήθηκε το επόμενο βράδυ στο Καλό Λιβάδι όπου ο Σάκης Ρουβάς έδινε μία και μοναδική συναυλία, με συνολικό κόστος ή αμοιβή -ανάλογα με τις φήμες- που θα έφτανε στα 70.000 ευρώ.

Προφανώς μια τόσο μεγάλη «επένδυση» από την πλευρά των διοργανωτών ανέβασε αντίστοιχα και τις τιμές. Ο πρώτος καναπές... πίστα κόστιζε 4.000 ευρώ. Πρώτος και καλύτερος στο Solymar ήταν ο Φίλιππος Βαρβέρης, γιος του γνωστού κοσμικού ιδιοκτήτη της εταιρείας Moda Bagno, Νίκου Βαρβέρη. Το ίδιο πρώτος και.... καλύτερος ήταν και ο συνολικός του λογαριασμός.

Συνολικά εκείνη τη βραδιά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κλείστηκαν περίπου 500 τραπέζια μόνο για φαγητό.

Οπως λένε αυτοί που γνωρίζουν δεν έλειψε κανείς από την κοσμική Αθήνα. Ανάμεσα τους, και πάλι η οικογένεια Κουτσολιούτσου, ο Θωμάς Λιακουνάκος με τη σύζυγό του Νατάσα, ο Τίτος και η Βάλια Βασιλοπούλου (πρώην φαρμακοβιομήχανοι), οι οικογένειες των επιχειρηματιών Ξυλά, Αντωνάκου και Πετράκη, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Kiku Γιώργος Ανδρούτσος με τη Σίσσυ Φειδά, ο επιχειρηματίας Μπιλ Σαραντάρης, η Σοφία Καρβέλα με τον Θανάση Πανουργιά, η Εύα Καϊλή και πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων η Ευγενία Νιάρχου και ο Χρήστος Οικονόμου, γιος του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

Αργά το βράδυ, άρχισε ο πόλεμος με τις τρίλιτρες βότκες Grey Goose με τις οποίες πολλοί θαμώνες μουγέλωναν ο ένας τον άλλο...

Ηράκλειο: Τον πήγε βόλτα υπό την απειλή μαχαιριού!

Βόλτα με το ζόρι πήγε έναν άνδρα, μια 28χρονη κοπέλα, η οποία βρέθηκε μπροστά από ένα μαχαίρι που κράδαινε ο άνδρας.

Ο 34χρονος, χθες, ανάγκασε τη γυναίκα, με την απειλή όπλου, να τον επιβιβάσει στη δίκυκλη μηχανή της και να τον μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ.

Η κοπέλα, μετά, ειδοποίησε τους αστυνομικούς που έσπευσαν και συνέλαβαν τον 34χρονο άνδρα, για απειλή και παράνομη οπλοκατοχή.

Προανάκριση ενεργεί το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

cretalive.gr

Οι πρώτες θεαματικές φωτογραφίες από τον Άρη! [εικόνες-βίντεο]

Σε λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες από τη στιγμή που προσεδαφίστηκε στον Άρη, το ρομπότ Curiosity έχει ήδη αποστείλει υπέροχες φωτογραφίες τόσο κατά τη διαδικασία καθόδου του όσο και από το περιβάλλον του κόκκινου πλανήτη.

Στις ώρες που θα ακολουθήσουν μέλημα των ειδικών επιστημόνων και του τεχνικού επιτελείου μηχανικών της NASA θα είναι η επαλήθευση της ορθής λειτουργίας των προηγμένων οργάνων απευθείας επικοινωνίας με τη γη, με τα οποία είναι εξοπλισμένο το Curiosity.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Τζένιφερ Τρόσπερ, μίας εκ των υπεύθυνων της αποστολής Mars Science Laboratory, η πρώτη μέρα του ρομπότ στον πλανήτη, η οποία φέρει την κωδική ονομασία Sol 1, θα είναι αφιερωμένη στη διεξαγωγή μίας σειράς από ελέγχους των οργάνων της.

Το πιο εντυπωσιακό όμως κομμάτι του μέχρι τώρα ταξιδιού του Curiosity είναι οι φωτογραφίες που έφτασαν στο διαστημικό σταθμό της Πασαντίνα, όπως λόγου χάρη η υπέροχη πανοραμική εικόνα του όρους Σαρπ, μπροστά στο οποίο προσεδαφίστηκε το ρομπότ.

Η εικόνα δείχνει μία απέραντη επίπεδη έκταση, στο βάθος της οποίας υψώνεται επιβλητικό το ύψους 5.000 μέτρων όρος, στο οποίο θα «σκαρφαλώσει» τους επόμενους μήνες το Curiosity προκειμένου να αναλύσει τους βραχώδεις όγκους του, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ηλικίας 1.000.000 ετών.

Σύμφωνα με τον Τζόι Κρισπ, έναν από τους επικεφαλής της αποστολής, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε με ακρίβεια αν το λευκό χρώμα του όρους οφείλεται στο χιόνι που το σκεπάζει ή είναι αποτέλεσμα χρωματικής αλλοίωσης λόγω της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Ανήλικοι Ρομά έκλεψαν 20χρονη Ιρλανδή στα Μάλια

Δύο ανήλικοι Ρομά, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) επειδή έκλεψαν... το πορτοφόλι μιας 20χρονης Ιρλανδής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης, ο 16χρονος και ο 17χρονος, ενεργώντας από κοινού, με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσάντα της το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και στην συνέχεια έφυγαν πεζοί.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από την νεαρή τουρίστρια η οποία ενημέρωσε την αστυνομία και αφού αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.
flashnews.gr

Στη φυλακή οδηγείται ο 21χρονος Πακιστανός

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Πακιστανός που συνελήφθη για την κακοποίηση της ανήλικης στην Πάρο. 

Ο νεαρός αλλοδαπός αναμένεται πλέον να... επιστρέψει από τη Σύρο στον Πειραιά προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τον κατηγορούμενο να φορά αλεξίσφαιρο, κουκούλα (για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του) και χειροπέδες.

«Ο εντολέας μου ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και τη συντριβή του για το αδίκημα που διέπραξε, τονίζοντας επίσης ότι δεν ζητά την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού», δήλωσε η συνήγορός του που διορίστηκε αυτεπάγγελτα.

Κοκαίνη σε λαγούμι στο Ηράκλειο

Ένας 28χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας και ένας νεαρός άνεργος, είχαν στήσει "χοντρό" παιχνίδι μοιράζοντας κοκαίνη στο Ηράκλειο.

Ο 28χρονος συνελλήφθη την ώρα που έπαιρνε από ένα λαγούμι σε οικόπεδο στην περιοχή του Μπεντεβή ένα "πακέτο" με 100 γραμμάρια κοκαίνης, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και ένα όπλο.

Στην κατοχή του συνεργού του βρέθηκε ζυγαριά και μικροποσότητα χασίς. 
 
 
 
 neakriti.gr

«Δρόμοι επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια» στο Γάζι

Tην Τετάρτη 8/8/2012 και ώρα 8.00 μ.μ. στη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου στο Γάζι... θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Δρόμοι επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια»

Ομιλήτριες θα είναι η ψυχολόγος και κοινωνιολόγος κ. Παναγιωτάκη Μαρία και η τελειόφοιτη κοινωνική λειτουργός κ. Σμυρνιωτάκη Αρετή.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκομένους. Στόχος της εκδήλωσης, που αποτελεί την Τρίτη μετά τον Κρουσώνα και την Τύλισο, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων σχετικά με θέματα που συμβάλλουν στην εποικοδομητική συνύπαρξη γονέων - παιδιών.

Η πιο στιλάτη επιλογή για το καλοκαίρι

Τα μαντίλια στο κεφάλι έχουν εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια στο δυτικό κόσμο. Κι αυτό το καλοκαίρι κάνουν ένα δυναμικό come back και προσθέτουν στιλ... στις εμφανίσεις σας, σύμφωνα με το γαλλικό τεύχος του Marie Claire.

Το μαντίλι στο κεφάλι προτιμήθηκε στο παρελθόν από μεγάλες σταρ του σινεμά τόσο σε πρωινές όσο και βραδινές εμφανίσεις. Το έχουν υιοθετήσει βασίλισσες αλλά και καθημερινοί άνθρωποι. Έχει ανέβει στις πασαρέλες και έχει κατέβει στις παραλίες, στα κοσμικά νησιά και στους δρόμους. Φορώντας, λοιπόν, ένα μαντίλι, κάνετε μία έξυπνη κίνηση που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Αφήστε τα μαλλιά σας να βγαίνουν στο κάτω μέρος και να απλώνονται στους ώμους σας ή κρύψτε τα με το μαντίλι.

Απίστευτα κομψά, τέλεια στιλιζαρισμένα ακόμα πιο υπέροχα όταν συνοδεύονται από πουά, φλοράλ ή μονόχρωμα headbands. Και επειδή η μόδα είναι ρόδα που γυρίζει και ευτυχώς για εσάς, τις οπαδούς αυτού στιλ, τα headbands είναι από τα πιο it αξεσουάρ και φέτος και δεν έχετε παρά να στολίσετε τα όμορφαμαλλιά σας με αυτά!

Έτσι θα κάνουν την Κρήτη "καθρέπτη"!

Σταματούν με τις ανεμογεννήτριες και ασχολούνται πλέον με τα φωτοβολταϊκά.
Σταματούν με τις ανεμογεννήτριες και ασχολούνται πλέον με τα φωτοβολταϊκά, αφού τα συμφέροντα διαπιστώνουν ότι οι αντιδράσεις για τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα είναι - με βάση τα σημερινά δεδομένα - μικρότερες από ότι με τα αιολικά!

Οι μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης, σε όποιο σημείο έχει διαφανεί ότι αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη δημιουργία αιολικού πάρκου ( από το Μάραθος ως την Ίτανο κτλ), έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή των σχεδίων για τις μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κρητική γη.

Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια εξέλιξη, την οποία οι περισσότεροι δεν περιμένουν. Και αυτό επιχειρούν τώρα να εκμεταλλευτούν τα συμφέροντα. Φυσικά από αυτή την εξέλιξη τίθενται μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τους τοπικούς άρχοντες της Κρήτης, οι οποίοι καθορίζουν εν πολλοίς τις τύχες αυτού του τόπου.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε από την Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς έναν σχεδιασμό με βάση τον άνθρωπο. Έναν σχεδιασμό με βάση τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Πως μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, όταν όλες οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μας γίνουν "ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ";

Η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να έχει στόχο να προστατεύει τα συμφέροντα των κατοίκων και τη φυσιογνωμία του νησιού, "να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής απειλής και είναι σε πλήρη αντίθεση με τη σουρεαλιστική εικόνα που προωθούν ανερμάτιστοι και ιδιοτελείς σχεδιασμοί που θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε εργοστάσιο ΑΠΕ και να εγκαταστήσουν, γύρο από το Κρητικό πέλαγος, διάσπαρτες πλωτές εξέδρες άντλησης πετρελαίου".

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση προτείνει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την απόφαση αυτή, ενώνοντας έτσι και προστατεύοντας τον τόπο και την κοινωνία",

«Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα ξυπνήσουν οι αρμόδιοι φορείς της Κρήτης αλλά και άλλων νησιών που εμπλέκονται άμεσα με τα συμφέροντα των εταιρειών πετρελαίων και ΑΠΕ και να σωθούν τα νησιά, πριν να είναι αργά και στο τέλος γίνει το περιβάλλον μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί...»

 aegeantimes.gr

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Ιεράπετρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Βιάννου και της Ιεράπετρας καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα.

Αν και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, οι καταστροφές στο φυτικό και ζωικό βασίλειο, είναι για μια ακόμη φορά ανυπολόγιστες.

Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές, δασικές και γεωργικές εκτάσεις, ενώ στην κατάσβεση από νωρίς το πρωί συμμετέχουν τόσο εναέριες όσο και επίγειες δυνάμεις.

Ειδικότερα στην περιοχή βρίσκονται 19 οχήματα της πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν 2 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

Επίσης στις επίγειες δυνάμεις θα πρέπει να προστεθούν και 3 τμήματα πεζοπόρου με 21 άνδρες.

Στο Φουρνέ Χανίων η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο έχει τεθεί υπό έλεγχο, αν και στην περιοχή παραμένουν ακόμα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Απολογισμός πάντως για το τι έκαψε η χθεσινή φωτιά δεν έχει γίνει ακόμα.

Πηγή: flashnews.gr

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας και συνδρομή του ΤΕΕ/ΤΑΚ στην υπόδειξη των αντιπλημμυρικών έργων της Βιάννου

Τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την πολύπαθη και πυρόπληκτη Βιάννο, από τις βροχές του χειμώνα... θα υποδείξει ομάδα μηχανικών του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ/ΤΑΚ) σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Η ομάδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ μ’ επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Πέτρο Ινιωτάκη, συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να γίνει ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών, που ξεκινούν άμεσα.

Ήδη την Τετάρτη η ομάδα των μηχανικών και των στελεχών της Περιφέρειας θα μεταβεί από τις 7 το πρωί στις καμένες περιοχές της Βιάννου, προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή των αναγκαίων έργων και οι διαδικασίες κατάρτισης μιας συνολικής για την περιοχή μελέτης.

Σήμερα επίσης στη Βιάννο βρέθηκε κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, που ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες, που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι στην ομάδα μηχανικών του ΤΕΕ/ΤΑΚ, που θα λειτουργήσει υπό τον πρόεδρο του, μετέχουν οι: Δημήτρης Αλεξάκης, Αλέξανδρος Κλάδος, Μανόλης Πολυδάκης, Κωνσταντίνος Χαμηλοθώρης, Κωνσταντίνος Χατζάκης και Χαράλαμπος Χατζηβασίλης.

Οι πρώτες διακοπές της Εύης Φραγκάκη μετά το χωρισμό...

Στην πατρίδα της την Κρήτη βρέθηκε η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη παρέα με το γιο της, στις πρώτες της διακοπές μετά το διαζύγιό της από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοπαρίδη.


Το περιοδικό «ΟΚ!» τη «συνέλαβε» στην παραλία με τον μικρό Σταύρο, στο Ηράκλειο όπου είναι το σπίτι τους.

Αν και κατάγεται από το Ρέθυμνο, η όμορφη και σέξι Εύη Φραγκάκη προτίμησε το Ηράκλειο όπου έχει συντροφιά ξαδέλφια αλλά και στενούς φίλους.


Αυτός είναι ο 21χρονος δράστης - κτήνος της Πάρου

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε πλήρη ψυχική ηρεμία καθώς και για βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα άσκησε ο εισαγγελέας στον 21χρονο Πακιστανό και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή στις 11 το πρωί.

Ο 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά, ανέφερε ότι είδε την άτυχη κοπέλα να κάθεται στα βράχια και να ακούει μουσική. Την αιφνιδίασε για να της κλέψει το κινητό τηλέφωνο. Η 15χρονη αντιστάθηκε και εκείνος της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η μικρή εξακολούθησε να αντιστέκεται, εξαγριώνοντας τον δράστη, ο οποίος άρχισε να τη χτυπά με περισσότερη μανία. Όταν η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της από τα χτυπήματα, ο 21χρονος φέρεται να ασέλγησε πάνω της.

Η κατάσταση της 15χρονης είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή και παραμένει διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...